الگوریتم پنگوئن Penguin Algorithm | جنگجوی باهوش

پس از انتشار الگوریتم پاندا، گوگل باز هم بیکار ننشست و برای مقابله با وب‌سایت‌هایی که درصد زیادی لینک‌های اسپم و غیرطبیعی ساخته بودند، دست به کار شد. گوگل الگوریتم پنگوئن را راه‌اندازی کرد و هدف خود را هم پاداش دادن به سایت‌های با کیفیت بالا که به‌خاطر عدم استفاده از لینک‌های اسپم و سئو کلاه‌سیاه در صفحه نتایج موتورهای جست‌وجو رتبه بالایی به‌دست نمی‌آوردند، بیان کرد.

الگوریتم پنگوئن

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

طبق مستندات بیان شده در وب‌سایت ماز، عرضه اولیه و اعمال الگوریتم پنگوئن بیش از ۳.۱ درصد سایت‌های انگلیسی زبان را تحت تاثیر قرار داد. آن‌هایی که برای کسب رتبه از  بک‌لینک‌های غیرطبیعی و دستکاری شده استفاده می‌کردند یا با پرکردن صفحه با کلمه کلیدی، قصد فریب دادن گوگل را داشتند. این الگوریتم نخستین بار در سال ۲۰۱۲ راه‌اندازی شد و همانند سایر الگوریتم های گوگل، جامعه سئو را با طوفان جدیدی روبه‌رو کرد.

برای آشنایی بیشتر با سئو کلیک کنید

الگوریتم پنگوئن چیست؟

الگوریتم Penguin یک به‌روزرسانی بر روی موتورهای جست‌وجو گوگل بود که بلافاصله پس از الگوریتم پاندا معرفی شد. در حقیقت باید این الگوریتم را ابتکار بزرگ از سوی گوگل مطرح کنیم که هدف الگوریتم پنگوئن خارج کردن سایت‌های با محتوای بی‌کیفیت و مبارزه با تکنیک‌های بک‌لینک‌سازی سئو کلاه سیاه و از آن طرف تشویق سایت‌های با محتوای خوب است.

الگوریتم پنگوئن چیست؟
الگوریتم پنگوئن چیست؟

پنگوئن، موجودی دوست‌داشتنی که لقب جنگجوی باهوش را در گوگل از آن خود کرده، مستقیما به ستیز با وب‌سایت‌هایی می‌رود که لینک‌های اسپم بی‌شماری را به‌صورت دستی و با ترفند به صفحات خود تزریق کرده بودند. این بک‌لینک‌ها باعث می‌شد تا از اهمیت محتوای بی‌کیفیت آن‌ها کاسته شود و بتوانند همیشه صفحات خود را در صدر نتایج جست‌وجو حفظ کنند. لینک بیلدینگ غیرطبیعی همانند بسیاری از تکنیک‌های موثر سئو در طول زمان به‌خاطر استفاده بیش از حد، توسط گوگل شناسایی و توسط الگوریتم های گوگل تنبیه شد.

قبل از سال ۲۰۱۲، لینک‌های ورودی یک فاکتور مهم برای رتبه‌بندی گوگل مطرح شده بود. الگوریتم‌های گوگل بک‌لینک‌های به‌دست آمده در وب‌سایت‌ها را به‌عنوان یک شاخص قدرتمند برای تعیین رتبه می‌دید. برای موتورهای جست‌وجو اینگونه تعریف شده بود که این صفحه‌ای به اندازه‌ای خوب است و محتوای با کیفیت دارد که مورد توجه یک سایت دیگر قرار گرفته و به آن لینک داده شده است. بنابراین محتوای آن هم مورد تایید کاربران است و توانسته رضایت آن‌ها را جلب کند. البته این تخمین ارزش تا زمانی موثر واقع شد که الگوریتم پنگوئن توسط گوگل ایجاد نشده بود. 

ارزیابی سایت ها توسط الگوریتم پنگوئن

  • صفحاتی که از سمت وب‌سایت‌های بی‌کیفیت و نامرتبط، لینک دریافت می‌کردند در حقیقت ایجاد یک تصویر محبوب از وب‌سایت در نزد گوگل بود تا آن‌ها را همیشه در صدر نتایج قرار دهد. برای مثال یک فروشگاه آنلاین می‌تواند در انجمن‌های اجتماعی اینترنتی با نوشتن نظرات مثبت خود را به‌عنوان بهترین فروشگاه معرفی و آن را به صفحه خود لینک کند. با افزایش تعداد لینک‌های غیر طبیعی این‌چنینی، الگوریتم پنگوئن گوگل که از هوش سرشاری هم برخوردار است، مشکوک به دستکاری و اسپم بودن آن‌ها می‌شود.
  • پرکردن یک صفحه با تعداد زیادی کلمات کلیدی و تکرار آن‌ها نیز الگوریتم پنگوئن را مشکوک می‌کند (کیورد استافینگ). بنابراین سایت‌هایی که در ابتدا با این استراتژی موفق شده‌ بودند در صدر نتایج جست‌وجوی گوگل قرار گیرند، راهی قعر نتایج جست و جو گوگل می‌شدند.
  • وب‌سایت‌هایی که با عنوان مزرعه لینک با توجه به اینکه اصلا کیفیت نداشتند، کسب‌وکارشان پررونق بود. درآمد آن‌ها با فروش لینک‌های اسپم و ساختگی به سایر سایت‌ها تامین می‌شد. این لینک‌های مصنوعی به خودی خود به یک هدف تبدیل می‌شدند تا رتبه‌بندی ارگانیک سایت را تحت تاثیر قرار دهند. 

این لینک‌ها توسط ربات‌ها یا ابزارهای خاصی ساخته می‌شدند و هیچ نشانه‌ای از مفید بودن محتوای صفحه وب به کاربران مورد نظر ارائه نمی‌شد. به جای اینکه به طور طبیعی تعداد این لینک‌ها افزایش پیدا کند، گوگل شاهد افزایش چشم‌گیر آن‌ها بود که نشان از دستکاری و اسپم بودن می‌داد.

  • وب‌سایت‌هایی که به برنامه‌های تبادل لینک گروهی یا متقابل وارد می‌شدند و این روشی بود تا حجم پیوندها افزایش یابد.
  • لینک‌های پاورقی که هیچ ارزش افزوده‌ای برای کاربر نداشت و تجربه خوبی به او نمی‌داد. این نوع لینک بیشتر در صفحات سایت ساخته می‌شد.

چرا گوگل به الگوریتم پنگوئن نیاز دارد؟

جنگ گوگل با سایت‌های بی‌کیفیت با توسعه الگوریتم پاندا شروع شد. الگوریتم پنگوئن یک ارزش افزوده برای قدرتمند شدن موتورهای جست‌وجو بود تا سریع‌تر بتواند وب‌سایت‌های بی‌کیفیت را به دام بیندازد. الگوریتم Penguin ، این جنگجوی باهوش بهترین پاسخ بود برای تکنیک‌های ساخت لینک کلاه‌سیاه که روی نتایج جست‌وجو تاثیر می‌گذاشتند.

چرا گوگل به الگوریتم پنگوئن نیاز دارد
چرا گوگل به الگوریتم پنگوئن نیاز دارد

مت کاتز که قبلا رییس بخش اسپم و سئوی گوگل بود بیان می‌کند که ما همواره به دنبال روشی بودیم تا وب‌سایت‌های بی‌مضمون را شناسایی و با آن‌ها مبارزه کنیم. با الگوریتم پاندا، جنجگوی مهربان گوگل شروع کردیم، تازه پس از آن متوجه شدیم که هرزنامه‌های زیادی وجود دارد و بلافاصله الگوریتم پنگوئن را طراحی کردیم.

هدف این الگوریتم تسلط بیشتر گوگل روی نتایج جست‌وجو و کاهش تاثیر روش‌های سئو کلاه‌ سیاه بود. پنگوئن با پردازش و درک بهتر انواع لینک‌هایی که سایت‌ها به دست می‌آوردند، تلاش کرد تا به صفحات دارای لینک‌های ارگانیک با افزایش رتبه پاداش دهد.

الگوریتم Penguin بیشتر با لینک‌های ورودی سایت (بک لینک ها) سروکار دارد و در مقابل گوگل هم فقط به لینک‌هایی که از سایت دیگر به آن داده می‌شود، دقت دارد. اصلا به لینک‌های خروجی از آن سایت نگاه نمی‌کند.

بروزرسانی های الگوریتم پنگوئن

زمانی که الگوریتم پنگوئن راه‌اندازی و روی موتورهای جست‌وجوی گوگل اعمال شد، یعنی در سال ۲۰۱۲ بیش از سه درصد از نتایج جست‌وجوی وب‌سایت‌های انگلیسی زبان را تحت تاثیر قرار داد. این الگوریتم در طول ۴ سال متوالی با ۶ به‌روزرسانی همراه بود. البته برخی اعتقاد دارند که ممکن است چند مورد هم از آپدیت‌های پنگوئن را گوگل ثبت نکرده باشد. 

بروزرسانی های الگوریتم پنگوئن
بروزرسانی های الگوریتم پنگوئن

در ادامه بیشتر درباره بروزرسانی های الگوریتم پنگوئن صحبت می‌کنیم:

۲۶ مارس ۲۰۱۲؛ Google Penguin 1.1

در واقع این یک آپدیت برای الگوریتم پنگوئن محسوب نمی‌شد، بلکه اولین به‌روزرسانی داده‌های درون آن بود. وب‌سایت‌هایی که تعداد لینک‌های اسپم دریافتی خود را کاهش داده بودند، در این مرحله توانستند از چشم پنگوئن دور بمانند و به دام نیفتند. اما سایت‌هایی که موفق به دریافت لینک‌های طبیعی شده بودند نیز مقداری با بهبود رتبه همراه شدند.

۵ اکتبر ۲۰۱۲؛ Google Penguin 1.2

بلافاصله پس از  ۶ ماه از ایجاد الگوریتم پنگوئن یک به‌روزرسانی دیگر از آن منتشر شد. این هم دقیقا یک به‌روزرسانی اطلاعات و داده‌ها بود که روی نتایج جست‌وجوی بین‌المللی هم تاثیر گذاشت.

۲۲ مه ۲۰۱۳؛ Google Penguin 2.0

نسخه‌ای که از نظر فنی پیشرفته‌تر از دو مورد قبلی بود. پنگوئن ۲.۰ حدود ۲.۳ درصد از رتبه‌بندی وب‌سایت‌های انگلیسی و سایر زبان‌ها را تحت تاثیر قرار داد. این به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن در حقیقت از رصد صفحات اصلی و دسته‌بندی سایت‌ها فراتر رفته بود و به‌دنبال نشانه‌ها و شواهد برای بک‌لینک‌های ایجاد شده می‌گشت.

۴ اکتبر ۲۰۱۳؛ Google Penguin 2.1

به‌محض به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن ۲.۰ و ارتقا به نسخه ۲.۱، حدود یک درصد از جست‌وجوها تحت تاثیر قرار داد.  با توجه به اینکه هیچ اطلاعات رسمی از سمت گوگل درباره به‌روزسانی چهارم الگوریتم Penguin منتشر نشده است، اما بسیاری از داده‌های نشان می‌دهند که نسخه ۲.۱ باعث پیشرفت عمیق و تاثیر آن روی موتورهای جست‌وجو شد. به گونه‌ای که درباره وجود لینک‌های اسپم هر وب‌سایت تجزیه و تحلیل بیشتری ارایه می‌دهد.

۱۷ اکتبر ۲۰۱۴؛ Google Penguin 3.0

این نسخه الگوریتم پنگوئن یک به‌روزرسانی بزرگ نامیده می‌شود، زیرا به سایت‌هایی که تحت تاثیر نسخه‌های قبلی قرار گرفته بودند اجازه بازیابی مجدد می‌داد. از طرف دیگر وب‌سایت‌هایی که هنوز در تلاش دریافت لینک‌های مصنوعی و هرز بودند و از چشم جنجگوی مهربان دور مانده بودند تاثیرات جدی روی رتبه صفحات خود شاهد باشند.

۲۳ سپتامبر ۲۰۱۶؛ Google Penguin 4.0

آخرین نسخه به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن در ۲۳  سپتامبر ۲۰۱۶ منتشر و بخشی از الگوریتم اصلی گوگل شد. وقتی الگوریتمی فراتر می‌رود و جزیی از هسته اصلی گوگل می‌شود به این معنا نیست که ماهیت و نوع کارکرد آن تغییر می‌کند، بلکه درک گوگل از آن فراتر شده است.

اکنون پنگوئن همزمان با هسته اصلی، سایت‌ها و لینک‌های دریافتی را ارزیابی می‌کند. مدیر وب‌سایت هم می‌تواند به‌صورت آنی تاثیرات این الگوریتم را روی رتبه‌بندی صفحات خود ببیند. الگوریتم پنگوئن وب‌سایت‌های دارای لینک اسپم را جریمه نمی‌کند، بلکه از ارزش آن‌ها می‌کاهد. به همین دلیل این فرآیند کاملا در تضاد با نسخه‌های قبلی بود، زیرا آن‌ها سایت‌ها را جریمه می‌کردند.

 اما بسیاری از متخصصان سئو اعتقاد دارند که این جریمه هنوز هم اعمال می‌شود و حتی Disavow کردن آن‌ها هم تاثیر چندانی در بازگرداندن رتبه صفحه ندارد.

برای آشنایی کامل با سئو تکنیکال کلیک کنید.

آیا بازیابی رتبه سایت‌ها پس از جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل وجود دارد؟

ابزار Disavow جزیی از داشته‌های یک متخصص سئو است تا بتواند لینک‌های اسپم ساخته را انکار کند. این حقیقت هنوز که پنگوئن به عنوان بخشی از الگوریتم اصلی گوگل است، وجود دارد و این ابزار هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

تجربه و رصد سایت‌هایی که صفحات آن‌ها توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده‌اند، نشان می‌دهد که حتی انکار کردن لینک‌های اسپم هیچ کمکی به بازیابی رتبه سایت نمی‌کند. گوگل همواره توصیه می‌کند که Disavow بک‌لینک‌های هرز را آخرین روش انتخابی باشد و بهتر است به جای آن برای ایجاد لینک‌های مفید و طبیعی برنامه‌ریزی کنید.

چگونگی رفع جریمه الگوریتم پنگوئن

در همین ابتدا پیشنهاد می‌کنیم که دست از تلاش برای ساخت لینک‌های غیرطبیعی بردارید و خود را به دردسر بزرگ نیندازید. هرچند که گوگل مدعی است آخرین نسخه پنگوئن وب‌سایت‌های مشکوک را جریمه نمی‌کند، اما جریمه وجود دارد. رفع جریمه الگوریتم پنگوئن نیاز به زمان و سرمایه‌گذاری زیادی دارد. اما باز هم به جای انتخاب Disavow می‌توانید یکسری کارهای دیگر هم انجام دهید، مثل:

رفع جریمه الگوریتم پنگوئن
رفع جریمه الگوریتم پنگوئن

اولین قدم همیشه شناخت نوع جریمه است. شما می‌توانید با مراجعه به گوگل سرچ کنسول سایت خود بروید و به‌صورت دستی این کار را انجام دهید. اگر با این روش به‌ نتیجه نرسیدید، به صورت آنلاین هم می‌توانید بررسی کنید که جریمه به خاطر کدام به‌روزرسانی الگوریتم گوگل رخ داده است. اگر نشانه‌هایی از جریمه پنگوئن را مشاهده کردید، مراحل زیر را برای بازیابی دنبال کنید:

 

  1. لیستی از تمام بک لینک‌های خود ایجاد کنید. ابزارهای مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آنها برای ایجاد این لیست استفاده کنید، از جمله ابزار گوگل وب مستر، Open Site Explorer، Majestic SEO، Ahrefs و بسیاری دیگر. توصیه می‌شود که حداقل از سه ابزار گزارش تهیه کنید. این ایده خوبی است تا بتوانید از داده‌های مختلف تعداد لینک‌های اسپم خود را تخمین بزنید.

 

  1. همه بک‌لینک‌های دریافتی سایت خود را مورد بررسی قرار دهید؛ احتمالا علت جریمه شدن توسط پنگوئن، وجود تعداد زیادی لینک غیرطبیعی است که به سایت شما اشاره دارد، البته به این معنی نیست که همه بک‌لینک‌های شما هرز هستند. این به شما بستگی دارد که متوجه شوید کدام لینک‌ها از سایت‌های اسپم آمده‌اند. معمولا گوگل چندین نوع لینک که در زیر قرار داده‌ایم را دوست دارد مورد بررسی قرار دهد:
  • لینک‌هایی از سایت‌های ایندکس نشده
  • دریافت پیوندهایی از سایت‌های با رتبه پایین
  • پیوندهایی از سایت‌های غیر قابل اعتماد و نامرتبط
  • پیوند‌های دریافت شده از بلاگ‌فروم‌ها
  • استفاده نامناسب از انکرتکست‌ها
  • از طریق دایرکتوری‌ها و انجمن‌های مقالات

 

  • فهرستی از لینک‌هایی که می‌خواهید حذف شوند، تهیه کنید

یک صفحه گسترده از لینک‌هایی که می‌خواهید حفظ شود و لینک‌هایی که قصد حذف‌شان را دارید، بسازید. کیفیت لینک‌های ایجاد شده، ممکن است به‌مرور زمان تغییر یابد و ارزش اولیه را نداشته باشد. بنابراین داشتن یک فهرست که در آن آدرس صفحات درج شده در زمانی که متوجه شوید جریمه شده‌اید، موثر خواهد بود.

نکته مهم: همه این موارد زمانی می‌تواند موثر واقع شود که به گوگل ثابت کنید، برای رفع جریمه الگوریتم پنگوئن تلاش کرده‌اید. همچنین نباید انتظار داشته باشید که سایت شما به همان رتبه گذشته بازگردد.

برداشت های غلط درباره الگوریتم پنگوئن

یک مساله مهم درباره صنعت سئو و دست اندرکاران آن وجود دارد و آن‌ها همیشه در حال جست‌وجو هستند. این موضوع هم باعث می‌شود تا یافته‌ها و تئوری‌های جدیدی در این حوزه روزانه منتشر شود. به طور طبیعی این باعث پدید آمدن یکسری داستان‌ها و تصورات اشتباه درباره الگوریتم پنگوئن می‌شود. در این میان برداشت های غلط درباره الگوریتم پنگوئن نیز وجود دارد، مثل موارد زیر:

اشتباه اول؛ الگوریتم Penguin یک پنالتی است

یکی از بزرگ‌ترین تصورات اشتباه درباره پنگوئن دانستن آن است. ماهیت پنگوئن،کاملا الگوریتمی است و گوگل به صورت دستی نمی‌تواند آن را بردارد. تغییر الگوریتمی و جریمه هر دو می‌تواند کاهش رتبه را برای سایت به همراه داشته باشد، اما باز هم این دو باهم تفاوت دارند.

هنگامی که با یک اقدام عمدی روبه‌رو می‌شوید، نه تنها باید لینک‌های خود را بررسی کنید و از لینک‌هایی که مغایر با قوانین گوگل هستند رد شوید، بلکه برای لینک‌های طبیعی خود یک درخواست تجدید نظر به تیم اسپم گوگل ارسال کنید.

اشتباه دوم؛ اگر پنگوئن سایت را جریمه کند، گوگل اطلاع می‌دهد

یک باور یا بهتر است بگوییم افسانه دیگری که درباره الگوریتم پنگوئن وجود دارد این است که در صورت اعمال به شما خبر داده می‌شود. این تصور کاملا اشتباه است، زیرا سرچ کنسول به شما مستقیما اعلام نمی‌کند که دارنده وب‌سایت عزیز توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده‌اید و رتبه شما کاهش یافته است. این یک تفاوت بین الگوریتم و پنالی محسوب می‌شود، زیرا درصورت پنالتی شدن سایت به شما اطلاع داده می‌شود.

اشتباه سوم؛ Disavowing لینک‌های هرز تنها راه ضربه به پنگوئن است

این تکنیک ممکن است تعداد بی‌شماری از لینک‌های بی‌کیفیت وب‌سایت را از بین ببرد، اما زمان زیادی از شما می‌گیرد. یعنی به‌جای آنکه روی توسعه وب‌سایت و لینک‌سازی‌های طبیعی متمرکز شوید، زمان خود را از دست می‌دهید.

Google Penguin درصد لینک‌های با کیفیت خوب را در مقایسه با پیوندهایی که ماهیت اسپم دارند را نیز بررسی می‌کند. بنابراین ایجاد لینک‌های با کیفیت ارزش بیشتری دارد و تاثیر بهتری روی درصدی که پنگوئن، جنگجوی مهربان گوگل در نظر می‌گیرد، خواهد داشت.

اشتباه چهارم؛ شما نمی‌توانید از پنگوئن فرصت بگیرید

ما قبول داریم که بازیابی صفحات سایتی که توسط پنگوئن جریمه شده‌اند، دشوار است. بهترین روش برای از بین بردن اثرات منفی پنگوئن، بی‌توجهی به لینک‌های هرز و ایجاد لینک‌های با کیفیت برای سایت است. هر چقدر که تعداد لینک‌های با ارزش سایت را افزایش دهید، راحت‌تر می‌توانید از جریمه‌های پنگوئن رها شوید.

امیدوارم با خواندن این صفحه از آکادمی سئو پورفیض به صورت دقیق متوجه شده باشید که الگوریتم Panda چیست

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

1,566 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست