سئوکار کیست و چه وظایفی دارد؟

سئوکار درواقع متخصص بازاریابی است که با تحقیق، تجزیه و تحلیل کردن یک وب‌سایت به بهبود رتبه آن در موتورهای جستجوی گوگل کمک می‌کند. آنها محبوب‌ترین و مرتبط‌ترین کلمات را که کاربران در نوار جستجوی گوگل سرچ می‌کنند پیدا کرده و در محتواهای وب‌سایت‌ها قرار می‌دهند.
سپس به بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو می‌پردازند تا این موتورها بتوانند مطالب آن‌ها را بهتر درک کرده، پیدا کنند و به کاربران وب نمایش دهند. متخصصان سئو می‌توانند در آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ یا در بخش‌هایی مثل بک‌لینک‌سازی یا محتوایی نیز فعالیت کنند. سئوکاران ممکن است دارای مدرک لیسانس در زمینه‌ها‌ی مرتبط با سئو مانند بازاریابی یا فناوری اطلاعات هستند.
معمولا دوره‌های معتبر سئو وجود دارد که شما می‌توانید در آن‌ها شرکت کنید و به بهبود مهارت‌های خود در بهینه‌سازی موتورهای جستجو کمک کنید. حتی متخصصان سئو نیز باید در این دوره‌ها شرکت کنند؛ زیرا سئو یک دنیای همیشه در حال تغییر است و تمام افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند باید اطلاعات خود را هر چند وقت یک‌بار آپدیت کنند. متخصصان سئو موفق مهارت‌های تحلیلی، ارتباطی و تحقیقاتی بسیار خوبی دارند که این امر به آنها اجازه می‌دهد مشتریان را درک کرده و بهترین بهینه‌سازی ممکن را برای آنها فراهم کنند.

سئوکار کیست و چه وظایفی دارد؟سئوکار کیست و چه وظایفی دارد؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

شخص سئوکار می‌تواند با بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) و دیجیتال مارکتینگ برای شروع یک شغل پردرآمد آنلابن به شما کمک کند. برای اطلاعات بیشتر درباره نقش کارشناس سئو و مسئولیت‌های شغلی او در ادامه این مطلب از آکادمی سئو پورفیض با ما همراه باشید.  سئوکار (seo expert) در ابتدا پاسخی جامع برای مبحث سئو چیست می‌یابد و پس از آن به آنالیز، تست، تجزیه و تحلیل سایت می‌پردازد تا برای موتورهای جستجو بهینه شود. با انجام این روند وب‌سایت در صفحه نتایج جست و جو گوگل رتبه بالایی کسب کرده و این‌گونه توسط افراد بیشتری دیده می‌شود. به عبارت دیگر، یک کارشناس سئو هیچ تفاوتی با سایر حرفه‌ای‌های دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی سنتی ندارد؛ زیرا همه آن‌ها در نهایت در تلاش هستند تا فروش بیشتری را ایجاد کنند.

با انجام تحقیق کلمات کلیدی و مورد استفاده قرار دادن ابزارهای سئو هم‌چون گوگل آنالیتیکس، یک متخصص سئو می‌تواند باعث بیشتر دیده شدن وب‌سایت در گوگل شده که این امر به نوبه خود مزایای عمده‌ای دارد. برخی نیز ممکن است برای مدیریت بهتر رسانه‌های اجتماعی خود و افزایش تعامل و ترافیک، با سایر اعضای یک تیم بازاریابی همکاری کنند. در ادامه این مطلب اطلاعات بیشتری درباره فرد سئوکار، مسئولیت‎ها، ویژگی‌ها و درآمد او در اختیار شما قرار می‌دهیم.

آنچه که در ادامه خواهید خواند:

  • مسئولیت‌های شغلی سئوکار چیست؟
  • کارشناسان سئو چگونه مهارت‌های خود را نمایش می‌دهند؟
  • ویژگی‌های متمایزکننده سئوکار حرفه‌ای
  • درآمد متخصصان سئو چقدر می‌تواند باشد؟
  • سخن پایانی

مسئولیت‌های شغلی سئوکار چیست؟

مسئولیت‌های شغلی کارشناس سئو می‌تواند بر اساس یکسری موارد بسیار متفاوت باشد، شما باید در ابتدا مشخص کنید که فرد برای یک آژانس کار می‌کند، در بخش دیجیتال مارکتینگ یک شرکت در حال فعالیت بوده یا به صورت آزاد برای یک مشتری فعالیت دارد. در کل مسئولیت‌های شغلی کارشناس بهینه‌سازی موتورهای جستجو عبارت هستند از:

  • توسعه دادن استراتژی‌های بهینه‌سازی جهت بالا بردن رتبه وب‌سایت در صفحه نتایج با توجه به قوانین الگوریتم های گوگل.
  • مدیریت کردن هزینه‌‌هایی که برای سئو صرف می‌شود، حفظ بودجه، برآورد سایر هزینه‌های ماهانه.
  • یک کارشناس سئو باید با تیم توسعه وب ارتباط نزدیکی داشته باشد.
  • یک سئوکار باید با تیم‌های بازاریابی همکاری کند تا بتواند در تولید محتوا و بازاریابی محتوا به مراتب بهتر عمل کرده و نتایج خوبی بگیرد.
  • انجام تحقیق مداوم کلمات کلیدی
  • بهینه سازی کلمات کلیدی برای استفاده در محتوای وب‌سایت
  • تحقیق کردن درباره تکنیک‌های بهینه سازی موتور جستجو و اجرا کردن آن‌ها.
  • لینک سازی داخلی و همین‌طور لینک سازی خارجی.
  • تغییر ساختار وب‌سایت، آپدیت کردن محتوا، اضافه کردن لینک‌های داخلی و خارجی جدید به محتواها و سایر عوامل برای بهبود سئو وب‌سایت.
  • برای مدیریت استراتژی سئو با اشخاص در بخش بازاریابی همکاری می‌کنند.
  • برای کسب رتبه بالا در صفحه نتایج گوگل در پست‌های وبلاگ خود یک محتوای جذاب، با کیفیت و بر اساس اصول سئو قرار می‌دهند.
  • قرار دادن توضیحات متا براساس اصول سئو.

وظایف سئوکار چیست

کارشناسان سئو چگونه مهارت‌های خود را نمایش می‌دهند؟

هیچ مدرک دانشگاهی مستقیماً به سئو مرتبط نیست، از این رو هیچ برنامه ۴ ساله‌ای مهارت‌های فنی خاصی را که برای پیشرفت در زمینه سئو نیاز دارید به شما ارائه نمی‌دهد. اکثر افرادی که در حوزه سئو فعالیت می‌کنند برای خود یک رزومه می‌سازند تا به کارفرمایان نشان دهند که مهارت‌های خاص مورد نیاز برای اجرای استراتژی سئو را دارند، می‌توانند ترافیک را افزایش دهند و اطمینان حاصل کنند که وب‌سایت نزدیک به صفحه اول نتایج جست‌جوی گوگل است. برای آشنایی با اعضای تیم سئو کلیک کنید.

شما با داشتن یک رزومه مناسب قادر خواهید بود توانایی‌های خود را به افراد نشان داده و یک پروژه فوق‌العاده سئو دریافت کنید. بازار کار سئو در ایران نیز با توجه به استقبال عموم مدیران کسب و کار برای آنلاین شدن، آینده‌ای روشن دارد.

همان‌طور که ممکن است بدانید، سئو یک دنیای همیشه در حال تغییر و پویا است، بنابرین برای اینکه بتوانید جایگاه خود را در صدر فهرست سئوکاران برتر حفظ کنید، باید به ارتقاء مهارت‌های خود با شرکت کردن در سایر دوره‌های آنلاین اهمیت زیادی بدهید. درآمد سئو کاران با هر عنوان شغلی به شدت از روی مهارت‌های آن‌ها تاثیر می‌پذیرد.

مهارت های کارشناس سئو

ویژگی‌های متمایزکننده سئوکار حرفه‌ای

یک کارشناس سئو برای اینکه در دنیای دیجیتال مارکتینگ و بهینه سازی موتورهای جستجو پیشرفت کرده و موفق شود، باید علاوه بر پیش نیازهای سئو یکسری ویژگی‌ها داشته باشد. در ادامه به یکی از حائز اهمیت‌ترین ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم:

درک سه وجه سئو

سه وجه برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو وجود دارد و هر متخصص سئوی خوب باید در توسعه یک استراتژی بازاریابی هر سه را در نظر داشته باشد:

درک سه بخش اصلی سئو

  • سئوی فنی

سئو تکنیکال یا فنی به عناصر غیر محتوایی وب‌سایت شما اشاره دارد. این بخش شامل استراتژی‌ها و کارهایی می‌شود که برای بهبود ساختار داخلی و پایه یک وب‌سایت انجام می‌دهید. بخشی از این استراتژی شامل تجزیه و تحلیل کردن کامل وب‌سایت است که می‌تواند فرصت‌هایی را برای بهبود سرعت وب‌سایت، ساختن پروفایل، ریسپانسیو بودن، خزیدن و استراکچر وب‌سایت در اختیار شما قرار دهد.

سئوی فنی خوانایی یک وب‌سایت را به مراتب بهبود می‌بخشد، که این امر به نوبه خود تجربه کاربری را بهبود داده و به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که وب‌سایت شما، یک وب‌سایت بسیار خوب است. برای آشنایی با وظایف مدیر سئو کلیک کنید.

شما باید هرکاری که باعث بهبود تجربه کاربر می‌شود انجام دهید؛ زیرا الگوریتم‌های گوگل و موتورهای جستجو به تجربه کابران اهمیت زیادی می‌دهند. بنابراین اگر مشاهده کنند که کاربران توانسته‌اند از محتوای وب‌سایت شما استفاده کرده و درواقع تجربه خوبی به دست آورند، رتبه شما را افزایش می‌دهند.

سئو تکنیکال

  • سئوی داخلی

منظور از سئوی داخلی، محتوای وب‌سایت شما است. شما برای اینکه بتوانید در سئوی داخلی به خوبی عمل کنید باید محتواهای وب‌سایت را برای کاربران و موتورهای جستجو بهینه‌سازی کنید. این‌گونه موتورهای جستجو می‌توانند به مراتب بهتر موضوع محتوای شما را درک کنند و این‌گونه به مطالب شما به عنوان منابعی ارزشمندی که لایق بودن در صفحه اول نتایج گوگل هستند، نگاه می‌کنند. برای آشنایی با وظایف مشاور سئو کلیک کنید.

سئوی داخلی صفحه شامل استفاده از عناصری مانند کلمات کلیدی، متا تگ‌ها، لینک‌های داخلی و تگ‌های عنوان HTML می‌شود. شما باید به صورتی از این عناصر استفاده کنید که در نهایت با افزایش ترافیک سایت خود مواجه شده و در صدر صفحه نتایج گوگل قرار بگیرید. پیشنهاد می‌کنیم محتواهای خود را بر اساس اصول سئو بنویسید، برای تمام مطالب خود متادیسکریپشن قرار دهید و تگ عنوان خود را با کلمه کلیدی شروع کنید.

اگر ممکن نبود کلمه کلیدی را در ابتدای آن قرار دهید، مشکلی نیست. تنها سعی کنید که کلمه کلیدی در بخشی از تگ عنوان محتوای شما قرار داشته باشد؛ زیرا این گونه موتورهای جستجوی گوگل بهتر می‌توانند مطالب شما را درک کنند. برای آشنایی با وظایف کارشناس سئو کلیک کنید.

سئوی داخلی

  • سئو خارجی (Off page optimization)

سئو خارجی یا همان Off page optimization به ایجاد ارتباط قوی بین وب‌سایت شما و سایر وب‌سایت‌ها از طریق انواع تاکتیک‌های لینک‎سازی اشاره می‌کند. Off page optimization همچنین شامل استراتژی‌هایی برای ایجاد شهرت برای یک وب‌سایت بوده تا به موتورهای جستجو نشان دهد که آن وب‌سایت یک منبع قابل اعتماد است. این‌گونه شما چند قدم به قرار گرفتن در صدر صفحه نتایج جستجوی گوگل نزدیک‌تر خواهید شد. سئوکاران باید بدانند که چگونه تمام سطوح بهینه‌سازی موتورهای جستجو بر رتبه‌بندی وب‌سایت آن‌ها در صفحه نتایج جستجوی گوگل تاثیر می‌گذارد.

سئوی خارجی

درآمد متخصصان سئو چقدر می‌تواند باشد؟

بر اساس سایت‌هایی که آگهی استخدام منتشر می‌کنند، می‌توان گفت که درآمد متخصصان سئو در ایران بسیار متغیر است. فریلنسر‌ها (افرادی که به صورت آزاد کار می‌کنند)  پتانسیل کسب درآمد بیشتری به نسبت کارمندان سئو تمام وقت دارند. اما در اروپا مبلغ مورد نظر بیش از ۲۲ درصد کارشناسان برای هر پروژه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار است.
تقریبا ۱۹ درصد افراد مبلغ ۲۵۰ تا ۵۰۰ دلار را نیز قبول می‌کنند. جالب است بدانید که این درحالی بوده که ۲۴ درصد اشخاص حرفه‌ای و کاردان مبلغ ۲۰۰۰ دلار به بالا را برای یک پروژه دریافت می کنند. البته لازم به ذکر است که این مبلغ با توجه به پروژه و سختی آن می‌تواند متغیر باشد. در کشور آمریکا بهترین بازه قیمتی برای اشخاص با تجربه و کاردان ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار بوده که در نهایت مبلغ دقیق  با توجه به سختی پروژه تعیین می‌شود.
در این بین آن دسته از سئوکارانی که ترجیح می دهند دستمزد خود را به صورت ساعتی از کارفرما دریافت کنند حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار دستمزد دریافت می‌کنند. به طور میانگین ۲۵ درصد کارشناسانی که حقوق خود را به صورت ساعتی دریافت می‌کنند از این بازه قیمتی استقبال می‌کنند. اینگونه که متوجه شدیم بازار کار سئو در اروپا به نسبت ایران شرایط متفاوت‌تری از نظر حقوق و پرداختی دارد.

درآمد متخصصان سئو چقدر می تواند باشد؟

سخن پایانی

یک سئوکار، استراتژی‌ها و تکنیک‌های آموزش دیده و ارائه شده از سوی مشاورین سئو را برای افزایش تعداد بازدیدکنندگان یک وب‌سایت و کسب رتبه بالا در صفحه نتایج موتورهای جستجو اجرا می‌کند. با ایجاد سرنخ‌های بیشتر و تجزیه و تحلیل کردن وب‌سایت، فرصت‌های جدیدی برای رشد وب‌سایت خود و افزایش سوددهی ایجاد کنید. برای آشنایی با وظایف کارآموز سئو کلیک کنید.

با عنوان سئوکار ممکن است با اسم بازاریاب محتوایی یا بهینه‌سازی موتورهای جست و جو نیز شناخته شوید و در عوض شما عنوان شغلی بازاریاب آنلاین یا مدیر سایت را نیز داشته باشید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده و به خوبی با سئوکار و مسئولیت‌های این شخص آشنا شده باشید.

سوالات متداول درباره سئوکار

سئوکار چگونه می‌تواند مهارت‌های خود را به کارفرما نشان دهد و پروژه دریافت کند؟

اکثر افرادی که در حوزه سئو فعالیت می‌کنند برای خود یک رزومه می‌سازند تا به کارفرمایان نشان دهند که مهارت‌های خاص مورد نیاز برای اجرای استراتژی سئو را دارند، می‌توانند ترافیک را افزایش دهند و اطمینان حاصل کنند که وب‌سایت نزدیک به صفحه اول نتایج جست و جوی گوگل است.

مهم‌ترین مهارت‌هایی که سئوکار نیاز دارد، چیست؟

آشنایی با سه حوزه اصلی سئو یعنی سئو داخلی، تکنیکال و خارجی است.

سئوکار برای سئوی داخلی چه کارهایی انجام می‌دهد؟

سئوکاران سعی می‌کنند برای پوشش سئوی داخلی محتواهای خود را بر اساس اصول سئو بنویستد، برای تمام صفحات ساخته شده در سایت توضیح متا قرار دهند و تگ‌های عنوان خود را با کلمه کلیدی شروع کنند.

چگونه سئوکار وب‌سایت شما را در صدر نتایج جستجو قرار می‌دهد؟

فردی که تخصص او سئو است؛ یک وب‌سایت را آزمایش، تجزیه و تحلیل و تغییر می‌‌دهد تا برای موتورهای جستجو بهینه شود. با انجام فرآیند بهینه‌سازی وب‌سایت در صفحه نتایج جستجو گوگل رتبه بالایی کسب کرده و این‌گونه توسط افراد بیشتری دیده می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

2,765 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست