الگوریتم رنک برین RankBrain Algorithm | هوش مصنوعی

الگوریتم رنک برین در سال ۲۰۱۵ توسط گوگل عرضه شد که مبتنی بر هوش مصنوعی راه‌اندازی شد و گوگل برای مرتب‌سازی نتایج جستجو از آن استفاده می‌کند. قبل از الگوریتم RankBrain ، گوگل صفحات را اسکن می‌کرد تا ببیند آیا دقیقاً حاوی کلمه کلیدی مورد جستجوی شخصی است یا خیر. این الگوریتم برای کمک بیشتر به الگوریتم دقیق و سریع مرغ مگس خوار منتشر شده است. گوگل به‌وسیله این الگوریتم هدف احتمالی کاربر را از سرچ یک عبارت بهتر درک می‌کند. 

قبل از الگوریتم رنک برین، صد درصد الگوریتم گوگل به‌صورت دستی کدگذاری می‌شد. بسته به کلمه کلیدی، RankBrain اهمیت بک‌لینک، تازگی محتوا، طول محتوا، اعتبار دامنه و غیره را افزایش یا کاهش می‌دهد.

الگوریتم رنک برین

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

هر آنچه که گوگل برای رساندن کاربر به بهترین نتیجه نیاز داشت به کار گرفته بود و تنها یک چیز کم داشت، آن هم هوش مصنوعی. آنقدر روش سرچ کاربران متفاوت است و در طول زمان تغییر می‌کند که گوگل برای ماندگاری بیشتر و درک بهتر خواسته‌های کاربر باید دست به کار می‌شد. الگوریتم رنک برین در کنار سایر الگوریتم های گوگل، توانست یک تحول گسترده و اساسی در صفحه نتایج گوگل ایجاد کند.

 اگر تا همین ده سال گذشته از گوگل برای انجام تحقیق یا پاسخ به پرسش‌های خود استفاده می‌کردید. حتماً به یاد دارید نتایجی که در صفحه گوگل نمایش داده می‌شد عموماً سایت‌های تبلیغاتی یا سایت‌هایی با محتوای بی‌کیفیت بودند. موج نارضایتی کاربران از این مرورگر جهانی، گوگل را به ایجاد یک تغییر اساسی روی موتورهای جستجو وادار کرد.

الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن که محتوای سایت‌ها را بر اساس کلمات کلیدی و بک‌لینک‌های آنها پردازش می‌کردند. الگوریتم مرغ مگس خوار در سال ۲۰۱۳ نیز به این گروه اضافه شد که علاوه بر کلمات کلیدی به مترادف‌های آن نیز توجه می‌کرد. الگوریتم RankBrain برای کمک به مرغ مگس خوار معرفی شد. با الگوریتم رنک برین دیگر خبری از سایت‌های بی‌کیفیت نبود که فقط با استفاده مکرر از کلمات کلیدی رتبه بالایی گرفته بودند. تا انتهای این مطلب از پورفیض دات کام همراهی‌مان کنید.

الگوریتم رنک برین چیست و چگونه رتبه ها را تغییر می دهد

الگوریتم رنک برین در سال ۲۰۱۵ توسط گوگل عرضه شد که مبتنی بر هوش مصنوعی راه‌اندازی شد و گوگل برای مرتب‌سازی نتایج جستجو از آن استفاده می‌کند. قبل از الگوریتم RankBrain ، گوگل صفحات را اسکن می‌کرد تا ببیند آیا دقیقاً حاوی کلمه کلیدی مورد جستجوی شخصی است یا خیر. این الگوریتم برای کمک بیشتر به الگوریتم دقیق و سریع مرغ مگس خوار منتشر شده است. گوگل به‌وسیله این الگوریتم هدف احتمالی کاربر را از سرچ یک عبارت بهتر درک می‌کند. 

قبل از الگوریتم رنک برین، صد درصد الگوریتم گوگل به‌صورت دستی کدگذاری می‌شد. بسته به کلمه کلیدی، RankBrain اهمیت بک‌لینک، تازگی محتوا، طول محتوا، اعتبار دامنه و غیره را افزایش یا کاهش می‌دهد.

علت عرضه RankBrain Algorithm این بود که قبل از آن گوگل برای ۱۵ درصد از کلمات کلیدی هیچ جوابی نداشت. یعنی ممکن بود شما عبارتی را جستجو کنید، ولی هیچ جوابی را از گوگل دریافت نکنید، علت آن هم جدید بودن این کلمات کلیدی بود که گوگل قادر به شناسایی آنها نبود.

 اگر در گذشته شما عبارت ماشین لباسشویی مشکی ال جی را در گوگل سرچ می‌کردید، گوگل طبق کلمه کلیدی که در متن بود به رتبه‌بندی سایت می‌پرداخت مثلاً همه سایت‌ها با محتوای ماشین لباسشویی را نشان می‌داد.

الگوریتم RankBrain چه اطلاعاتی را استخراج و آنالیز می کند؟

الگوریتم رنک برین دو وظیفه اساسی دارد که عبارت‌اند از: 

  • بررسی تعامل کاربران با نتایج جست و جو در گوگل
  • بررسی کلمات کلیدی جست و جو شده

الگوریتم RankBrain رفتار کاربران را زیر نظر می‌گیرد و طبق عباراتی که جستجو می‌کنند رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها را انجام می‌دهد. در ادامه بیشتر به این دو وظیفه الگوریتم رنک برین می‌پردازیم.

همچنین الگوریتم برت نیز پس از رنک برین با هدف درک بیشتر گوگل از کلمه های جست و جو مخاطب طراحی شد.

رنک برین تعامل کاربران با نتایج جست و جو را بررسی می کند

الگوریتم رنک برین نتایجی را برای کاربر نمایش می‌دهد که بیشتر مورد استفاده اوست. وقتی برای اولین‌بار عبارتی را جستجو می‌کنید صفحاتی نمایش داده می‌شود که شاید به ‌منظور شما نزدیک نباشد، اما پس از مدتی با سرچ کردن همان عبارت نتایج بهینه‌تر شده و به‌منظور شما نزدیک‌تر است. 

در حقیقت الگوریتم RankBrain با بررسی اینکه شما چه صفحاتی را بازکرده و چه مدت در صفحه مشغول مطالعه بودید را تشخیص داده و نتایج را بر همین اساس رتبه‌بندی می‌کند. در واقع رنک برین با بررسی نرخ کلیک ارگانیک، مدت‌زمان ماندن در صفحه و نرخ پرش را محاسبه کرده و از این طریق نتایج را بهینه می‌کند.

فرض کنید به هنگام بازی تنیس عضلات شما گرفته باشند و به دنبال راهی برای درمان آن هستید؛ بنابراین شما وارد گوگل شده و عضله گرفته را سرچ می‌کنید. مانند بسیاری از افراد روی اولین نتیجه کلیک می‌کنید اما مطلب آن درمورد توضیح عضلات است و نحوه عملکرد آنهاست و راه حلی برای رفع درد عضالانی شما در آن صفحه نیست.

احتمالا شما دکمه برگشت را زده و نتیجه دوم را مشاهده می‌کنید و در صورتی‌که محتوای این سایت نیز جوابگوی شما نباشد روی سومین نتیجه کلیک می‌کنید. در این سایت جواب خود را پیدا کرده و زمان بیشتری صرف مطالعه در آن می‌کنید. 

به این پرش از جایی به جای دیگر اصطلاحا “Pogo-sticking” گفته می‌شود و این چیزی است که RankBrain به آن توجه زیادی می‌کند. اگر الگوریتم رنک برین متوجه شود که افراد به‌سرعت صفحه‌ای را ترک می‌کنند تا روی یک نتیجه جستجوی دیگر کلیک کنند، این پیام را به گوگل ارسال می‌کند که این صفحه مناسب نیست. اگر این عمل توسط تعداد بیشتری انجام شود گوگل نتیجه سوم را تقویت می‌کند تا دسترسی به آن آسان شود.

نقش کلمات کلیدی در رنک برین

گوگل می‌تواند هدف پشت کلمه کلیدی را درک و نتیجه را بر همین اساس دسته‌بندی کند. با وجود الگوریتم رنک برین دیگر کلمات کلیدی Long Tail اهمیتی نداشتند. در گذشته ایجاد صدها صفحه برای کلمات کلیدی مختلف منطقی بود. مثلاً یک صفحه برای “بهترین ابزار تحقیق کلمه کلیدی” و صفحه دیگر برای بهترین ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی” بهینه می‌شد و گوگل هر یک از آنها را برای یک کلمه کلیدی دم بلند مربوط به آن رتبه‌بندی می‌کرد.

اما امروزه الگوریتم رنک برین گوگل تشخیص می‌دهد که این عبارات یکسان هستند و نیاز به بهینه‌سازی صفحات جدا برای آنها نیست؛ بنابراین بهتر است صفحات برای کلمات کلیدی متوسط بهینه شوند. جستجوی کلمات کلیدی متوسط بیشتر و رقابت در بین آنها نیز کمتر است. وقتی شما سایت خود را برای یک کلمه کلیدی میانه بهینه می‌کنید الگوریتم رنک برین به طور خودکار سایت شما را برای این کلمه کلیدی و مترادف‌های آن رتبه‌بندی می‌کند.

الگوریتم رنک برین چه تاثیراتی در تجربه کاربری در جست و جو ها داشته است

بررسی الگوریتم رنک برین باعث می‌شود که استراتژی‌ها و مواردی که برای این الگوریتم هستند را شناسایی کنیم. در ادامه به بررسی فاکتورهایی که الگوریتم رنک برین به آنها اهمیت می‌دهد، می‌پردازیم.

  • مفهوم‌گرایی و توجه به نیاز کاربر

همه ما می‌دانیم که محتوای سایت یکی از موارد مهم و تأثیرگذار بر رتبه آن است. شاید تاکنون برای شما هم پیش‌آمده که عبارتی را در گوگل سرچ کرده و پس از کلیک روی یکی از سایت‌ها به دلیل توضیحات حاشیه‌ای هیچ جوابی نگرفته‌اید. 

هدف کاربر از جستجو در گوگل یافتن بهترین و ساده‌ترین پاسخ به پرسش‌‌های آنهاست؛ بنابراین اگر محتوای شما پر از کلمات کلیدی است، اما نیاز کاربر را برطرف نکند طولی نمی‌کشد که رتبه آن افت می‌کند. زیرا کاربران در جستجوی محتوایی هستند که در کمترین زمان آنها را به هدفشان برساند؛ بنابراین در تولید محتوای سایت به‌جای استفاده از واژه‌های بی‌معنی و تکرار مداوم کلمات کلیدی از متنی استفاده کنید که بدون خسته کردن مخاطب جوابگوی نیاز آن باشد. 

  • جذابیت ظاهری سایت

قاعدتاً یکی از عواملی که موجب جذب مخاطبان بیشتری به سایت‌ها می‌شود شکل ظاهری آنهاست. اولین عاملی که بر جذب کاربر اثرگذار است عنوانیست که برای سایت انتخاب می‌شود. عنوان‌ها مانند قلابی کاربر را می‌گیرد و او را ترغیب به خواندن محتوای سایت می‌کند. نکته مهمی که وجود دارد این است که بسیاری از کاربران با استفاده از گوشی همراه اقدام به جستجو در گوگل می‌کنند؛ بنابراین اندازه عنوان باید طوری انتخاب شود که در گوشی‌ها به‌راحتی قابل خواندن باشد.

علاوه بر عنوان، نحوه نگارش محتوا حائز اهمیت است. اگر محتوای سایت پشت سر هم و بدون هیچ فاصله‌ای یا پر از غلط املایی باشد چشم مخاطب را خسته کرده و او را سردرگم می‌کند. این موضوع ممکن است باعث ترک سایت شما توسط کاربر پس از مدت کوتاهی شود، حتی اگر محتوای ارزشمندی نوشته باشید؛ بنابراین بهتر است که اصول نگارشی و فونت مناسبی برای نوشتن محتوا به کار برده شود.

  • تعامل کاربر با سایت

راه‌های مختلفی برای افزایش تعامل با کاربران وجود دارد. یکی از این راه‌ها ثبت نظرات آنهاست. هرچه میزان ثبت نظرات در سایت افزایش یابد، نشان‌دهنده رضایت بیشتر کاربر با سایت است. همچنین شما می‌توانید با پاسخ دادن به سؤالات آن‌ها نشان دهید که بر سایت خود نظارت داشته و به نظرات کاربران اهمیت می‌دهید.

دادن جایزه به کاربر یکی دیگر از راه‌های افزایش تعامل کاربران با سایت است. با درنظرگرفتن حق اشتراک رایگان برای مدت مشخص یا اعطای کتاب‌های الکترونیک به آنها باعث رضایت بیشتر کاربران شده و به‌عنوان یک خاطره خوب در ذهن کاربر می‌ماند تا مجدد به سایت شما مراجعه کند. 

  • استفاده از انکر تکست‌ها

فرض کنید می‌خواهید یک لپ‌تاپ برای کارهای فتوشاپ خود بخرید. شاید اولین کاری که می‌کنید این است که عبارت لپ‌تاپ خوب برای فتوشاپ را در گوگل سرچ می‌کنید. پس از سرچ این عبارت سایت‌های مختلفی با محتوای انواع لپ‌تاپ نمایش داده می‌شود. قاعدتاً شما می‌خواهید اطلاعات بیشتری از هر نوع لپ‌تاپ داشته باشید.

اینجاست که کاربرد انکر تکست برای سایت مشخص می‌شود. اگر انکر تکست هر نوع لپ‌تاپ در سایت موجود باشد، شما می‌توانید روی آن کلیک کرده و جزئیاتی درمورد لپ‌تاپ بخوانید تا بتوانید راحت‌تر تصمیم بگیرید. 

نکته مهمی که در استفاده از انکر تکست‌ها وجود دارد این است که باید هر انکر تکستی در محتوای مربوط به آن استفاده شود تا نظر و رضایت کاربران را جلب کند. مثلاً با به کار بردن انکر تکست لپ‌تاپ سونی در محتوای یخچال هیچ ارتباطی وجود ندارد و به نظر کاربر ناخوشایند است. زیرا نمی‌توانند ارتباط خوبی با سایت برقرار کند.

  • بررسی رضایت کاربران

الگوریتم رنک برین بر اساس رفتار کاربران رتبه‌بندی سایت‌ها را انجام می‌دهد. یکی از مواردی که رضایت کاربران از جستجو و سایت را نشان می‌دهد تعداد کلیک‌هایی است که کاربر روی سایت انجام می‌دهد. هرچه میزان کلیک روی یک سایت بیشتر باشد، نشان می‌دهد که کاربران را به خوبی راضی نگه داشته است. 

همچنین تایمی که کاربر در سایت مانده و محتوا را بررسی می‌کند نشان می‌دهد که چه میزان از سایت رضایت دارد. استفاده از ویدئو، پادکست و تصاویر موجب می‌شود که کاربر هم ارتباط بیشتری با محتوا برقرار کند و هم اینکه مدت بیشتری در سایت بماند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

1,298 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست