آموزش لینک سازی داخلی برای سئو بهتر

در مقالات و پست‌های مختلف بارها و بارها اشاره کردیم که ایجاد لینک داخلی برای سئو سایت از اهمیت به سزایی برخوردار است. اما واقعا بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو کدام است؟! لینک سازی داخلی به ظاهر آسان، اما نیاز به استراتژی و رویکردی مناسبی دارد. یعنی بدون استراتژی و بازاریابی محتوایی ایده‌آل نمی‌توان انتظار رسیدن به نتایج ایده‌آل را داشت. لینک داخلی هم می‌تواند در بخش‌های اصلی سایت و تکرارشونده سایت بهینه شود و هم اینکه در قالب و بطن محتواها به شکل انکرتکست ایجاد شود.

بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

پیش از آنکه محتوای سایت شما رتبه‌بندی شود، نیاز به لینک دارد. گوگل صفحات و محتواهای سایت را با لینک‌های قرار داده شده در صفحه ردیابی می‌کند. لینک سازی داخلی برای سئو و الگوریتم های گوگل ارزشمند است؛ زیرا باعث اتصال و پیوستن محتواهای مختلف می‌شوند و به کاربران سرنخ بیشتری می‌دهند.

یک متخصص سئو می‌تواند محتواهای پربازدید و مهم سایت را به صفحاتی که بازدید کمتری دارند، متصل کند و با این شیوه پست‌ها و لینک‌های با ارزش برای آن‌ها بسازد. بنابراین آنچه که در طی مطالعه مقالات متعدد از وب‌سایت‌ها معتبر و تجربه متوجه شدیم، داشتن استراتژی سئو مناسب برای لینک سازی داخلی، به تقویت بهینه‌سازی موتورهای جستجو کمک زیادی می‌کند.

در ادامه این پست از مجموعه مقالات آموزشی آکادمی سئو پورفیض قصد داریم درباره بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.

در ادامه خواهید خواند:

  • لینک سازی داخلی چیست؟
  • بردکرامب نوعی لینک سازی داخلی
  • استفاده از برچسب ها به لینک سازی داخلی کمک می کند
  • بهترین نوع لینک سازی داخلی ایجاد لینک با انکرتکست هدف به صفحات مرتبط
  • لینک های قیمت های تکرار شونده سایت را بهینه سازی کنید
  • بایدهای لینک سازی داخلی
  • نبایدهای لینک سازی داخلی
  • سخن پایانی

لینک سازی داخلی چیست؟

لینک‌های داخلی یک پیوند و ارتباط از یک صفحه در وبسایت از به صفحه دیگری از سایت شما است. مهم است بدانید که هم کاربران و هم موتورهای جستجو مثل گوگل با لینک‌های موجود در صفحه نتایج سایت شما و همه صفحات آن را ردیابی می‌کنند. کاربران سایت هم از لینک‌ها برای پیمایش و یافتن محتواهای مرتبط در سایت شما نیز استفاده می‌کنند. اگر شما محتوایی ایجاد کنید و دارای لینک داخلی نباشد، از نظر موتورهای جستجو نه تنها ارزشی ندارد، بلکه اصلا دیده نمی‌شود.

به زبان ساده چندین نوع لینک داخلی وجود دارد. این لینک‌های داخلی علاوه بر آنکه در ساختار صفحه اصلی، منو، فوتر و دسته‌بندی‌های مختلف هستند، همچنین می توانید پیوندهایی را نیز در قالب محتوای وبلاگ و حتی لندینگ پیج خود نیز اضافه کنید. عموما به این سبک، لینک‌های متنی گفته می‌شود. این لینک‌های متنی هستند که کاربران شما را به محتوای جالب و مرتبط هدایت می‌کنند.

علاوه بر این، آنها به موتورهای جستجو نیز اجازه می‌دهند تا بفهمند که چه محتوایی در سایت شما به یکدیگر مرتبط هستند و آن‌ها را نیز بخزند. هر چقدر صفحات سایت شما، لینک‌های داخلی بیشتری دریافت کنند و پربارتر باشند، بی تردید رتبه بهتری هم به دست خواهند آورد. بنابراین متوجه شدیم که لینک داخلی برای اجرای یک استراتژی سئو ایده‌آل که در نهایت منجربه رسیدن به نتیجه خوب است، اهیمت زیادی دارد. بهترین روش لینک سازی داخلی برای سئو، شیوه‌ای است که سرنخ‌های بیشتری در اختیار کاربران قرار دهد وامکان پیمایش آسان را برای موتورهای جستجو نیز فراهم کند.

لینک داخلی چیست؟

بردکرامب نوعی لینک سازی داخلی

یکی از بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو، استفاده از تکنیک بردکرامب است. وب‌سایت‌هایی که بخش‌های مهم سایت خود را نویگیشن خرده نان یا همان بردکرامب بهینه‌سازی می‌کنند، هم لینک‌سازی آن‌ها ساختار بهتری دارد و هم اینکه پیمایش برای کاربر و کراولرهای موتور جستجو آسان‌تر است. آن‌ها می‌توانند بین کتگوری‌ها و زیردسته‌های یک وب‌سایت پیمایش کنند و اطلاعات بیشتری به دست آورند.

بردکرامب نوعی لینک سازی داخلی

استفاده از برچسب ها به لینک سازی داخلی کمک می کند

آیا می‌دانستید که برچسب‌ها نیز نوعی لینک‌سازی داخلی برای سایت شما هستند؟! البته زمانی می‌توانند یک لینک داخلی بهینه برای سئو باشند که استراتژی مناسبی برای اجرای آن‌ها در نظر گرفته شود. هر تگ یا برچسبی که به محتوای وبلاگ یا صفحات دسته‌بندی و محصول خود اضافه می‌کنید باید دارای محتوای بهینه و کاربرپسند باشند.

این تگ یا کلمه کوچکی که به انتهای پست‌ها، اضافه می‌شود، یعنی در حقیقت یک لینک و صفحه می‌سازید. اگر صفحه مربوط به تگ بهینه شود و کلمات کلیدی مناسبی در آن به کار رفته باشد، یک نوع لینک سازی داخلی برای سئو به شمار می‌رود. البته این موضوع را به خاطر بسپارید که قرار نیست در استفاده از تگ‌ها زیاده‌روی کنید، چون در غیر این صورت به خاطر افزایش صفحات بدون محتوا و نا مرتبط بخش عظیمی از کراول باجت سایت خود را از دست خواهید داد.

استفاده از برچسب ها به لینک سازی داخلی کمک می کند

بهترین نوع لینک سازی داخلی ایجاد لینک با انکرتکست هدف به صفحات مرتبط از وسط محتوای صفحه

اگر از یک مشاور سئو حرفه‌ای و با تجربه بپرسید که بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو چیست؟! مطمئنا این پاسخ را به شما خواهد داد که صفحات سایت خود را برای ایجاد پیوند داخلی با استفاده از انکرتکست بهینه کنید. انواع انکرتکست وجود دارد که معروف‌ترین آن‌ها، استفاده از کلمه کلیدی صفحه مقصد است.

در اینجا می‌توانید صفحات مختلف سایت خود را با استفاده از متن یا کلمه‌ای که url مقصد با آن بهینه شده‌اند، ارتباط برقرار کنید. همچنین این امکان را دارید که با استفاده از کلمه کلیدی طولانی یا long tail یا کلمات lsi که ارتباط معنایی با صفحه مقصد دارند، یک انکر بسازید و با قرار دادن هایپرلینک کاربر را مجاب به کلیک روی لینک کنید.

بهترین نوع لینک سازی داخلی ایجاد لینک با انکرتکست هدف به صفحات مرتبط

لینک های قسمت های تکرار شونده سایت را بهینه سازی کنید

در میان انواع لینک داخلی، یک نوع وجود دارد که در همه صفحات سایت تکرار می‌شوند. این لینک‌ها م شامل بخش‌های منو، فوتر، سایدبار و لیست‌های قیمت هستند. بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو چنین صفحاتی این است که اولا یک انکرتکست هدف داشته باشند و دوم اینکه به یک لندینگ پیج‌های اصلی سایت لینک شوند. این صفحات که بارها و بارها تکرار می‌شوند، چه در قالب صفحات محصول، پست‌های وبلاگ یا Sub Category باید یک انکرتکست هدف داشته باشند و به صفحات اصلی ارجاع داده شوند. برای کسب نتیجه بهتر باید آن صفحات اصلی نیز به خوبی بهینه شوند، یعنی عنوان داشته باشد و کلمه کلیدی مناسبی در آن‌ها به کار رود.

لینک های قیمت های تکرار شونده سایت را بهینه سازی کنید

بایدهای لینک سازی داخلی

تقریبا همه در تیم سئو به لینک سازی داخلی و اهمیت آن برای سئو اشاره دارند. اما اهمیت ماجرا چه زمانی بیشتر نمایان می‌شود؟! زمانی که از حالت تئوری خارج و به مرحله اجرا می‌رسد؛ زیرا در عین سادگی، پیچیده است و باید به درستی آن را به مرحله اجرا در آورد.

بایدهای لینک سازی داخلی

لینک داخلی که ارتباط بین صفحات را تقویت و به کاربران و موتورهای جستجو نشان می‌دهد که صفحات دیگری حول محور یک موضوع کلی وجود دارد، اگر استراتژیک اجرا شود، یک تکنیک قدرتمند سئو است. در ادامه نکات جذابی که جزو بایدهای لینک سازی داخلی به شمار می‌رود را مطرح می‌کنیم، نکاتی که هم برای یک کارآموز سئو برای اجرا در آوردن آن‌ها است و هم برای متخصص سئو باعث کسب تجربه بیشتر می‌شود:

۱. ایجاد محتوای مستمر، مفید و در تعداد بالا و لینک سازی داخلی با کیفیت از بین محتواها

برای آنکه لینک سازی داخلی برای سئو مفید واقع شود، باید تعداد زیادی محتوا ایجاد کنید و صفحات زیادی بسازید. اولین قدم برای یک استراتژی لینک‌سازی داخلی حرفه‌ای، داشتن برنامه بازاریابی محتوایی است. این رویکرد قدرتمند است؛ زیرا شما نمی‌توانید استراتژی بدون اجرا که به بازاریابی محتوایی مناسب ختم می‌شود، به نتیجه دلخواه برسید.

وقتی محتوای زیادی را تولید و ایجاد می‌کنید، به طبع آن می‌توانید لینک‌های داخلی بیشتری هم بسازید. هر چه تعداد لینک‌های ارزشمند، بیشتر و بیشتر شود، استراتژی لینک سازی داخلی برای سئو بهتر پاسخ خواهد داد. برخی برای ساختار پیوند داخلی سایت خود تصور می‌کنند که به لایه‌های گسترده نیاز دارند، اما واقعا اینگونه نیست؛ زیرا اصلا شباهتی به نمودار سازمانی یا مثلثات ریاضی ندارد.

هر چقدر محتوای شما مفید و غنی از کلمات کلیدی باشد، موتورهای جستجو صفحات بیشتری را میخزند و کاربر هم اطلاعات بیشتری در یک زمینه واحد به دست می‌آورد. در حقیقت هدف از ایجاد پیوند داخلی این است که بیشتر پاسخ سوالات کاربر داده شود.

۲. از انکرتکست های هدف استفاده کنید

انکرتکست یکی از اصطلاحات سئو است که استفاده از آن، بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو محسوب می‌شود؛ زیرا به کاربر می‌گوید که با کلیک روی آن و رفتن به صفحه جدید، قرار است چه اطلاعاتی به دست آورد و اصلا به کجا برود. بهترین انکرتکست، انکر متنی است و در مقایسه با انکر تصویری به نتیجه بهتری می‌رسد. متن انکرتکست نیز باید همگام با استراتژی باشد، یعنی اگر متنی که قرار است لینک داخلی را روی آن اجرا کنید، بی هدف باشد، راه به جایی نخواهد برد.

از انکر تکست استفاده کنید

۳. لینک قدرتمند بسازید

هر چه  لینک‌های قوی‌تر باشد، بهتر است. لینک‌های داخلی که برای سئو مناسب است، معمولا در میان محتوا جای می‌گیرند. یعنی به صورت طبیعی و ارگانیک ساخته می‌شوند، چنین لینک‌هایی ساختار بهتری هم به سایت می‌دهند. لینک سازی داخلی اگر درست و اصولی باشد، باعث می‌شود که مخاطبان بیشتری روی آن‌ها کلیک کنند. هرچه کاربران بیشتری بر روی لینک داخلی کلیک کنند، ارزش و اعتباری که آن لینک به صفحه هدف می‌دهد بیشتر خواهد شد که این کار در مجموع تاثیر سئویی بیشتری خواهد گذاشت.

۴. استفاده از لینک‌هایی که طبیعی است

لینک سازی داخلی برای سئو باید رویکردی متمرکز بر جلب رضایت کاربری و افزایش اطلاعات آن‌ها داشته باشد؛ ارزش لینک این است که نقاط قوت آن در سراسر سایت توزیع و منتقل شود. یکی از مزیت‌های مهم لینک داخلی ایجاد شده این که می‌خواهید تعامل کاربر را در سایت بهبود ببخشید و زمان بیشتری او را در صفحات خود نگه دارید. کلیک روی یک پیوند داخلی یعنی افزایش Time On page که تجربه کاربر از اطلاعات سایت شما بیشتر می‌شود.

۵. استفاده از لینک‌های مرتبط

همانگونه که قبلا نیز اشاره کردم، لینک‌های داخلی باید دقیق و بهینه ایجاد شوند. مثلا برای ایجاد ارتباط بین صفحه سئو چیست، باید یک ارتباطی بین لینک‌سازی داخلی و این صفحه وجود داشته باشد.

۶. در لینک سازی داخلی از از لینک فالو استفاده کنید

هر چند که به صورت پیشفرض همه لینک‌های موجود در سایت، فالو هستند، اما باز هم باید این موضوع را در نظر بگیرید که بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو، ایجاد لینک فالو است. لینکی که برای موتورهای جستجو نیز قابلیت دنبال کردن، پیمایش و خزیدن داشته باشد. یک بازاریابی محتوایی موفق شامل صفحاتی است که دارای لینک داخلی فالو باشند.

۷. استفاده از تعداد معقولی لینک داخلی

تاکنون فردی پیدا نشده که بگوید بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو باید به تعداد خاصی باشد، اما گوگل همواره تاکید دارد که تعداد لینک‌هایی که قرار است به صفحات دیگر سایت داده شود را به تعداد معقولی نگه دارید. تصور کنید که شما با صفحه‌ای روبه‌رو می‌شوید که همه بخش‌های آن از مقدمه تا سخن پایانی با کلماتی که حاوی هایپرلینک هستند، پر شده است؟! چه احساسی به شما دست می‌دهد؟! مسلما این محتوا حوصله‌سربر و بی معنی خواهد شد؛ زیرا شما را از موضوع اصلی و دریافت پاسخ برای آن دور می‌کند.

استفاده از تعداد معقولی لینک داخلی

نبایدهای لینک سازی داخلی

  • انکرتکستی را که قرار است برای آن لینک داخلی ایجاد کنید، نباید بیش از اندازه بهینه شود. بهتر است که متن انکر شما طبیعی باشد.
  • برای یک انکرتکست یا کلمه کلیدی واحد، چندین بار در متن لینک ایجاد نکنید. برای هر صفحه تنها یکبار مجاز هستید که لینک داخلی بدهید. این شامل همه بخش‌های سایت می‌شود، چه پست وبلاگی باشد، چه نویگیشن و فوتر و سایدبار.
  • هر صفحه‌ای که برای سایت خود می‌سازید، بهتر است حداقل یک لینک داخلی داشته باشد. صفحات بدون لینک و پیوند داخلی فاقد ارزش هستند.
نبایدهای لینک سازی داخلی
نبایدهای لینک سازی داخلی

سخن پایانی

ایجاد لینک داخلی که باعث رشد سایت و دیده شدن بیشتر شود، فرآیند سختی نیست، اما بدون داشتن استراتژی و بازاریابی محتوایی ایده‌آل روی رتبه‌بندی صفحات و کلمات کلیدی تاثیر نخواهد گذاشت. آنچه که با مطالعه این مطلب متوجه شدیم، بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو سایت، استفاده از اسکیما برد کرامب، انکرتکست تارگت شده با کلمات کلیدی صفحه هدف و بهینه‌سازی لینک‌های تکرارشونده در فوتر، هدر و سایدبار و لیست قیمت با انکرتکست هدف صفحات اصلی است. اگر پروسه لینک‌سازی داخلی به بهترین شیوه ممکن انجام شود، پیمایش آسان را برای موتورهای جستجو و پس از آن کاربران فراهم می‌سازد.

سوالات متداول درباره لینک سازی داخلی

آیا لینک سازی داخلی برای سئو اهمیت دارد؟

بله، یکی مهم‌ترین فرآیندهای بهینه‌سازی داخلی سایت، ایجاد ارتباط و پیوند با استفاده لینک‌سازی داخلی بین صفحات متفاوت سایت است.

چگونه می‌توان بهترین نوع استراتژی لینک داخلی را برای سایت اجرا کرد؟

زمانی می‌توانیم سایت را با استفاده از لینک داخلی بهینه کرد که صفحات و محتواهای بهینه شده متعددی داشته باشیم. یعنی تعداد محتواهای مفید سایت  روی موضوعات متعددی که پیرامون مضمون اصلی سایت است، بهینه شده باشند.

بایدها و نبایدهای لینک سازی داخلی سایت چیست؟

یکی از مهم‌ترین بایدهای لینک سازی داخلی وب‌سایت ایجاد محتواهای مفید، مستمر و پس از آن استفاده از انکرتکست است. نبایدهای لینک سازی داخلی سایت که حتما باید رعایت کنید، استفاده طبیعی از انکرتکست و اینکه برای یک کلمه یا متن انکر دوبار در یک صفحه لینک داخلی ایجاد نکنیم.

بهترین نوع لینک سازی داخلی برای سئو چیست؟

یکی از بهترین انواع لینک سازی داخلی برای سئو سایت، استفاده از انکرتکست درست، اسکیما بردکرامب و برچسب‌ها به صورت بهینه است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

572 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست