کارشناس سئو کیست و چه وظایفی دارد؟

کارشناس سئو یکی از اعضای تیم دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود که این روزها زیاد نیاز به این فرد را در میان آگهی‌های استخدامی که در سایت‌های معتبر ایرانی و خارجی منتشر می‌شود، می‌بینیم. اما این‌که واقعاً چه کاری انجام می‌دهند و دقیقاً چه پوزیشن شغلی است، سوالیست که برای افراد بسیاری مطرح می‌شود.
او دقیقا فردی است که توانسته دوران کارآموزی را بگذراند و پس‌از آن روی یک یا دو سایت نیز کار کند. او به نسبت متخصصان سئو تجربه کاری کمتری دارد، اما عمده وظایف او شامل به اجرا درآوردن همه استراتژی‌ها، راهکارها و ایده‌هایی است که توسط مشاورین سئو به او ارائه می‌شود.

کارشناس سئو کیست و چه وظایفی دارد؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

امروزه در اغلب مشاغل اینترنتی که خدمات خود را از طریق وب‌سایت ارائه می‌دهند نیاز به یک کارشناس سئو دیده می‌شود. در آگهی‌های متعددی که در سایت جابینجا و یا جاب ویژن منتشر می‌شود معمولاً نیاز به این سمت شغلی به خصوص در این زمان بسیار زیاد شده است. همین موضوع باعث شده تا این جایگاه شغلی یک اهمیت خاصی پیدا کند و برای کسانی که با این حرفه آشنا نیستند این سوال مطرح شود که کارشناس سئو کیست، چه کارهایی انجام می‌دهد و چه وظایفی دارد؟! برتی آشنایی با وظایف مدیر سئو کلیک کنید.

اگر شما هم‌اکنون یک سئوکار هستید که در رده کارشناس به‌شمار می‌روید، یعنی در میان تیم سئو و یک درجه بالاتر آمده و از مرحله کارآموزی عبور کرده‌اید. این بدان معناست که هنوز تجربه کاری مرتبط و زیاد به‌عنوان فردی که متخصص سئو معرفی می‌شود، ندارید.  بنابراین ما به دلیل اهمیت این موضوع قصد داریم در ادامه این مطلب از آکادمی سئو پورفیض درباره جایگاه شغلی و وظایف یک کارشناس سئو مطالبی در اختیار شما قرار دهیم.

آنچه که در ادامه این مطلب خواهید خواند:

  • کارشناس سئو چه کسی است؟
  • وظایف یک کارشناس سئو چیست؟
  • کارشناس سئو چه مهارت‌هایی باید داشته باشد؟
  • آیا کارشناس سئو در ایران بازار کار خوبی دارد؟
  • ویژگی‌های یک کارشناس سئو موفق چیست؟
  • جمع‌بندی

کارشناس سئو چه کسی است؟

به زبان ساده و عامیانه بخواهیم برای شما توضیح دهیم، کارشناس سئو فردی است که در دیجیتال مارکتینگ از آن برای بالا بردن رتبه صفحات سایت استفاده می‌شود. او فردی است که با مهارت‌های خود که قرار است در ادامه به آن‌ها اشاره کنیم می‌تواند به بهینه‌سازی موتورهای جستجو کمک کند. هرچند که گوگل جزو محبوب‌ترین موتور جستجو در میان کاربران به شمار می‌رود، اما کارشناسان سئو موفق کاری که انجام می‌دهند این است که تمام صفحات سایت را برای موتورهای جستجوی مختلف مثل یاهو مثل بینگ نیز بهینه می‌کند.

روش‌های بهینه‌سازی آن‌ها معمولا مطابق با الگوریتم های گوگل است و به‌اصطلاح به‌جای استفاده از سئو کلاه سیاه از روش‌های مطابق با قوانین با قوانین گوگل استفاده استفاده می‌کند. یکی از کارهایی که او انجام می‌دهد این است که علاوه‌بر بالا بردن رتبه سایت، به برندسازی نیز کمک می‌کند. ترافیک سایت را افزایش می‌دهد و به‌دنبال افزایش فروش را برای یک کسب و کار به ارمغان می‌آورد.

زمانی‌که ما صحبت از یک کارشناس سئو می‌کنیم درحقیقت روی سخن ما با فردی است که حداقل تجربه سئو یک یا دو سایت را داشته باشد و تاکنون توانسته چندین کلمه کلیدی را به نتایج برتر گوگل برساند. یعنی هدف ما از بیان این نکته این است که شما بلافاصله بعد از این‌که یک دوره سئو را به پایان رساندید، نمی‌توانید روی خود عنوان کارشناس یا متخصص سئو را بگذارید. در این حرفه تجربه سئو سایت و داشتن رزومه آنلاین قابل استناد و ارائه فوق‌العاده مهم و حیاتی است.

کارشناس سئو چه کسی است؟

وظایف یک کارشناس سئو چیست؟

معمولاً بیشتر کارفرمایانی که نخستین بار با واژه کارشناس سئو مواجه می‌شوند و می‌خواهند چنین فردی را استخدام کنند، این سوال برایشان مطرح می‌شود که وظایف او چیست و برای چه کاری باید به او به حقوق بدهند. سئوکار وظایف متفاوتی دارد. چه به‌عنوان یک کارمند در یک آژانس دیجیتال مارکتینگ کار کند یا به‌عنوان یک نیروی ریموت یا به‌عنوان یک نیروی فریلنسر پروژه بپذیرد، باید کارهای زیر را انجام دهد. شرح وظایف Seo Specialist شامل موارد زیر هستند:

۱. شناسایی مشکلات مختلف سایت

اگر شما جزء افرادی هستید که به تازگی وارد این حوزه شده‌اید، باید صادقانه بگوییم که شما هنوز یک سئوکار آماتور محسوب می‌شوید که با تکنیک‌های سئو که با کسب تجربه به دست می‌آید را هنوز کسب نکرده‌اید.

یک سایت ممکن است از نظر سئو داخلی، سئو تکنیکال و یا سئو خارج از صفحه مشکلات زیادی داشته باشد. حالا شما به‌عنوان یک سئوکار قصد دارید شرکتی استخدام شوید، یکی از وظایف شناخت این مشکلات و رفع آن‌هاست. چون اگر سایت‌ دارای چنین مشکلاتی باشد نه‌تنها ایندکس نخواهد شد بلکه همه زحمات تیم سئو هدر خواهد رفت.

وجود لینک‌های شکسته، بک لینک‌های دریافتی بدون اعتبار و مشکلات فنی مثل پایین بودن سرعت سایت همه این‌ها می‌تواند روی نتیجه پایانی تأثیر بگذارمد. بنابراین یکی از وظایف شما این است که در ابتدای امر، پس از آنالیز سایت توسط مشاور سئو و اعلام آن‌ها به شما به عنوان کارشناس سئو، پیگیری، اجرا و برطرف کردن چنین مشکلاتی است.

۲. تحقیق و یافتن کلمات کلیدی

پس از گذر از مرحله اول و ارائه مشکلات و راهکارهایی که مشاور سئو در اختیار او قرار می‌دهد، حالا مهم‌ترین قدمی که یک کارشناس برمی‌دارد تحقیق کلمات کلیدی درباره‌ی آن کسب‌وکار است. در این مرحله سئوکار اقدام به یافتن کلمات کلیدی می‌کند که مخاطبان برای رسیدن به کسب‌وکار مورد نظر در موتورهای جستجو به دنبالش هستند. اگر فرد کارشناس بهینه‌سازی موتورهای جستجو تحقیق کلمات کلیدی اصطلاحاً کیورد تارگتینگ مناسبی داشته باشد و تحقیق را به‌درستی انجام دهد، در آینده روی هزینه‌های بخش بازاریابی کسب‌وکار تاثیر شگفت‌انگیزی خواهد گذاشت؛ زیرا مدیر کسب‌وکار را مستلزم پرداخت هزینه کمتری می‌کند و در نتیجه باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های بازاریابی آنلاین می‌شود.

۳. تولید محتوای وب‌سایت

سومین کار مهمی که سئوکار انجام می‌دهد، تولید محتوا است. درحقیقت بخش بزرگی از قدرت بهینه‌سازی موتورهای جستجو روی تولید محتوای سایت مانور داده می‌شود. چرا که برای موتورهای جستجوی گوگل مهم‌ترین فاکتور رتبه‌بندی، محتوا است. به‌همین دلیل هم تولید محتوای بهینه و مطابق با نیاز کاربر فوق‌العاده اهمیت دارد، مثلاً اخیراً گوگل یک الگوریتم تحت عنوان الگوریتم helpful Content را منتشر کرده که هدف آن نشان دادن اهمیت چندبرابری محتوا برای گوگل و مخاطبان است. البته این الگوریتم تنها روی زبان انگلیسی اعمال شده است.

۴. لینک سازی و اجرای سئو خارجی

پس‌از آن که تولید محتوا انجام شد، مدتی بعد از آن سئوکار وارد فرایند لینک‌سازی و کار روی سئو خارج از صفحه می‌شود. شاید به‌عنوان یک کارشناس آماتور در ابتدا کمی بهت‌زده و گیج شوید، اما همه این مراحل به‌صورت پله‌پله طی خواهد شد. اگر شما Seo Specialist هستید و روی یک یا دو پروژه کار کرده‌اید، به‌خوبی می‌دانید که سئو خارجی و بک‌لینک‌سازی چقدر اهمیت دارد و چقدر برای موثر است. مثلاً یکی از کارهایی که باید انجام دهید، ایجاد سوشال سیگنال و اجرای کمپین‌های رپورتاژ آگهی و برندینگ است. برای آشنایی با وظایف کارآموز سئو کلیک کنید.

۵. آنالیز و بررسی رقبا

هرچند که این کار را مشاورین سئو نیز انجام می‌دهند، اما شما به‌عنوان یک کارشناس سئو باید بدانید که رقبا همیشه در مقابل سایت قرار دارند و باید بررسی کنید که آن‌ها چه کارهایی انجام دادند که مثلاً در رتبه اول گوگل قرار گرفته‌اند. رصد کردن رفتار و عملکرد آن‌ها نیز جزو وظایف یک سئوکار است تا عملکردی بهتر به نسبت آن‌ها داشته باشید و بتوانید ارزش افزوده‌ی بیشتری در اختیار کاربران سایت قرار دهید.

حالا آنالیز رقبا تنها به این‌که در صفحه‌ی اصلی گوگل بروید و ببینید که رقبای شما چه کسانی هستند محدود نمی‌شود، شما باید اینکار را با استفاده از ابزارهای حرفه‌ای انجام دهید. مثلاً برای آنالیز بک لینک رقبا می‌توانید از ابزارهایی مثل ahrefs استفاده کنید و ببینید از چه مسیرهایی لینک‌سازی کرده‌اند.

کارشناس سئو چه مهارت‌هایی باید داشته باشد؟

به یکی دیگر از بخش‌های مهم شرح شغل کارشناس سئو رسیدیم، او چه مهارت‌هایی باید برای به دست آوردن این شغل داشته باشد. عمده مهارت‌هایی که او نیاز دارد، عبارتند از:

  • تفکر انتقادی و تحلیل‌گرانه
  • شوق به یادگیری و پیشرفت
  • شناخت سه بخش اصلی سئو یعنی تکنیکال، سئو داخلی و سئوی خارجی
  • برخورداری از مهارت فن بیان قوی
  • آشنایی کمی با دنیای برنامه‌نویسی (لزوما نه کدنویسی)
  • ۶‌. شناخت حوزه دیجیتال مارکتینگ و شبکه‌های اجتماعی
  • توانایی تجزیه و تحلیل
  • درک دیتا

مهارت های مورد نیاز کارشناس سئو

آیا کارشناس سئو در ایران بازار کار خوبی دارد؟

بازار کار سئو در ایران با توجه به نیاز جامعه و ترغیب شدن بیشتر کسب‌وکارهای سنتی برای ایجاد وب‌سایت و آنلاین شدم به‌نظر خوب می‌رسد. یک کارشناس سئو زمانی می‌تواند آینده شغلی بهتری برای خود رقم بزند که مهارت‌ها و تکنیک‌های خود را چندین برابر کند و تجربه کاری خود را افزایش دهد.

هر چقدر پرونده‌ی کاری او درخشان‌تر و سایت‌هایی که روی آن کار کرده در صدر نتایج گوگل قرار داشته باشند، مسلماً درآمد بهتری هم خواهد داشت. با توجه به سایت‌های شغل یابی نشان می‌دهد که تقاضا برای این شغل در ایران زیاد است و تعداد شرکت‌ها و استارت‌آپ های زیادی هستند که به مهارت‌های سئوکار نیاز دارند.

ویژگی‌های یک کارشناس سئو موفق چیست؟

اگر دوست دارید که یک سئوکار موفق شوید، بهتر است ویژگی‌های زیر را در خود تقویت کنید:

۱. درک خوب و درستی از سه سطح اصلی سئو داشته باشید. این‌که شما تنها یک دوره را گذرانده‌اید و پس‌از آن‌هم روی یک یا دو سایت هم کار کرده باشید به انتهای این حرفه نرسیده‌اید.

شما باید تجربه خود را افزایش دهید، تشنه یادگیری باشید و به درک درستی از سه بخش اصلی سئو یعنی تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارج از صفحه رسیده باشید.

۲. دیجیتال مارکتینگ را به‌خوبی درک کنید. اهمیت این‌که ذهن خلاقی درباره‌ی بازاریابی آنلاین داشته باشید فوق‌العاده به پیشرفت شما کمک خواهد کرد.

۳. توانایی تصور کردن داشته باشید. همان‌طور که مشخص شد سئو می‌تواند همه بخش‌های وب‌سایت بازاریابی آنلاین را تحت تاثیر قرار دهد، به‌همین دلیل یک کارشناس سئو زمانی می‌تواند موفق شود که توانایی پرورش دادن اهداف بزرگ را در ذهن خود داشته باشد.

۴. توانایی کنجکاوی و سازگاری با نوع کسب‌وکار. جالب است بدانید که آپدیت هسته اصلی گوگل معمولاً هرچند وقت یک‌بار صورت می‌گیرد ولی زمان دقیقی برای آن مشخص نشده است. با توجه به این گاهی ممکن است همه زحمات یک سئوکار بر اثر به‌روزرسانی جدید الگوریتم‌ها از بین برود.

به همین دلیل هم گاهی این حرفه می‌تواند خسته‌کننده و هیجان‌انگیز به‌نظر برسد، اما معمولاً کارشناسان سئو موفق افرادی هستند که چالش را دوست دارند. کنجکاوی و سازگاری با این محیط کاری پویا می‌تواند در موفق بودن و پایداری آن‌ها تأثیر بگذارد.

ویژگی های یک کارشناس سئو موفق

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم درباره کارشناس سئو و این‌که چه وظایفی دارد صحبت کنیم. این‌گونه که متوجه شدیم سئوکار درحقیقت همان فرد آماتور است که یک پله توانسته از کارآموزی سئو بالاتر برود و مهارت‌های آموزش دیده خود را به مرحله اجرا درآورد. او معمولاً از مدیران و مشاور سئو استراتژی دریافت می‌کند و پس‌از آن روی سایت موردنظر به مرحله اجرا می‌رساند. او نیاز به مهارت‌هایی مثل تفکر انتقادی، آشنایی با سه بخش اصلی SEO، کنجکاوی و اشتیاق به یادگیری دارد. بازار کار برای سئوکاران در ایران نیز با توجه به آنچه که خواندیم به نسبت مهارت او می‌تواند خوب باشد.

سوالات متداول درباره کارشناس سئو

کارشناس سئو چه کسی است؟

کارشناس بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا سئو کار فردی است که به نسبت فرد متخصص تجربه کاری کمتری دارد و در مقایسه با کار آموز سئو یک پله بالاتر است.

وظایف کارشناس سئو چیست؟

از وظایف و مسئولیت‌های سئو کار می‌توان به اجرای استراتژی‌های پیشنهاد شده توسط مشاورین سئو اشاره کرد‌. مثل رفع خطاهای بخش تکنیکال سایت، کار روی مشکلات سئوی داخلی و بک لینک‌سازی.

آیا کارشناس سئو در ایران آینده کاری خوبی دارد؟

بله. با توجه به آگهی‌های شغلی و افزایش تقاضا و آنلاین شدن بسیاری از کسب‌وکارها می‌توان گفت که آینده خوبی در انتظار کارشناسان سئو است.

مهارت‌های سئوکار چیست؟

از جمله مهارت‌هایی که یک کارشناس سئو باید داشته باشد فن بیان قوی، تسلط روی سه بخش اصلی سئو، توانایی درک جامعه هدف و مخاطبان و اشتیاق به یادگیری است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

2,772 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست