الگوریتم مرغ مگس خوار Hummingbird Algorithm | درک هدف کاربر از جست و جو

الگوریتم مرغ مگس خوار یا Hummingbird Algorithm، الگوریتم جستجوی گوگل است. این الگوریتم حدود ۹۰ درصد از جستجوهای گوگل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مرغ مگس خوار همچنان از همان قسمت‌های قدیمی مانند پاندا استفاده می‌کند، اما تمرکز بیشتری روی کیفیت سایت‌ها دارد. هدف اصلی الگوریتم Hummingbird توجه به معنی و مفاهیم عبارت سرچ شده و به عبارت ساده تر درک هدف کاربر از جست و جو است است. طبق این الگوریتم حتی اگر عبارت دقیقی در گوگل سرچ نکنید، گوگل منظور شما را درک کرده و سایت‌های مرتبط با نیاز شما را ارائه می‌کند.

الگوریتم مرغ مگس خوار

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

ما برای درک بهتر الگوریتم های گوگل و الگوریتم مرغ مگس خوار نیاز داریم که کمی به گذشته برگردیم؛ زمانی که هنوز که موتورهای جست‍وجوی عزیزمان به این اندازه هوشمند نبودند. آن زمان در ایران هنوز استفاده از گوگل به‌عنوان یک منبع تحقیق خیلی عمومی نشده بود. من و دوستانم هم برای انجام پروژه‌های دانشگاه از گوگل استفاه می‌کردیم. اما به‌خوبی به خاطر دارم که برای رسیدن به منبع خوب و مفید، ساعت‌ها باید پای کامپیوتر قدیمی دانشگاه وقت می‌گذراندیم که شاید موتورهای جستجوی گوگل خان دلشان به رحم می‌آمد تا ما را به نتیجه دلخواه‌مان می‌رساند.

حالا می‌دانید دلیل این همه سردرگمی موتورهای جست‌وجو چه چیزی بود؟ هنوز الگوریتم مرغ مگس خوار کشف نشده بود. البته باید مدیون الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن که یکی جنگجو و دیگری هم باهوش بود نیز باشیم. این الگوریتم‌ها آمدند تا به فریاد امثال من برسند که وقتی جویای منابع و محتوای با کیفیت بودیم، باید صدها سایت بی‌ربط را که تنها به خاطر پر کردن کلمات کلیدی در صدر جستجو بودند، تحمل می‌کردیم.

پس از مدتی گوگل دست‌به‌کار شده و الگوریتم پاندا را معرفی کرد. طبق آن سایت‌هایی که از کلمات کلیدی زیادی استفاده می‌کردند و محتوای باکیفیتی ارائه نمی‌دادند، جریمه می‌شدند. پس از آن هم پنگوئن به حیات وحش گوگل اضافه شد و یک سروسامانی به صفحه نتایج داد. و اما در سپتامبر ۲۰۱۳ گوگل اعلام کرد که الگوریتم جدیدی به نام “Hummingbird” (مرغ مگس خوار) را ارائه کرده است. 

الگریتم مرغ مگس خوار نیز برای آنکه دنباله‌رو آن دو الگوریتم باشد و رضایت کاربران از گوگل را به عالی‌ترین درجه برساند، حسابی زحمت کشید و سرعت عمل دقت موتورهای جستجو را بهبود بخشید؛ زیرا ممکن بود باز هم سئوکارهای کلاه سیاه بخواهند خزنده‌ های گوگل را فریب دهند. در ادامه بیشتر با داستان مرغ مگس خوار گوگل آشنا می‌شویم.

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟

ممکن است برای شما هم‌بارها پیش‌آمده باشد که سؤالی ذهنتان را درگیر کرده و به دنبال پاسخ آن باشید، در این مواقع اصولاً اولین کاری که انجام می‌دهید جواب سؤال خود را در گوگل جستجو می‌کنید. 

در گذشته پس از سرچ عبارت در گوگل ممکن بود با سایت‌هایی بی‌ربط با عبارت جستجو شده روبرو شوید، سایت‌هایی که فقط بر اساس تعداد کلمات کلیدی محتوا و یا تکنیک‌های دیگر سئو کلاه سیاه در رتبه اول قرار گرفته بودند. بر همین اساس سایت‌هایی که فاقد محتوای با ارزش اما کلمات کلیدی زیادی داشتند رتبه بیشتری در گوگل کسب می‌کردند.

الگوریتم مرغ مگس خوار یا Hummingbird Algorithm، الگوریتم جستجوی گوگل است. این الگوریتم حدود ۹۰ درصد از جستجوهای گوگل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مرغ مگس خوار همچنان از همان قسمت‌های قدیمی مانند پاندا استفاده می‌کند، اما تمرکز بیشتری روی کیفیت سایت‌ها دارد. هدف اصلی الگوریتم مرغ مگس خوار توجه به معنی و مفاهیم عبارت سرچ شده و به عبارت ساده تر درک هدف کاربر از جست و جو است. طبق این الگوریتم حتی اگر عبارت دقیقی در گوگل سرچ نکنید، گوگل منظور شما را درک کرده و سایت‌های مرتبط با نیاز شما را ارائه می‌کند.

علت نام‌گذاری الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟

مرغ مگس خوار پرنده‌ای است که با سرعت زیادی بال می‌زند، به‌طوری که انسان با چشم نمی‌تواند بال‌های او را هنگام پرواز تماشا کند. این پرنده با سرعت بالایی که در بال زدن دارد، نزدیک‌ترین هدف را زیر نظر گرفته و با سرعت به آن نزدیک می‌شود. الگوریتم Hummingbird نیز طبق همین ویژگی ارائه شد تا در کمترین زمان ممکن هدف‌ها را با دقت بیشتری شناسایی کند. با این کار نتایج گوگل بهینه‌تر و با کیفیت بیشتری برای کاربران در حداقل زمان ممکن نمایش داده می‌شود. 

اگر یک متخصص سئو هستید و به دنبال بالا آوردن صفحه‌ای از سایت خود در کلمه‌های کلیدی مورد نظر هستید باید بدانید که گوگل با استفاده از الگوریتم پنگوئن می‌تواند هدف کاربر از جست و جوی خود را درک کند و اگر محتوای شما با کیفیت بالا نیاز کاربر را رفع کند، می‌توانید جزو رتبه‌های اول باشید. پس بیشتر بر روی سئو کلاه سفید و تا حد بسیار کمی سئو کلاه خاکستری متمرکز شوید تا هرچه بیشتر نیاز کاربر را در سایت خود رفع کنید. در این صورت الگوریتم Hummingbird نیز سایت شما را به عنوان یک سایت خوب در نتایج جست و جو به کاربران نشام خواهد داد.

الگوریتم مرغ مگس خوار چه تأثیری بر سئو دارد؟

بهینه‌سازی موتورهای جستجو با معرفی الگوریتم Hummingbird تا حدودی تغییر کرد. اگر متوجه شده باشید که وظیفه این الگوریتم چیست، برای ارتقا رتبه صفحات سایت خود دیگر نیازی به استفاده از کلمات کلیدی بی‌شمار (کیورد استافینگ) در متن‌ محتوای خود ندارید. 

هدف الگوریتم مرغ مگس خوار رساندن کاربران به نتایج مدنظرشان است؛ بنابراین شما می‌توانید با ایجاد محتوایی مرتبط با موضوع سایتتان سایت خود را بهینه کرده و طبق الگوریتم مرغ مگس خوار رتبه بهتری کسب کنید. شاید این سؤال در ذهنتان به وجود آمده باشد که:

آیا دیگر گوگل به کلمات کلیدی سایت توجه نمی‌کند و رتبه‌بندی سایت بر اساس کلمات کلیدی انجام نمی‌شود؟

 برای پاسخ به این پرسش لازم است بدانید که کلمات کلیدی سایت برای بهینه‌سازی همچنان دارای اهمیت هستند، اما نکته مهم‌تری که وجود دارد کیفیت محتواست که باید متناسب با کلمه کلیدی بوده و نیازهای کاربران را برطرف کند.

برای این کار نیاز هست که به ابر کلمات کلیدی و یا کلمات کلیدی LSI آگاه باشید.

می‌توان گفت که گوگل با Algorithm مرغ مگس خوار به‌جای توجه به یک کلمه در محتوای سایت به کل مطلب توجه می‌کند و از این طریق به سایت‌ها رتبه می‌دهد.

الگوریتم مرغ مگس خوار چه تفاوتی با الگوریتم پاندا دارد؟

برخلاف الگوریتم پاندا، مرغ مگس خوار یک الگوریتم مبتنی بر جریمه نیست، باهدف حذف صفحات نتایج موتور جستجو از محتوای بی‌کیفیت، بلکه تغییری در نحوه واکنش گوگل به انواع مختلف درخواست‌هاست. این یک روش برای درک معنای واقعی یک عبارت جستجو است و صرفاً به عبارت درون آن توجه دارد. 

الگوریتم مرغ مگس خوار عبارات مترادف با کلمات کلیدی را تشخیص داده و نتایج دقیق‌تری را ارائه می‌کند. فرض کنید از طریق گوگل قصد دارید راجع به بیستون اطلاعتی کسب کنید، اما نام دقیق آن را به‌خاطر نمی‌آورید. با سرچ عبارت نزدیک به بیستون گوگل منظور شما را تشخیص داده و نتیجه مورد نظر را ارائه می‌کند؛ بنابراین گوگل با Hummingbird Algorithm توانسته هدف جستجو را درک و با استفاده از آن کاربر را به نتیجه دلخواه برساند. 

برای درک هرچه بیشتر سئو به صفحه سئو چیست آکادمی پورفیض بروید و درباره آن بخوانید.

گراف دانش گوگل Knowledge Graph در الگوریتم مرغ مگس خوار

گوگل می‌کوشد تا عملکرد خود را بیشتر به ذهن انسان‌ها نزدیک کند و مفاهیمی که آنها می‌خواهند را با کمترین خطا ارائه دهد. مغز انسان به طور ناخودآگاه اطلاعاتی را ذخیره می‌کند و بعداً مانند تکه‌های پازل اطلاعات را کنار هم قرار داده تا نتیجه‌ای از آنها به دست بیاورد. 

گوگل نیز دقیقاً می‌خواهد این ویژگی را تقلید و همانند مغز انسان عمل کند. قبل از معرفی الگوریتم Hummingbird گوگل، گراف دانش گوگل را ارائه داده بود. ممکن است بارها با این صحنه مواجه شده باشید که وقتی به دنبال یکی از فیلم‌های مورد علاقه‌تان هستید، پس از سرچ عبارت فیلم باکسی (Box) در سمت راست صفحه شما نشان داده می‌شود که همان گراف دانش گوگل است. 

محتوایی که در گراف دانش وجود دارد، خلاصه‌ای از عبارت جستجو شده شماست. گوگل هر چیزیکه درمورد کلمه سرچ شده می‌داند را به صورت خلاصه در باکس گراف نالج با شما در میان می‌گذارد. با این باکس می‌توانید در کمترین زمان اطلاعات مفیدی درباره آن موضوع کسب کنید. نمودار، دانش پایگاه داده گوگل است. درحالی‌که الگوریتم Hummingbird مغزی است که سعی می‌کند از آن معنا پیدا کند.

الگوریتم مرغ مگس خوار چطور مفهوم جست ‌و جوی کاربر را درک می ‌کند؟

الگوریتم مرغ مگس خوار نتیجه تحقیقات گسترده در معناشناسی، جستجوی معنایی یا semantic search است. یک سال قبل از انتشار این الگوریتم Google Graph را راه‌اندازی شده بود که مجموعه‌ای از ویژگی‌ها را گرد هم می‌آورد تا پاسخ‌های سریع و دقیق به سؤالات کاربران در مورد موضوعات خاص ارائه کند.

گراف دانش گوگل نیز توسط بسیاری از وب‌سایت‌ها که ترافیک کمتری داشتند مورد انتقاد قرار گرفته بود. در واقع گراف دانش گوگل این امکان را به وجود آورده بود که کاربران خیلی سریع و بدون سرزدن به وب‌سایت‌های رتبه‌بندی شده در SERP به جواب سؤالات خود برسند. الگوی مرغ مگس خوار باعث تطبیق بیشتر نتایج SERP ها با کلمات جستجوی کاربران شد. 

اگر هنوز به ‌خوبی متوجه عملکرد Algorithm مرغ مگس خوار نشده‌اید، بیایید با یک مثال این موضوع را روشن‌تر کنیم. فرض کنید عبارت کیک شکلاتی را در گوگل سرچ کرده‌اید. گوگل با استفاده از Hummingbird Algorithm دستورالعمل‌ها، اطلاعات تغذیه‌ای و سایر موضوعات مرتبط با کیک شکلاتی را برای شما نمایش می‌دهد.  

درباره سئو تکنیکال بیشتر بدانید

به عنوان مثال تا قبل از آمدن این الگوریتم با سرچ عبارت کیک شکلاتی فقط صفحات مربوط به کیک و شکلات نمایش داده می‌شد. این الگوریتم موجب شد که تطبیق معانی جست‌وجو شده و ارتباط بین کاربران با گوگل بیشتر شود. به عنوان مثال مفهوم آموزش پخت کیک شکلاتی با خرید کیک شکلاتی متفاوت است و محتوای آن‌ها ماهیت متفاوتی دارد و الگوریتم مرغ مکس خوار به خوبی متوجه آن خواهد شد.

راهکارهای استفاده از الگوریتم humminbird برای سئو سایت

الگوریتم hummingbird نیز مانند سایر الگوریتم‌های گوگل قوانین خود را دارد که با رعایت آن می‌توانید رتبه سایت خود را ارتقاء دهید. در ادامه راهکارهای استفاده از این الگوریتم برای سئو سایت معرفی می‌شوند.

  1. از کلمات کلیدی به‌ صورت بهینه استفاده کنید

درگذشته نوشتن تعداد زیاد کلمات کلیدی در محتوای سایت یکی از ترفندهای افزایش رتبه بود. به همین دلیل هم بسیاری از سایت‌های اسپم با این ترفند رتبه خوبی می‌گرفتند. پس از ارائه الگوریتم hummingbird فقط تعداد کلمات کلیدی استفاده شده در متن ملاک رتبه‌بندی سایت‌ها نیست، بلکه کیفیت محتوا یکی از دلایلی است که باعث قرارگرفتن سایت در صدر نتایج جستجو می‌شود.

به عنوان مثال اگر قصد دارید برای سایت مهاجرت خود محتوایی در خصوص ویزای کارآفرینی کانادا بنویسید می‌توانید به‌جای تکرار مداوم ویزای کارآفرینی کانادا از عبارات مشابه آن مثل مهاجرت کارآفرینی کانادا یا مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی در محتوای خود استفاده کنید. با این کار سایت شما مطابق با الگوریتم مرغ مگس خوار رتبه بهتری کسب می‌کند.

می‌توانید درباره الگوریتم تازگی محتوا بیشتر بدانید

  1. از نشانه‌گذاری‌های استاندارد استفاده کنید

برای اینکه موتور جستجو سایت شما را بهتر درک کند، لازم است که مطابق با ویژگی‌های خودش سایت را بهینه کنید. برای مثال اگر قصد دارید برای سایت خود محتوایی راجع به درب اتوماتیک بنویسید از نشانه‌گذاری‌های ویژگی، مزایا و معایب درب اتوماتیک استفاده کنید. در این صورت موتور جستجو سایت شما را زودتر شناسایی کرده و آن را رتبه‌بندی می‌کند.

  1. مدت‌ زمان حضور کاربران در سایت خود افزایش دهید

یکی از مواردی که باعث قرارگیری سایت شما در صدر نتایج جستجو می‌شود، زمانی است که کاربران در سایت شما هستند. هرچه آنها زمان بیشتری را در سایت بگذرانند رتبه سایت شما ارتقاء می‌یابد. حال این سؤال مطرح می‌شود که با چه روشی این زمان را افزایش دهید؟ 

یکی از الگوریتم‌هایی که با مرغ مگس خوار ارتباط زیادی دارد الگوریتم رنک برین است. این الگوریتم به بررسی رفتار کاربران می‌پردازد و مشخص می‌کند که علاقه آنان در سایت‌ها چیست و جذب چه ویژگی‌هایی از سایت می‌شوند. با استفاده از قوانین این الگوریتم و نمودارها، ویدئوها و تصاویر مناسب می‌توانید به بهبود رتبه سایت خود کمک کنید.

  1. انکر تکست‌ها را بهینه‌سازی کنید

انکر تکست‌ها کلمات و جملاتی هستند که در یک صفحه جداگانه برای آن‌ها محتوا تولید شده است. انکر تکست‌ها را چگونه بهینه‌سازی کنیم؟ برای اینکه انکر تکست شما مطابق با الگوریتم Hummingbird باشد لازم است که متناسب با متن محتوا انتخاب شود.

 به یاد داشته باشید که هرچقدر هم انکر تکست جذابی نوشته باشید، اما با محتوای سایت مطابقت نداشته باشد به رتبه سایت شما هیچ کمکی نمی‌کند.

  1. توجه به بهینه‌سازی در موبایل

با توجه به اینکه استفاده از تلفن همراه افزایش یافته، به همین دلیل هم جستجوی افراد به سمت محاوره‌ای شدن، هدایت می‌شود. بنابراین در اینجا بهینه‌سازی سایت در موبایل نیز اهمیت می‌یابد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

1,534 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست