نرخ کلیک یا CTR در سرچ کنسول چیست و چه کاربردی دارد

نرخ کلیک یا CTR در سرچ کنسول یکی از بخش‌های مهم ابزار performance است که نسبت کلیک سایت را به میزان بازدید گزارش می‌دهد. نرخ کلیک ارگانیک از اهمیت به سزایی برای سئوکاران و دارندگان کسب‌وکارهای آنلاین برخوردار است؛ زیرا هر چقدر کلیک سایتی بالا باشد، یعنی رضایت و توجه کاربر جلب شده است. در نهایت هم روی روند بهینه‌سازی و رتبه‌بندی به صورت غیرمستقیم تاثیر می‌گذارد.

CTR در سرچ کنسول چیست و چه کاربردی دارد

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

نرخ کلیک یا CTR در سرچ کنسول مخفف جمله Clickthrough rate است که نرخ کلیک یک سایت را محاسبه می‌کند. این ابزار در بخش performance سرچ کنسول قرار دارد. اگر نرخ کلیک سایت بالا باشد، یعنی عملکرد روند بهینه‌سازی تاکنون توانسته به خوبی پیش رود. طیق آنچه که در سایت گوگل بیان شده، نسبتی است که نشان می‌دهد افرادی که لینک سایت شما را در صفحه نتایج یا مثلا در رپورتاژ آگهی یا هر جای دیگری می‌بینند، چند بار روی آن کلیک می‌کنند. معمولا از گزارش CTR در سرچ کنسول برای بررسی و سنجش میزان عملکرد یک کلمه کلیدی و موضوعات محور آن استفاده می‌کنند.

این بار هم در یکی دیگر از مجموعه مقالات آموزشی سئو پورفیض قصد داریم تا درباره مفهوم CTR یا نرخ کلیک در سرچ کنسول صحبت کنیم. بنابراین، تا انتها همراه شما شوید.

آنچه که در ادامه خواهید خواند:

  • نرخ کلیک یا CTR در گوگل سرچ کنسول چیست؟
  • چگونه CTR را محاسبه کنیم؟
  • چرا CTR در سئو مهم است؟
  • نکات مهم و کاربردی درباره CTR در سرچ کنسول
  • آیا CTR جزو سیگنال رتبه بندی است؟
  • نرخ کلیک خوب چقدر است؟
  • چگونه CTR در سرچ کنسول بررسی کنیم؟
  • عوامل تاثیرگذار روی نرخ کلیک نتایج ارگانیک چیست؟
  • چگونه CTR در سرچ کنسول را برای نتایج ارگانیک بهینه کنیم؟
  • سخن نهایی

نرخ کلیک یا CTR در گوگل سرچ کنسول چیست؟

اگر برای شما سوال است که CTR در سرچ کنسول چیست؟! باید بگوییم که این در واقع نسبت کاربرانی است که روی لینک شما کلیک کرده‌اند. این نسبت برحسب میزان impression محاسبه می‌شود. این در حقیقت معیاری است برای میزان عملکرد یک لینک در مقایسه با تعداد کسانی که آن را در صفحه نتایج مشاهده کرده‌اند. یک نرخ کلیک خوب، معمولا نشان از عملکرد مثبت کلمه کلیدی و موضوع انتخابی در برابر خواسته‌ها و نیازهای کاربر دارد.

CTR چیست؟

چگونه CTR را محاسبه کنیم؟

هر چند که CTR در سرچ کنسول به طور خودکار محاسبه می‌شود، اما برای آگاهی بیشتر و اطمینان از آن عددی که در کنسول گوگل می‌بینید، می‌توانید از روش زیر استفاده کنید. نرخ کلیک با احتساب کل کلیک‌های یک سایت یا همان Total Clicks تقسیم بر تعداد کل دفعات ایمپرشن می‌شود. سپس نتیجه به دست آمده در ۱۰۰ ضرب می‌شود و یک عدد به صورت درصد در می‌آید. بنابراین برای محاسبه CTR فرمول زیر را به خاطر بسپارید:

CTR = (Total Clicks+ Impressions)× ۱۰۰

برای مثال اگر لینک سایتی به کاربران ۲۰هزار بار نمایش داده شود و از این تعداد ۷۰۰ نفر روی آن کلیک کنند، با توجه به فرمول بالا نرخ CTR، حدود ۳ درصد خواهد شد.

چگونه CTR را محاسبه کنیم؟

چرا CTR در سئو مهم است؟

این نرخ کلیک است که به مشاور سئو نشان می‌دهد روندی که تاکنون برای به دست آوردن ترافیک ارگانیک در پیش گرفته، درست عمل کرده است. همه تلاش‌ها برای هدایت کاربر از صفحه serp به داخل سایت است. اگر غیر از این باشد، باید بگوییم که تاکنون مسیر را کاملا اشتباه رفته‌اید. هدف از استراتژی سئو، هدایت کاربران به صورت ارگانیک بدون تبلیغات است.

یک متخصص سئو از طریق نرخ کلیک خوب می‌تواند به این نتیجه برسد که عملکرد سایتی که به او سپرده شده در زمان تعیین شده، خوب بوده است. مت کاتس یکی از کارکنان سابق بخش اسپمینگ گوگل بیان می‌کند که «همواره افراد به دنبال کسب رتبه‌های برتر در صفحه serp هستند و همه تمرکز خود در همین مقوله معطوف می‌کنند. به نظر او این راه درستی نیست که ابتدا به فکر رتبه‌بندی و سپس به دنبال افزایش کلیک باشید، هر دوی این‌ها باید در یک راستا پیش روند.»

در سئو مهم است؟ CTR چرا

نکات مهم و کاربردی درباره CTR در سرچ کنسول

  • نرخ کلیک علاوه بر آنکه در سئو اهمیت دارد، در سایر شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • CTR برای کلیک پولی و تبلیغاتی توسط گوگل به شیوه دیگری محاسبه می‌شود و در گروه کلیک ارگانیک قرار نمی‌گیرد.
  • در ایمیل مارکتینگ نیز، نرخ کلیک قابل اندازه‌گیری است و به طور غیر مستقیم روی سئو سایت تاثیر و الگوریتم های گوگل متوجه این سیگنال‌های دریافتی هستند.
  • میزان CTR در شبکه‌های اجتماعی نیز می‌تواند نشان دهد که چند نفر از طریق کمپین‌های تبلیغاتی سایت را مشاهده و روی لینک کرده‌اند. کال تو اکشن در همینجا نیز کاملا کاربردی خواهد بود.
  • نکته آخر اینکه CTR در سرچ کنسول، یک معیار اندازه‌گیری مناسب برای یافتن بهترین نوع لینک سازی داخلی سایت است؛ زیرا کاربرانی که در محتواهای شما روی هر لینکی کلیک کنند و به صفحه دیگری هدایت شوند، آن نیز روی نرخ کلیک سایت تاثیر دارد.

نکات مهم و کاربردی درباره CTR در سرچ کنسول

آیا CTR جزو سیگنال رتبه بندی در سئو است؟

اینگونه که تاکنون مشخص شده و گوگل هم چیزی بیان نکرده، نرخ کلیک سایت جزو معیارهای رتبه‌بندی محسوب نمی‌شود. اما نکته اینجاست که گوگل در سال ۲۰۱۴ بیان کرد، هدف صاحبان سایت نباید تنها بهبود رتبه در صفحه نتایج باشد، بلکه باید CTR را بهبود ببخشند. این نرخ کلیک مهم است؛ زیرا در انتها کاربر وارد لینک سایت شما شده و کاری انجام داده است. این یعنی user آنچه را که می‌خواسته در نتیجه جستجو در سایت شما یافته و توانسته به هدف خود برسد. به همین دلیل می‌توان CTR را یک عامل رتبه‌بندی غیر مستقیم در نظر گرفت؛ زیرا با تجربه کاربری و مورد پسند بودن او در ارتباط است.

با این اوصاف برخی از متخصصان سئو معتقد هستند که گاهی از نرخ کلیک می‌توان برای شخصی‌سازی نتایج جستجوی گوگل استفاده کرد. برای مثال اگر عبارت جستجوی شده کاربر اپل باشد، آن هم در زبان انگلیسی می‌تواند دو معنی در بر داشته باشد. یکی به معنای سیب و دیگری به معنای شرکت اپل. با توجه به اینکه برخی از کلمات کلیدی بیش از یک معنی دارند، ممکن است که گوگل نرخ CTR را یک عامل رتبه‌بندی در نظر بگیرد.

جزو سیگنال رتبه بندی است؟ CTR آیا

نرخ کلیک خوب چقدر است؟

شاید پس از دیدن CTR در سرچ کنسول با خود بگویید که یک عدد مناسب برای نرخ کلیک چیست؟! سوال به جایی است، اما باید متاسفانه بیان کنیم که هیچ عدد و درصد ثابتی برای نرخ کلیک یک سایت بیان و تعیین نشده است. مسلما به میزان ایمپرشن، کلیک هم بالا باشد، نشان از عملکرد خوب سایت دارد.

نکته جالب توجهی که باید افرادی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند بدانند این است که نرخ کلیک مناسب و ایده‌آل در هر کسب و کار و صنعت آنلاینی به نسبت دیگر کارها متفاوت است، حتی با توجه به میزان سختی کلمات کلیدی نیز این عدد می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال سایت‌هایی که روی کلمات کلیدی خاصی، از تبلیغات گوگل یا لینک sponsored استفاده می‌کنند، ممکن است میزان CTR کمتر از ۱ درصد تا ۶ درصد هم متغیر باشد. البته این موضوع برای کمپین‌های تبلیغاتی مختلف، متفاوت است.

سوال اینجاست که نرخ کلیک خوب برای به دست آوردن ترافیک ارگانیک چقدر است؟! از منظر سئو، گاهی ممکن است صفحه‌ای در نتایج گوگل بارها و بارها دیده شود، اما یکبار هم کلیک نداشته باشد؛ بنابراین گاهی اوقات امکان دارد نرخ CTR در سرچ کنسول صفر باشد. این موارد معمولا زمان‌هایی پیش می‌آید که کاربر مستقیما پاسخ سوالات خود در صفحه SERP دریافت می‌کند. به طور معمول هم شامل کلمات کلیدی Long Tail و پرسش‌هایی هستند که مستقیما می‌توانند به پاسخ برسند.

نرخ کلیک خوب چقدر است؟

چگونه CTR در سرچ کنسول بررسی کنیم؟

رایج‌ترین و ساده‌ترین روش برای بررسی میزان نرخ کلیک سایت، پلتفرم سرچ کنسول گوکل است. مراحل زیر را طی کنید:

  • اگر مراحل ثبت سایت در سرچ کنسول را انجام داده‌اید، وارد پنل کنسول شوید.
  • در بخش Overview سرچ کنسول روی ابزار performance بزنید.

در سرچ کنسول CTR بررسی

  • در اینجا به طور پیشفرض میانگین و نرخ کلیک سایت در بازه زمانی سه ماهه به شما نمایش داده می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید بازه زمانی و نوع گزارش را تغییر دهید.
  • در بخش New پرفورمنس سرچ کنسول با کلیک روی Page نیز می‌توانید، آدرس صفحه خاصی را وارد و نرخ CTR کلمه کلیدی خاص را نیز مشاهده کنید.
در سرچ کنسول CTR تعیین بازه زمانی و آدرس خاص
در سرچ کنسول CTR تعیین بازه زمانی و آدرس خاص

عوامل تاثیرگذار روی نرخ کلیک نتایج ارگانیک چیست؟

به هر حال چه بخواهید و چه نخواهید، نرخ کلیک برای کسب و کار و سایت شما اهمیت دارد؛ زیرا کاربر باید وارد صفحه شما شود تا کاری مثل خرید یا دریافت هرگونه خدمات را انجام دهد. به طور کلی میزان CTR سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد، موارد مانند:

  • ویژگی‌های صفحه نتایج و موقعیت و رتبه‌بندی
  • نوع جستجو
  • اسنیپت بهینه‌سازی شده
  • تبلیغات

موقعیت و CTR روی نتایج جستجوی ارگانیک تاثیر دارد. معمولا نتایج اول بیشتر میزان نرخ کلیک را دریافت می‌کنند.

عوامل تاثیرگذار روی نرخ کلیک نتایج ارگانیک چیست؟

۱. ویژگی های صفحه SERP و موقعیت و رتبه بندی

CTR را برای به دست آوردن نتایج جستجوی ارگانیک با وجود ویژگی‌های SERP به شدت تغییر داد. ویژگی‌های صفحه نتایج می‌تواند روی نرخ و میزان کلیک تاثیر بگذارد. به عنوان مثال پنل Knowledge به طور قابل توجهی روی CTR همه نتایج جستجو را کاهش داد.

ویژگی های صفحه SERP و موقعیت و رتبه بندی

۲. نوع جستجو

به طور کلی جستجوهای برندینگ، CTR بیشتری را دریافت می‌کنند. به طور کلی لینک‌های با هدف خرید یا دریافت خدمات انجام می‌شوند. به همین دلیل در مقایسه یا جستجوی ارگانیک، درصد کلیک بیشتری را از آن خود می‌کنند.

۳. اسنیپت بهینه‌سازی شده

معمولا قطعات غنی یا همان snippet که کاملا مطابق با سئو محتوا بهینه شده باشند، به طور قابل توجهی نرخ کلیک ارگانیک را افزایش می‌دهند. کاربرانی که به دنبال قطعات غنی و جذاب هستند، معمولا بیشتر روی چنین لینک‌هایی کلیک می‌کنند.

۴. تبلیغات

معمولا سایت‌هایی که با تبلیغات گوگل ادز و کلیکی در صدر نتایج جستجو قرار می‌گیرند، کمتری میزان CTR ارگانیک را دارند. با توجه به اینکه با پرداخت پول در نتایج اول serp قرار می‌گیرند، میزان کلیک آن‌ها نیز ممکن به شدت کاهش یابد.

چگونه CTR در سرچ کنسول را برای نتایج ارگانیک بهینه کنیم؟

به یکی از مهم‌ترین بخش بررسی CTR در سرچ کنسول رسیدیم، یعنی بهینه‌سازی سایت برای به دست آوردن توتال کلیک بیشتر، آن هم در نتایج جستجوی ارگانیک. برای آنکه نرخ کلیک ارگانیک سایت افزایش یابد، می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • تگ عنوان را مرتبط، مختصر و مفید بنویسید.
  • توضیحات متا یا متا دیسکریپشن را جذاب و هوشمندانه بنویسید. به گونه‌ای که کاربر ترغیب به کلیک روی صفحه شما برای رسیدن به پاسخ شود.
  • از انواع اسکیما یا داده‌های ساختاریافته استفاده کنید.
  • آدرس یا url صفحه را مرتبط با کلمه کلیدی ایجاد کنید.

چگونه CTR در سرچ کنسول را برای نتایج ارگانیک بهینه کنیم؟

سخن نهایی

CTR در سرچ کنسول یکی از گزارش‌های مهم و کاربردی برای بررسی میزان نرخ کلیک و مهم‌تر از همه روند سئو سایت است. سایتی روند بهینه‌سازی برای به دست آوردن نتایج جستجوی ارگانیک را به درستی طی می‌کند که علاوه بر رتبه‌بندی به مبحث کلیک نیز توجه داشته باشد.

اگر ایمپرشن سایت بالا، اما نرخ کلیک پایین باشد یعنی در اینجا یک بخشی آنطور که باید عمل نمی‌کند. زمانیکه کاربر ترغیب به انجام کاری آن هم با کلیک روی صفحه شما شود، این یعنی شما توانسته‌اید به اهداف فروش، برندینگ یا هر چیز دیگری دست یابید.

برای محاسبه نرخ کلیک سایت، باید تعداد کل بازدید را به اضافه تعداد کل کلیک سایت و پس از آن ضربدر ۱۰۰ کنید، عدد به دست آمده نرخ کلیک سایت یا یک صفحه را در بازه زمانی خاصی نشان می‌دهد.

سوالات تداول درباره نرخ کلیک یا CTR در گوگل سرچ کنسول

CTR در سرچ کنسول به چه چیزی اشاره دارد؟

CTR مخفف Clickthrough rate است که نرخ کلیک سایت را با توجه به میزان بازدید نشان می‌دهد.

چگونه نرخ کلیک سایت را محاسبه کنم؟

برای شمارش و محاسبه نرخ کلیک سایت خود باید تعداد ایمپرشن را به علاوه Total Clicks نموده و سپس در ۱۰۰ ضرب کنید. این عدد اعشاری یا رندی که به دست می‌آید، میزان کلیک سایت شما نسبت به میزان بازدید است.

آیا نرخ کلیک صفر هم وجود دارد؟

بله، نوع جستجوهایی که از مدل کلمات کلیدی طولانی یا پاسخ سریع و تک کلمه‌ای باشند، معمولا چنین صفحاتی نرخ کلیک صفر دریافت می‌کنند؛ زیرا در Serp به پاسخ می‌رسند.

آیا می‌توان میزان CTR ارگانیک را افزایش داد؟

بله، اگر CTR سایت شما پایین باشد با تغییر رویه روی بهینه‌سازی تگ‌های عناوین، متای توضیحات و اسنیپت می‌توانید ترافیک و کلیک ارگانیک سایت را افزایش دهید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

819 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست