اسکیما سوالات متداول (FAQ) چیست؟ [پاسخ سوال‌های مهم اسکیمای FAQ در یک نگاه]

اسکیمای سوالات متداول حاوی فهرستی از سوالات و پاسخ‌های آن‌ها در رابطه با موضوعی خاص است. اسکیمای FAQ در واقع نوعی داده ساختاریافته است که به عنوان یک ویژگی به وب‌سایت شما اضافه و باعث می‌شود تا وبسایت شما ریچ اسنیپت (rich snippet) دریافت کند.
مطمئنا نام این اسکیما را بارها و بارها در زیر لینک وبسایت‌هایی که جزو نتایج اولیه گوگل هستند، دیده‌اید. یک لیست از ۲ الی ۳ سوال به همراه پاسخشان و گاهی نیز همراه با یک لینک به صفحه خاصی از وبسایت شما. این نوع از اسکیما ترافیک بیشتری را به وب‌سایت شما جذب می‌کند و نرخ کلیک را در وبسایت شما افزایش می‌دهد. در واقع اضافه کردن FAQ راهی است برای متقاعد کردن کاربران که محتوای وبسایت شما آنچه را که نیاز دارند را در زمان کوتاهی دریافت کنند. در ادامه این صفحه از سایت پور فیض به صورت کامل با استراکچردیتا FAQ آشنا خواهیم شد.

اسکیمای سوالات متداول

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

اسکیماها برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ معرفی شدند. از اسکیماها به عنوان ابزاری برای ایجاد، حفظ و ارتقای داده‌های ساختاریافته در اینترنت، صفحات وب و در پیام‌های ایمیل و غیره استفاده می‌شود‌. آن‌ها از تگ‌ها و ریزداده‌هایی تشکیل شده‌اند که به صفحات وب اضافه می‌شوند تا به موتورهای جست و جو کمک کنند ماهیت معنایی آن‌ها را درک کنند. برای آشنایی بیشتر با اسکیما یا انواع استراکچردیتا کلیک کنید. اسکیمای FAQ یا اسکیمای سوالات متداول، یکی از بهترین و تاثیرگذارترین اسکیماها است که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

انواع گوناگونی از اسکیماها وجود دارند؛ اسکیمایی که امروز درباره آن صحبت خواهیم کرد، اسکیمای سوالات متداول (FAQ schema) نام دارد.

در ادامه این مطلب از آکادمی پور فیض قصد داریم مباحث زیر را بیان کنیم: 

  • اسکیمای سوالات متدوال چیست؟ 
  • مزایای استفاده از اسکیمای سوالات متداول
  • روش‌های استفاده از اسکیمای FAQ
  • نحوه نمایش اسکیمای سوالات متداول در گوگل
  • چند نکته در نوشتن محتوای اسکیمای FAQ
  • معرفی سه ابزار رایگان برای ایجاد اسکیمای سوالات متداول

اسکیمای سوالات متدوال چیست؟ 

اسکیمای سوالات متداول حاوی فهرستی از سوالات و پاسخ‌های آن‌ها در رابطه با موضوعی خاص است. اسکیمای FAQ در واقع نوعی داده ساختاریافته است که به عنوان یک ویژگی به وب‌سایت شما اضافه و باعث می‌شود تا وبسایت شما ریچ اسنیپت (rich snippet) دریافت کند.

مطمئنا نام این اسکیما را بارها و بارها در زیر لینک وبسایت‌هایی که جزو نتایج اولیه گوگل هستند، دیده‌اید. یک لیست از ۲ الی ۳ سوال به همراه پاسخشان و گاهی نیز همراه با یک لینک به صفحه خاصی از وبسایت شما.

این نوع از اسکیما ترافیک بیشتری را به وب‌سایت شما جذب می‌کند و نرخ کلیک را در وبسایت شما افزایش می‌دهد. در واقع اضافه کردن FAQ راهی است برای متقاعد کردن کاربران که محتوای وبسایت شما آنچه را که نیاز دارند را در زمان کوتاهی دریافت کنند.

اسکیمای FAQ یکی از تکنیک های جذاب سئو تکنیکال است که تاثیر بسیار زیادی در بالا رفتن نرخ کلکی در صفحات جست و جو گوگل دارد.

مزیای استفاده از FAQ schema

اگرچه استفاده از faq به طور مستقیم باعث افزایش رتبه شما در نتایج جست‌وجوی گوگل نمی‌شود؛ اما نمی‌توان تاثیرات آن را نادیده گرفت. در زیر به بررسی مزایای استفاده از آن می‌پردازیم: 

افزایش بازدید از وبسایت شما: با افزودن FAQ schema محتوای بیشتری از وبسایت شما به کاربر نمایش داده می‌شود که همین موضوع نیز نرخ بازدید از وبسایت شما را افزایش می‌دهد. 

گرفتن فضای بیشتر در نتایج جست و جوی گوگل: وقتی از استراکچر دیتای faq استفاده می‌کنید؛ آدرس سایت شما به اندازه دو آدرس سایت در صفحه نتایج جست‌جو فضا اشغال کرده و این امر توجه کاربران را بیشتر جلب می‌کند.

افزایش نرخ کلیک سایت: زمانی که از FAQ schema در وبسایت خود استفاده می‌کنید، وبسایت شما در صفحه نتایج جستجوی گوگل جلوه بهتری دارد و از آنجا که  فضای بیشتری را نیز اشغال کرده است، به همین دلیل احتمال کلیک روی وبسایت شما نیز افزایش می‌یابد.

واجد شرایط بودن در نتایج جست و جو صوتی: امروزه، با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از گوشی‌های هوشمند، نرخ جست‌جوی صوتی توسط کاربران بالا رفته است. به این صورت که کاربران موضوع خود را از دستیار صوتی گوگل می‌پرسند و چنانچه وبسایت شما به faq مجهز باشد، در صفحه نتایج جست و جو صوتی  نیز قرار خواهد گرفت.

روش‌های استفاده از اسکیمای FAQ

دو روش برای افزودن این اسکیما به وبسایت شما وجود دارد: 

۱. روش میکرودیتا (Microdata): میکرودیتا یک زبان نشانه‌گذاری است که از تگ‌های html تشکیل شده است. استفاده از این قالب پیچیدگی خاص خود را دارد.

۲. روش JASON-LD: این روش قبل رایج‌تر بوده و گوگل نیز استفاده از همین روش را توصیه کرده است.

برای استفاده از هر یک از روش‌های گفته شده کافی است، قطعه‌های مربوطه را که در زیر آورده شده‌اند به header هر صفحه از سایت خود اضافه کنید.

Microdata:

JASON-LD: 

برای سایت‌های وردپرسی نیز می‌توانید مانند روش گفته شده عمل کرده یا از افزونه‌های خود وردپرس که مربوط به SEO است، استفاده کنید.

۳. روش استفاده از افزونه SCHEMA PRO: اگر سایت شما وردپرسی است، با نصب افزونه اسکیما پرو، به راحتی می‌توانید انواع اسکیما و اسکیما FAQ را در سایت خود پیاده کنید و گزارش درست پیاده شدن آن را در قسمت Enhancements گوگل سرچ کنسول ببینید.

نحوه نمایش اسکیمای سوالات متداول در گوگل

استفاده از اسکیمای FAQ به تنهایی باعث رشد و ارتقا رتبه سایت شما در نتایج جست‌وجوی گوگل نمی‌شود. آنچه که از از اهمیت بالایی برخوردار است، محتوای اصلی سایت شماست.

یک محتوای قوی به تنهایی و بدون استفاده از این استراکچر دیتا هم می‌تواند رتبه خوبی داشته باشد. نکته اینجاست که سایتی با محتوای ضعیف حتی با وجود چنین اسکیمایی هم شانس زیادی برای نمایش داده شدن در نتایج برتر صفحه گوگل نخواهد داشت؛ بنابراین اولویت شما باید ایجاد صفحات وب ارزشمند با محتوای غنی باشد.

چند نکته در نوشتن محتوای اسکیمای FAQ

  • اطلاعات را مرتبا به روز کنید.
  • مهمترین و رایج‌ترین سوالات را در بالای لیست قرار دهید.
  • متن جامعی هم برای سوالات و هم برای پاسخ‌ها در نظر بگیرید.
  • کاربران نباید اجازه داشته باشند که خودشان پاسخ سوالات را وارد کنند.
  • به هیچ وجه از محتوای faq برای اهداف تبلیغاتی استفاده نکنید.

معرفی سه ابزار رایگان برای ایجاد اسکیمای سوالات متداول

در زیر ۳ ابزار رایگان معرفی می‌شوند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید تا کد مورد نیاز برای اضافه کردن به وبسایت خود را ایجاد کنید.

  • FAQ Schema Markup – FAQ Structured Data By Sunny Wp
  • WP FAQ Schema Markup for SEO By Team HobCore
  • FAQ Schema By Muhammad Waseem Panhwer

سخن پایانی درباره استراکچردیتا FAQ

FAQ schema یکی از تکنیک‌‌های سئو است که می‌‌تواند ترافیک بیشتری را به وب‌سایت شما جذب کند و نرخ کلیک را در وبسایت شما افزایش ‌دهد. در واقع اضافه کردن آن راهی است برای متقاعد کردن کاربرانی که به محتوای درج شده در سایت شما نیاز دارند. این ابزار کمک می‌کند تا کاربران کم حوصله اینترنت راهی سایت شما شوند.

امروزه وبسایت‌‌ها به طور چشم‌‌گیری گسترش یافته‌‌اند؛ بنابراین اگر می‌‌خواهید وبسایت شما در میان سایر رقبا از رتبه خوبی برخوردار باشد و در نتایج اولیه جست و جوی گوگل ظاهر گردد، باید با تکنیک‌های سئو تکنیکال هم به خوبی آشنایی داشته باشید. 

موتورهای جستجوی گوگل از ربات‌‌ها برای خزیدن در صفحات وب، رفتن از سایتی به سایت دیگر، جمع‌آوری اطلاعات مربوط به آن صفحات و قرار دادن آنها در یک فهرست استفاده می‌‌کنند. این فهرست را مانند یک کتابخانه عظیم در نظر بگیرید که در آن یک کتابدار می‌تواند یک کتاب (یا یک صفحه وب) برای کمک به شما پیدا کند که دقیقاً همان چیزی را که در آن زمان به آن نیاز دارید. برای آشنایی بیشتر با اینکه گوگل چگونه کار می کند کلیک کنید.

سئو بخش اساسی دیجیتال مارکتینگ است؛ زیرا افراد هر ساله تریلیون‌‌ها جستجو انجام می‌‌دهند، اغلب با هدف تجاری برای یافتن اطلاعات در مورد محصولات و خدمات. دیده شدن بیشتر و رتبه‌بندی بالاتر در نتایج جستجو نسبت به رقبای شما می‌تواند تأثیر مهمی بر نتیجه شما داشته باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

945 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست