مشاور سئو کیست و چه وظایفی دارد؟

از زمانیکه سئو و بهینه‌سازی موتورهای جستجو کشف شد، بسیاری از کسب و کارها برای دستیابی به اهداف تجاری خود تنها به ایمیل و تبلیغات کلیکی اکتفا نکردند. اینجا بود که نیاز به مشاور سئو و استفاده از تجربیات او احساس شد. مشاور SEO یکی از اعضای تیم سئو و دیجیتال مارکتینگ که عمدتا همانند نامش، ایده‌های کاربردی برای بهینه‌سازی سایت ارائه می‌دهد.

مشاور سئو کیست

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

ایمیل، تبلیغات کلیکی و حضور رسانه‌های اجتماعی همگی جزو ارکان‌های اساسی و مهم در دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌روند، اما هیچ کدام این‌ها به پایه بهینه‌سازی موتورهای جستجو نمی‌رسند. بنابراین در اینجاست که نقش مشاور سئو به‌خوبی مشخص می‌شود.

او فردی است که حداقل چند سالی در حوزه بهینه‌سازی موتورهای جستجو فعالیت داشته و توانسته تجارب زیادی در این حیطه به دست آورد. مسلماً مشاوران از آن دسته افرادی هستند که معمولاً در ابتدا سمت کارشناس یا حتی سمت یا متخصص سئو فعالیت داشتند و پس‌از آن با کار روی پروژه‌های مختلف و کسب تجربه بیشتر توانستند به این سمت راه یابند.

آن‌ها نقش کلیدی برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو کسب‌وکارهای مختلف ایفا می‌کنند، زیرا جزو افرادی هستند که علاوه‌بر کار روی بهینه‌سازی سایت، پیشنهادات و ایده‌های مناسبی به مدیران کسب‌وکار ارائه می‌دهند تا بتوانند در حداقل زمان ممکن به نتایج برتری دست یابند.

حالا تصور کنید که در میان میلیاردها وب‌سایت فعال بیشتر آن‌ها دوست دارند که در صفحه نتایج برتر بدرخشند و بتوانند ترافیک ارگانیک را از آن خود کنند. در نتیجه آن هم به فروش بیشتر دست یابند. این مشاوران سئو هستند که با پیشنهادات خود می‌توانند به مدیران کسب‌وکارهای مختلف کمک کنند تا سریع‌تر به نتیجه دلخواه برسند. برای آشنایی کامل با وظایف مدیر سئو کلیک کنید.

اگر هم‌اکنون شما کارشناس سئو هستید و قصد وارد شدن به این سمت شغلی را دارید باید اطلاعاتی درباره‌ی این‌که دقیقاً چیست و چه وظایفی دهرد و مهارت‌های مورد نیاز یک مشاور سئو چیست، آشنا شوید.

ما ادامه این مطلب از آکادمی پورفیض را به بیان همه این موارد اختصاص داده‌ایم. عناوینی که قرار است در ادامه به توضیح درباره آن‌ها بپردازیم، شامل موارد زیر هستند:

  • مشاور سئو کیست؟
  • چگونه مشاور سئو می‌تواند روی تغییرات کسب‌وکار آنلاین تأثیر بگذارد؟
  • مسئولیت‌ها و وظایف مشاور سئو
  • درآمد مشاوران سئو چقدر است؟
  • کلام آخر

مشاور سئو کیست؟

آیا جدیداً با این پوزیشن شغلی مواجه شده‌اید و برایتان سوال است که یک مشاور سئو چه کسی می‌تواند باشد و چه کارهایی انجام می‌دهد؟! مشاور بهینه‌سازی موتورهای جستجو درحقیقت همان متخصص سئو است که یک استراتژی جامع برای بهینه کردن سایت طراحی و اجرا می‌کند. او جنبه‌های مختلف سئو داخلی و خارجی سایت را در نظر می‌گیرد و براساس آن برنامه پیشنهاد می‌دهد.

برای بهبود حفظ رتبه‌بندی پروژه‌های خود در جستجو ارگانیک مرورگرهای گوگل، بینگ و یاهو و سایر نتایج جستجو حسابی تلاش می‌کند. این متخصصان معمولاً خدمات مشاوره‌ای خود را به‌صورت آزاد یا قرار دائم همانند یک مشاور بازاریابی ارائه می‌کند.

یک کارفرما ممکن است انتخاب کند که کارشناس سئو تمام وقت داشته باشد یا یک مشاوری که چند ماه یکبار از او برای بهینه‌سازی موتورهای جستجوی سایت خود کمک بگیرد. نکته جالبی که درباره روند کاری و کارشناسان مشاوران سه و وجود دارند این است که آن‌ها معمولاً زمانی موفق عمل می‌کنند که بر طبق آپدیت الگوریتم های گوگل و با توجه به نیاز مخاطب یا ایده‌های بهینه‌سازی ارائه دهند.

معمولاً استارتاپ‌ها و شرکت‌های بزرگ به‌دنبال خدمات مشاوران سئو هستند. جالب است بدانید که مشاوران سئو می‌توانند در حوزه‌های گسترده‌ای مثل مراقبت‌های بهداشتی، خدمات پزشکی گرفته تا املاک و مستغلات و حتی در زمینه واردات می‌توانند مشاوره ارائه دهد. معمولاً مشاوران سئول به‌صورت فریلنسر یا به‌عنوان یک کارمند در آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کنند.

مشاور سئو کیست و چه کاری انجام می دهد

چگونه مشاور سئو می‌تواند روی پیشرفت کسب‌ و کار آنلاین تأثیر بگذارد؟

شاید استخدام مشاور سئو گزینه ارزانی نباشد، اما ارزش دارد. اگر صاحب وب‌سایتی هستید و خدمات خود را به‌صورت آنلاین ارائه می‌دهید در این‌جا ما دلایلی را بیان کرده‌ایم که برای شما روشن می‌سازد که چگونه مشاور سئو می‌تواند به کسب‌وکار شما کمک کند:

  • آن‌ها می‌توانند به وب‌سایت شما کمک کنند تا برای کلمات کلیدی که رقابتی هستند، رتبه بهتری را رقم بزنند.
  • آن‌ها می‌توانند به افزایش ترافیک ارگانیک سایت شما کمک بسیاری کنند.
  • یک مشاور سئو می‌تواند حضور آنلاین شما را در موتورهای جستجو گسترش دهد، تقویت کند و کسب‌وکار شما را بهبود ببخشد.
  • آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا یک تجربه کاربری مثبت که جزو فاکتور اساسی آپدیت هسته گوگل است را در سایت خود ایجاد کنید.

آنچه که در انتها اهمیت دارد این است که همه این کارها موجب آگاهی بیشتر از برند شما، افزایش تعامل با مشتریان و پس از آن نرخ تبدیل بیشتر خواهد بود. مثلاً تصور کنید زمانی‌که شما یک مشاور را استخدام می‌کنید، یک کمپین سئو کاملاً اصولی و مطابق با نیاز کاربران شما طراحی خواهد شد. این می‌تواند یک نتیجه شگفت‌انگیز را برای سایت شما به وجود آورد؛ زیرا توسط فرد متخصص انجام شده است.

چگونه مشاور سئو می تواند روی تغییرات کسب‌وکار آنلاین تأثیر بگذارد؟

مسئولیت‌ها و وظایف مشاور سئو

شاید در ظاهر امر او تنها کاری که باید انجام دهد، به دست آوردن نتایج جستجوی ارگانیک است. باید اشاره کنیم که در همین کارها نکات پیچیده‌ای نهفته است که توسط این نقش انجام می‌گیرد. ما در این‌جا توضیحات جامعی درباره وظایف و مسئولیت‌های مشاور سئو بیان کرده‌ایم:

مسئولیت ها و وظایف مشاور سئو

۱. مشاور SEO موظف است جایگاه و الزامات کسب‌وکار شما را درک کند

در مرحله اولیه مشاوره سئو حرفه‌ای معمولاً سعی می‌کند جایگاه و بایدها و نبایدهای کسب‌وکار را درک کند و اصطلاحاً یک قدم به عقب برمی‌دارد. به‌همین دلیل است که این جلسه‌ با سهام‌داران و مدیران اصلی کسب‌وکار صورت می‌گیرد تا یک درک کلی از جامعه مخاطبان برسد. این‌که کسب‌وکار دقیقاً چه چیزی است تا یک استراتژی متناسب با آن طراحی کند که تنها از تاکتیک‌های سئو کلاه سفید برای به دست آوردن نتایج امیدوارکننده استفاده کند. در این مرحله است که مشاور سئوک اهداف خود را با با اهداف کاملاً استراتژیک است.

۲. انجام تحقیق‌های گسترده درباره کلمات کلیدی کسب‌  کار

یکی از مسئولیت‌های مهم مشاور سئو، کشف عبارات و کلمات کلیدی است که افراد در بین جستجوهای خود در مرورگرها استفاده می‌کنند. معمولاً مشاوران سئو با استفاده از ابزارهای سئوسنج یا کیوردیاب مرتبط‌ترین و سودآورترین کلمات را در اختیار صاحبان کسب‌وکار قرار داده و به آن‌ها ایده‌های محتوایی مختلف برای استفاده از آن کلمات ارائه می‌دهند.

۳. مشاور SEO استراتژی محتوایی ارائه می کند

به یکی از مهم‌ترین بخش‌های وظایف مشاوران سئو رسیدیم، آن‌ها پس‌از طی کردن دو مرحله قبل به صاحبان کسب‌وکار، استراتژی‌های محتوایی ارائه می‌دهند تا بتوانند برای قالب‌های مختلف محتوای سایت خود برنامه مناسبی داشته باشند مثلاً برخی از کسب‌وکارها در آن‌ها محتوای تصویری بیشتر از محتوای متنی قابل استفاده خواهد بود.

مثلاً در کسب‌وکارهای آموزش محور محتواهای ویدئویی عملکرد بهتری خواهد داشت. این مشاور سئو است که به مدیر کسب‌وکار اطلاعاتی ارائه می‌دهد مبنی‌بر این‌که از کدام شیوه تولید محتوا استفاده کند.

۴. برنامه‌ ریزی برای سئوی داخلی

یک مشاور سئو زمانی‌که قصد داشته باشد تخصص فنی خود را ارائه دهد، از این مرحله شروع می‌شود. یعنی از مرحله چهارم به بهینه‌سازی وب‌سایت برای ایجاد تجربه کاربری بهتر اشاره دارد. این می‌تواند شامل سئوی فنی نیز باشد. علاوه‌براین مشاور سئو به گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول باید دسترسی داشته باشد تا بتواند عملکرد سایت را مورد ارزیابی قرار دهد. برای آشنایی با وظایف کارآموز سئو کلیک کنید.

۵. چیدن استراتژی لینک‌ سازی توطس مشاور SEO

یکی دیگر از کارهای مهم مشاوران سئو این است که به صاحبان کسب‌وکار آنلاین راهکارهای لینک‌سازی خارج از سایت را نیز ارائه دهند.آن‌ها می‌توانند استراتژی متناسب با کسب‌وکار را ارائه کنند، مثلاً کمپین‌های رپورتاژ آگهی را پیشنهاد دهند یا این‌که شیوه‌های لینک سازی دیگری مثل سوشال سیگنال استفاده کنند. برای آن‌ها بهتر است روی انتشار رپورتاژ آگهی مانور دهند یا این‌که در صورت در اختیار داشتن بودجه مالی مناسب بنرهای تبلیغاتی انتشار دهند.

۶. همکاری با اعضای مختلف تیم سئو

علاوه‌بر داشتن مهارت‌های فنی مناسب باید بتواند با سایر اعضای تیم SEO نیز ارتباط خوبی برقرار کند. مانند هر بخش دیگر از بازاریابی اینترنتی سئو نیز بخش‌های مختلفی دارد‌. این‌که یک نفر همه کارها را انجام دهد دقیقاً مانع از ایجاد استراتژی مناسب و منطقی است. مشاور سئو با اعضای مختلف تیم از جمله بازاریابان محتوا، متخصصان بخش روابط‌عمومی، طراحان و توسعه‌دهندگان وب نیز در ارتباط خواهد بود. تنها دراین‌صورت می‌تواند از اجرای دقیق برنامه‌های پیشنهادی که او بیان کرده مطمئن شود.

۷. ارائه گزارش عملکرد

آخرین کاری که معمولاً مشاور روستاها و انجام می‌دهد و تجزیه‌وتحلیل و ارائه گزارش عملکرد به مدیران کسب‌وکار است او باید بتواند با اعداد و ارقام به سرپرستان خود نشان دهند یک کسب‌وکار ممکن است او یک کسب‌وکار مشتری محور ممکن است علاقه‌مند باشد که معیارهای زیر را بداند مثلاً این‌که:

ترافیک جستجوی ارگانیک در برخی از کلمات کلیدی چقدر افزایش‌یافته، نرخ کلیک چقدر افزایش‌یافته و از آن طرف نرخ پرش چقدر کاهش یافته است.

برای آشنایی با وظایف سئوکار کلیک کنید.

درآمد مشاوران سئو چقدر است؟

متخصصان دیجیتال مارکتینگ از جمله مشاوران سئو با توجه به تخصصی که دارند می‌توانند می‌توانند مبلغ دریافتی و حقوق آن‌ه متفاوت باشد. مثلا در ایران درآمد سئوکاران با توجه به اینکه با تجربه باشند و نمونه کارهای بهتری داشته باشند، حقوق دریافتی آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم درباره مشاور سئو و وظایف و مسئولیت‌های او اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. او یکی از اعضای تیم دیجیتال مارکتینگ است که می‌تواند در کنار سایر اعضای تیم مثل گروه محتوا، سوشال مدیا یا توسعه‌دهنده سایت فعالیت کند. البته بیشتر اوقات مشاوران سئو نقش ارائه دهنده راه‌حل به صورت دوره‌ای را به مدیران کسب و کارها دارند.

سوالات متداول درباره مشاور سئو

مشاور سئو چه کسی است؟

مشاوران سئو یکی از اعضای تیم سئو و دیجیتال مارکتینگ هستند که به صورت دوره‌ای به کسب‌وکارهاز بزرگ و استارتاپ‌ها مشاوره بهینه‌سازی سایت ارائه می‌دهند.

وظایف مشاوران سئو چیست؟

مشاورین سئو وظایف متعددی دارند. آن‌ها در ابتدا باید با مدیران کسب و کار وارد مذاکره شوند، اهداف آن‌ها را بدانند و سپس را‌ه‌حل با توجه به رقبا و مخاطبان هدف ارائه دهند.

آیا مشاوران سئو باید به ابزارهای آنالیز سایت مسلط باشند؟

بله. یکی از مهارت‌های مورد نیاز برای ارائه گزارش به مدیر کسب‌وکار، تسلط مشاورین سئو روی ابزارهای آنالیز سایت است.

معمولا چه کسب و کارهایی سراغ مشاور سئو می‌روند؟

عمدتا کسب و کارهای بزرگ و استارتاپ‌ها برای رسیدن به ترافیک بیشتر و تعامل گسترده با مخاطبان خود به سراغ مشاوران سئو می‌روند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

2,436 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست