اسکیمای ایونت یا رویداد چیست و چه کاربردی دارد

تصور کنید که وب‌سایتی دارید و می‌خواهید در آینده‌ای نه‌چندان دور یک رویداد حرفه‌ای برگزار کنید. مسلماً شما هم دوست دارید همانند بسیاری از رقبای خود رویدادهای شما سریع‌تر در گوگل نمایش داده شوند و یک جایگاهی در سایت داشته باشند که بتوانید به‌طور خودکار اطلاع‌رسانی کنید. کاربرد استفاده اسکیمای ایوند یا اسکیما رویداد همینجا است. در ادامه با اسکیما Event به صورت کامل کار خواهیم کرد.

اسکیما Event یا اسکیما رویداد

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

ما درباره انواع اسکیما یا همان استراکچر دیتای رویداد صحبت می‌کنیم. اگر کمی هم درباره این سبک از سئو تکنیکال مطالعه داشته باشید، به‌خوبی می‌دانید که چقدر استفاده از آن در سایت در مدل‌های مختلف می‌تواند سرنخ در اختیار خزنده‌های گوگل قرار دهد. اسکیما رویداد یا همان اسکیما Event یکی از اسکیماهای جذاب قابل استفاده است که در این مفاله به صورت کامل به آن خواهیم پرداخت.

استفاده از شبکه و کانال‌های جستجوی ارگانیک برای تبلیغ هر چیزی از کنسرت گرفته تا کنفرانس یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش آگاهی و توجه کاربر به سایت شماست. این یک نوع بازاریابی، بازاریابی است که کمک می‌کند تا یکی از معیارهای گوگل که توجه کاربر و افزایش ترافیک در سایت شماست، جامه عمل بپوشانید. یک متخصص سئو با اجرای اسکیما رویداد نه‌تنها به فروش بیشتر دست می‌یابد، بلکه رضایت کاربر را و پس ‌از آن توجه گوگل را به خود جلب می‌کند.

در ادامه این مطلب از آکادمی پورفیض قصد داریم درباره اسکیمای ایونت اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم:

  • ویژگی‌های مورد نیاز برای اجرای نشانه‌گذاری رویداد
  • نمونه‌ای از داده‌های ساختار یافته اسکیما رویداد
  • سه گزینه برای نمایش رویدادهای شما در گوگل
  • نحوه اضافه کردن داده‌های ساختار یافته رویداد در سایت
  • آیا گوگل برای نشانه‌گذاری نادرست رویداد جریمه می‌کند؟

ویژگی‌های مورد نیاز برای اجرای اسکیما Event

همانند انواع اسکیما، اسکیما Event نیز برای اجرا روی سایت نیاز به یکسری اطلاعات و ویژگی‌ها دارد. لیستی که ما در زیر قرار داده‌ایم ویژگی‌هایی است که باید در هر محتوایی که از نشانه‌گذاری رویداد برای سئو سایت استفاده می‌کنید، قرار داده شود (برای اطلاع دقیق از اینکه سئو چیست کلیک کنید). ویژگی‌هایی مثل:

نام؛ این تنها عنوان رویداد شماست. پس نامی که عنوانی را برای رویداد خود انتخاب می‌کنید، بهتر است یک عنوان جذاب و مرتبط باشد.

تاریخ شروع و پایان؛ این فرصتی است که در اختیار شما قرار داده تا زمان شروع شدن و پایان یافتن رویداد را در آن‌جا با استفاده از نشانه‌گذاری مطرح کنید. مثلاً آیا در طول یک روز اتفاق می‌افتد؟ چند روز طول می‌کشد؟ همه این‌ها را می‌توانید در استراکچر دیتا Event مطرح کنید.

توضیح و شرح؛ درست همانند اسکیما ویدئو یا مقالات، نشانه‌گذاری رویداد نیز نیاز به یک دیسکریپشن و توضیحات خاص دارد. شما باید در این بخش هدف اجرای یک رویداد را بیان و مطرح کنید.

تصویر؛ اگر تصویری مثل بنر یا پوستری از رویداد خود روی بیلبورد یا جای دیگری در اینترنت تبلیغ کرده‌اید و در دسترس دارید را می‌توانید در این بخش بگنجانید. وقتی اسکیما شما عکس داشته باشد، باز هم کار گوگل برای یافتن رویداد و محتوای شما راحت‌تر خواهد شد و سریع‌تر کاربر را به نتیجه دلخواه می‌رساند.

تعیین لوکیشن و محل؛ این فوق‌العاده اهمیت دارد که کاربران اینترنت از طریق سرچ ارگانیک یا غیر ارگانیک راهی سایت شما شده‌اند، بدانند این رویداد در کجا اجرا می‌شود؟ در غیر این صورت با یک سردرگمی بزرگی همراه خواهند شد.

نمونه‌ای از داده‌های ساختار یافته اسکیما رویداد

به‌عنوان مثال در کشورهای صنعتی طرحواره‌ای برای چیستی خودرو دارند. ممکن است شما برای دوستانتان اطلاعاتی درباره‌ی ظاهر، رفتارهای او، شخصیت و ترجیحات او ارائه دهید. حالا تصور کنید طرحواره اجتماعی که می‌تواند شامل یک دانش کلی درباره نحوه رفتار افراد در موقعیت‌های خاص و مختلف باشد.

طرحواره‌های رویداد نیز با چنین سبک و سیاقی به شما اطلاع می‌دهند که در یک موقعیت خاص چه موضوعی قرار است اتفاق بیفتد. بنابراین این‌هم نوعی استراتژی برای جلب توجه بیشتر خزنده‌های گوگل است.

درست است که خزنده‌های گوگل نوعی روبات به شمار می‌روند. اما آن‌قدر هوشمند شده‌اند که شما با قرار دادن اسکیما به‌صورت منظم می‌توانید حتی برای اجرای یک رویداد هم حسابی نظر او را به خود جلب کنید و خزنده‌ها را به سمت صفحات خاص خود بکشانید.

اگر در یک صفحه خود محتوایی دارید که از طرح رویداد استفاده می‌کند، می‌توانید این کد را در ابزار تست داده‌های ساختار یافته گوگل وارد کنید تا ببینید آیا همه چیز به‌درستی وارد شده ‌است یا خیر. برای مثال برخی از سایت‌ها از اسکیما رویداد برای صفحات محصول خود استفاده می‌کنند. اگر اجرای این اسکیما به‌درستی انجام شود، نه‌تنها کاربران بیشتری را به دست می‌آورند، بلکه به‌خوبی می‌توانند محصول یا خدمات مورد نظر خود را به فروش برسانند.

<html>
  <head>
    <title>The Adventures of Kira and Morrison</title>
    <script type="application/ld+json">
    {
      "@context": "https://schema.org",
      "@type": "Event",
      "name": "The Adventures of Kira and Morrison",
      "startDate": "۲۰۲۵-۰۷-۲۱T19:00-05:00",
      "endDate": "۲۰۲۵-۰۷-۲۱T23:00-05:00",
      "eventAttendanceMode": "https://schema.org/OfflineEventAttendanceMode",
      "eventStatus": "https://schema.org/EventScheduled",
      "location": {
        "@type": "Place",
        "name": "Snickerpark Stadium",
        "address": {
          "@type": "PostalAddress",
          "streetAddress": "۱۰۰ West Snickerpark Dr",
          "addressLocality": "Snickertown",
          "postalCode": "۱۹۰۱۹",
          "addressRegion": "PA",
          "addressCountry": "US"
        }
      },
      "image": [
        "https://example.com/photos/1x1/photo.jpg",
        "https://example.com/photos/4x3/photo.jpg",
        "https://example.com/photos/16x9/photo.jpg"
       ],
      "description": "The Adventures of Kira and Morrison is coming to Snickertown in a can't miss performance.",
      "offers": {
        "@type": "Offer",
        "url": "https://www.example.com/event_offer/12345_201803180430",
        "price": "۳۰",
        "priceCurrency": "USD",
        "availability": "https://schema.org/InStock",
        "validFrom": "۲۰۲۴-۰۵-۲۱T12:00"
      },
      "performer": {
        "@type": "PerformingGroup",
        "name": "Kira and Morrison"
      },
      "organizer": {
        "@type": "Organization",
        "name": "Kira and Morrison Music",
        "url": "https://kiraandmorrisonmusic.com"
      }
    }
    </script>
  </head>
  <body>
  </body>
</html>

سه گزینه برای نمایش اسکیما رویداد در گوگل

گوگل برای آنکه اسکیما رویداد شما را در صفحه نتایج نشان دهد، نیاز به ویژگی‌ها و گزینه‌های خاصی دارد. در ادامه ما این سه گزینه مورد نیاز را بیان می‌کنیم:

۱. اگر از پلتفرم دیگری مثل فروش بلیت یا پلتفرم‌های اجتماعی برای ارسال رویدادها استفاده می‌کنید، بررسی کنید که آیا ناشر رویداد شما قبلاً در تجربه جستجوی رویداد در گوگل شرکت کرده ‌است یا خیر. یکی از روش‌های بررسی این است که یک رویداد پرطرف‌دار را که در پلتفرم خاصی نشان‌ داده‌ شده جستجو کنید و ببینید آیا لیست رویداد نشان داده می‌شود یا خیر. اگر ناشر رویداد شما قرار است یک وب‌سایت باشد، به پست کردن رویدادهای خود در همان آدرس ادامه دهید.

۲. اگر از یک سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده می‌کنید و به کد HTML خود دسترسی ندارید، از طریق همان بخش داشبورد CMS خود چک کنید تا ببینید آیا افزونه‌ای وجود دارد که بتواند از طریق آن داده‌های ساختاریافته به سایت اضافه شوند. همچنین می‌توانید از ویژگی‌هایی مثل bold کردن برخی از داده‌ها در سایت و ویرایش HTML سایت رویدادهای خود را به گوگل اطلاع‌رسانی کنید.

۳. اگر به راحتی می‌توانید کد HTML سایت خود را ویرایش کنید، از داده‌های ساختار یافته رویداد برای ادغام مستقیم با گوگل استفاده کنید. شاید گاهی نیاز باشد کد HTML صفحات رویداد را نیز ویرایش کنید.

نحوه اضافه کردن داده‌های ساختار یافته رویداد در سایت

معمولاً داده‌های ساختاریافته یک قالب استانداردشده برای ارائه اطلاعات خاص در مورد یک صفحه و طبقه‌بندی محتوای همان صفحه هستند. اگر با داده‌های ساختاریافته به‌تازگی آشنا شدید و قصد دارید آن را روی سایت خود اجرا کنید، بهتر است که بیشتر درباره آن بدانید. مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  1.  مطمئن شوید که گوگل بات می‌تواند صفحات رویداد شما را بخواند و در آن‌ها بخزد. این یعنی صفحات شما توسط یک فایل robot.txt یا متا تگ robot محافظت نمی‌شوند.
  2.  مطمئن شوید که سرور و شبکه اصلی سایت شما می‌تواند نرخ افزایش crwler سایت را کنترل کند.
  3.  اگر از یک رویداد چندین نسخه پست شده در سایت خود دارید که تحت آدرس‌های مختلفی میزبانی می‌شوند، بهتر است از URLهای متعارف برای کپی در هر صفحه استفاده کنید.
  4.  داده‌های ساختاریافته را به صفحات رویداد خود اضافه کنید، اما تجربه نشان داده که گوگل تنها از رویداد و صفحاتی پشتیبانی می‌کند که تنها روی یک رویداد متمرکز می‌شوند. توصیه می‌کنیم به‌جای ایجار صفحاتی که برنامه‌ها یا چندین رویداد را فهرست می‌کنند، برای هر صفحه تنها روی اجرای یک رویداد متمرکز شوید.

آیا گوگل برای اسکیما Event اشتباه جریمه می‌کند؟

هدف از ایجاد اسکیما رویداد این است که افراد بتوانند‌ ایونت‌های شما را از طریق نتایج جستجوی گوگل به‌صورت ارگانیک کشف و در آن شرکت کنند. علاوه ‌بر این که نیاز است که شما یک نشانه‌گذاری را به‌صورت صحیح و طبق قوانین گوگل اجرا کنید، باید این قضیه را خاطرنشان شویم که اگر از علامت‌گذاری که در آن خبری از event خاصی نیست اما به‌عنوان یک رویداد اجرا و استفاده کرده‌اید، مورد جریمه گوگل قرار می‌گیرید. نمونه‌هایی که از دید گوگل رویداد نیستند اما به این عنوان علامت‌گذاری شده‌اند می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

کوپن‌های تخفیف، تخفیف‌ها یا فرصت‌های خرید کوتاه‌مدت. این‌ها جزء مواردی هستند که گوگل به‌عنوان یک ایونت آن را نمی‌شناسد و به‌همین دلیل سایت موردنظر را جریمه می‌کند.

سخن پایانی

درست در مارس سال ۲۰۲۰ بود که گوگل اعلام کرد داده‌های ساختار یافته را منتشر کرده ‌است. استفاده از استراکچر دیتای رویداد بیشتر برای شرایط زندگی افراد به‌خاطر وجود ویروس کرونا ایجاد شده بود تا کسب‌وکارهای اینترنتی بتوانند فروش بیشتری داشته باشند. برای شرکت در آموزش خصوصی سئو پورفیض کلیک کنید.

حقیقت ماجرا اینجاست که شما با استفاده از نشانه‌گذاری در سایت خود می‌توانید برای هر صفحه توجه بیشتری از خزنده‌های گوگل را به خود جذب کنید. یعنی هرچقدر سایت شما توسط خزنده‌ها کرال شود، بخش بزرگی از سرچ‌های ارگانیک و قرارگیری رویداد خود را در صفحه اول و در نتایج بالا را به دست می‌آورید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

819 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست