ریدایرکت چیست و انواع آن چه کاربردی دارند؟

دلایل زیادی برای آنکه بخواهیم یک تغییر مسیر ایجاد کنیم، وجود دارد. مرسوم‌ترین دلیل استفاده از ریدایرکت ها، معمولا به خاطر لینک‌های شکسته و آدرس صفحات حذف شده است. برای مثال الان یک سایت دارید که غیر فعال است و شما می‌خواهید کاربران سایت قدیمی خود را به آنجا بکشانید، در اینجا حتی به صورت آزمایشی هم می‌توانید از ریدایرکت استفاده کنید.
این یک روش مناسب است تا ارزیابی کنید که سایت جدید شما می‌تواند توجه مخاطبان را جلب کند یا خیر. اگر صفحه‌ای را جابه‌جا و حذف یا یک دامنه جدید خریداری کرده‌اید، می‌توانید از تغییر مسیر استفاده کنید. همچنین زمانی که نیاز دارید چندین سایت را با هم ادغام کنید و بازدیدکنندگان را به مقاصد جدید برسانید، همگی جزء دلایل منطقی برای اجرای Redirect محسوب می‌شوند. هنگامی که تغییر مسیر به درستی انجام شود، بازدیدکنندگان سایت اصلا متوجه این جریان نخواهند شد. در ادامه با انواع ریدایرکت ها ۳۰۱ Redirect و ۳۰۲ Redirect و ۳۰۷ Redirect و تغییر مسیر متا Refresh آشنا خواهید شد.

Redirect چیست

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

ریدایرکت؟! اصطلاحی که برای سئوکاران به خوبی آشناست. اما حواسم به شمایی که اولین بار این اصطلاح را می‌بینید و می‌شنوید هم هست. به خاطر دارم وقتی اولین بار یکی از همکارانم درباره این کلمه حرف زد من با کلی تعجب به او نگاه کردم و مداوم در ذهنم از خودم می‌پرسیدم که اصطلاح ریدایرکت چیست و چه کاربردی دارد؟!

البته برای آنکه کم نیاورم سراغ گوگل، دوست مهربان و همیشگیم رفتم و چندین مقاله درباره آن مطالعه کردم. حالا قصد دارم کشفیاتم درباره این موضوع را با شما دوستان همیشگی آکادمی سئو پورفیض به اشتراک بگذارم.

Redirect یکی از شیوه‌های سئو تکنیکال است. به یک مثال ملموس توجه کنید. تصور کنید شما از یک بوتیک معروفی همیشه لباس می‌خرید و حالا بعد از مدت‌ها دوباره قصد دارید به آنجا بروی و برای خود و خانواده‌تان لباس بخرید.

زمانی که به آنجا می‌رسید با یک بنر بزرگ مواجه می‌شوید که در آن نوشته شده، آدرس جدید ما به فلان خیابان انتقال داده شده است. 

حالا دقیقا ریدایرکت نیز روی صفحات سایت همین کار را انجام می‌دهد و به خزنده‌های گوگل می‌گوید برای نمایش این صفحه به آدرس جدید مراجعه کنید. معمولا هم به این معنی است که شما به یک صفحه، یک URL کاملا جدید می‌دهید.

چرا گاهی اوقات باید از تغییر مسیر یا REDIRECT استفاده کنیم؟

دلایل زیادی برای آنکه بخواهیم یک تغییر مسیر ایجاد کنیم، وجود دارد. مرسوم‌ترین دلیل استفاده از ریدایرکت ها، معمولا به خاطر لینک‌های شکسته و آدرس صفحات حذف شده است. برای مثال الان یک سایت دارید که غیر فعال است و شما می‌خواهید کاربران سایت قدیمی خود را به آنجا بکشانید، در اینجا حتی به صورت آزمایشی هم می‌توانید از ریدایرکت استفاده کنید.

این یک روش مناسب است تا ارزیابی کنید که سایت جدید شما می‌تواند توجه مخاطبان را جلب کند یا خیر. اگر صفحه‌ای را جابه‌جا و حذف یا یک دامنه جدید خریداری کرده‌اید، می‌توانید از تغییر مسیر استفاده کنید.

با الگوریتم های گوگل آشنا شوید

همچنین زمانی که نیاز دارید چندین سایت را با هم ادغام کنید و بازدیدکنندگان را به مقاصد جدید برسانید، همگی جزء دلایل منطقی برای اجرای Redirect محسوب می‌شوند. هنگامی که تغییر مسیر به درستی انجام شود، بازدیدکنندگان سایت اصلا متوجه این جریان نخواهند شد.

معرفی انواع ریدایرکت چیست و هرکدام چه کاربردی دارند

سه نوع اصلی ریدایرکت وجود دارد. آن‌ها شامل ۳۰۱، ۳۰۲ و متا رفرش (Meta Refresh ) هستند.

  • معمولا زمانی که اهداف سئو سایت در میان باشد، از تغییر مسیر ۳۰۱ استفاده می‌شود و معمولا جابه‌جایی به صورت دائمی است.
  • زمانی که قصد از تغییر آدرس صفحه موقتی باشد، سراغ ریدایرکت ۳۰۲ می‌روند.
  • متا رفرش یک تغییر مسیر کاملا هوشمندانه و شیطنت‌آمیز است به سمت مشتری است و با آن دو که در سرور اتفاق می‌افتد، کاملا تفاوت دارد. در ادامه بیشتر درباره سه نوع اصلی و سایر موارد Redirect توضیح می‌دهیم.

۳۰۱ Redirect چیست و چه کاربردی دارد

اگر قصد دارید که یک تغییر مسیر دائمی روی سایت یا دامنه اصلی ایجاد کنید، می‌توانید از نوع ۳۰۱ استفاده کنید. مسلما بهترین روش محسوب می‌شود، زمانی که بخواهید یک تغییر کلی در همه صفحات سایت خود به وجود آورید.

به این معنی است که دیگر آدرس قدیمی سایت شما از مرورگر گوگل حذف و صفحه جدید جایگزین آن می‌شود. ۳۰۱ راه واضحی برای تغییر مسیر سریع در صورت امکان است. طبق آنچه که در سایت dynomapper بیان شده، تغییر مسیر ۳۰۱ به سئو سایت آسیب نمی‌زند.

 در واقع چه کسی می‌داند این صفحه‌ای که در حال خواندان مطالب آن است، در حقیقت یک صفحه هدایت شده است. به یاد داشته باشید که اگر قصد دارید دوباره به همان آدرس بازگردید، تغییر مسیر ۳۰۱ را فراموش کنید؛ زیرا این دائمی و غیرقابل بازگشت است.

آموزش خصوصی سئو در تهران

۳۰۲ Redirect چیست و چه کاربردی دارد

در پاراگراف قبلی اشاره کردم که برای تغییر مسیر موقت نباید سراغ ۳۰۱ بروید، پس باید چه کاری انجام دهید؟! از ریدایرکت ۳۰۲ کمک بگیرید. این تغییر آدرس موقت است که برای هدایت بازدیدکنندگان سایت به صفحه جدیدی استفاده می‌شود و بعدا دوباره به همان مسیر قدیمی بر می‌گردد.

این بدان معنی است که می‌توانید از این روش استفاده کنید تا به موتور جستجوی گوگل بگویید این محتوا موقتا در این آدرس در دسترس نیست، اما قرار است دوباره بازگردد.

البته این شایعه وجود دارد که ۳۰۱ و ۳۰۲ مشابه هم عمل می‌کنند، اما هرگز نمی‌توان در این باره مطمئن بود. تغییر مسیر ۳۰۲ بسیار پیچیده‌تر از نوع ۳۰۱ جهت راه‌اندازی و نگه‌داری هستند، به همین دلیل توصیه می‌شود کمتر از آن استفاده کنید. 

همچنین بهتر است کمی زمان بگذارید و با اطمینان کامل برای تغییر مسیر ۳۰۲ اقدام کنید. یک ریدایرکت ۳۰۲ که نادرست و با تنظیمات بد، ممکن است موتورهای جستجو نتوانند سایت شما را به درستی مرور کنند.

۳۰۷ Redirect چیست و چه کاربردی دارد

یکی دیگر از انواع تغییر آدرس، ۳۰۷ است که پس از ریدایرکت ۳۰۲ ایجاد شد. این نوع تنها باید زمانی مورد استفاده قرار گیرد که نیاز دارید یک تغییر جهت موقتی به وجود آورید و باید با سرور ۱.۱ سازگاری داشته باشد. برای مثال از ۳۰۷ برای نگه‌داری از سایت استفاده می‌کنند.

 باید به این نکته مهم اشاره کنم که به صورت منطقی کاملا غیر ممکن است تا اطمینان یابید که موتورهای جستجوی گوگل صفحه مورد نظر را سازگار تشخیص داده‌اند یا خیر؛ بنابراین باز هم توصیه می‌شود که از ریدایرکت ۳۰۲ به جای ۳۰۷ استفاده شود و ریسک نکنید. حتی اگر نیاز باشد که محتوا به صورت موقت انتقال داده شود.

تغییر مسیر متا Refresh چیست و چه کاربردی دارد

متا رفرش نوعی تغییر مسیر در سطح صفحه است نه تغییر در سرور. این نوع بیشتر یک مدل تبلیغ یا نوعی پاپ‌آپ است برای هدایت مشتری به یک صفحه فرود. معمولا از نظر سئویی خیلی به استفاده از آن توصیه نمی‌شود؛ زیرا تجربه ثابت کرده که بیشتر کاربران از این پاپ‌آپ‌ها استقبال نمی‌کنند و دوست ندارند که در یک صفحه ظاهر شود.

خطای ۴۰۴ چیست

هنگامی که چنین پیامی در صفحه مروگر نمایش داده می‌شود، به این معناست که یا صفحه مورد نظر در فهرست گوگل پیدا نشده است. این اتفاق امکان دارد به خاطر ورود آدرس اشتباه یا حذف یک صفحه رخ دهد. 

این به نفع سایت شما خواهد بود که برای صفحاتی که وجود ندارند حداقل یک پیغام ۴۰۴ ارسال کند، کاربر در صورت رسیدن به مسیر بن‌بست می‌تواند به صفحه اصلی بازگردد. اما از طرفی هم به معنای واقعی از دست دادن ترافیک سایت است. 

معرفی بهترین متخصص سئو

صفحاتی که به هر دلیلی محتوای آن حذف شده و اکنون با خطای ۴۰۴ در صفحه نتایج گوگل نمایش داده می‌شود را با را می‌توانید با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ تغییر مسیر دهید.

خطای ۴۱۰ چیست

اگر سایتی دارای محتوایی باشد که نباید ایندکس می‌شد، اما ایندکس شده، با خطای ۴۱۰ ظاهر می‌شود. این خطا یعنی به گوگل می‌گوید که هرگز دوباره این صفحه را مشاهده نکند، زیرا اصلا وجود ندارد. خطای ۴۱۰ نوعی تغییر مسیر خوب است، چرا که دیگر در نتایج گوگل نمایش داده نمی‌شود.

برای نمونه زمانی اعمال آن مفید است که صاحب کسب و کاری هستید که دیگر خدمات خاصی ارائه نمی‌دهید و نیازی به آن صفحه ندارید. علاوه بر آن دیگر نمی‌خواهید در نتایج گوگل ظاهر شود، زیرا ممکن است ناخواسته مشتریان را جذب صفحه خود کنید.

آیا ریدایرکت تاثیر بدی روی سئو سایت دارد؟

کاملا بستگی به نوع تغییر مسیر و دلیل ایجاد هر کدام از آن‌ها دارد. با استناد از سایت yoast، اغلب تاثیر بدی روی سئو سایت نمی‌گذارد و تنها در صورتی که به درستی اجرا نشود، باید نگران شوید. اجرای نادرست Redirect می‌تواند موجب از دست دادن رتبه صفحه یا ترافیک سایت شود. 

گاهی برای انتقال اعتبار صفحه‌ای به صفحه دیگری از سایتمان از ریدایرایرکت ۳۰۱ استفاده می‌کنیم که اتفاقا تاثیر خوبی هم در سئو سایت دارد. (برای درک دقیق تر از اینکه سئو چیست کلیک کنید.)

در صورتی که تصمیم به تغییر آدرس هر صفحه‌ای از سایت خود می‌گیرید، بهتر است که از اجرای درست آن مطمئن شوید. به هر حال شما نمی‌خواهید که تمام تلاش‌هایی که برای جذب مخاطب و کسب رتبه انجام داده‌اید، هدر رود.

چگونه در حین ریدایرکت رتبه‌ بندی فعلی سئوی سایت خود را حفظ کنید

هنگامی تصمیم به تغییر مسیر صفحه‌ای از سایت خود به آدرس جدید می‌گیرید، بسیار اهمیت دارد تا هر کاری که می‌توانید انجام دهید تا ارزش سئوی سایت خود را حفظ کنید. معمولا ریدایرکت ۳۰۱ را بهترین نوع معرفی می‌کنند، زیرا بهترین راه است که به ربات‌های گوگل بگویید، صفحه به طور کلی جابه‌جا شده است.

باید این موضوع هم توجه کنید که حتی با تغییر مسیر ۳۰۱ هم مدتی طول می‌کشد تا ربات‌های صفحه جدید را بشناسند و به همان رتبه‌بندی قبلی صفحه اعتبار بدهند. اگر هم به درستی انجام نشود، ممکن است این فرآیند بیشتر زمان ببرد.

سخن پایانی درباره ریدایرکت ها

زمانی که ریدایرکت‌ها به درستی انجام شوند، یک روش مناسب برای هدایت بی‌نقص کاربران از یک صفحه به صفحه دیگر است. معمولا این روش آسیبی به سئو سایت شما نخواهد زد و سریع و کاربردی است. استفاده از انواع تغییر مسیر تقریبا هیچ اشکالی ندارد، به ویژه برای آنکه راهی باشد تا سایت بهتر، عالی‌تر و جدیدتر دیده شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

1,039 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست