متا دیسکریپشن چیست؟ نکات نوشتن بهترین توضیحات متا

نقش توضیحات متا در وب‌سایت و سئو چیست؟! متادیسکریپشن که بخش مهمی از سئو محتوا است، بخشی از ویترین سایت شما را در صفحه نتایج گوگل (SERP) بازی می‌کند. این بخش دقیقا همان جاییست که علاوه بر جذابیت باید به نحوی نگارش شود که کاربر کم حوصله گوگل عزیزمان را به کلیک و حتی خرید و دریافت خدمات سایت بکشاند.

متادیسکریپشن چیست

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

برای آنکه به درک درستی از مفهوم متا دیسکریپشن برسیم با یک مثال واضح این مطلب از آکادمی سئو پورفیض را ادامه می‌دهیم. زمانی که شما تصمیم می‌گیرید برای میهمانی و دورهمی خاصی لباس بخرید، اولین چیزی که از یک فروشگاه توجه‌تان را جلب می‌کند، چیست؟ مطمئنا در ابتدا به ویترین فروشگاه نگاهی می‌اندازید.

به هر حال اولین بخشیست که با آن مواجه می‌شوید. از آنجایی که معمولا همه سعی می‌کنند بهترین و جدیدترین محصولات خود را در ویترین قرار دهند، شاید در همان نگاه اول تصمیم بگیرید که سری هم به داخل فروشگاه بزنید.

حالا نقش توضیحات متا در وب‌سایت و سئو چیست؟! متادیسکریپشن که بخش مهمی از سئو محتوا است، بخشی از ویترین سایت شما را در صفحه نتایج گوگل (SERP) بازی می‌کند. این بخش دقیقا همان جاییست که علاوه بر جذابیت باید به نحوی نگارش شود که کاربر کم حوصله گوگل عزیزمان را به کلیک و حتی خرید و دریافت خدمات سایت بکشاند.

بله درست متوجه شده‌اید، این توضیحات متای داستان گوگل آنقدر نقش حیاتی در صفحات سایت و در هر قالبی ایفا می‌کنند که می‌توانند نرخ کلیک و پس از آن هم نرخ تبدیل را افزایش دهند.  در واقع متا تگ توضیحات، جزیی از سئو تکنیکال نیز محسوب می‌شود که در CMSهای آماده مثل وردپرس نیازی به کدنویسی ندارد و وب‌مستران می‌توانند با اضافه کردن افزونه آن را بهینه‌سازی کنند. 

در ادامه این مطلب قرار است به موضوعات زیر اشاره کنیم:

  • چرا بهینه‌سازی متا دیسکریپشن مهم است؟
  • ویژگی‌های یک دیسکریپشن خوب چیست؟
  • چه افزونه‌هایی در نوشتن توضیحات متا به شما کمک می‌کند؟
  • چرا گوگل از توضیحات متا من استفاده نمی‌کند؟

چرا بهینه‌سازی متا دیسکریپشن مهم است؟

یکی از مهم‌ترین تگ‌ها در صفحه وب به شمار می‌رود. با استفاده از اطلاعات متا، متخصص سئو می تواند به طور خلاصه کلیات محتوا را برای بازدیدکننده را ترسیم و او را ترغیب به کلیک و ورود به سایت کند. این توضیحات زمانی که کاربر موضوع و کلمه خاصی را جستجو کند، در صفحه نتایج نمایش داده می‌شود.

مدت‌ها پیش وب‌مستران تنها به درج کلمه کلیدی در توضیحات متا آدرس صفحه اکتفا می‌کردند. با گذشت زمان فاکتورهای موتورهای جستجو و الگوریتم های گوگل برای رتبه‌بندی سایت پیچیده‌تر شد. مثلا ان زمان که متا تگ‌ها تنها فاکتور برای رتبه در نظر گرفته می‌شد، از سال ۲۰۰۹ به بعد به طور کلی دیگر تنها درج کلمات کلیدی و پر کردن توضیحات متا با آن واژه‌ها تنها معیار محسوب نمی‌شد. امروزه کیفیت و ارتباط محتوای توضیحات نقش بسیار مهم‌تری در بهینه‌سازی سئو سایت دارد.

نکته‌ای که بسیاری از سئوکاران به اهمیت آن پی برده‌اند، ارائه یک متادیسکریپشن اصولی و بهینه برای آن صفحه می‌تواند ترافیک ارگانیک و نرخ کلیک را به طرز چشمگیری افزایش دهد.  زیرا این کادر به ظاهر ساده که در SERP گوگل خودنمایی می‌کند، می‌تواند یک مشوق اصلی برای ورود کاربر به سایت باشد. اما باز هم تاکید می‌کنیم که همه‌چیز نیست و در کنار سایر نکات کلیدی بهینه‌سازی سایت اهمیت می‌یابد.

ویژگی‌های یک متا دیسکریپشن خوب چیست؟ (آموزش نوشتن بهترین متادیسکریپشن)

از آنجایی که توضیحات متا تأثیر غیرمستقیم بر رتبه‌بندی جستجو دارند و به ویژه به دلیل اینکه می‌توانند به طور قابل توجهی بر رفتار کاربر تأثیر بگذارند، مهم است که برای نوشتن آنها زمان بگذارید. شاید گوگل اعلام کرده باشد که تاثیری روی رتبه‌بندی سایت ندارد، اما همانند یک بنر تبلیغاتی صفحه نتایج گوگل است. 

به همین خاطر، جزء مهمی از بازاریابی محتوایی به شمار می‌رود؛ زیرا یکی از قابل مشاهده‌ترین بخش‌های وب‌سایت است. چه مدیر سایت باشید و چه یک متخصص حرفه‌ای باید بدانید که برای نوشتن یک توضیحات متای خوب، هوشمندانه عمل کنید. 

برای آشنایی با تگ متا تایتل کلیک کنید

یعنی اصلا به قرار دادن محتواهای هرز و غیر مرتبط به جستجوی کاربر فکر هم نکنید؛ زیرا رفتار کاربر امروزی کاملا با سال ۲۰۰۹ متفاوت است. بهتر است که ویترین صفحات سایت خود را تا حد امکان با موضوعات و کلمات مرتبط با موضوع سرچ کاربر، کاملا طبیعی مطابقت دهید و بیش از حد هم آن را بهینه نکنید. 

حالا در ادامه به شما می‌گوییم برای نوشتن متای جذاب که کاربر را تشویق به ورود به سایت کند از چه ترفندهایی استفاد کنید.

از نوشتن محتوای تکراری در توضیحات متا خودداری کنید

همانند تگ H1 (عنوان اصلی)، متادیسکریشن نیز باید با محتوای صفحه مرتبط باشد. یعنی باید در راستای همان صفحه توصیف شود. در غیر این صورت احتمال کمی وجود دارد تا گوگل آن را در صفحه جست و جو نشان دهد و اگر هم نشان دهد، اعتماد کاربر را از دست خواهید داد و شاید برای همیشه با سایت و صفحه شما خداحافظی کند.

۱۵۵ کاراکتر را حفظ کنید

از آنجایی که واقعا نمایش متای توضیحات صفحات شما در دست سئوکار نیست، بهتر است که طول استاندارد که معمولا بین ۱۲۰ تا ۱۵۵ کلمه برآورد می‌شود را نگه دارید. متاسفانه گاهی ممکن است گوگل تنها چند کلمه از آن چیزی را که شما نوشته‌اید، نشان دهد. بنابراین همواره توصیه می‌شود که از نوشتن بیش از حد توضیحات یا حتی کمتر از میزان بهینه، خودداری کنید.

از کلمات و جملات پویا در توضیحات متا استفاده کنید

یک دیسکریپشن مناسب باید خواننده و کاربر را در یک لحظه به وجود آورد تا روی لینک کلیک تا صفحه سایت کشیده شود. اگر متای توضیحات را نوعی دعوت کاربر به انجام کاری و کلید ورود او به سایت می‌دانید نوشتن کلمات کسل‌کننده را از ذهن خود دور کنید. از جملات مرموز و دشوار هم استفاده نکنید؛ زیرا معمولا مردم دوست دارند بدانند که چه چیزی از صفحه شما به دست می‌آورند.

متا دیسکریپشن می‌تواند یک کال تو اکشن باشد

طبق آنچه که در سایت یواست بیان شده، meta description صدای فعال و پویای برند شماست و می‌تواند جزئی از فروش سایت شما باشد. دعوت به انجام کاری مثل «بیشتر بدانید»، «همین حالا آن را دریافت کنید» یا بگویید «به صورت رایگان امتحان کنید» می‌تواند برای این بخش مهم مناسب باشد. البته فراموش نکنید که با وعده دروغین، کاربر را به داخل صفحه خود نکشانید.

در دیسکریپشن از کلمه کلیدی یا مترادف آن استفاده کنید

تجربه ثابت کرده که اگر در متا تگ توضیحات کلمه کلیدی یا بخشی از مترداف آن درج شده باشد، گوگل علاقه بیشتری به برجسته کردن و نمایش آن در نتایج جستجو دارد. این ترفند باعث جذابیت بیشتر سایت می‌شود.

در صورت امکان مشخصات از خدمات یا محصولات خود ارائه دهید

اگر مدیر یک فروشگاه اینترنتی هستید، از meta description می‌توانید برای توضیح مشخصات محصولات خود استفاده کنید. برای مثال می‌توانید نام کشور سازنده، قیمت و مواردی از این قبیل در آنجا بیاورید. اگر کاربری مطمئنا به دنبال خرید یک محصول خاص باشد، کار شما آسان‌تر است و نیازی به متقاعد کردن او ندارید. در این مواقع باید بتوانید ریچ اسنیپت را از آن خود کنید.

برای شرکت در آموزش خصوصی سئو پورفیض کلیک کنید

متای توضیحات باید خاص و منحصربه‌فرد نوشته شود

اگر صفحات متعددی دارید و تصمیم گرفته‌اید که از یک نوع متا برای توضیحات همه آن‌ها استفاده کنیدف باید یادآور شویم که سخت در اشتباه هستید. ایجاد توضیحی که بتواند آن صفحه مد نظر را خاص نشان دهد، روی رتبه‌بندی گوگل تاثیر دارد. 

برای این کار می‌توانید تاریخ قرار دهید تا توجه کاربر جلب شود، معمولا جستجوگران گوگل روی تاریخ حساس هستند. گاهی هم باید برای آپدیت دیسکریپشن‌های صفحات مهم سایت خود زمان بگذارید. جملات سوالی نیز می‌تواند به خاص بودن تگ توضیحات کمک کند.

از جملات و موضوعات محبوب در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن meta description جذاب ایجاد کنید، کمک گرفتن از جملات و تیترهای محبوب در شبکه‌های اجتماعی است. برای انجام این کار کافیست که صفحات اینفلوئنسرها را داشته باشید و کم کم هر آنچه که در حال محبوب شدن است را کشف کنید.

چه افزونه‌هایی در نوشتن توضیحات متا به شما کمک می‌کند؟

اگر سیستم مدیریت محتوایی شما وردپرس باشد، به راحتی با نصب افزونه Yoast SEO می‌توانید شروع به نوشتن یک متا دیسکریپشن مناسب کنید. البته افزونه‌های دیگری هم وجود دارند که برای سایر CMSها مورد استفاده قرار می‌گیرند، از آنجایی که وردپرس محبوبیت بیشتری دارد، این افزونه را معرفی کردیم.

جالب است بدانید که یواست دو چیز توضیحات متا مورد بررسی قرار می‌دهد، طول و تعداد کاراکتر آن و اینکه آیا از عبارت کلیدی متمرکز خود استفاده کرده‌اید یا خیر.

برای درکت دقیق‌تر اینکه سئو چیست کلیک کنید

چرا گوگل از توضیحات متا من استفاده نمی‌کند؟

این سوالیست که بیشتر سئوکارها با آن روبه‌رو می‌شوند و می‌گویند چرا از متا دیسکریپشن نوشته شده ما استفاده نشده است. طبق آنچه که در وب‌سایت رسمی ماز مطرح شده، گوگل اغلب دیسکریپشن نوشته شده توسط ما را نادیده می‌گیرد و متن‌های متفاوتی از آنچه که در محتوا صفحه بیان شده را نمایش می‌دهد. 

گوگل دقیقا این کار را چه زمانی انجام می‌دهد، پیش‌بینی آن سخت است؛ اما معمولا زمانی که توضیحات نوشته شده نیاز کاربر را برطرف نکند و رضایت او را دربر نگیرد، گوگل به این باور می‌رسد که متن بیان شده کافی نیست. به همین دلیل هم آنچه را که وب‌مستر عزیز نوشته را به کاربر نشان نمی‌دهد.

سخن پایانی درباره meta description

متا دیسکریپشن چکیده‌ای از مطلب، خدمات و حتی محصولیست که قرار است خواننده را جذب و در نهایت روی لینک کلیک کند. متنی که همانند ویترین برای هر صفحه از سایت شما عمل می‌کند، جزء بخش‌هایی است که بیشتر از همه مورد مشاهده قرار می‌گیرد.

توضیحاتی که در بخش متا قرار داده می‌شود، همانند اولین دیدار با یک فرد جدید است. برای نوشتن از جملات جذاب، فعال و دعوت به انجام کاری یا هر چیزی که حس کنجکاوی کاربر را برانگیزد، استفاده کنید. امیدوارم که با خواندن این مقاله در آکادمی سئو پورفیض به درک کامل اینکه متادیسکریپشن چیست رسیده باشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

968 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست