۸۰ مورد از اصطلاحات سئو + توضیحی کوتاه اما جامع

سئو همانند هر حوزه تخصصی دارای اصطلاحاتی است که یک مدیر سایت یا کارشناس بهینه‌سازی موتورهای جستجو باید آن‌ها را بشناسد. اصطلاحات سئو و دنیای کلمات آن پیچیده‌تر از آن است که تصور می‌کنید. هر اصطلاح سئو یک معنی و کاربرد خاصی دارد و هر کدام برای رسیدن به هدف خاصی ایجاد شده‌اند، همه آن‌ها یک هدف بزرگ را دنبال می‌کنند، آن هم جلب رضایت کاربری است. در این صفحه از آکادمی پورفیض با همه اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ و سئو آشنا خواهید شد.

اصطلاحات سئو

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

اگر می‌خواهید وب‌سایت خود را بهینه سازی کرده و سپس آن را در موتور جست‌وجوی Google به رتبه‌های بالا برسانید، نیاز است توجهی جدی و اساسی به اصطلاحات سئو و با کمک این دانش، جهت بهینه سازی وب‌سایت خود برای موتورهای جستجو اقدام کنید. اکنون دو سؤال بسیار جائز اهمیت وجود دارد! آیا این امکان وجود دارد که شما دانش سئو را نداشته باشید ولی بتوانید خود جهت انجام آن اقدام کنید؟ آیا صحیح است درحالی که در این زمینه هیچ اطلاعاتی ندارید، سئو وب‌سایت خود را به یک فرد متخصص سئو بسپارید و در انتها نتوانید پیگیر اقداماتش شوید؟ در ادامه به اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ و سئو خواهیم پرداخت.

هنگامی که یک پروژه‌ را به متخصص می‌سپارید، نیاز است خودتان نیز کمی از آن سر در بیاورید تا بتوانید پیگیری کنید و از کیفیت کار مطمئن شوید. توصیه می‌کنیم حداقل با بعضی از اصطلاحات سئو و دیجیتال مارکتینگ آشنایی داشته باشید، در غیر این صورت هنگامی که به شخصی که دانش سئو دارد مراجعه کرده و با او صبحت می‌کنید. او مدام کلمات و اصطلاحاتی را خواهد گفت که شما هیچ یک از آن‌ها را متوجه نمی‌شوید. بنابراین بهتر است کمی با اصطلاحات کاربردی و همین‌طور رایج سئو یا SEO آشنایی داشته باشید. البته پیشنهاد می‌شود که ابتدا به صفحه سئو چیست مراجعه کنید تا به درک درستی از سئو برسید و سپس به دنبال یادگیری اصطلاحات سئو باشید.

۱. صفحه نتایج گوگل یا Serp چیست؟

SERP جزو اصطلاحات سئو است که بارها در پروسه بهینه‌سازی موتورهای جستجو آن را می‌شنوید. زمانی‌که یک کلمه کلیدی یا موضوع مورد درخواست خود را در گوگل سرچ می‌کنید و آن صفحه‌ای که پس‌از درخواست جستجوی شما باز می‌شود را صفحه نتایج گوگل یا Serp می‌گویند. البته این صفحه باز شده تنها شامل جستجوی ارگانیک نمی‌شود، گاهی می‌تواند شامل تبلیغات کلیکی و جستجوی پولی باشد، به لطف بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا همان سئو رتبه‌بندی در صفحه Serp می‌تواند گاهی بسیار رقابتی باشد؛

زیرا کاربران بیشتر روی نتایج ابتدایی صفحه یعنی رتبه‌های یک تا سه کلیک می‌کنند. با راه‌اندازی انواع اسکیما صفحه نتایج گوگل برای پیش‌بینی نیازهای کاربر نیز بسیار پیچیده و پیچیده‌تر شده است. جالب است بدانید که در بیش‌از ۹۰ درصد ترافیک کاربر و مصرف‌کننده مشخص شده که آن‌ها سراغ وب‌سایت‌هایی می‌روند که در صفحه اوایل نتایج جستجوی گوگل قرار دارند.

صفحه نتایج گوگل یا Serp چیست؟

اگر وب‌سایت شما هنوز در این رتبه‌ها قرار نگرفته، نگران نباشید روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای بالا بردن رتبه سایت خود استفاده کنید، اما پیش از هر چیزی باید بدانید صفحه نتایج گوگل چیست و نحوه رتبه‌بندی نتایج چگونه است؟!

به زبان ساده صفحه نتایج موتور جستجو یا همان serp صفحه‌ای است که پس‌از وارد کردن درخواست شما برای دریافت اطلاعات و محتوای خاص در گوگل، یاهو یا هر موتور جستجوی دیگری مشاهده می‌کنید. طراحی این صفحه در هر موتور جستجو متفاوت است، اما در بین آن‌ها گوگل بیشترین محبوبیت و میزان استفاده را دارد.

نکته مهم دیگر این است که ویژگی‌های صفحه این نتایج پس‌از جستجو به نوعی سرچ کاربر نیز بستگی دارد معمولاً انواع پرس‌وجوها در سه دسته زیر قرار می‌گیرند:

  • Navigational
  • Informational
  • Transactional

۲. رتبه صفحات در گوگل یا google page rank چیست؟

رتبه صفحات در گوگل یک نوع فناوری برای رتبه‌بندی براساس اهمیت و کیفیت یک صفحه از وب‌سایت است. این یکی از فاکتورهایی است که توسط گوگل برای تعیین این‌که سایت شما در کجای صفحات نتایج موتور جستجو قرار گیر، استفاده می‌کند.

معمولاً رتبه نتایج صفحه یک وب‌سایت با اعداء با عددی بین یک تا ده نمایش داده می‌شود. هرچه این تعداد بیشتر باشد اهمیت وب‌سایت بیشتر خواهد شد. الگوریتم دقیقی که برای محاسبه page rank مورد استفاده قرار می‌گیرد، توسط گوگل پنهان نگه‌داشته می‌شود. الگوریتم‌های گوگل نیز به‌طور مداوم با ویژگی‌ها و معیارهای جدیدی برای تجزیه‌وتحلیل محتوای سایت بهبود می‌یابند.  معمولاً وب سایت‌ها و ابزارهای مختلفی در مرورگر وجود دارند که می‌توانند رتبه صفحه وب‌سایت شما را نمایش دهند، مثلاً یکی از آن‌ها prcheker.info است.

رتبه صفحات در گوگل یا google page rank چیست؟

شما همچنین می‌توانید از اکستنشن آن به‌عنوان یک نشانه رتبه در صفحه خود استفاده کنید تا به‌صورت پویا رتبه صفحه سایت خود را ببینید. page rank نمایش داده شده توسط تمامی ابزارهای آنلاین نیز public pagerank نامگذاری شده و معمولاً هرچند ماه یک‌بار بروزرسانی می‌شود.

۳. alexa rank یا رتبه الکسا چیست؟

اگر با شنیدن نام الکسا به ذهن شما آمازون خطور می‌کند درواقع چندان دور نیست. رتبه الکسا کلی که توسط تیم توسعه‌دهندگان آمازون تعیین می‌شود، عددی است که نشان‌دهنده محبوبیت یک وب‌سایت خاص به‌شمار می‌رود. الکسا رنک یک معیار جهانی است که از طریق افزونه‌های مختلف مرورگرهای متفاوت و ردیاب‌های داخلی سایت الکسا جمع‌آوری می‌شود.

معمولاً با ترکیب تجزیه‌وتحلیل ترافیک و ارتباط سایت در یک بازه زمانی ۳ ماهه رتبه الکسا بین ۱ تا ۱۰۰ هزار تعیین می‌شود. اگر رتبه در پایین‌ترین سطح خود قرار گیرد، نشان‌دهنده بیشترین محبوبیت برای آن سایت است. به‌طورکلی هر سایتی که رتبه الکسای آن زیر ۳۰هزار باشد، در بالاترین سطح محبوبیت قرار دارد. در حال حاضر سایت گوگل در میان میلیون‌ها سایت دیگر بالاترین رتبه الکسا را از آن خود کرده‌است.

زمانی‌که قصد ایجاد یک سایت را دارید رتبه الکسا نه‌تنها برای شما ارزشمند است بلکه به برتری شما در میان رقبا نیز کمک خواهد کرد. این‌که بتوانید دقیقاً ببینید صفحات سایت شما چگونه به رتبه الکسای در کلمات کلیدی مشابه می‌رسند، می‌تواند کمک کند تا بخش‌هایی از سایت شما که دارای مشکل هستند را با استفاده از روش‌های مختلف بهبود ببخشید.

alexa rank یا رتبه الکسا چیست؟

یافتن رتبه سایت در الکسا بسیار آسان است. کافیست به سایت الکسا بروید و اطلاعات سایت خود را به ابزار تجزیه‌وتحلیل موجود در آن ارائه دهید. پس‌از ارسال به یک صفحه تجزیه‌وتحلیل هدایت می‌شوید که رتبه الکسای سایت و دامنه شما را به‌همراه تعدادی معیارهای مفید دیگر که می‌توانید استفاده کنید را در اختیارتان قرار می‌دهد. این ابزارها نیز می‌توانند شامل کلیدواژه‌های برتر براساس ترافیک و ورودی، سایت‌های رقبا و مشابه و نرخ پرش و ترافیک کلی جستجوی صفحه باشد.

۴. ترافیک سایت چیست

اگر ذره‌ای هم با دنیای بهینه‌سازی موتورهای جستجو آشنا باشید مطمئنا جمله ترافیک سایت را شنیده‌اید، اما واقعاً این اصطلاح در دنیای سئو چه معنایی دارد. ترافیک وب‌سایت به تعداد کاربرانی گفته می‌شود که از یک صفحه بازدید می‌کنند. برای این اصطلاح تعداد بازدیدها یک معیار تلقی می‌شود. گاهی اوقات نیز به آن Sessions گفته می‌شود و روشی رایج برای اندازه‌گیری مؤثر واقع شدن یک تجارت آنلاین در جذب مخاطب است.

ترافیک سایت چیست

از زمانی که تجارت الکترونیک جدید در دهه نود شروع به کار کرد، متریک ترافیک وب برای اولین‌بار به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین محبوبیت یک سایت شناخته می‌شد؛ زیرا هنوز معیارهای دیگری در فضاهای آنلاین وجود نداشت. اما امروزه ترافیک وب‌سایت تنها به میزان بازدید تلقی نمی‌شود بلکه به میزان مدت‌زمان ماندن کاربر،چند درصد از کاربران به مشتری واقعی تبدیل شده‌اند و خرید کرده‌اند نیز تاثیر دارند. زمانی ترافیک وب‌سایت مؤثر واقع می‌شود که کاربر از صفحات مختلف سایت نیز بازدید کند. زیرا وقتی کاربر وارد یک صفحه از سایت می‌شود، یک فایل نیز به سرور ارسال می‌گردد. بنابراین مشاهده یک صفحه توسط کاربر می‌تواند منجر به بازدید صفحات متعدد شود.

۵. جستجوی ارگانیک یا organic search چیست؟

جستجوی ارگانیک معمولاً شامل درخواست‌هایی است که توسط کاربر در باکس گوگل یا مرورگرهای دیگر وارد می‌شود. نتایج جستجوی ارگانیک نیز شامل لینک‌هایی هستند که بدون تبلیغات کلینیکی یا گوگل ادز در صفحه Serp موتور جستجو ظاهر می‌شوند. معمولاً جستجوی ارگانیک بر اساس عوامل بهینه‌سازی موتور جستجو از جمله بک لینک‌ها، اعتبار دامنه و ارتباط ایجاد می‌شوند. از طرفی هم موتورهای جستجو ممکن است نتایج تبلیغات کلیکی را نیز نشان دهند، اما این‌دست از سایت‌ها جستجوی ارگانیک را از آن خود نمی‌کنند.

به زبان ساده جستجوی ارگانیک شامل درخواست‌هایی است که از سمت کاربر بدون شناخت برند، تبلیغات و هر کار هر نوع عمل دیگری که باعث کشاندن آن‌ها به اسلحه نتایج گوگل می‌شود. شامل تمام آن دسته از نتایج جستجویی است که توسط الگوریتم فردی و خاص موتور جستجو تولید می‌شوند. این الگوریتم توسط اپراتور فهرست بندی موتور جستجوی گوگل تعیین می‌گردد و می‌تواند از ارائه‌دهنده به ارائه‌دهنده دیگر تفاوت داشته باشد. منظور ما از ارائه‌دهنده همان مرورگر است. بنابراین صفحات نتایج جستجو از مرورگرهایی مثل بینگ یا یاهو لزوماً برای یک عبارت جستجو شده یکسان نیست. جستجوی ارگانیک با جستجوی پولی تفاوت دارد، زیرا موقعیت جستجوی پولی تنها بر اساس میزان مبلغ پرداخت‌شده برای تبلیغات تعیین و ارائه داده می‌شود.

جستجوی ارگانیک یا organic search چیست؟

یکی از اهداف سئو تاثیرگذاری و به دست آوردن موقعیت جستجوی ارگانیک وب‌سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو است. بااین‌حال نیاز به صبر و تلاش زیادی دارد و برای به دست آوردن ارگانیک سرچ هیچ تضمینی وجود ندارد که صفحات وب‌سایت در جایگاه برتر قرار بگیرند. اگر کسی بخواهد با تبلیغات کلیکی تعدادی زیادی بازدیدهای یکسان به دست آورد، هزینه‌های آن چندین برابر بیشتر از بهینه‌سازی موتورهای جستجو خواهد بود.

۶.organic trafic یا ترافیک ارگانیک چیست

ترافیک ارگانیک به آن دسته از بازدیدکنندگانی گفته می‌شود که بدون تبلیغات کلیکی راهی سایت شما می‌شوند. این نوع ترافیک کاملاً رایگان است و معمولاً با استفاده از روش‌های بهینه‌سازی موتور جستجو به دست می‌آید. منابع ارگانیک در این‌جا می‌توانند شامل گوگل و بینگ یا یاهو باشند. دیجیتال مارکتینگ بر بهبود ترافیک ارگانیک تمرکز دارد. شیوه‌های سئو کلاه سفید یا سئو طبیعی اعتماد وب‌سایت را افزایش می‌دهند و به آن اعتبار می‌بخشند.

یافتن بازدیدکنندگان به‌صورت ارگانیک نرخ تبدیل بهتری نسبت به ترافیک پولی و تبلیغاتی دارتد؛ زیرا هدف بهتری برای جستجوهای ارگانیک محسوب می‌شوند. معمولاً بازگشت سرمایه برای ترافیک ارگانیک بسیار بالاتر است، زیرا ماهیت آن در مقایسه با تبلیغات پولی دوام بیشتری دارد. نکته جالب اینجاست که حدود ۲۵۵ عامل در رتبه‌بندی و به دست آوردن ترافیک ارگانیک نقش دارند، اما آنچه که مهم‌ترین محسوب می‌شوند عبارت‌اند از: ایجاد محتوای بهینه، صحیح و به‌روز برای جستجوگرها، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و متناسب با نیاز کاربر، و ایجاد بک لینک طبیعی برای به دست آوردن اعتبار بیشتر.

organic trafic یا ترافیک ارگانیک چیست

یکی از بهترین اشکالی که وب‌سایت شما می‌تواند دریافت کند، ترافیک ارگانیک است. این ترافیک منجر به ایجاد سرنخ‌های بیشتری می‌شود. یک رویکرد ثابت و درازمدت دارد. اعتماد مشتریان را بیشتر جلب می‌کند. براساس خواسته مشتری به سایت شما هدایت می‌شود. کاملاً مقرون‌به‌صرفه است، مشتریان دائمی را برای سایت به ارمغان می‌آورد. وفاداری به برند را بهبود می‌بخشد و از نظر رقابتی کاملاً پایدارتر است.

۷. oraganic result یا نتایج طبیعی چیست

زمانی‌که یک موتور جستجو نتایج خود را تغییر می‌دهد، دو نوع متفاوت را به شما ارائه می‌کند: نتایج طبیعی یا نتایج پولی. نتایج طبیعی شانل صفحاتی لز وب هستند که بیشترین مطابقت را با موضوع مورد جستجوی کاربر بر اساس نیاز او دارند. کسب رتبه برتر در نتایج ارگانیک همان چیزی است که سئو به آن اشاره دارد. نتایج پولی اساساً تبلیغاتی هستند، صاحبان وب‌سایت برای نمایش صفحات وب خود در کلمات کلیدی خاص هزینه می‌کنند؛ بنابراین این لیست‌ها زمانی نمایش داده می‌شوند که شخصی عبارت جستجوی حاوی آن کلمه کلیدی را درخواست کرده باشد.

جالب اینجاست که در صفحه نتایج شما به‌عنوان کاربر می‌توانید نتایج طبیعی را از نتایج پولی تشخیص دهید؛ زیرا موتورهای جستجو فهرست‌های پولی را کاملاً جدا می‌کند، آن‌ها را در بالا یا سمت راست نتایج ارگانیک قرار می‌دهد یا به آن‌ها بک‌گراند سایه‌دار یا با علامت AD به شما نشان می‌دهند که این نتیجه به‌دست‌آمده با استفاده از تبلیغات در صدر در جستجو نمایش داده شده است.

oraganic result یا نتایج طبیعی چیست

دانستن این تفاوت به کاربر معمولی کمک می‌کند تا آگاهانه تصمیم بگیرد که روی کدام سایت کلیک کند و محتوای کدام نیاز او پاسخ می‌دهد. علاوه‌براین ازآنجایی‌که نتایج پولی معمولاً تبلیغاتی هستند ممکن است برای یک کاربر یا جست‌وجوگری که قصد خرید دارد مفید واقع شود، نه برای کاربری که به قصد تحقیق وارد موتورهای جستجو می‌شود.

۸. paid result یا نتایج پولی چیست

زندگی مدرن امروزی به‌طور کامل به استفاده از موتورهای جستجو مرتبط است. به این‌موضوع فکر کنید که وقتی تقریباً به هر نوع اطلاعاتی نیاز دارید، هر چند وقت یک‌بار به یکی از این موتورهای جستجو که گوگل محبوب‌ترین آن است، مراجعه می‌کنید. در کسری از ثانیه پس‌از جستجوی موضوع موردنظر خود میلیون‌ها نتیجه در صفحه نتایج موتور جستجو یا همان Serp را رؤیت می‌کنید. معمولاً در لیست ارائه‌شده ترکیبی از نتایج پولی و طبیعی را دریافت خواهید کرد. تفاوت بین این دو بستگی زیادی به نحوه رسیدن آن‌ها به این صفحه دارد، اغلب اولین نتایجی که می‌بینید تبلیغاتی هستند یا همان نتایج پولی هستند که موتور جستجو احساس می‌کند با درخواست شما ارتباط دارد.

درحالی‌که نتایج میانی به‌صورت طبیعی در این صفحه نمایش داده می‌شوند، لزوماً برای آن‌ها پولی پرداخت نمی‌شود. تبلیغات پولی همچنین به پلتفرم‌های دیگری مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و لینکدین و سایر موارد نیز گسترش می‌یابند. اگر کسب‌وکار شما به‌صورت آنلاین و تحت وب باشد درک این‌که نتایج پولی و نتایج طبیعی چیست بسیار اهمیت دارد. نتایج پولی اساساً تبلیغاتی هستند که به‌منظور بالا رفتن نتایج ارگانیک در سریع‌ترین زمان ممکن توسط مدیر سایت به گوگل یا سایر موتورهای جستجو پول پرداخت می‌شود. بازاریابان پول را در تبلیغات SEM سرمایه‌گذاری می‌کنند تا زمانی‌که کاربری با استفاده از کلمات کلیدی خاص درخواستی را تایپ کرد وب‌سایت شما در حالت ایده‌آل و در صفحه اول نشان دهد.

paid result یا نتایج پولی چیست

نتایج پولی معمولاً دارای یک برچسب خاص و کوچک به نام AD در سمت چپ URL هستند. موتورهای جستجو فرض را بر این می‌گذارند که هر سایتی توانایی پرداخت بیشترین میزان هزینه تبلیغات را داشته باشد، می‌تواند از نتایج پولی بهره‌مند شود. اما جالب اینجاست که مرورگری مانند گوگل نیز قوانینی را برای چنین سایت‌هایی در نظر گرفته‌اند. سایت‌هایی که از کیفیت بهتر، قوانین کپی و کیفیت صفحه و کیفیت لندینگ پیج بیشتر برخوردار باشند و در انتها هم کلمه بکار برده شده در نتایج پولی به موضوع مورد درخواست جستجوگر نزدیک‌تر و مرتبط‌تر باشد آن سایت را در صدر نتایج قرار می‌دهد.

مثلاً گوگل هم در نتایج پولی و هم در نتایج ارگانیک تجربه کاربری و رضایت او را اولویت قرار می‌دهد. برای آنکه مطمئن شوید سرمایه شما بازگشت داده می‌شود و فروش خوبی به دست خواهید آورد، مهم است بدانید که دقیقاً چه کاری انجام می‌دهید و با افراد و سازمان‌های متخصص در این زمینه قرارداد ببندید.

۹. Featured Snippet پیشنهاد ویژه گوگل چیست

پیشنهاد ویژه گوگل معمولاً متن‌های کوتاهی هستند که در بالای نتایج جستجوی گوگل ظاهر می‌شوند تا فرد جستجوگر را سریعاً به پاسخ برسانند. معمولاً به آن نتایج زیرو یا صفر نیز در صفحه گوگل نیز گفته می‌شود. محتوایی که در داخل یک باکس ویژه به‌طور خودکار ظاهر شده، درحقیقت استخراج‌شده از فهرست صفحات وب گوگل هستند. انواع متداول آن شامل تعاریف، جدول‌ها، مراحل و اغلب لیست‌ها می‌شوند.

شاید کمی متعجب شوید، اما پیشنهادهای گوگل نیز برای سئو مهم هستند و روی آن تأثیر می‌گذارند. اول این‌که فرصتی برای دریافت کلیک‌های بیشتر از نتایج جستجوی ارگانیک به شمار می‌روند، بدون رتبه‌بندی بالاتر گوگل. درواقع بسیاری از کارشناسان سئو کادر Featured Snippets را به‌عنوان موقعیت شماره صفر یا همان زیرو که در پاراگراف قبلی اشاره کردیم می‌دانند. برخی از وب‌سایت های بزرگ مانند Search Engine Land باور دارند که هشت درصد نرخ کلیک را افزایش می‌دهد؛ بنابراین اگر به‌دنبال دریافت نرخ کلیک و ترافیک ارگانیک هستید، بهتر است برای این بخش حسابی زمان بگذارید.

Featured Snippet پیشنهاد ویژه گوگل چیست

خود گوگل بیان می‌کند که پیشنهادهای ویژه را معمولاً از بخش‌های برجسته و مناسب از سایت‌ها انتخاب می‌کند تا برای کاربر یافتن جواب برای یک موضوع خاص راحت‌تر باشد. آن‌ها به‌ویژه برای کسانی که خدماتی ارائه می‌دهند و کاربران باید با استفاده از شماره تلفن یا جستجوی صوتی آن‌ها را بیابند، مفید واقع می‌شوند. Featured Snippets از فهرست‌های جستجوی وب می‌آیند. سیستم‌های خودکار موتور جستجویی مثل گوگل تعیین می‌کنند که آیا یک صفحه می‌تواند یک بخش خوب و برجسته را به کاربر ارائه دهد یا خیر. بازخورد کاربر معمولاً به الگوریتم های گوگل و موتور جستجو ثابت می‌کند که نتیجه ارائه‌شده توسط آن‌ها درست مطابق با نیاز کاربر است یا نه.

۱۰. ریدایرکت چیست؟

یکی دیگر از اصطلاحات سئو که معمولاً بازاریابان و کارشناسان حرفه‌ای این حوزه از آن استفاده می‌کنند ریدایرکت است، اما واقعاً به چه معناست و در چه جاهایی به کار می‌رود؟! هر صفحه‌ای که شما در وب‌سایت خود می‌سازید دارای یک آدرس یا Url است. گاهی اوقات محتوا گاهی اوقات متخصص سئو به دلایل مختلف تصمیم می‌گیرد که محتوا را از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل کند.

برای اطلاعات بیشتر درباره اینکه ریدایرکت چیست کلیک کنید.

برای مثال یک فروشگاه لباس در منطقه شما به هر دلیلی امکان ماندن در آن مکان را ندارد، معمولاً در این مواقع افراد برای هدایت مشتریان خود به آدرس جدید یک بنر نصب می‌کنند که مثلاً فروشگاه لباس به آدرس جدید انتقال یافته است. ریدایرکت دقیقاً با آدرس‌های صفحات وب شما همین کار را انجام می‌دهد، یعنی معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که شما نیاز به تغییر مسیر داشته باشید. تغییر مسیر یا همان ری دایرکت به مرورگرها می‌گوید که از این به بعد برای نشان‌دادن محتوای این صفحه از این آدرس به آدرس جدید برود. ریدایرکت‌ها به سئو تکنیکال سایت مربوط می‌شوند و پیشنهاد می‌شود که اگر با این بخش آشنایی ندارید این کار را انجام ندهید با ابتدا صفحه سئو تکنیکال آکادمی پور فیض را به دقت مطالعه کنید.

ریدایرکت چیست

در جهان پویای بهینه‌سازی موتورهای جستجو، ریدایرکت انواع مختلفی دارد که ما در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱۱. ریدایرکت ۳۰۱ چیست؟

یکی از مشهورترین انواع تغییر مسیر ریدایرکت ۳۰۱ است. این نوع تغییر مسیر به‌صورت دائمی رخ می‌دهد، یعنی برای زمانی‌که یک صفحه جابجا شده یا هنگامی که یک صفحه حذف شده است مورد استفاده قرار می‌گیرد یا می‌توان محتوای مشابه را در جای دیگری یافت، یعنی به‌جای آنکه فرد با یک صفحه فاقد محتوا روبه‌رو شود به آدرس جدید انتقال می‌یابد. در ریدایرکت ۳۰۱ خزنده‌های مرورگر جستجو از تغییر مسیر پیروی و آدرس جدید را به فهرست خود اضافه می‌کنند. معمولاً لینک‌هایی که به آدرس قدیمی اشاره دارند، در رتبه‌بندی با آدرس جدید نمایش داده می‌شوند.

ریدایرکت ۳۰۱ چیست؟

۱۲. ریدایرکت ۳۰۲ چیست؟

نوع دیگری از تغییر مسیر ریدایرکت ۳۰۲ است. این یک نوع تغییر مسیر موقتی به شمار می‌رود و معمولاً برای زمانی‌که مدیر سایت قصد دارد کاربران را به‌طور موقت به پیج دیگری انتقال دهد یا زمانی‌که Url اصلی با مشکل روبه‌رو شده، از این نوع تغییر مسیر استفاده می‌کنند. به‌عنوان مثال از ریدایرکت ۳۰۲ معمولاً برای مسیرهای مبتنی بر زبان یا موقعیت جغرافیایی استفاده می‌شود. مرورگرها این نوع ریدایرکت را کش نمی‌کنند، بنابراین سرور اصلی سایت شما هر بار درخواست آدرس اصلی را دریافت می‌کند. پس‌از دریافت موتورهای جستجو از تغییر مسیر پیروی کرده و آدرس قدیمی را در فهرست خود نگهداری می‌کنند. در بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوا به‌طور پیش‌فرض ریدایرکت ۳۰۲، فعال است. از جهات مختلف مرورگرهای جستجو علاقه‌مند هستند که با این نوع ریدایرکت نیز همانند تغییر مسیر ۳۰۱ رفتار کنند.

ریدایرکت 302 چیست

۱۳. ریدایرکت ۳۰۷ چیست؟

یکی دیگر از تغییر مسیرهایی که مدیر سایت می‌تواند روی صفحات متعدد خود اعمال کند، ریدایرکت ۳۰۷ است. این نیز همانند ریدایرکت ۳۰۲ یک نوع تغییر مسیر موقت محسوب می‌شود که به مرورگرهای جستجو می‌گوید که آدرس به صفحه دیگری به‌طور موقت انتقال داده شده است. کد ۳۰۷ نشان می‌دهد که منبع هدف موردنظر به‌طور موقت تحت یک آدرس دیگر قرار گرفته‌است و اگر عامل کاربر به‌طور خودکار به آن آدرس هدایت شود نباید روش درخواست را تغییر دهد. ازآنجایی‌که تغییر مسیر ممکن است در طول زمان تغییر یابد، مشتری باید به استفاده از همان Url اصلی ادامه دهد.

ریدایرکت 307 چیست

۱۴. انکر تکست چیست؟

از دیگر اصطلاحاتی که معمولاً در فضای بازاریابی دیجیتال و بهینه‌سازی موتورهای جستجو با آن روبرو می‌شوید، انکر تکست است. انکر تکست یک کلمه یا متن قابل کلیک با لینک پنهان است. بهترین شیوه‌های سئو نشان می‌دهد که متن Anchor text به صفحه‌ای که با آن لینک داده می‌شود مرتبط باشد نه یک متن عمومی. متن انکرتکست اگر به‌صورت آبی نشان داده می‌شود، رایج‌ترین آن است؛ زیرا نسخه استاندارد صفحات وب محسوب می‌شود. اگرچه امکان تغییر رنگ آن از طریق کد html نیز در سیستم‌های مدیریت محتوای مختلف وجود دارد.  زمانی‌که این کلمه یا متن به‌خوبی لینک داده شود به خواننده می‌گوید که روی پیوند کلیک کند و وقتی هم که کلیک کند چه انتظاری می‌تواند از آن صفحه داشته باشد.

درست اجرا کردن متن انکر، شانس کلیک روی لینک را افزایش می‌دهد و با دادن سرنخ به موتورهای جستجو برای خزیدن صفحات مختلف سایت شما نیز کمک خواهد کرد. این متن پیوند داده ‌شده بازدیدکنندگان را تشویق و ترغیب می‌کند که روی آن کلیک کنند. حتی موتورهای جستجو نیز می‌دانند که مقاله پیوند داده‌شده مرتبط است، زیرا آدرس و متن پیوند با همدیگر ارتباط دارند.

انکر تکست چیست؟

بنابراین برای مثال اگر می‌خواهید به یک مقاله لینک دهید، می‌توانید از لینک انکر تکست استفاده کنید اما جالب اینجاست که انکر تکست در کد html چگونه دیده می‌شود. اولین بخش آن کد url است درحالی‌که قسمت دوم لینک را نیز توصیف می‌کند. اگر در قسمت ابتدایی پاراگراف اشاره کردیم که انکرتکست برای سئو اهمیت دارد منظورمان این بود که ایجاد لینک داخلی در سایت می‌کند، یعنی به موتورهای جستجو می‌گوید که علاوه بر این صفحه صفحات دیگری نیز داریم که به این‌موضوع مرتبط است. درحقیقت شما نیاز دارید که ساختار سایت خود را برای موتورهای جستجو روشن سازید، متن لینک داده شده به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا پیوندهای داخلی را بیشتر درک کنند و زمینه و سرنخ‌های بیشتری به آن‌ها ارائه می‌دهند.۵۱۲.keyword density یا چگالی کلمه کلیدی چیست

زمانی‌که شما در سایت خود صفحاتی می‌سازید، مطمئنا با استفاده از کلمات کلیدی خاصی آن را ایجاد کرده‌اید. کلماتی کلیدی که معمولاً توسط کاربر جستجو می‌شوند. حالا چگالی کلمه کلیدی چیست؟! چگالی کلمه کلیدی به تعداد دفعات تکرار آن کلمه و مترادف‌های آن در مطلب اشاره دارد. اگر بخواهیم عمیق‌تر درباره keyword density صحبت کنیم، باید بگوییم یک مفهوم اساسی از بهینه‌سازی موتور جستجو به شمار می‌رود. درک نحوه عملکرد چگالی کلمات کلیدی بسیار اهمیت دارد، زیرا می‌تواند تاثیر مستقیمی روی بازدید محتوای سایت شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو یا هزینه‌های کمپین‌های آنلاین شما داشته باشد.

بااین‌حال اهمیت نسبی چگالی کلمات کلیدی در بیشتر الگوریتم‌های رتبه‌بندی موتورهای جستجو از جمله گوگل در طول سال‌های اخیر تغییر یافته است. بنابراین درک این‌که چگونه این مفهوم بر سئو شما بر الگوریتم پاندا تاثیر می‌گذارد، بسیار مهم است. چگالی کلمه کلیدی به تعداد تکرار دفعاتی که یک کلمه در یک صفحه از وب مشخص یا در یک قسمت از محتوا ظاهر می‌شود با عنوان نسبت یا درصد از تعداد کل کلمات اشاره دارد. گاهی اوقات به این اصطلاح فرکانس کلمه کلیدی یا فرکانس ظاهر شدن یک کلمه خاص در صفحه وب نیز گفته می‌شود.

keyword density یا چگالی کلمه کلیدی چیست

در صورت نیاز گاهی می‌توان چگالی کلمات کلیدی را به‌عنوان یک رقم خاص نیز محاسبه کرد. برای تعیین تعداد کلمات کلیدی یک صفحه وب به‌سادگی تعداد دفعاتی که یک کلمه در آن مطلب ذکر شده را بر تعداد کل کلمات موجود تقسیم کنید، نتیجه حاصل چگالی کلمه کلیدی آن صفحه است. همانند بسیاری از جنبه‌های سئو درباره keyword density نیز هیچ قانون خاصی وجود ندارد. شما هیچ دستورالعملی در گوگل پیدا نمی‌کنید که دقیقاً به شما بگوید یک محتوا حاوی چه تعداد کلمه کلیدی باشد و همچنین هیچ ارقام و آمار خاصی هم وجود ندارد که بتوانید بر آن تکیه کنید که تعیین کلمات کلیدی چقدر باید یا نباید در سایت شما ظاهر شود.

اما با این حال نکاتی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید محتوای شما از این نظر بهبود یافته است یا خیر. شاید ایجاد محتوای بهینه مهم‌ترین نکته‌ای باشد که یک متخصص سئو به آن باید اهمیت دهد، اما هنوز هم چگالی کلمه کلیدی به‌عنوان یک جنبه مهم تلقی می‌شود، زیرا می‌تواند تعداد بازدید صفحه شما را افزایش دهد و تجربه مخاطبان شما را بهبود ببخشد.

۱۵. کیورد استافینگ چیست؟

سال‌های زیادی است که از پر کردن کلمات کلیدی در متن و رسیدن به صدر نتایج گوگل می‌گذرد. پر کردن تعداد زیادی از کلمات کلیدی در محتوای وب و متا تگ‌ها را کیورد استافینگ می‌گویند. این اصطلاح در حقیقت به تلاش متخصصان سئو کلاه سیاه برای افزایش رتبه به‌صورت مصنوعی در نتایج جستجو و هدایت ترافیک بیشتر به سایت اشاره دارد. کلمه کلیدی عبارت مهمی است که باید با محتوای مورد نظر صفحه نیز ارتباط داشته باشد. این اصطلاح در بهترین حالت یک نوع تکنیک غیراصولی بهینه‌سازی موتور جستجو است و عین در حال نیز بدترین تکنیک محسوب می‌شود. این عمل اغلب برای هدایت ترافیک به وب‌سایت‌های کلاهبرداری یا اسپم استفاده می‌شود.

کیورد استافینگ چیست؟

گاهی هم ممکن است از این تکنیک به روش‌های مختلف استفاده شود، مثل پنهان کردن آن در سطح محتوا با تطبیق رنگ فونت با پس‌زمینه، صفر کردن اندازه‌ی فونت یا قرار دادن آن در پشت تصویر. کلمات و عبارات مورد استفاده برای کیورد استافینگ معمولاً زمانی مرتبط هستند که برای خواننده قابل مشاهده باشند.  بنا بر آنچه که گوگل بیان کرده پر کردن یک صفحه با کلمات کلیدی نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اثری هم ندارد. دیگر متا تگ‌ها برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها استفاده نمی‌شوند، بنابراین کلمات کلیدی قرارداده شده در آن قسمت نادیده گرفته می‌شوند، از طرفی هم با ایجاد الگوریتم مرغ مگس خوار استفاده از این تکنیک بی‌اثر شده است.

علاوه بر این اگر متن پنهان در محتوا و شناسایی شود، گوگل ممکن است این سایت را از فهرست خود حذف کرده یا مورد جریمه قرار دهد. الگوریتم های گوگل بسیار به موتورهای جستجو کمک می‌کنند، نه‌تنها زمانی که اصطلاحات نامربوط هستند را تشخیص می‌دهد بلکه وقتی خارج از متن یا بیش از حد مورد استفاده قرار گیرند را نیز به خوبی درک می‌کنند.

۱۶. long keyword یا کلمات کلیدی طولانی چیست؟

کلمات کلیدی طولانی یا دم‌بلند آن دسته از محتواهایی هستند که روی بازاریابی جستجوی سایت فوق‌العاده تأثیر می‌گذارند. عبارات کلیدی long tail خاص‌تر هستند و معمولاً زمانی که بازدیدکنندگان به مرحله خرید نزدیک‌تر باشند یا زمانی که به‌دنبال جستجوی صوتی هستند بیشتر از آن‌ها استفاده می‌کنند. بیشتر کلمات کلیدی دم‌بلند حجم جستجوی کمتری نسبت‌به کلمات کلیدی کوتاه یا head دارند. آن‌ها در ابتدا مهم به نظر نمی‌رسند، اما اگر بدانید که چگونه از آن‌ها استفاده کنید، می‌توانند بسیار ارزشمند باشند. برای مثال استفاده از کلمات کلیدی دم‌بلند بیشتر برای شرکت‌ها و کسب و کارهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که رقابت در میان کلمات کلیدی کوتاه برای آن‌ها بسیار زیاد است.

برای مثال اگر شرکتی باشید که مبلمان کلاسیک می‌فروشید، این احتمال وجود دارد که صفحات شما هرگز در کلمه کلیدی مبلمان با جستجوی ارگانیک ظاهر نشود، زیرا رقابت در این حوزه بسیار زیاد است. اما اگر به‌عنوان مثال در مبلمان هنری مدرن تخصصی دارید، مثلاً کلماتی کلیدی مثل طراحی سالن نیم‌دایره با استفاده از مبلمان حرفه‌ای به طور قابل اعتماد مشتریانی را که به‌دنبال آن هستند را پیدا می‌کنند. مدیریت کلمات کلیدی لانگ تیل به ایجاد سرنخ‌های ارتباطی بهتر بین کسب و کار شما و مشتریانی است که در حال حاضر در آن‌جا حضور دارند و به‌طور فعال برای دریافت خدمات شما آماده هستند.

long keyword یا کلمات کلیدی طولانی چیست؟

تصور کنید که کلمه مبل را در گوگل جستجو کنید این کلمه بسیار گسترده است. اگر استارت‌آپ و شرکت کوچکی باشید، احتمالاً هیچ شانسی برای فروش نخواهید داشت. اما اگر با عنوان و کلمه کلیدی تختخواب با روکش چوب راش را در گوگل جستجو کنید، دقیقاً می‌دانید که دنبال چه چیزی هستید و احتمالاً آمادگی کافی برای خرید آن را نیز دارید. با استفاده از کلمات کلیدی بلند دقیقاً آن قانون ۸۰ ۲۰ اجرا می‌شود. درواقع درصد کمی از کل جستجوها را کلمات کلیدی کوتاه تشکیل می‌دهد. بسته به نحوه جستجوی افراد دارد ۱۵ تا ۲۰ درصد دیگر جستجوها از کلمات کلیدی با طول متوسط صورت می‌گیرد، به این معنی که تقریباً ۸۰ درصد از بازدیدهای صفحه که نتیجه مستقیمی ارائه می‌دهند را از آن خود می‌کنند.

۱۷. lsi چیست؟

دیگر آن زمان که بازاریابان دیجیتال تلاش برای کسب رتبه خوب را روی یک کلمه کلیدی خاص می‌دانستند، به پایان رسیده است. امروزه کلید تولید محتوایی فوق‌العاده و شگفت‌انگیز بهینه بودن و کاربر پسند بودن آن است. بیش از ۱۵ درصد از جستجوهای روزانه گوگل عبارت‌های جدیدی هستند که کاربران قبلاً جستجو نکرده بودند. با تریلیون‌ها جستجویی که هر سال انجام می‌شود به تعداد زیادی پرسش‌ها و فهرست‌های گوگل اضافه می‌گردد. با توجه به یافتن روش‌های متفاوت و منحصربه‌فرد برای جستجوی سؤالات رایج، گوگل دقیقاً به این نتیجه رسیده است که کلمات کلیدی مترادف نیز به بخش بزرگی از فاکتورهای رتبه‌بندی آن تبدیل شود.

بنابراین استفاده از کلمات کلیدی lsi که یک اصطلاح سئو و البته رایج است، نتایج بسیار مثبتی دارد. با استفاده از آن‌ها می‌توانید محتوای خود را تقویت کنید و دید جستجوی خود را بهبود ببخشید. جالب است بدانید که گوگل از سال ۲۰۱۵ درباره اهمیت کلمات کلیدی مترادف بیانیه‌هایی را منتشر کرده است. بااین‌حال آن‌ها زمان زیادی را صرف توضیح دقیق درباره کلمات کلیدی مترادف برای بازاریابان اینترنتی نکرده‌اند. lsi درحقیقت مخفف Latent Semantic Index است. این نوعی نرم‌افزار هوشمند شده برای یادگیری انواع مترادف‌ها براساس کلمات هم‌معنی با آن است.

lsi چیست؟

روشی است که از تکنیک‌های ریاضی برای یافتن روابط بین کلمات و مفاهیم در قالب یک محتوا استفاده می‌کند. از منظر سئو‌ کلمات کلیدی lsi عبارت‌های جستجویی هستند که با کلمات کلیدی اصلی مورد نظر شما مرتبط باشند. آن‌ها به حمایت از محتوای شما کمک می‌کنند و سرنخ بیشتری را فراهم می‌سازند تا هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو و یافتن ارتباط بین آن‌ها راحت‌تر باشد.

نکته جالب‌توجه درباره این اصطلاح سئو این است، در حالیکه برخی از کلمات کلیدی lsi می‌توانند مترادف باشند، اما همه مترادف‌ها صرفاً کلماتی کلیدی lsi محسوب نمی‌شوند. بیشتر کلمات کلیدی lsi عباراتی هستند که ارتباط نزدیکی با کلمه کلیدی اصلی شما دارند؛ بنابراین استفاده از مترادف‌ها در پست‌های وبلاگ می‌تواند به سئو درون صفحه و داخلی شما کمک کند، اما مترادف‌های کلمات کلیدی همیشه lsi نیستند.

برای مثال اگر کلمه کلیدی شما ژاکت باشد، مترادف آن کت خواهد بود. با این حال کلمات کلیدی lsi برای ژاکت می‌توانند مثل کلماتی مثل زمستان، گرم، بادگیر و غیره باشند. یک راه خوب برای درک تفاوت بین مترادف‌ها و کلمات کلیدی مرتبط جستجوی گوگل است، جستجوهای پیشنهادی که در منوی پایین صفحه نتایج ظاهر می‌شوند، کلمات کلیدی lsi محسوب می‌شوند. یکی از مزایای استفاده از کلمات مرتبط و lsi این است که رتبه وب‌سایت شما را در موتورهای جستجو افزایش می‌دهند. این کلمات در سراسر متن پخش شده و به خزنده‌ها کمک می‌کنند تا صفحه شما را بهتر بفهمند و قدرت رتبه‌بندی آن‌ها را افزایش می‌دهند. همچنین ارتباط معنایی محتوای شما را بهبود می‌بخشند.

۱۸. خصوصیت alt تصاویر چیست؟

متن جایگزین یا alt بر چسب و توضیحی است برای عکس‌ها. از این ویژگی استفاده می‌شود تا زمانی که یک عکس برای کاربر به هر دلیلی بارگذاری نشد، او بداند که این عکس درباره‌ی چه موضوعی و چه چیزی است. این متن به ابزارهای مرورگر کمک می‌کند تا تصاویر را برای خوانندگان توصیف کنند و به موتورهای جستجو اجازه می‌دهد تا وب‌سایت شما را بهتر بخزند و رتبه‌بندی کنند.

خصوصیت alt تصاویر چیست؟

امروزه در بیش‌از ۳۸ درصد از صفحه نتایج گوگل تصاویر نیز نشان داده می‌شود و این احتمال وجود دارد که تا چند سال آینده این رقم نیز افزایش یابد. این بدان معناست که علیرغم بهترین و بالاترین تلاش‌های سئوکاران همچنان ممکن است منابع دیگری از ترافیک ارگانیک را از دست بدهند‌ یعنی باید روی سئوی عکس‌های خود نیز به‌خوبی کار کنید. حالا چگونه به این منبع ترافیک دسترسی یابید؟! با استفاده از اعمال متن جایگزین تصاویر یعنی ویژگی alt.

در بیشتر سیستم‌های مدیریت محتوا با کلیک روی عکس در بدنه پست وبلاگ می‌توانید یک متن در باکس مورد نظر بنویسید. جایی‌که می‌توانید متن جایگزین تصویر را ایجاد یا تغییر دهید. یکی از ویژگی‌های alt تصاویر این است که توسط صفحه خوان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. صفحه‌خوان‌ها با خواندن این ویژگی به آن‌ها می‌گویند که روی تصویر چه چیزی وجود دارد، بنابراین اگر متن جایگزین را به تصاویر خود اضافه نکنید، افراد نابینا و کم‌بینا نمی‌دانند تصویر مربوط به چه چیزی است. برای این‌که سایت خود را برای همه در دسترس قرار دهید مهم است که توضیحاتی از تصاویر خود و هدف آن‌ها به‌عنوان ویژگی‌های alt اضافه کنید. در انتها متن جایگزین تصویر شما باید خاص باشند و همچنین همانند یک  نماینده موضوع صفحه‌ی وب باشد و از آن پشتیبانی کنند. چند کلید مهم چند نکته کلیدی برای نوشتن تصاویر وجود دارد:

۱. تصویر را توصیف کند و مشخص باشد.

۲. با تصویر زمینه و محتوای پاراگراف مرتبط باشد.

۳. بهتر است متن جایگزین کمتر از ۱۲۵ کاراکتر باشد. ‌ معمولاً ابزارهای صفحه‌خوان متن‌های جایگزین بیش‌از ۱۲۵ کاراکتر را متوقف می‌کنند.

۱۹. title یا عنوان سئو چیست؟

در طول فهرست‌بندی گوگل و جستجوی کاربران هر کدام از سایت‌ها برای جلب توجه خود رقابت می‌کنند. چه چیزی باعث می‌شود که آن‌ها روی یک نتیجه به‌جای سایر گزینه‌ها کلیک کنند؟! معمولاً به کیفیت تگ عنوان یا متا تایتل بستگی دارد. اگر می‌خواهید برای سایت خود کلیک‌های بیشتری به دست آورید، باید بدانید که چگونه برچسب عنوان استثنایی و فوق‌العاده بنویسید. بهینه‌سازی تگ تایتل بخش مهمی از بهینه‌سازی موتور جستجو است معمولاً با کمک ابزارهای سئو وب‌سایت نیز آسان‌تر می‌شود.

تگ تایتل درحقیقت همان توضیحی کوتاه درباره موضوعی است که قرار است در کاربر در صفحه موردنظر با آن روبرو شود. برچسب عنوان ۳ او باید حاوی کلمه کلیدی هدف با شوم هدف شما باشد. این هم به گوگل و هم به جست‌وجوگران شما کمک می‌کند که صفحه وب شما با این عبارات جستجو مرتبط است علاوه‌براین جست‌وجوگران در صورت مشاهده کلمه کلیدی یا عبارت موردنظر خود که به‌تازگی در عنوان تایپ کردن به‌احتمال زیاد روی صفحه وب کلیک خواهند کرد.

title یا عنوان سئو چیست؟

برای آنکه دقیق‌تر بدانید تگ عنوان چیست باید بگوییم که یک عنصر و بخشی از html است که عنوان یک صفحه را مشخص می‌کند. این تگ به‌عنوان بخشی عبارات جستجو شده کاربر در صفحه نتایج موتور جستجو نمایش داده می‌شود. این ویژگی قابل کلیک است و برای تجربه کاربر، بهینه‌سازی موتور جستجو و اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی اهمیت دارد. تگ عنوان یک صفحه وب به‌معنای توصیف دقیق و مختصر از محتوای همان صفحه به‌شمار می‌رود.

۲۰. دیسکریپشن چیست؟

یکی دیگر از اصطلاحات سئو که معمولاً زیاد با آن روبرو می‌شویم متا دیسکریپشن است. این اصطلاح به توضیحات مطرح‌شده در باکس اسنیپت جستجو در نتایج جستجوی گوگل اشاره دارد. توضیحاتی حاوی حدود ۱۵۵ کاراکتر و یک برچسب در تگ html است که محتوای یک صفحه را به طور خلاصه نشان می‌دهد. بیشتر زمانی‌که عبارت جستجو شده در توضیحات باشد، موتورهای جستجو آن را در نتایج صفحه Serp نیز به کاربران نمایش می‌دهند. به‌همین دلیل بهینه‌سازی آن برای سئو داخلی بسیار اهمیت دارد.

توضیحات متا در حقیقت یک نوع تگ html است که می‌توانید برای صفحه برای یک پست یا صفحه‌ای از وب‌سایت خود آن را تنظیم کنید. همچنین در آن می‌توانید توضیح دهید که صفحه شما در مورد چه چیزی است و قرار است در آن‌جا با چه مواردی آشنا شوند. اگر خوش‌شانس باشید، گوگل آن را زیر تگ تایتل صفحه شما در صفحه در نتایج جستجو نشان می‌دهد، این فرصتی را برای شما به وجود می‌آورد تا کاربران موتورهای جستجو را متقاعد کنید که صفحه شما همان چیزی است که به دنبالش هستند و در این‌جا اطلاعات مورد نیاز را می‌یابند.

دیسکریپشن چیست؟

هدف از استفاده متادیسکریپشن کاملاً ساده و مشخص است. این توضیحات باید کسی را قانع کند که با یک عبارت جستجو در گوگل به‌محض رؤیت لینک صفحه شما روی آن کلیک کند. به عبارت دیگر توضیحات متا برای ایجاد کلیک از موتورهای جستجو به وجود آمده‌اند. این‌گونه که خزنده‌های گوگل نشان داده‌اند، هیچ مزیت مستقیمی از نظر‌ سئو در آن وجود ندارد و جزو فاکتورهای الگوریتم رتبه‌بندی محسوب نمی‌شود، اما یک مزیت غیر مستقیم دارد.

گوگل از نرخ کلیک به‌عنوان راهی برای بررسی این‌که آیا شما نتیجه خوبی دارید یا خیر استفاده می‌کند. هر چقدر افراد بیشتری روی نتیجه شما کلیک کنند گوگل شما را جزو نتایج خوب به حساب می‌آورد و بر اساس موقعیت لینک صفحه شما را بالاتر نشان می‌دهد. به‌همین دلیل است که بهینه‌سازی توضیحات متا و عناوین بسیار مهم تلقی می‌شوند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که متأسفانه هیچ ضمانت ۱۰۰ درصدی وجود ندارد که گوگل توضیحات متا را که شما نوشته‌اید، نمایش دهد. اما از آنجایی که این احتمال وجود دارد، بهتر است که آن را به پست یا صفحه پست خود اضافه کنید.

۲۱. referring domain چیست؟

با توجه به این‌که مقالات متعددی درباره تاثیر بک لینک‌ها پس از الگوریتم پنگوئن منتشر شد، اکثر کارشناسان موافق هستند که بک لینک‌های باکیفیت تفاوت ایجاد می‌کند. اگر به قدرت بک لینک‌ها اعتقاد دارید، باید زمان زیادی را صرف تجزیه‌وتحلیل پروفایل بک لینک سایت و رقبا کنید. هدف ما از بیان این پیش‌زمینه تعریف کارآمدتر برای اصطلاح referring domain است

. این اصطلاح دقیقاً به دامنه لینک‌های داده شده به سایت شما اشاره دارد. در حقیقت دامنه‌های ارجاع دهنده وب سایت‌هایی هستند که به صفحه‌ی وب موردنظر یک یا چند بک لینک داده شده است. به‌عنوان مثال اگر یک صفحه دارای بک لینک از سایت نیویورک‌تایمز باشد یعنی یک referring domain دارد.

اگر لینکی از نیویورک‌تایمز و سایت فوربس داشته باشد ۲ دامنه ارجاع داده‌شده دارد، اما اگر ۲ بک لینک از نیویورک‌تایمز دریافت کند باز هم یک دامنه ارجاع خواهد داشت. بنابراین اگر هر دامنه در پروفایل بک لینک شما فقط یک‌بار از جانب آن لینک دریافت کرده باشد، تعداد دامنه‌های ارجاع دهنده و بک لینک‌های به دست آورده شما برابر خواهد بود.

چیست referring domain

بااین‌حال این موقعیت‌ها واقعاً نادر هستند، زیرا معمولاً زمانیکه یک مشارکت پایدار با کسب‌وکاری ایجاد می‌کنید، چندین‌بار از وب‌سایت آن‌ها بک لینک دریافت خواهید کرد. بیشتر ابزارهایی که به متخصصان سئو کمک می‌کند تا بک لینک‌ها را مورد تجزیه قرار دهند از متریک referring domain استفاده می‌کنند و همچنین رتبه‌بندی SE را نیز در نظر می‌گیرند.

Domain Authority چیست؟ (DM یا اعتبار سایت)

همه ما به‌خوبی می‌دانیم که بک لینک از دامنه‌های مورد اعتماد و محبوب ارزش بیشتری نسبت‌به دریافت بک لینک از وب سایت‌های با رتبه پایین و حداقل ترافیک دارند اما نکته دیگری که وجود دارد این است که باید هنگام اندازه‌گیری و مقیاس وزن ۱ بک لینک در نظر بگیری تعداد بک لینک‌هایی است که ۱ وب‌سایت قبلاً از همان دامنه ارجاع داده باشد. بگذارید از یک مقایسه برای توضیح بیشتر این اصطلاح استفاده کنیم. تصور کنید که به‌دنبال یک فریلنسر هستید تا در ترجمه متن به زبانی که نمی‌دانید به شما کمک کند.

شما باید مطمئن باشید که آن شخص کار را به‌خوبی انجام می‌دهد، زیرا نمی‌توانید درستی ترجمه را تأیید کنید. بنابراین یک سفارش ارسال خواهید کرد و ۲ پیشنهاد دریافت می‌کنید. یکی از فریلنسرها ۳ نظر مثبت دارد، درصورتی‌که همه آن‌ها از یک منبع استفاده کرده‌اند و از یکجا می‌آیند. پیشنهاد دهنده دیگر ۴ نظر مثبت از افراد مختلف دارد، شما کدام یک را انتخاب می‌کنید، احتمال زیادی وجود دارد که به سراغ نفر دوم بروید؛ زیرا چندین نفر به‌طور جداگانه آن فریلنسر ترجمه را تأیید کرده‌اند.

دقیقاً موتورهای جستجو نیز به‌همین موضوع توجه دارند. زمانی‌که شما از یک سایت حرفه‌ای و قابل اعتماد بک لینک دریافت می‌کنید، گوگل شما را یک سایت معتبر به حساب می‌آورد. زیرا شما از وب‌سایتی لینک دریافت کرده‌اید که دامنه آن اعتبار زیاد و ترافیک بی‌شماری دارد؛ بنابراین جزو وب‌سایت‌های محبوب محسوب می‌شود.۲۲۰. اعتبار دامنه یا Domain Authority چیست؟

اعتبار دامنه یا Domain Authority که به اختصار DA نیز گفته می‌شود، یک امتیاز رتبه‌بندی موتور جستجو است که توسط وب‌سایت ماز ایجاد و معرفی شد. این اصطلاح به اعتبار و میزان کارکرد وب‌سایت اشاره دارد. امتیازات Domain Authority بر اساس داده‌های فهرست‌شده در لینک اکسپلورر متفاوت خواهد بود و ده‌ها عامل در محاسبات آن مورداستفاده قرار می‌گیرند.

معیاری است که پیش‌بینی می‌کند چقدر احتمال دارد یک دامنه در صفحات نتایج مرورگرها در مقایسه با رقبای خود ظاهر شود. مهم است که بدانید گوگل از این اصطلاح و ویژگی اعتبار دامنه به‌عنوان عامل رتبه‌بندی وب سایت‌ها استفاده نمی‌کند.

این معیاری نیست که رتبه شما را در صفحه نتایج موتورهای جستجو تحت تاثیر قرار دهد یا حتی بهبود ببخشد. با این حال اعتبار دامنه یکی از شاخص‌های مثبت و خوب به شمار می‌رود که به شما کمک می‌کند عملکرد وب‌سایت خود را در مقایسه با رقبا بهبود ببخشید.

امروز این معیار تنها توسط ماز نیز مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، بلکه ابزارهای مختلف سئو مانند Semrush متریک اعتبار دامنه خود را توسعه دادند. الگوریتمی است که از داده‌های بک لینک و داده‌های ارجاع داده شده یا ترافیک جستجو برای تصمیم‌گیری استفاده می‌کند؛ بنابراین اگرچه یک فاکتور رسمی برای رتبه‌بندی محسوب نمی‌شود، اما معیار مفیدی برای دانستن سلامت سایت شما در مقابله با رقبایتان است.

اعتبار دامنه یا Domain Authority چیست؟

جالب است بدانید که ما برای محاسبه امتیاز دی ای ۴۰ عامل را در نظر می‌گیرد. این موارد شامل ریشه دامنه یا بک لینک‌های ورودی است. به‌ویژه مورد دوم که در محاسبه امتیاز آن فوق‌العاده اهمیت دارد، همان سایتی که از آن بک لینک دریافت می‌کنید یعنی دریافت لینک‌های ورودی از دامنه‌های معتبر و مورد اعتماد امتیاز بالاتری خواهد داشت.

مثلاً شرکتی دارید که پهنای باند را اداره می‌کنید، صحبت کردن تنها درباره محصولاتتان کافی نخواهد بود، شما باید لینک‌های ورودی به صفحات وبلاگ و صفحات محصول و موارد دیگر داشته باشید تا کمک کند امتیاز بالاتری به دست آورید. سایت‌هایی که اصلا لینک‌های ورودی ندارند یا اگر هم دارند از سایت‌های بدون اعتبار هستند، احتمالاً امتیاز پایین‌تر کسب خواهند کرد.

یکی از مشکلات سیستم امتیازدهی سایت ماز این است که وقتی امتیاز بالایی کسب می‌کنید، بهبود آن دشوارتر خواهد بود. همانند کاهش وزن، در ابتدا ممکن است با یک کاهش وزن زیاد و جهشی همراه باشید، اما پس از گذشت زمان ممکن است روی یک وزنی ثابت بمانید و به مرحله اصطلاحاً stop برسید.

مسئله امتیازدهی ماز نیز مصداق همین موضوع است، یعنی اگر سایت شما به امتیاز ۷۰ رسیده باشد باید تلاش بسیار بیشتری برای بهبود امتیاز خود نسبت به امتیاز ۳۰ انجام دهید. به این معنی اگر یک کمپین بازاریابی جدید و موفق برای افزایش ترافیک طراحی کنید، لینک‌های منفی روی امتیاز DA شما تاثیر می‌گذارند.

بنابراین آنچه که از این اصطلاح متوجه شدیم این است که برای داشتن Domain Authority با نمره بالا باید تا می‌توانید اعتبار دامنه خود را افزایش دهید. این اصطلاح دقیقاً تجربه کاربری مثبت و بک‌لینک‌های دریافتی اشاره دارد. همچنین به‌عنوان یک مدیر سایت یک شبه نمی‌توانید امتیاز بالایی به دست آورید. اما با تحقیق، آزمون و خطا و تلاش، داشتن یک شیوه بهینه‌سازی حرفه‌ای به مرور زمان بهبود خواهید یافت. هنگامی‌که این کار را انجام دهید، شما برتری مهمی نسبت به رقبای خود خواهید داشت.

۲۲. Page Authority یا اعتبار صفحه چیست؟

اعتبار صفحه یا Page Authority مقیاس و مقداری است که در بهینه‌سازی موتورهای جستجو به یک صفحه وب اختصاص داده می‌شود. هرچقدر این مقدار بیشتر باشد، موتور جستجو احتمالاً یک صفحه وب را بیشتر در نتایج جستجوی ارگانیک نمایش داده‌ است. یکی از پیام‌های گوگل همواره این است که صفحات را در درجه اول برای جلب رضایت کاربران و پاسخ به نیازهای آن‌ها بسازید نه برای موتورهای جستجو.

آنچه که در مورد چگونگی ارزیابی قدرت توسط موتورهای جستجو شناخته شده بیشتر از این فلسفه پشتیبانی می‌کنند. الگوریتم‌های ریاضی که اعتبار صفحه را تعیین می‌کند یک راز کاملاً پنهان و محافظت شده برای جلوگیری از تلاش صاحبان وب‌سایت برای دست‌کاری در نتایج جستجو است. اما به‌نظر می‌رسد عواملی وجود دارند که بر میزان احتمال ظاهر شدن یک صفحه در نتایج اول جستجو تاثیر می‌گذارد. یکی از این عوامل Page Authority است.

Page Authority یا اعتبار صفحه چیست

باید خاطرنشان شویم که امتیاز توسط شرکت تجزیه‌وتحلیل بازاریابی ماز ایجاد و توسعه‌یافته است تا نشان دهد ۱ صفحه خاص در کجا رتبه‌بندی می‌شود. اتوریته‌ی صفحه با اعتبار با عطاری تی دامنه متفاوت است که عطف اقتداری کل ۱ وب‌سایت را می‌سنجد. قدرت صفحه با استفاده از مقیاس الگوریتمی سد. ‌ای تعیین می‌شود هرچه امتیاز پی ای بالاتر باشد رتبه‌بندی یک صفحه آسان‌تر خواهد بود. اعتبار صفحه همچنین زمانی یک نوع معیار مقایسه‌ای است که به وب‌سایت اجازه می‌دهد تا نحوه عملکرد خود را در رابطه با رقبایش تجزیه‌وتحلیل کند.

۳ عامل مهم در اعتبار صفحه تاثیر دارد:

  • چقدر صفحه مورد اعتماد است.
  • صفحاتی که محتوای با کیفیت پایین و لینک‌های اسپمینگ غیر قابل‌ اعتماد دارند شاهد افزایش اعتبار صفحه خود نخواهند بود. روی کیفیت بالا در هر سطح از صفحه‌ی وب خود باید تمرکز کنید.
  • لینک‌های شما چقدر به صفحه کمک می‌کنند. پر کردن صفحه شما با لینک‌های درست مناسب است، اما اگر آن‌ها به محتوای شما ربطی نداشته باشند تأثیر منفی بر امتیاز اعتبار صفحه می‌گذارند. محتوای شما چقدر به‌روز است. اگر صفحه شما قدیمی باشد و اهمیتی به بروزرسانی ندهید شاهد امتیاز صفحه خوبی نخواهید بود، از سوی دیگر بروزرسانی‌های مکرر بر تقاضای کرال کردن صفحات شما تاثیر مثبت خواهد داشت.

۲۳. Spam Score یا اسپم اسکور چیست

اسپم اسکور که درواقع توسط شرکت‌های بهینه‌سازی و نرم‌افزار ماز توسعه داده شده است تلاش می‌کند تا بفهمد که وب‌سایت‌های هرزنامه چقدر هستند. همچنین می‌تواند نشان دهد که چقدر یک وب‌سایت می‌تواند قابل اعتماد باشد. سایت‌ها معمولاً در مقیاس ۰ تا ۱۷ درجه‌بندی می‌شوند که صفر بهترین و یعنی از اعتبار بیشتری برخوردار است. درجه ۱۷ بدترین سایت از نظر هرزنامه به شمار می‌رود، یعنی کمترین اعتماد را می‌توان به آن کرد. امروزه علاوه‌بر این‌که مدیران وب‌سایت‌ها و صاحبان کسب‌وکار آنلاین مراقب امتیاز اسپم خود هستند بیشتر بازاریابان دیجیتال، وبلاگ نویسان و حتی تولیدکنندگان محتواهای آنلاین معمولاً امتیازات هرزنامه وب‌سایت‌هایی را که در فکر همکاری با آن‌ها باشند را پیگیری می‌کنند.

Spam Score یا اسپم اسکور چیست

آنالیز بک لینک سایت‌ها از طریق ابزارهایی مثل لینک اکسپلورر ماز قابل بررسی است. در برخی از بررسی‌های صورت گرفته در این ابزار نشان داده شد که سایت‌های با محتوای مشابه و ویژگی‌های یکسان توسط گوگل جریمه یا حذف شده‌اند. اسپم اسکور معمولاً در ۳ درجه دسته‌بندی می‌شود. اسپم اسکور پایین بین ۱ تا ۳۰ درصد، اسپم اسکور متوسط بین ۳۱ تا ۶۰ درصد و اسپم اسکور بالا بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد است. البته همیشه امتیاز اسپم بالا برای سایت شما یا سایتی که قرار است روی آن کار کنید به این معنی نیست که لزوماً جزو هرز نامه محسوب می‌شود. این نشانه آن است که شما باید کمی بیشتر درباره کیفیت و لینک‌های دریافتی این سایت تحقیق کنید.

همانند بسیاری از موارد دیگر در دنیای سئو امتیاز هرزنامه دقیقاً یک علم ثابت شده و کامل نیست، اما نشانگر بسیار خوبی از میزان قابل اعتماد بودن وب‌سایت در حالت کلی به شمار می‌رود. امتیازها برای راحت‌تر بررسی کردن، کدگذاری شده‌اند سایت‌هایی که معمولاً بین ۰ تا ۴ امتیاز دارند با رنگ سبز، یعنی میزان خطر آن‌ها کم است. آن‌هایی که بین ۵ تا ۷ امتیاز دارند با رنگ نارنجی یعنی با میزان متوسط خطر مواجه هستند و امتیاز آن‌هایی که ۸ بالاتر باشد با رنگ قرمز معمولاً مشخص می‌شوند.

احتمالاً به‌خوبی می‌دانید و می‌توانید حدس بزنید این یعنی ریسک بالا، البته همه وب‌سایت‌هایی که به‌عنوان نارنجی و حتی قرمز علامت‌گذاری می‌شوند درواقع سایت‌های بد یا اسپم نیستند، بلکه صرفاً گاهی قربانی شرایط می‌شوند. با این وجود از چنین وب‌سایت‌هایی باید با شک اولیه برخورد کرد و لینک دریافت نمود.

۲۴. رپورتاژ آگهی چیست؟

وب سایت‌ها برای آنکه بتوانند به جایگاه مناسبی در صفحه نتایج گوگل دست یابند، علاوه‌بر آنکه باید محتوای خوبی بسازند، باید بتوانند لینک‌سازی انجام دهند. لینکسازی همیشه برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو اهمیت دارد. حالا دقیقاً رپورتاژ آگهی چیست. رپورتاژ آگهی درحقیقت یک محتوای حاوی کلمات و موضوعات مورد نیاز کاربر در قالب متن به‌همراه عکس است، به‌جای آنکه در سایت مبدا یعنی سایتی که خدماتی ارائه می‌دهد، انتشار داده شود در سایتی دیگر که از اعتبار دامنه و اعتبار صفحه بالایی برخوردار است و از طرفی هم بازدید زیادی دارد، انتشار داده می‌شود.

رپورتاژ آگهی چیست؟

این اصطلاح که معمولاً در سئوی خارج از صفحه سایت به کار می‌رود یک نمونه متن تبلیغاتی در قالب گزارش و خبر است. در واقع نوشته‌ای است که از سوی روابط عمومی با هدف اطلاع‌رسانی اتفاقات مهم کسب‌وکار به مردم در رسانه‌ها و سایت‌های مرتبط و هدفمند انتشار داده می‌شود. این درواقع نوعی تبلیغات است، علاوه‌بر این‌که به شناخته شدن برند کسب‌وکار کمک می‌کند بلکه نوع خدمات خود و حتی فروش را نیز می‌تواند پس از انتشار آن تجربه کند. معمولاً انتشار رپورتاژ آگهی اصولی و کاربر پسند منجربه دیده شدن بیشتر سایت، می‌شود. پس‌از آن هم برای همه نوع سایت مناسب است و به بهبود سئو و بهینه‌سازی سایت نیز کمک می‌کند.

۲۵. شبکه وبلاگ خصوصی یا PBN چیست

شبکه وبلاگ خصوصی یا همان PBN مجموعه‌ای از سایت‌هایی است که صرفاً برای لینک دادن به سایت دیگر و بهبود جستجوی ارگانیک آن ایجاد شده‌اند. ایده این است که از سایت‌های فرعی ارزش لینک به سایت اصلی بازگردانده شود که باعث افزایش اعتبار و درنتیجه قدرت رتبه‌بندی آن‌ها در صفحات Serp می‌شود. استفاده از آن‌ها به‌عنوان تلاشی برای دست‌کاری الگوریتم شناخته می‌شود. به این‌ ترتیب این اقدام را به‌عنوان یک طرح هرزنامه و ایجاد لینک‌های اسپم طبقه‌بندی می‌کند که دستورالعمل‌های مدیر وب‌سایت را نقض می‌کند. PBN یک نوع تاکتیک سئو کلاه سیاه است.

شاید در ابتدا وبلاگ‌های شخصی به‌نظر برسد که وب‌سایت براساس شایستگی لینک‌های به دست آورده است. به‌همین دلیل است که بک لینک‌ها در مرحله اول یک فاکتور رتبه‌بندی گوگل هستند، هر لینکی که به سایت شما بازمی‌گرددیک رای اعتماد در نظر گوگل به شمار می‌رود و و به مرورگرهای او نشان می‌دهد که مردم محتوای شما را دوست دارند و به آن اعتماد می‌کنند. برخی از طریق وبلاگ‌های شبکه خصوصی به سایت اصلی خود لینک می‌دهند، بنابراین رای‌های اعتماد را به‌صورت مصنوعی تولید می‌کنند، به این امید که گوگل آن‌ها را واقعی می‌داند و در نتیجه آن‌ها را در رتبه بالاتری قرار می‌دهد.

شبکه وبلاگ خصوصی یا PBN چیست

گوگل به‌طور مداوم با بهبود الگوریتم‌های خود برای مبارزه با لینک‌های غیرطبیعی تلاش می‌کند. بااین‌حال جامعه کلاه سیاه شواهد زیادی را نشان می‌دهند که PBNها هنوز برای بسیاری از وب‌سایت‌ها کار می‌کند. به‌همین دلیل است که سازندگان PBN هنوز همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا به‌اصطلاح هر نوع ردپایی را که می‌تواند سایت‌های موجود در شبکه‌شان را به سایت اصلی آن‌ها بازگرداند و درعین‌حال به گوگل سرنخی ارائه دهد، پنهان کنند.

دلایل استفاده از شبکه‌های وبلاگ خصوصی شامل مواردی مثل سخت بودن لینک‌سازی و امکان دست بردن در متن انکر تکست است؛ زیرا انکر تکست‌ها به گوگل کمک می‌کنند تا زمینه اصلی صفحه لینک داده‌شده را بیابند و درک کنند. اما نکته مهم این است که گوگل اگر متوجه ایجاد چنین لینک‌های غیرطبیعی آن‌هم از طریق وبلاگ شبکه‌های خصوصی شود، سایت مورد نظر را پنالتی می‌کند. شاید هم برای آن‌ها جریمه دستی یعنی هشدار در باکس گوگل سرچ کنسول نیز صادر شود.

۲۶. مزرعه لینک یا link farm چیست؟

مزرعه لینک در واقع گروهی از وب‌سایت‌هایی هستند که تنها با هدف افزایش رتبه صفحات دیگر از طریق لینک دادن به وب‌سایت و صفحات مختلف ایجاد شده‌اند. به زبان ساده‌تر آن‌ها به وجود آمده‌اند تا با ارسال لینک‌های پی‌درپی به گروهی از سایت‌ها به‌اصطلاح لینک سازی خارجی انجام دهند. راه‌اندازی مزرعه لینک توسط گوگل و دستورالعمل‌های Seo و در موتورهای جستجوی دیگر هم ممنوع است. موتورهای جستجو اغلب مزارع لینک را از فهرست خود حذف یا آن‌ها را با جداسازی از فهرست اصلی خود جریمه می‌کنند.

وبسایت‌هایی که برای افزایش رتبه‌شان با آن‌ها وارد ارتباط شوند و تبانی کنند نیز ممکن است رتبه‌شان کاهش یابد یا از فهرست مرورگرها حذف شوند. شاید این‌موضوع را ندانید اما نوع لینکی که از این طریق دریافت می‌کنید، می‌تواند یک تفاوت اساسی بین موفقیت رتبه‌بندی شما و پنالتی گوگل باشد. مالک link farm لینک‌های کلاه سیاه را با افزودن آن‌ها به پست‌های موجود یا با انتشار پست‌های میهمان به مدیران سایر سایت‌ها می‌فروشد. این یک راه آسان برای افرادی است که صاحب این سایت‌ها هستند تا درآمد کسب کنند. مزارع لینک اغلب شبیه به وب‌سایت های معمولی هستند، اما چندین نشانه وجود دارد که نشان می‌دهد لینک‌های ارسالی جعلی هستند.

مزرعه لینک یا link farm چیست؟

معمولاً مزارع لینک از محتوای بی‌کیفیتی برخوردارند، مقالاتی را در ستون‌های غیرمرتبط خود منتشر می‌کنند، و تعداد زیادی لینک خارجی مشکوک دارند. گاهی هم ممکن است دامنه‌های منقضی شده را خریداری کنند تا بتوانند امتیاز اعتبار دامنه یا اعتبار صفحه بالای آن‌ها را دریافت و سپس آن‌ها را به یک مزرعه لینک تبدیل کنند. برای سئوکاران مبتدی به‌نظر می‌رسد که وب‌سایت موردنظر دارای امتیاز معتبر و لینک‌هایی از منابع قابل اعتماد هستند، اما واقعیت این است که این سایت‌ها هیچ ترافیک محکمی از گوگل دریافت نمی‌کنند و آن‌ها به‌سادگی برای فروش لینک ایجاد شده‌اند.

استفاده از مزرعه لینک برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو تحت هیچ شرایطی خوب نیست. بعید است که لینکی از یکی از این سایت‌ها تاثیر مثبتی بر نتایج موتور جستجوی شما داشته باشد. در واقع بک‌لینک‌های دریافتی از این سایت‌ها می‌توانند به میزان زیادی به امتیاز و اعتبار شما آسیب بزنند. اگر گوگل فکر کند که شما برای لینک‌ها پول پرداخت کرده‌اید ممکن است وب‌سایت شما را جریمه کند، حتی اگر ندانید که بک لینک دریافتی شما کلاه سیاه است.

۲۷. duplicate content یا محتوای تکراری چیست؟

این اصطلاح که همیشه در موتورهای جستجو به کار می‌رود و یک مشکل همیشگی محسوب می‌شود، به‌معنای محتوای تکراری است. Duplicate content به این معنی است که مشابه آن در چندین آدرس دیگر در وب ظاهر می‌شود و در نتیجه موتورهای جست‌وجو نمی‌دانند کدام آدرس را در نتایج خود نشان دهند. این می‌تواند به رتبه‌بندی یک صفحه از وب آسیب برساند و مشکل تنها زمانی بدتر می‌شود که افراد شروع به لینک دادن به نسخه‌های مختلف از یک محتوا می‌کنند. اگر این محتوای تکراری در چندین در وب در دسترس باشد، با تنوجه به آنکه تعداد محتوا و متن آن‌ها یکسان است و موتورهای جستجو آن‌ها را مشابه می‌بینند، ممکن است هر ۲ آدرس را پایین‌تر قرار داده و به سایر صفحات وب ترجیح دهند.

duplicate content یا محتوای تکراری چیست؟

محتوای تکراری یا Duplicate content را می‌توان قرار گرفتن در یک چهار راهی مشابه تشبیه کرد که علائم جاده‌ای در دو جهت مختلف برای یک مقصد مشخص می‌شوند. حالا شما باید کدام سمت را انتخاب کنید و بدتر از آن این است که مقصد نهایی تا حدودوی باهم متفاوت باشند. به‌عنوان یک خواننده ممکن است برای شما مهم نباشد که هنوز پاسخی را که می‌خواهید در آن مطلب آماده دریافت نکنید، اما یک موتور جستجو باید بتواند انتخاب کند که کدام صفحه را در نتایج نشان دهد؛ زیرا نمی‌خواهد همان محتوا را دو بار در صفحه نتایج ارائه دهد. محتوای تکراری می‌تواند به رتبه سایت ضربه بزند؛ زیرا حداقل موتورهای جست‌وجو نمی‌دانند که کدام صفحه را به کاربران پیشنهاد دهند. درنتیجه تمام صفحاتی که آن‌ها تکراری می‌بینند در معرض خطر قرار گرفتن در رتبه‌ای پایین‌تر هستند، این بهترین حالت است.

۲۸. سئو منفی چیست؟

سئو منفی که گاهی هم به آن سئو کلاه سیاه می‌گویند، شامل استفاده از تاکتیک‌ها و تکنیک‌های مخرب در سایت شما برای خدشه‌دار کردن اعتبار دامنه اصلی شما در نزد گوگل و سرقت رتبه‌بندی موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی مهم از سمت سایت رقیب است. در چند سال اخیر سئو منفی ممکن بود به‌سادگی ربودن امتیازات سایت شما با استفاده از تبلیغات بنرهای مشکوک باشد، با این حال امروزه بسیار پیچیده‌تر و گسترده‌تر شده است.

امروز می‌تواند شامل ایجاد مزارع لینک باشد. ارسال لینک‌های با کیفیت پایین به وب‌سایت شما از سایت‌هایی که صرفاً با هدف ایجاد لینک‌های بی‌فایده، اسپم و نامرتبط ایجاد شده‌اند. ایجاد محتوای تکراری و کپی یا چسباندن محتوای شما و انتشار آن در چندین سایت در سراسر اینترنت، یکی از ساده‌ترین روش‌هایی است که معمولاً سئوکاران کلاه سیاه برای جریمه شدن سایت شما از آن استفاده می‌کنند. دستکاری محتوا با اجرای کدهای اسکریپت نامرئی با استفاده از قالب‌های هدر یا پاورقی.

سئو منفی چیست؟

ساخت پروفایل‌های جعلی در رسانه‌های اجتماعی، بررسی‌های منفی انتشار داده شده در شبکه‌های اجتماعی نیز می‌تواند حسابی به شما آسیب برساند. ارسال‌کنندگان لینک‌های هرز اغلب از از این طریق و با ایجاد حساب‌های کاربری در توئیتر یا فیسبوک با نام شرکت و ارسال پست‌های با کیفیت پایین برای از بین بردن شهرت شما اقدام می‌کنند. از طریق De-indexing کردن سایت، تغییر فایل robots.txt از سرور برای حذف شما در نتایج جستجوی گوگل. کرال کردن اجباری، یکی دیگر از روش‌های سئو منفی کاهش سرعت وب سایت‌ها با خزیدن اجباری و چندین برابر در سرور و در نهایت از کار انداختن سایت است. متخصصان سئو منفی می‌توانند رتبه سایت شما را با این کار حسابی کاهش دهند.

۲۹. Hit چیست

Hit درحقیقت درخواست فایلی مانند صفحه وب، تصاویر، کدهای جاوااسکریپت یا CSS است که برای برای سرور هاست ارسال می‌شود. در سال‌های ابتدایی که اینترنت ایجاد شده بود تعداد بازدیدها معیار پذیرفته شده برای مقایسه میزان ترافیک بین وب سایت‌ها بود، استفاده از بازدیدها برای اندازه‌گیری ترافیک وب به‌سرعت از دور خارج شد، زیرا تعداد فایل‌های مرتبط با صفحات وب تفاوت دارد.

در اینجا مشخص شد که نیاز به معیار اندازه‌گیری استانداردتری وجود دارد. امروزه معیارهایی مانند بازدید از صفحه، بازدیدکنندگان خاص و متریک هایی مثل دریافت گزارش و مقایسه ترافیک وب در نظر گرفته می‌شوند. در واقع Hit به تعداد فایل‌های دانلود شده و درخواست شده از سرور اصلی شما اشاره دارد، حالا همانگونه که در بالا اشاره کردیم این می‌تواند شامل عکس‌ها یا هر چیز دیگری باشد. به هر حال این یک فایل است.

Hit چیست

به‌طور متوسط هر صفحه شامل ۱۵ بازدید خواهد بود، اما دیگر همانند گذشته نیست که از آن به‌عنوان به‌عنوان یک معیار بازدید در نظر گرفته شود؛ زیرا منابع ترافیک تغییر کرده است و علاوه‌بر دانلود فایل‌ها به زمان ماندن کاربر در سایت شما و کلیک و نکات مهم دیگر روی تصمیم نهایی موتور جستجو تأثیر می‌گذارند.

۳۰.visitor چیست؟

این اصطلاح به ترافیک و بازدید وب‌سایت در یک بازه زمانی معین اشاره دارد. تعداد بازدیدها شامل محاسبه دفعاتی است که کاربران از وب‌سایت شما بازدید می‌کنند. بنابراین یک فرد می‌تواند یک‌بار از وب‌سایت شما دیدن کند و سپس روز بعد ۲ بار از سایت شما بازدید کند و این به‌عنوان ۲ بازدید توسط یک فرد طبقه‌بندی و دسته‌بندی شود.

visitor چیست؟

در ادامه به نوع خاص visitor اشاره می‌کنیم:

 ۳۱. unique visitor چیست؟

این اصطلاح به بازدیدکنندگان خاص و منحصربه‌فردی اشاره دارد که برای معیار بازاریابی استفاده می‌شود. تعداد بازدیدکنندگان فردی را در یک یا چند صفحه از یک وب‌سایت در بازه زمانی انتخابی را ثبت می‌کنند. این معیار تنها بازدیدها را برحسب تعداد دفعاتی که فردی وب‌سایت را مشاهده کرده، محاسبه می‌کنند. تعداد دفعاتی که هر بازدیدکننده از وب‌سایت بازدید کرده است را ثبت نمی‌کند. بنابراین زمانی‌که یک کاربر از دو آدرس متفاوت به صفحه‌ی شما مراجعه کند و آن را ببیند و همان کاربر را دو بار محاسبه می‌کند.

توجه به این نکته مهم است که یکی از ایرادات اصلی این واحد اندازه‌گیری این است که یک کاربر اگر از دو آدرس با IP مختلف به وب‌سایت شما دسترسی داشته باشند، به‌عنوان ۲ بازدیدکننده منحصربه‌فرد طبقه‌بندی می‌شوند. اگر کاربر از ۲ دستگاه جداگانه یا حتی از دو مرورگر مختلف مثل فایرفاکس یا کروم از سایت بازدید کند، نیز باز همین اتفاق رخ خواهد داد.

نحوه محاسبه تعداد بازدیدکنندگان منحصربه‌فرد بیشتر از طریق استفاده از کوکی‌ها شناسایی می‌شود. به این دلیل است که کوکی‌ها حاوی شناسایی منحصربه‌فرد مرورگر خاص خود هستند. این ویژگی به‌عنوان یک شناسه عمل می‌کند که سپس می‌تواند برای ردیابی بازدیدکنندگان جدید یک سایت مورد استفاده قرار گیرد.

unique visitor چیست؟

همچنین سازمان‌های بزرگ می‌توانند از ابزارهای آنلاین مثل الکسا، گوگل آنالیتیکس و similar web برای ردیابی بازدیدکنندگان ارگانیک خود استفاده کنند. یافتن بازدیدکنندگان منحصربه‌فرد وب‌سایت شما فوق‌العاده اهمیت دارد؛ زیرا می‌تواند به‌عنوان یک شاخص عملکرد کلیدی برای شرکت شما باشد. این تجزیه‌وتحلیل بازدیدها و ترافیک کاربر بازاریابی آنلاین شرکت شما کمک می‌کند.

۳۲. impression یا ایمپرشن چیست

ایمپرشن به تعداد دفعاتی گفته می‌شود که یک صفحه مشخص در نتایج جستجوی ارگانیک یا پولی نمایش داده می‌شود. آنچه اهمیت دارد این است که ایمپرشن لزوماً به این معنی نیست که کاربر روی صفحه کلیک کند و از آن بازدید هم خواهد کرد. زمانی‌که کاربر هر بار در صفحه نتایج جستجو ظاهر می‌شود و یک عبارت مشخص را تایپ کند، آن یک ایمپرشن برای سایت‌های فهرست شده محاسبه می‌شود. وقتی کاربران یک عبارت کلیدی خاص را در گوگل باز می‌کنند و صفحاتی که باز می‌شود هر نشانی اینترنت یا Url  یک impression را ثبت می‌کند. حتی اگر این نتیجه به پایین اسکرول نشود تا کاربران بتوانند همه آن‌ها را ببینند.

impression یا ایمپرشن چیست

۳۳.Query چیست

کوئری یا Query یکی از اصطلاحات معروف در زمینه سئو است که بسیاری از افراد آن را keyword یا همان کلمه کلیدی اشتباه می‌گیرند. در ابتدا نیاز است توجه داشته باشید که کلمه کلیدی (keyword) کاملا با کوئری (Query) فرق داشته و درواقع کلمه کلیدی بخشی از کوئری است. به هرچیزی که شخص کاربر در Google یا در موتورهای جستجو گوگل جست و جو می‌کند Query یا همان کوئری می‌گویند.

Query چیست

توجه داشته باشید که هر Query برای کسب و کار ما مناسب نبوده و ما از میان کوئری‌های گوناگون یکی را انتخاب کرده و آن کوئری می‌شود واژه کلیدی ما. همچنین می‌توان از میان Queryهایی که داریم یک واژه کلیدی مناسب و خوب برای وب‌سایت خود بسازیم. به صورت خلاصه کوئری مجموعه کلماتی هستند که در نوار جست و جو توسط کاربران سرچ می‌شوند.

۳۴. زمان ماندگاری کاربر یا Dwell Time چیست

به مدت زمانی که شخص کاربر از صفحه نتایج جست و جو گوگل بر روی یک سایت ضربه می‌زند و وارد آن سایت می‌شود تا هنگامی که فرد از سایت خارج شده و صفحه آن وب‌سایت را ببندد و به صفحه مرتبط با نتایج جست و جوی گوگل برگردد، زمان ماندگاری کاربر، تایم حضور کاربر یا Dwell Time گفته می‌شود. بنابراین تایمی که شخص کاربر در سایتی که بر آن کلیک کرده می‌ماند (تایم ماندگاری کاربر) یا تایمی که او در سایت توقف می‌کند (تایم توقف کاربر) و یا تایمی که شخص کاربر بر روی آن سایت حضور دارد (تایم حضور کاربر) را هر ۳ سه Dwell Time می‌گویند و درواقع هر ۳ این عبارت‌ها مفهوم مشترکی دارند.

زمان ماندگاری کاربر یا Dwell Time چیست

۳۵. پرسونای مشتری چیست

در کل پرسوناها به سه دسته تقسیم می‌شود، دسته اول پرسونای مشتری، دسته دوم پرسونای مخاطب و دسته سوم پرسونای خریدار. در این بخش قصد داریم شما را با پرسونای مشتری آشنا کنیم. پرسوناها، در حقیقت کاراکتر‌های خیالی می‌باشند که ویژگی‌های شخصیتی، الگوهای رفتاری و همین‌طور اهداف بسیار نزدیکی به کاربران و مخاطبان ایده‌آل ما دارند. امکان دارد بپرسید که مخاطب ایده آل خود را به چه شکل شناسایی کنیم؟ صحیح است که مشتری ایده‌آل شما یک کاراکتر خیالی است ولی ویژگی‌ها و همین‌طور الگوی رفتاری او به هیچ عنوان خیالی نبوده و طبق تحقیقات بازار و سایر داده‌های واقعی درباره مشتریان و مخاطبان فعلی شما شکل می‌گیرد.

پرسونای مشتری چیست

۳۶. نرخ پرش یا Bounce Rate چیست

نرخ پرش یا Bounce Rate درصد مخاطبانی را به شما نمایش می‌دهد که پس از اینکه به یکی از صفحات در وب‌سایت شما ورود کردند، بدون کلیک کردن بر روی لینکی و بدون اینکه به صفحه دیگری در سایت شما بروند، از آن صفحه یا وب‌سایت خارج شده‌اند. یکی از مهمترین عواملی که موجب بالا رفتن نرخ پرش می‌شود، درواقع کند بودن سرعت بارگیری وب‌سایت است.

اگر می‌خواهید به صورت دقیق بدانید که نرخ پرش چیست کلیک کنید.

البته این تنها عامل نبوده بلکه محتوای نامناسب، استفاده نکردن از المان‌های بصری هم‌چون تصویر یا ویدیو و همین‌طور بی نظم بودن متن نیز می‌تواند تاثیر زیادی در بالا رفتن نرخ پرش داشته باشد.

نرخ پرش یا Bounce Rate چیست

۳۷. نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست

به هر اقدامی از طرف شما که منجر به تبدیل شدن بازدید‌کننده‌ای از سایت به مشتری شود، درواقع نرخ تبدیل یا Conversion Rate گفته می‌شود. هر چقدر Conversion Rate رشد بیشتری داشته باشد، سایت شما موفق‌تر است. یکی از ایده‌های اصلی درباره نرخ تبدیل یا همان Conversion Rate استفاده کردن از نظرات مخاطبین سایت است به‌طوری‌که آن افراد برای هدف شما یک مسیر مشخص کنند. Conversion Rate، نسبت تعداد سایر تبدیل‌ها به تعداد تمام بازدیدکنندگان سایت است.

نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست

اجازه بدهید برای شما یک مثال بزنیم، اگر در یک ماه دویست کاربر به یک وب‌سایت فروشگاهی وارد شوند و از آن تعداد پنجاه نفر جهت خرید کردن اقدام کنند Conversion Rate یا همان نرخ تبدیل آن سایت ۵۰/۲۰۰ (یعنی بیست و پنج درصد) خواهد بود.

۳۸. نرخ کلیک یا CTR چیست

در ابتدا اجازه دهید کمی با مفهوم  نرخ کلیک یا همان CTR آشنا شویم. CTR مختصر عبارت Click Through Rate بوده که معنای آن نرخ کلیک است. این معیار را جهت محاسبه کردن تعداد کلیک‌هایی که به وسیله کاربران بر روی تبلیغات، لینک‌های موجود در صفحه یا کلیدها صورت گرفته، مورد استفاده قرار می‌دهند.

 نرخ کلیک یا CTR چیست

در حقیقت به کمک نرخ کلیک قادر خواهید بود تعیین کنید که مخاطبین اینترنتی چقدر جذب محتواهای قرار گرفته در وب‌سایت شما شده‌اند و بر روی آنها ضربه زده‌اند. با کلیک‌ کردن، کاربران به سایت شما وارد شده و درنهایت بازدید سایت شما بالا برود. وارد شدن افراد به وب‌سایت دقیقا همان هدفی بوده که شما وب‌سایت خود را برای آن راه‌اندازی کردید. بنابراین بالا بودن نرخ کلیک یا همان CTR تاثیر مستقیمی بر روی میزان موفقیت و بازدید یک وب‌سایت دارد.

۳۹. سوشال سیگنال چیست

سوشیال سیگنال که به آن سیگنال شبکه‌های اجتماعی نیز می‌گویند به صورت کلی به مجموعه کارهایی گفته می‌شود که افراد در شبکه‌های اجتماعی بر روی وب‌سایت شما در گوگل انجام می‌دهند. هم‌چون: لایک کردن، کامنت گذاشتن و ریتوئیت کردن. سوشیال سیگنال یا همان سیگنال شبکه‌های اجتماعی یکی از فاکتورها و همین‌طور عوامل بسیار حائز اهمیت و تاثیر گذار بر افزایش رتبه وب‌سایت شما در نتایج سرچ Google به حساب می‌آید.

سوشال سیگنال چیست

سیگنال شبکه‌های اجتماعی به همراه بک لینک، ترافیک ورودی از Google و همین‌طور برندسازی، چهار فاکتور اصلی در سئو خارجی یا همان سئو Off Page محسوب می‌شوند.

۴۰. Crawler چیست

اگر بخواهیم Crawler را به فارسی ترجمه کنیم می‌توانیم از عبارت خزنده وب استفاده کنیم.Web crawlerها در حقیقت قسمت اصلی و همین‌طور مرکزی یک موتور جستجو گوگل را شکل می‌دهند. ساده‌تر بخواهیم بیان کنیم، یک برنامه یا اسکریپت اتوماتیک بوده که با توجه داشتن به الگوریتم معین و همین‌طور هدفمند انواع موتورهای جستجو گوگل که برای آن‌ها تعریف شده است، در سایر وب‌سایت‌های موجود در گوگل به گردش پرداخته و محتوای آن وب‌سایت‌ها را در database موتور جستجو گوگل ذخیره می‌کنند.

Crawler چیست

نام‌های گوناگونی برای Crawler در نظر گرفته شده که از جمله معروفترین آن‌ها می‌توان به Automatic Indexer و Web Robots اشاره کرد.

۴۱. Crawl Budget یا بودجه خزش چیست

بودجه کراول، Crawl Budget یا بودجه خزش به تعداد صفحاتی در وب‌سایت شما می‌گویند که ربات‌های گوگل یا google robots طی یک دوره زمانی معین (به عنوان مثال ۲۴ ساعت) ایندکس (index) می‌کنند. بودجه مربوط به وب‌شما، معمولاً طبق بزرگی و همین‌طور تعداد لینک‌های ورودی به آن تعیین می‌شود. بودجه یا نرخ خزش در حقیقت میزان توجهی بوده که خزنده‌های Google به وب‌سایت شما دارند.

اگر می‌خواهید به صورت دقیق بدانید که نرخ پرش چیست کلیک کنید.

شایان ذکر است که هر چقدر توجه این خزنده‌ها به وب‌سایت شما بیشتر باشد، درواقع تعداد بسیار بیشتری از صفحات مربوط به وب‌سایت شما کراول و index خواهند شد.

Crawl Budget یا بودجه خزش چیست

۴۲. KPI چیست

KPI مخفف عبارت Key Performance Indicator است. از KPI جهت سنجیدن عملکرد اشخاص، سازمان‌ها و همین‌طور یک واحد سازمانی استفاده می‌شود. در حقیقت KPI را می‌توان در فارسی به شاخص کلیدی عملکرد ترجمه کرد. Key Performance Indicator به اشخاص کمک می‌کند تا بتوانند میزان خوب بودن عملکرد یک سازمان، واحدهای سازمانی و همین‌طور اشخاص را در مقایسه با سایر هدف‌‌های کمی و همچینین کیفی به خوبی درک کنند.

KPI چیست

در اصل با  دریافت کردن Key Performance Indicator میتوان پیشرفت یا حتی پسرفت یک سازمان را مورد بررسی قرار داد. KPI به مسئولان مجموعه‌ها این فرصت را می‌دهد تا بتوانند عملکرد گروه خود را بسنجند. جالب است بدانید که شرکت‌های بزرگ kpi یا همان Key Performance Indicator را از جمله معیارها جهت سنجیدن موفقیت و وضعیت سئو وب‌سایت در نظر گرفته و هر ماه آن را مورد بررسی قرار می‌دهند.

۴۳. Landing page یا لندینگ پیج چیست

Landing page یا لندینگ پیج به صفحاتی می‌گویند که دروازه ورود کاربران به وب‌سایت شما هستند. درواقع این صفحات لندینگ، به‌عنوان نقطه فرود یک کاربر در وب‌سایت شما در نظر گرفته می‌شوند. اگر بخواهیم ساده‌تر بیان کنیم می‌توانیم بگوییم که صفحه لندینگ یا فرود، اولین صفحه‌ای بوده که بازدیدکنندگان وب‌سایت، به وسیله آن به فضای محتوا می‌روند.

Landing page یا لندینگ پیج چیست

به صفحات لندینگ، صفحه هدف نیز می‌گویند، صفحه‌ای که افزایش بازدید و همین‌طور در آخر افزایش فروش را با خود به همراه دارد. از لندینگ پیج یا همان Landing page در تبلیغاتی که به صورت بنر هستند، بازاریابی ایمیلی، دمو، صفحه مروبط به معرفی کالا و صفحه‌ای که شماره‌های تماس در آن قرار می‌گیرند استفاده می‌کنند.

۴۴. تجربه کاربری یا UX چیست

تجربه کاربری یا UX احساسی است که شخص کاربر موقع استفاده و همین‌طور تجربه کردن یک کالا یا خدمت دارد. اکنون تجربه این کاربر می‌تواند بسیار خوب یا حتی بسیار بد باشد. هر چقدر شخص کاربر در تجربه اول مورد استفاده قرار دادن یک کالا احساس بهتری داشته باشد مطمئنا جهت استفاده‌ی مجدد از آن کالا بیشتر مشتاق می‌شود و این امر برای طراحان تجربه کاربری یا همانUX Designer ها اهمیت بسیاری دارد.

تجربه کاربری یا UX چیست

به صورت کلی تجربه کاربری یا همان user experience که مخفف آن UX است به تجربه و همینطور حس خوب کاربران در هنگام مورد استفاده قرار دادن یک کالا و خدمت یک مجموعه و شیوه تعامل آن‌ها با آن گفته می‌شود.

۴۵. رابط کاربری یا UI چیست

رابط ‌کاربری یا User interface که مخفف آن UI است محیطی بوده که در آن کاربران انسانی با computer، وب‌سایت یا نرم افزار تعامل برقرار می‌کنند. هدف اصلی UI یا همان رابط کاربری این است که شخص کاربر تجربه‌ای ساده و همین‌طور ملموس داشته و جهت دریافت نتیجه مورد نظر خود، هیچ نیازی به تلاش بسیار نباشد. جهت ایجاد یک رابط ‌کاربری مطلوب باید حواس شما به کنتراست باشد، طراحی نیاز است واکنش‌گرا بوده و شما باید تمرکز خود را بر روی کاربردی بودن بگذارید.

رابط کاربری یا UI چیست

همچنین نیاز است انسجام را حفظ کرده و مهم‌تر از هرچیزی مخاطبان هدف خود را به خوبی بشناسید.

۴۶. نشانگر صفحات یا BreadCrumb چیست

نشانگر صفحات یا همان BreadCrumb در حقیقت مختص کاربران اینترنت بوده و به آن‌ها به صورت دقیق نمایش می‌دهد که دقیقا چه مسیری را در وب‌سایت شما طی کرده‌اند و چگونه هم اکنون به اینجا رسیده‌اند. نشانگر صفحات یا BreadCrumb به سئوکاران کمک می‌کند تا بتوانند ساختار وب‌سایت خود را به صورت کارآمد تهیه کنند، این‌گونه بات‌های جستجوگر Google بسیار ساده‌تر قادر خواهند بود ساختار سایت آن‌ها و همین‌طور لینک‌های صفحات را مورد بررسی قرار دهند.

اگر می‌خواهید به صورت دقیق بدانید که بردکرامب چیست کلیک کنید.

Breadcrumb یا بردکرامب، تجربه کاربری بسیار دلپذیری برای مخاطبان سایت فراهم می‌کند، از این رو بر سئو وب‌سایت نیز یک تاثیر مثبت می‌گذارد.

نشانگر صفحات یا BreadCrumb چیست

۴۷. کال تو اکشن Call to Action (CTA) چیست

کال تو اکشن یا همان  Call To Action که مخفف آن CTA است و با اسم‌های دیگری مانند فراخونی، دعوت کردن به اقدام یا درخواست بازخورد هم شناخته می‌شود، یک درخواست بوده که شما از بازدیدکنندگان سایت خود دارید. در این درخواست شما مخاطبین خود را جهت انجام یک کار تشویق می‌کنید. کال تو اکشن یا CTA می‌تواند به صورت‌های گوناگونی مانند پیام یک خطی، یک عکس، یک لینک یا حتی یک دکمه در سایت شما و شبکه‌های اجتماعی باشد و در آخر مخاطب را مجاب به مشارکت کردن در کاری که مشخص کردید کند.

کال تو اکشن Call to Action (CTA) چیست

بعضی از افراد فکر می‌کنند که Call To Action نیاز است حتما به شکل یک دکمه گرافیکی باشد. برخی دیگر فکر می‌کنند که نیاز است کال تو اکشن حتما در آخر متن تبلیغاتی قرار بگیرید، درصورتی که اصلا این‌گونه نیست. Call To Action  لزوما جهت خرید کردن کالایی نبوده، بلکه می‌توان از آن جهت رسیدن به اهداف دیگری مانند ثبت نام کردن، ثبت اطلاعات و دانلود کردن یک برنامه نیز استفاده کرد.

۴۸. SSL چیست

یکی از دغدغه‌های اصلی کاربران اینترنتی همیشه این بوده که آن وب‌سایت‌هایی که بر روی آن‌ها کلیک کرده و وارد آن‌ها می‌شوند، دقیقا چقدر امن هستند. به ویژه هنگامی که قرار باشد از آن سایت به صورت آنلاین خرید کرده و هزینه‌ای را به حساب یک فرد یا سازمان واریز کنند. در این هنگام کاربران همیشه نگران این موضوع هستند که خدایی نکرده اطلاعات بانکی آن‌ها به دست کسی بیفتد.

SSL چیست

خوشبختانه این نگرانی‌ها با کمک SSL برطرف می‌شوند، SSL درواقع ازSecure Socket Layer که به معنی لایه اتصال امن بوده برگرفته شده است. SSL یک پروتکل امنیتی جهت برقراری ارتباطات ایمن بین اشخاص سرویس‌دهنده و اشخاص سرویس‌گیرنده در اینترنت بوده و یکی از متداول ترین راه‌های رمزگذاری اینترنتی محسوب می‌شود. منظور از سرویس‌دهنده همان وب‌سایت بوده و سرویس‌گیرنده شخص کاربر است. اگر قصد دارید امنیت سایت خود را به میزان قابل توجهی بالا ببرید باید جهت تهیه گواهینامه SSL اقدام کنید.

۴۹. کش چیست

کش صفحه، در واقع یکی دیگر از عواملی است که تاثیر زیادی در بهبودی زمان لود شدن صفحات وب داشته و به بهینه‌سازی کردن آن‌ها برای موتورهای جستجو Google کمک می‌کند. زمان لود شدن وب‌سایت جزء عامل‌های اصلی بوده که به بهبود تجربه مخاطبان و کاربران کمک زیادی می‌کند. کش که سرعت لود شدن وب‌سایت شما را بهبود می‌بخشد، قادر خواهد بود از سرنخ‌های به وجود آمده توسط کارشناس سئو از بازدیدکنندگان ارگانیک برخی اوقات یک خریدار بسازد.

کش چیست

بر اساس تحقیقات متعددی که در رابطه با تاثیر سرعت سایت بر روی ترافیک به وسیله Google صورت گرفته، کمتر از حتی نیم تفاوت در تایم لود شدن، می‌تواند حدود بیست درصد از ترافیک سایت را کاهش دهد.

۵۰. Broken Link یا لینک‌های شکسته چیست

به لینکی که با ضربه زدن بر روی آن به یک صفحه ۴۰۴ می‌روید یا به صفحه‌ای وارد می‌شوید که هیچ محتوایی در آن وجود ندارد Broken Link یا یک لینک شکسته می‌گویند. لینک‌های شکسته به صورت کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول لینک‌های شکسته داخلی هستند و دسته دوم لینک‌های شکسته خارجی. اگر هنگامی که یک کاربر در سایت شما است بر روی یک لینک ضربه بزند و به صفحه‌ای که هیچ محتوایی در آن وجود ندارد یا به صفحه ۴۰۴ برود، به لینکی که بر آن کلیک کرده یک لینک شکسته داخلی گفته می‌شود.

Broken Link یا لینک‌های شکسته چیست

به لینک‌هایی که جهت ارجاع دادن به سایر وب‌سایت‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌دهید لینک خارجی گفته می‌شود. درصورتی که یک کاربر با ضربه زدن بر روی یک لینک خارجی به صفحه‌ای که هیچ محتوایی در آن وجود ندارد و یا به صفحه ۴۰۴ برود، به لینکی که بر آن کلیک کرده یک لینک شکسته خارجی می‌گویند. توجه داشته باشید که لینک‌های شکسته از جمله مسائلی بوده که در حوزه لینک سازی داخلی وب‌سایت درمورد آن صحبت می‌کنند.

۵۱. شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست

امروزه اسم CDN یا همان شبکه توزیع محتوا بسیار شنیده می‌شود و سر زبان‌ها افتاده است. امکان دارد شما هم بعد از اینکه اسم این شبکه را بارها و بارها شنیدید کنجکاو شده باشید. بخواهید بدانید که این شبکه که مخفف آن CDN است و همه درمورد آن صحبت می‌کنند چیست، دقیقا چه کارهایی انجام می‌دهد، چه کمکی به وب‌سایت‌ها و سرویس‌های تحت وب می‌کند و همین‌طور امنیت اطلاعات افراد در آن چقدر است.

شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست

درواقع CDN یا همان شبکه توزیع محتوا، یک نوع خدمات ابری بوده که به سرویس‌های تحت وب و همین‌طور وب‌سایت‌ها کمک می‌کند تا بتوانند تجربه بسیار بهتری برای کاربران خود فراهم کنند و در عین حال خودشان نیز کار بسیار راحت‌تری در مدیریت کردن وبسایت داشته باشند. در حقیقت این یک شبکه ابری بوده که در دور سرورهای یک وب‌سایت تشکیل می‌شود و دسترسی داشتن به آن وب‌سایت را بهبود می‌بخشد.

۵۲. ریچ اسنیپت | استراکچر دیتا | اسکیما چیست

به یک لیست ارتقا یافته که در نتایج جستجوی گوگل است و فراتر از لینک‌های آبی استاندارد بوده و شامل المان‌های تصویری هم‌چون تصاویر و ستاره‌های نمره‌دهی می‌شود، ریچ اسنیپت می‌گویند. توجه داشته باشید که مورد استفاده قرار دادن انواع اسکیما باعث نمی‌شود که سئو وب‌سایت شما یک رشد چشم‌گیر داشته باشد؛ ولی به طور غیر مستقیم، این موارد قادر خواهند بود موجب ارتقاء کیفیت سایر فعالیت‌های بهینه سازی وب‌سایت شما شوند. ریچ اسنیپت به اسم Rich result نیز معروف است، بنابراین اگر جایی Rich result را مشاهده کردید بدانید که منظورشان همان ریچ اسنیپت است.

ریچ اسنیپت | استراکچر دیتا | اسکیمای چیست

استراکچر دیتا یا همان داده‌های ساختار یافته یک روش جهت توصیف وب‌سایت شماست که موجب می‌شود درک وب‌سایت و همینطور محتوای موجود در آن برای موتورهای جستجو ساده‌تر شود. اسکیما درواقع یک زبان نشانه‌گذاری است. این زبان میان موتورهای جست و جو مشترک بوده و به آن‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات و محتوای وب‌سایت‌ها را بسیار ساده‌تر و همین‌طور سریع‌تر تشخیص بدهند.

۵۳. فضای بالای صفحه یا Above The Fold چیست

براساس آمار حدود شصت و چهار درصد از کاربران اینترنتی پس از ورود به یک صفحه وب، فوراً از آن خارج می‌شوند. البته توجه داشته باشید که این درصد را با در نظر داشتن بهترین شرایط محتوا و همین‌طور طراحی ظاهری سایت بیان کرده‌اند. داستان هنگامی جالب‌تر می‌شود که بدانید بخش بزرگی از این شصت و چهار درصد به خاطر محتوای نامناسب فضای بالای صفحه وب‌سایت که به آن Above the Fold نیز گفته می‌شود آن سایت را ترک می‌کنند.

فضای بالای صفحه یا Above The Fold چیست

هم اکنون سعی داریم شما را راهنمایی کنیم تا خدایی نکرده جزو آن شصت و چهار درصد نباشید. در جهان سئو و همین‌طور طراحی وب‌سایت، above the fold  یا همان فضای بالای صفحه قسمتی از صفحه بوده که شخص کاربر بدون هیچ نیازی به اسکرول کردن آن را مشاهده می‌کند. فرقی نمی‌کند که آن کاربرد در نسخه گوشی وارد یک وب‌سایت شود یا در دسکتاپ، در هر صورت اولین قسمتی که مشاهده می‌کند Above The Fold است. با قرار دادن محتوای مناسب در این قسمت از صفحه، دیگر جزو آن شصت و چهار درصد نخواهید بود.

۵۴. لینک با آدرس دقیق یا Absolute Link چیست

به صورت کلی، لینک‌ها را می‌توان به ۲ دسته تقسیم کرد که دسته اول Absolute و دسته دوم Relative ا‌ست. این دو نوع لینک را می‌توان به ترتیب به صورت «مطلق» و همین‌طور «نسبی» ترجمه کرد. Absolute Link یا همان لینک با آدرس دقیق به یک Hyperlink‌ می‌گویند که دارای یک URL کامل بوده و دربرگیرندهٔ همه اطلاعاتی است که جهت باز کردن و ورود به یک صفحه از website در شبکهٔ اینترنت استفاده می‌شود. اطلاعاتی که لینک با آدرس دقیق یا Absolute Link دارد عبارتند از:

  • پروتکل قابل استفاده مانند HTTPS یا FTP
  • اسم دامنهٔ وب‌سایت
  • اسم دایرکتوری
  •  همین‌طور اسم فایل (به عنوان مثال html)
  • همچنان به خاطر داشته باشیم که لینک با آدرس دقیق یک آدرس کاملا منحصربه‌فرد است و هیچوقت و تحت هیچ شرایطی قادر نخواهیم بود ۲ لینک را که از این جنس هستند با آدرس‌هایی شبیه هم تحت شبکهٔ internet داشته باشیم.

لینک با آدرس دقیق یا Absolute Link چیست

۵۵. Black Box یا جعبه سیاه چیست

Black Box یا جعبه سیاه یکی از اصطلاحات در سئو است. سئو یا SEO که درواقع مخفف search engine optimization بوده و به آن بهینه‌سازی کردن وب‌سایت برای موتورهای جست‌وجو نیز گفته می‌شود، چگونگی عملکرد موتورهای جست‌وجو گوگل و اینکه چه چیزی مورد بررسی قرار گرفته شود را مدنظر قرار داده است. این پروسه به افزایش دادن کمیت و همین‌طور کیفیت بازدید از وب‌سایت به وسیله نتایج موتورهای جست‌وجو گوگل می‌پردازد.

Black Box یا جعبه سیاه چیست

توجه داشته باشید که سئو اصطلاحات بسیاری دارد و شما برای اینکه بتوانید در این زمینه به خوبی عمل کنید باید با آن اصطلاحات آشنا شوید. در ادامه قصد داریم اصطلاح Black Box یا جعبه سیاه را برای شما شرح دهیم. زمانی که کمترین اطلاعاتی درباره عملکرد داخلی یک دستگاه نرم‌افزاری پیشرفته در دسترس ما نباشد، به آن جعبه سیاه یا Black Box می‌گویند. این دستگاه نرم‌افزاری، با دریافت کردن ورودی، خروجی را متناسب با آن تهیه می‌کند، ولی از پروسه صورت گرفته جهت تهیه خروجی، هیچ اطلاعاتی در دست نیست.

۵۶. سئو کلاه سیاه یا Black Hat SEO چیست

در سئو اصطلاحات بسیاری وجود دارد و شما برای اینکه بتوانید در این زمینه موفق شوید باید به‌ خوبی با آن اصطلاحات آشنایی داشته باشید. اصطلاحی که در این بخش قصد داریم شما را با آن آشنا کنیم، اصطلاح سئو کلاه سیاه است. سئوی کلاه سیاه یا همان Black Hat SEO درواقع به تکنیک‌هایی می‌گویند که جهت افزایش دادن رتبه یک صفحه وب‌سایت از آن‌ها استفاده می‌شود، به طوری که این افزایش رتبه با نقض کردن شرایط موتور جستجو گوگل به دست می‌آید.

سئو کلاه سیاه یا Black Hat SEO چیست

در حقیقت اشخاصی که در حوزه سئو کلاه سیاه یا Black Hat SEO فعالیت می‌کنند، در تلاش هستند تا با مورد استفاده قرار دادن یکسری تکنیک‌هایی که اصلا اصولی نیستند، رتبه وب‌سایت خود را در کمترین تایم ممکن افزایش دهند. از جمله این تکنیک‌های غیر اصولی می‌توان به پر کردن محتوا با واژه‌‌های کلیدی، مورد استفاده قرار دادن شبکه‌های لینک ‌سازی، به انجام رساندن تغییر مسیرها به طور کاملا پنهانی و همین‌طور کپی کردن محتوا اشاره کرد.

۵۷. Gray Hat SEO یا سئو کلاه خاکستری چیست

Gray Hat SEO یا همان سئو کلاه خاکستری به دسته‌ای از فعالیت‌ها گفته می‌شود که افراد برای بهینه‌سازی وب‌سایت‌ خود انجام می‌دهند. در این فعالیت‌ها برخی اوقات اصول و همین‌طور قوانین و مقررات گوگل زیر پا گذاشته می‌شوند؛ البته افراد به طوری این فعالیت‌ها را انجام می‌دهند که در نهایت به وسیله گوگل جریمه نشوند.

Gray Hat SEO یا سئو کلاه خاکستری چیست

سئو کلاه خاکستری یا Gray Hat SEO یک استراتژی جهت بهینه‌سازی سایت بوده و برای بهبود رتبه و همین‌طور دیده شدن سایت، راه‌های سئو کلاه سیاه یا Black Hat SEO و راه‌های سئو کلاه سفید را با هم ترکیب می‌کنند. در حقیقت Gray Hat SEO نه در گروه Black Hat SEO قرار می‌گیرد و نه در گروه سئو کلاه سفید یا White Hat. توجه داشته باشید که در سئو کلاه خاکستری تمام سعی افراد بر این است که تا جای ممکن طبق سئو کلاه سفید عمل کنند.

۵۸. سئو کلاه سفید چیست

یکی از اصطلاحات معروف در سئو که مطمئنا بسیار به گوشتان خورده سئو کلاه سفید است. سئو کلاه سفید یا White Hat به یک مجموعه از تکنیک‌ها جهت بهینه سازی وب‌سایت می‌گویند که کاملا با قوانین و مقررات موتورهای جستجو، به ویژهGoogle ، مطابقت دارند. در سئو White Hat یا همان بهینه‌سازی کلاه سفید افراد تلاش می‌کنند با حفظ کردن شرایط، قوانین و همین‌طور تکنیک‌هایی که از طرف گوگل تعریف شده است، به بهبود رتبه وب‌سایت خود در صفحات مربوط به نتایج موتورهای جستجو گوگل بپردازند.

سئو کلاه سفید چیست

افراد در سئو کلاه سفید دقیقا برعکس تمام فعالیت‌هایی که در Black Hat SEO یا سئو کلاه سیاه انجام می‌شود، عمل می‌کنند. سئو کلاه سفید یا همان White Hat درواقع مطمئن‌ترین راه جهت بهینه‌سازی وب‌سایت محسوب می‌شود؛ زیرا در این راه شما طبق تکنیک‌های تعریف‌شده توسط گوگل جهت بهینه سازی وب‌‌‌‌سایت خود اقدام می‌کنید و از جریمه شدن از طرف Google به دور خواهید بود.

۵۹. Cannibalization یا کنیبالیزیشن چیست

هنگامی که وب‌سایت شما رو به رشد است و محتواهایی که در آن قرار دادید در حال رتبه ‌گرفتن در صفحات نتایج جست و جو گوگل هستند، ممکن است مقالات شما کاملا ناخواسته با یکدیگر وارد رقابت شوند. کنیبالیزیشن (Cannibalization) که به معنی همنو‌ع‌خواری بوده و در حقیقت صحیح آن Keyword Cannibalization  است، هنگامی رخ می‌دهد که در وب‌سایت شما  تعدادی از مطالب و همین‌طور پست‌های بلاگ موجود برای یک ورودی یکسان در Google رتبه گرفته باشند و سپس کاملا ناخواسته با هم رقابت کنند.

اگر می‌خواهید به صورت دقیق بدانید که کنیبالیزیشن چیست کلیک کنید.

به همین خاطر از Cannibalization که به معنی همنوع خواری بوده استفاده شده است و این مقالات رتبه یکدیگر را در رقابت با هم می‌خورند و در حقیقت هر دو آن‌ها در نهایت مشمول افت رتبه می‌شوند. به‌خاطر شباهت زیاد دو مقاله به هم و همین‌طور به این دلیل که هر دو مطلب برای یک واژه کلیدی یکسان بهینه شده‌اند، کنیبالیزیشن رخ می‌دهد.

Cannibalization یا کنیبالیزیشن چیست

۶۰. تگ کنونیکال چیست

تگ کنونیکال درواقع یک نوع کد است که در کدهای HTML در قسمت HEAD می‌تواند قرار بگیرد و به موتورهای جست وجو گوگل حائز اهمیت‌ترین و همین‌طور اصلی‌ترین نسخه از یک محتوای سایت را معرفی کند. تگ کنونیکال در کدهای URL‌هایی که غیر اصلی هستند، قرار می‌گیرد و سپس به موتورهای جست‌و‌جو گوگل نسخه اصلی محتوای سایت را اعلام می‌کند.

تگ کنونیکال چیست

اگر ۲ یا چندین صفحه وب دارای محتوای مشابه اما با URLهای کاملا متفاوت در وب‌سایت خود داشته باشید، نیاز است یک تگ کنونیکال را برای هر یک از آن صفحات شبیه به هم، تنظیم کنید. این تگ به نسخه اصلی محتوا اشاره خواهد کرد و با تنطیم کردن آن تگ شما URL کانونی مطلب را به Google معرفی می‌کنید.

۶۱. Cloaking یا پنهان کاری چیست

پنهان کاری یا Cloaking در سئو یک روشی است که جهت ارائه دادن محتوا یا اطلاعات کاربران، کاملا متفاوت از آنچه که به خزنده‌های موتورهای جستجو (هم‌چون عنکبوت‌ها و همین‌طور ربات‌ها) ارائه می‌شود، جهت بهبود رتبه‌بندی موتور جستجوی یک وب‌سایت برای واژه‌های کلیدی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Cloaking یا پنهان کاری چیست

Cloaking یا پنهان کاری در SEO از جمله تکنیک‌های سئو کلاه سیاه محسوب می‌شود و در آن یک سایت مطلب کاملا متفاوتی را به کاربران و همین‌طور خزنده‌های Google ارائه می‌کند. با استفاده از این تکنیک افراد سعی‌ می‌کنند موتورهای جستجو را به منظور کسب کردن رتبه در SERP فریب بدهند.

۶۲. Co-Citation یا لینک دهی مشترک چیست

لینک دهی مشترک یا همان Co-Citation هنگامی رخ می‌دهد که در دو منبع کاملا مختلف اسم یک وب‌سایت بدون هیچ لینکی بیان شود. این امر موجب می‌شود به خاطر ارتباط موضوعی ۲ وب‌سایت با‌هم ارتباط پیدا کنند. Co-Citation یا لینک دهی مشترک پس از ایجاد این ارتباط به Google می‌گوید آن سایتی که نام برده شد اهمیت دارد و این ۳ وب‌سایت از نظر محتوایی و همین‌طور موضوعی باهم مرتبط هستند.

Co-Citation یا لینک دهی مشترک چیست

ساده‌تر بخواهیم بگوییم، لینک دهی مشترک یا Co-Citation وجود دو لینک مختلف از وبسایت الف و ب در یک وب‌سایت (پ) است که به این معنی بوده که مقدار پ به الف و ب منتقل می‌شود. ب وب‌سایت‌هایی محسوب می‌شوند که به صورت مستقیم به هم مرتبط نیستند، ولی با یکدیگر در صفحه وب پ ظاهر خواهند شد.

۶۳. De-index یا حذف از ایندکس چیست

حذف از ایندکس یا De-index از جمله اصطلاحات تخصصی سئو بوده که معمولا موجب حذف شدن صفحات یک وبسایت از SERP یا همان صفحه نتایج جستجو می‌شود. موتور جستجوی Google بعضی وقت‌ها اینکار را برای بعضی از صفحات وب‌سایت انجام می‌دهد.

De-index یا حذف از ایندکس چیست

ولی نیاز است بدانید که این کار با توجه به علت‌های کاملا منطقی به انجام می‌رسد تا در آخر کاربران قادر باشند بسیار ساده‌تر به اهداف مورد نظر خود برسند. توجه داشته باشید که گوگل تمام صفحاتی که بهینه‌سازی مناسب و صحیحی ندارند از صفحه نتایج جستجو حذف می‌کند. اگر گوگل یکی از صفحات شما را از نتایج جستجو حذف کرد، شما به این نتیجه می‌رسید که محتوای صفحه شما نتوانسته پاسخ شخص جستجوگر را بدهد.

 ۶۴. Deep Linking یا لینک سازی داخلی چیست

Deep Linking یا لینک سازی داخل به این معنی است که شما به جای اینکه برای صفات اصلی وب‌سایت خود لینک سازی کنید، این کار را برای صفحات دیگر در وبسایت‌تان انجام دهید؛ زیرا در حالت عادی شما در صفحه اصلی وب‌سایت خود همه واژه‌های کلیدی و همین‌طور عبارت‌های طولانی را قرار می‌دهید.

 Deep Linking یا لینک سازی داخلی چیست

اکنون اگر در این صفحه زیاد لینک سازی انجام دهید، توجه Google را به وب‌سایت خود جلب می‌کنید و امکان دارد در نهایت مشکلاتی برایتان بوجود بیاید. شما با لینک سازی در دیگر صفحات، سئو داخلی وب‌سایت خود را تقویت کرده و در کل سئو سایت شما بهتر می‌شود و یک روند روبه رشدی را طی خواهد کرد.

۶۵. Evergreen Content یا محتوای همیشه سبز چیست

Evergreen Content یا محتوای همیشه سبز به مطلبی می‌گویند که محدود به بازه زمانی خاصی نیست یا حتی اگر هم باشد آن زمان مشخص نبوده و این مطلب برای مدت زمان طولانی مخاطبین خود را خواهد داشت. محتوای همیشه سبز محتوایی است که مردم جهت رفع نیازهای محتوایی خود یا حتی برای سرگرمی نیز به دنبال آن هستند.

Evergreen Content یا محتوای همیشه سبز چیست

اجازه دهید یک مثال برای محتوای همیشه سبز برای شما بزنیم، همین مطلبی که هم اکنون شما در حال مطالعه کردن آن هستید، یک Evergreen Content یا محتوای سبز به حساب می‌آید؛ زیرا مفهومی را شرح می‌دهد که همیشه مورد جستجوی افراد خواهد بود.

۶۶. Freshness Algorithm الگوریتم تازگی محتوا چیست

الگوریتم تازگی محتوا یا Freshness Algorithm به تازه بودن یک محتوا توجه زیادی دارد. این الگوریتم مقالاتی که تازه هستند را در صدر نتایج Google قرار داده و آن‌ها را به کاربران خود نمایش می‌دهد. با به‌روزرسانی کردن مطالب قبلی، افزودن تصویرهای جدید، فایل‌های صوتی و همین‌طور ویدئویی و انتشار مقالات جدید همیشه سایت خود را آپدیت نگه دارید و این‌گونه مورد توجه این الگوریتم قرار گرفته و با کسب امتیاز و قرار گرفتن در صدر نتایج، روند رو به رشدی در پیش بگیرید.

Freshness Algorithm الگوریتم تازگی محتوا چیست

جالب است بدانید که این الگوریتم نه تنها بر وب‌سایت‌ها، بلکه در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام نیز پیاده‌سازی می‌شود. بر اساس الگوریتم اینستاگرام آپدیت بودن محتواها و همین‌طور پست‌ها موجب می‌شود بازدید پیج‌ها بیشتر شده و از سمت این شبکه امتیاز کسب کنند.

 ۶۷. Google Bomb یا بمب گوگل چیست

گوگل بمب یا Google Bomb نیز از جمله تکنیک‌های سئو کلاه سیاه محسوب می‌شود و افراد کم و بیش آن را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مواقع مورد استفاده قرار دادن گوگل بمب نتایج حیرت انگیزی به وجود می‌آورد. در زمانی که این تکنیک به وجود آمد، سایر الگوریتم‌های گوگل بسیار ضعیف بودند، به همین خاطر گوگل بمب کارایی زیادی داشت ولی پس از مدتی، تصمیم موتور جستجو برای ارتقا دادن الگوریتم‌های خود موجب شد تا سایر ضعفهای الگوریتم‌های گوگل برطرف شوند.

 Google Bomb یا بمب گوگل چیست

درروش Google Bomb، سئو کاران در تلاش هستند تا با دادن لینک بسیار‌ی بک لینک به یک صفحه وب که انکر تکست خاصی دارد، رتبه مرتبط با آن صفحه را در نتایج Google بهبود داده و در مدت زمان بسیار کوتاهی، آن را به صدر نتایج برسانند.

۶۸. Google Core Update به روز رسانی هسته الگوریتم گوگل چیست

تقریبا گوگل به صورت روزانه ۱ یا چند تغییر را جهت بهبودی نتایج جست و جو ایجاد می‌کند. ممکن است بیشتر این تغییرات اصلا قابل توجه نباشند ولی در حقیقت به ما کمک می‌کنند تا بتوانیم به تدریج پیشرفت کنیم. امسال‌، Google شروع به انتشار و همین‌طور صحبت کردن درباره Google Core Update یا به روز رسانی هسته الگوریتم خود کرد.

Google Core Update به روز رسانی هسته الگوریتم گوگل چیست

به روز رسانی هسته الگوریتم گوگل یا Google Core Update هنگامی رخ می‌دهد که گوگل یک‌سری تغییرات قابل توجه و بسیار گسترده‌ای در سایر الگوریتم‌ها و همین‌طور سیستم‌های موتور جستجو خود بوجود بیاورد. هدف گوگل از انجام دادن این به به روز رسانی‌ها، بهبود دادن تجربه جستجو برای سایر کاربران، ارائه دادن مقالاتی با محتوای مناسب، مفید و همین‌طور قابل اعتمادتر است. معمولاً آپدیت‌های اصلی بیش‌از یک بار در سال انجام شده و از سمت گوگل تأیید می‌شوند.

۶۹. Google dance یا رقص گوگل چیست

الگوریتم رقص گوگل یا Google dance یک اصطلاح و عبارت بسیار قدیمی در سئو است که هنوز هم بسیاری از اشخاص به ویژه مالکان سایت‌ها در رابطه با آن هیچ اطلاعاتی نداشته و همیشه این سوال را می‌پرسند که رقص گوگل یا همان Google dance چیست؟

Google dance یا رقص گوگل چیست

اگر بخواهیم Google dance را در یک جمله برای شما تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم که این اصطلاح در سئو به این معنی است که Google برای مدتی بسیار محدود که امکان دارد چند ثانیه یا حتی چند روز طول بکشد، یک معیار در رتبه بندی خود به وجود می‌آورد. این امر موجب به وجود آمدن تغییرات قابل توجهی در رتبه سایت می‌شود. امکان دارد رتبه یک وب‌سایت افزایش داشته یا حتی کاهش یابد. همچنین ممکن است یک وب‌سایت به کل از لیست نتایج Google حذف شود.

۷۰. Google sandbox یا سند باکس گوگل چیست

الگوریتم sandbox یا سند باکس گوگل درواقع یک تئوری تجربی بوده و طبق این الگوریتم، هنگامی که شما یک دامنه جدید را در Google راه‌اندازی می‌کنید، این دامنه توسط موتور جستجوی گوگل تقریبا بین یک تا چهار ماه در sandbox قرار می‌گیرد. گوگل این کار را برای مطمئن شدن از کیفیت محتوایی که در سایت قرار می‌دهید انجام می‌دهد.

Google sandbox یا سند باکس گوگل چیست

همچنین گوگل با قرار دادن دامنه تازه راه‌اندازی شده توسط شما در سندباکس تلاش می‌کند تا زمینه اصلی کار شما را تعیین کند. علت استفاده کردن از اصطلاح Google sandbox که به معنی زمین بازی شنی کودکان بوده این است که این الگوریتم گوگل، برای دامنه‌های نوپا، تازه راه‌اندازی شده و خردسال فعال می‌شود.

۷۱. Index یا ایندکس چیست

اگر بخواهیم به صورت خلاصه، پاسخ سوال index چیست‌؟ را بدهیم، می‌توانیم بگوییم که Index یا ایندکس یعنی صفحه وب شما هم اکنون این اجازه را دارد که در صفحه مربوط به نتایج جستجوی Google برای سایر کاربران به نمایش دربیاید. همچنین می‌توان گفت که Index یا ایندکس به این معنا است که گوگل متوجه شود صفحه شما چه محتوایی داشته و سپس آن را تایید کند.

Index یا ایندکس چیست

Index به معنی فهرست شدنURL‌ هایی است که توسط گوگل در دیتابیس google index مورد تایید قرار گرفته‌اند و ایندکس شدن هم همان‌طور که بیان کردیم یعنی وب‌سایت شما هم اکنون این اجازه را دارد که در صفحه مربوط به نتایج جستجوی Google برای سایر کاربران نمایش داده شود.

۷۲. Local SEO یا سئو محلی چیست

در سئوی محلی گوگل یا همان Local SEO برای نمایش دادن نتایج مورد جستجوی شخص کاربر، موقعیت مکانی کاربر را با مورد استفاده قرار دادن IP او در نظر گرفته و سپس گوگل نتایج را طبق آن به فرد کاربر ارائه می‌دهد. برای مثال درصورتی که کاربر بهترین هتل را جستجو کرده باشد، Google نزدیک ترین هتل را با توجه داشتن به موقعیت مکانی او ارائه می‌دهد. سئوی محلی یا همان Local SEO می‌تواند مزایای بسیاری برای تجارت شما انجام دهد. علاوه بر این سئوی محلی می‌تواند تاثیر قابل توجهی در رتبه بندی شما بگذارد.

Local SEO یا سئو محلی چیست

برای مثال در سئوی محلی کاربر می‌تواند نام هتل‌های فرانسوی را جستجو کرد و سپس فهرستی از هتل‌های فرانسوی در نتایج گوگل برای وی نمایش داده می‌شود. به همراه این فهرست، یک صفحه از گوگل مپ یا Google map نیز به نمایش درمی‌آید و در آن شخص کاربر نقطه‌هایی به رنگ قرمز مشاهده خواهد کرد. مکانی که این رنگ‌های قرمز به آن‌ها اشاره می‌کنند درواقع مکان پیشنهادی توسط گوگل به شخص کاربر است. همینطور شخص کاربر قادر خواهد بود بر روی فهرستی از سایت‌هایی که نمایش داده شده‌اند ضربه بزند و سپس با خواندن نظرات مرتبط، بهترین مورد را انتخاب کند.

۷۳. لینک فالو چیست

در وب‌سایت‌ها لینک‌ها درواقع به حالت‌های گوناگونی ثبت می‌شوند. منظورمان از این اصطلاح سئو لینک فالو و لینک نوفالو است. هر یک از این لینک‌ها وظیفه معینی داشته و بر اساس علت مشخصی در وب‌سایت‌ها ثبت می‌شوند. در این بخش قصد داریم با Follow Link یا همان لینک فالو آشنا شویم. قابل توجه است که لینک فالو برای تمام وب‌سایت‌ها بسیار حائز اهمیت است. لینک فالو یا Follow Link نقش مهمی در ارتقاء سئو سایت شما داشته و یکی از مهم‌ترین موارد در این زمینه محسوب می‌شود.

لینک فالو چیست

به طوری که اگر شما بتوانید یک Follow Link از سایت معتبر دیگری بگیرید، بر روی رتبه سایت خود نوعی سرمایه گذاری کرده‌اید. لینک فالو بودن یک واژه یا حتی عبارت کلیدی درواقع به ربات‌های خزنده Google این امر را اعلام می‌کند که از اعتباری که سایت من دارد به صفحه لینک شده نیز بده و من مطالب و محتوای آن وب‌سایتی که به آن لینک داده‌ام را تأیید می‌کنم؛ از این رو، گوگل نیز به صفحه وب مورد نظر آن سایت معتبر توجه ویژه‌ای می‌کند.

۷۴. لینک نو فالو چیست

مورد اسفاده قرار دادن لینک نو فالو برعکس لینک فالو هیچ کمکی به ارتقاء سئو سایت شما نخواهد کرد. لینک نوفالو یا همان no follow به عنوان یک امتیاز شمرده نمی‌‌شود، با مورد استفاده قرار دادن آن اعتبار سایت مبدا یعنی سایتی که‌ این لینک در آن قرار گرفته منتقل نشده و به افزایش یافتن رتبه سایت هیچ کمکی نمی‌کند.

لینک نو فالو چیست

تگ نوفالو درواقع برای موتورهای جستجو گوگل به عنوان یک نشانه عمل می‌کند. این تگ به موتورهای جستجو گوگل این امر را اعلام می‌کند که این لینک را دنبال نکنید. بنابراین هرگز لینک نو فالو را با این فکر که به ارتقاء سئو سایت شما کمک می‌کند مورد استفاده قرار ندهید.

۷۵. Optimize Images یا کم کردن حجم عکس چیست

به فرآیندی که جهت ایجاد و انتشار کردن عکس‌ها (در فرمت‌های رایج هم‌چون svg، webp، png، jpeg، گیف) در ابعاد، حجم و همین‌طور کیفیت مناسب و خوب طی می‌شود، Optimize Images، کم کردن حجم عکس یا بهینه سازی عکس می‌گویند.

Optimize Images یا کم کردن حجم عکس چیست

هدف اشخاص از بهینه سازی کردن عکس‌ها، افزایش دادن جذابیت محتوا و همین‌طور درک بهتر مفهوم مطلب برای مخاطب و البته گوگل است که با یک‌سری موارد دیگر مانند برچسب‌گذاری عکس‌ها و اسم مناسب انجام می‌شود تا سایر ربات‌های خزنده Google، با راحتی بسیار بیشتری محتوای صفحه را مطالعه کرده و متوجه شوند. در سال ۲۰۱۸ میلادی، تحقیقی توسط HTTP Archive صورت گرفت و مشخص شد که به صورت میانگین، بیست و یک درصد از حجم تمام صفحات وب دنیا به عکس‌ها اختصاص دارد.

۷۶. پیلار و کلاستر یا محتوای خوشه ای چیست

صفحات پیلار یا ستون، صفحاتی می‌باشند که در آن‌ها یک‌سری اطلاعات کلی درباره یک عنوان به کاربران ارائه می‌شود. یک صفحه پیلار نیاز است به صورت کلی تمام جنبه‌های یک عنوان را پوشش دهد، ولی برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با آن عنوان، یک‌سری لینک‌ به دیگر صفحات مرتبط در آن قرار می‌گیرد. صفحات کلاستر که به آن‌ها خوشه نیز گفته می‌شود صفحاتی هستند که عنوان‌های جزئی‌تر و واژه‌های کلیدی بسیار طولانی‌تر را پوشش می‌دهند. به بیان ساده، در صفحات پیلار به عنوان‌های کلی اشاره می‌شود، برای اینکه سایر کاربران بتوانند جواب عمیق‌تری برای سؤالاتی که دارند پیدا کنند. ولی صفحات Cluster، درحقیقت صفحاتی با عنوان‌های جانبی هستند که از صفحه‌های ستون یا پیلار به آن‌ها لینک داده می‌شود.

پیلار و کلاستر یا محتوای خوشه ای چیست

اگر یک مطبی به اسم “سئو چیست؟”  داشته باشیم، ما آن مطلب را به عنوان یک محتوای ستون یا پیلار معرفی می‌کنیم. بعد محتوای ستون‌های موضوعی هم‌چون “SEO داخلی سایت چیست؟” ، “SEO خارجی وب‌سایت چیست؟” ، “مطالب سئو شده ” و “تصاویر سئو شده” به عنوان زیرمجموعه‌های محتوای ستونی قرار می‌گیرند، به این محتوا یک محتوای خوشه‌ای گفته می‌شود.

۷۷. Search Intent یا هدف کاربر از جست و جو چیست

کاربران اینترنتی با اهداف کاملا متفاوتی موتور‌های جستجوگر را مورد استفاه خود قرار می‌دهند. برخی افراد می‌خواهند به صورت آنلاین یک محصول را خریداری کنند. برخی دیگر دوست دارند در رابطه با یک موضوعی که فکرشان را درگیر کرده یا درباره عنوانی که درمورد آن کنجکاو هستند، اطلاعات جدیدی بدست بیاورند. برخی اوقات هم، کاربران به دنبال یک وب‌سایت مشخصی هستند اما اسم دقیق آن را نمی‌دانند.

Search Intent یا هدف کاربر از جست و جو چیست

بنابراین برای اینکه آن سایت را پیدا کنند، اسم آن وب‌سایت را در گوگل جست و جو می‌کنند. به این کار اشخاص کاربر در اصطلاح هدف کاربر از جست و جو یا search intent می‌گویند.

۷۸. دامنه سطح بالا یا TLD چیست

به احتمال زیاد هنگامی که برای خرید هاست و همین‌طور دامین یا حتی خرید سرور مجازی اقدام کرده بودید، با یکی دیگر از اصلاحات سئو یعنی دامنه سطح بالا که به آن Tld نیز گفته می‌شود، برخورد کرده‌اید. در واقع  TLD مخفف top-level domain است و در فارسی به آن دامنه سطح بالا می‌گوییم. دامنه سطح بالا در واقع آخرین قسمت از اسم دامنه بعد از نقطه (Dot) نهایی بوده و همین‌طور به عنوان پسوند دامنه هم شناخته شده است.

دامنه سطح بالا یا TLD چیست

اجازه دهید یک مثال ساده از دامنه سطح بالا یا همان TLD برای شما بیان کنیم. در دامنه seo.com، کلمه com به عنوان دامنه سطح بالا شناخته می‌شود.

۷۹. URL Inspection چیست

URL Inspection از جمله ابزارهایی است که در سرچ کنسول قرار گرفته و آخرین اطلاعات در مورد نسخه ایندکس‌ (index) شده یک صفحه وب را نمایش می‌دهد. معمولاً اکثر اشخاص این ابزار را جهت معرفی کردن یک صفحه وب به گوگل مورد استفاده قرار می‌دهند. با معرفی یک صفحه وب به گوگل، افراد سعی در سرعت بخشیدن پروسه ایندکس شدن صفحات خود دارند.

اگر به صورت دقیق می‌خواهید بدانید URL Inspection چیست کلیک کنید.

ولی افزایش دادن سرعت index تنها کاربرد URL Inspection نبوده، بلکه با مورد استفاده قرار دادن URL Inspection شما می‌توانید علاوه بر تسریع روند ایندکس شدن صفحه، از آخرین وضعیت صفحه وب نیز مطلع شوید.

URL Inspection چیست

۸۰. الگوریتم گوگل چیست

الگوریتم های گوگل یکی از اصطلاحات سئو است که مداوم آن را می‌شنوید. این اصطلاح به پروسه‌ای که گوگل جهت رتبه بندی کردن محتوا طی می‌کند، اشاره دارد. این الگوریتم‌ها بیش از صدها عامل هم‌چون ذکر واژه‌های کلیدی و همین‌طور بک لینک‌های دریافتی را مد نطر قرار می‌دهند. Google چندین الگوریتم جستجو داشته که تمام آن‌ها با هم فعالیت می‌کنند تا درنهایت کاربران بهترین نتایج را از سرچ خود به دست آورند.

الگوریتم گوگل چیست

موتور جستجوی Google از یک “الگوریتم اصلی” جهت خزیدن و همین‌طور حفظ کردن رتبه خود در صفحاتی به نام صفحات نتایج جستجو استفاده می‌کند. Google حدود پانصد بار در سال جهت به‌روزرسانی الگوریتم‌های خود اقدام می‌کند و معمولاً این آپدیت‌ها کوچک هستند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

1,049 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست