آموزش بخش URL inspection سرچ کنسول

درباره اینکه URL inseption چیست می‌توان گفت که با استفاده از این ابزار قدرتمند گوگل، کاربر می‌تواند جزئیات خزیدن، فهرست‌بندی و سرویس‌دهی URL وبسایت خود را مشاهده کند. با استفاده از URL inseption، کاربر با جزئیات نمایه‌سازی URL صفحه‌اش آشنا می‌شود. می‌توانید بفهمید که گوگل صفحه را ایندکس کرده یا نه، یا اگر که ایندکس شده، آیا این صفحه در سایت مپ اضافه شده است یا نه و یا اگر ایندکس نشده چه اروری دارد و دلیلش چیست.
همچنین با استفاده از این ابزار می‌توانید مشکلات سئوی موجود در سایت را تشخیص دهید. URL inseption ثبت آدرس صفحات سایت، به طور خاص برای بازرسی صفحات وب طراحی شده است، نه انواع فایل‌های دیگر مانند PDF، تصاویر و ویدئوها. همچنین اکر در بدو ساخت یک صفحه جدید در سایتتان آدرس آن صفحه را در URL inseption قرار دهید و درخواست ایندکس شما به گوگل ارسال شود، خیالتان راحت خواهد بود که سایتی نمی‌تواند محتوای شما را دزدیده و در سایت خود قرار دهد.

آموزش بخش URL inspection سرچ کنسول

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

اهمیت استفاده از گوگل سرچ کنسول برای افرادی که وب‌سایت دارند، پوشیده نیست. در این بین ابزارهای کنسول گوگل، نقش یک بازوی تنومند را برای متخصص سئو بازی می‌کند؛ زیرا به او سرنخ‌های متعددی برای چیدن یک نقشه راه اساسی برای بهینه‌سازی عملکرد سایت می‌دهد. اگر تاکنون فرصتی برای بررسی این پلتفرم رایگان و فوق‌العاده کاربردی که موتوری جستجوی محبوب یعنی گوگل در اختیارتان قرار داده نداشته‌اید، امروز پیشنهاد می‌کنیم یک نگاه کلی سرچ کنسول بیندازید. یکی از ابزارهای مهم در بخش OVERVIEW سرچ کنسول، URL inspection است.

URL inspection که اصطلاحا به آن در زبان فارسی ابزار بازرسی نیز گفته می‌شود، به افراد امکان بررسی هر صفحه از سایت را به طور جداگانه می‌دهد. در اینجا می‌توانید ببینید که مثلا صفحات محصول، دسته‌بندی و وبلاگ شما در نظر گوگل چگونه است و در لیست فهرست‌بندی آن، چه رتبه‌ای دارد. شما می‌توانید با وارد نمودن  URL صفحه، همه بخش‌های آن را مورد اسکن قرار دهید. در ادامه این مطلب از سری مقالات آموزشی آکادمی سئو پورفیض قصد داریم، به آموزش بخش URL inspection سرچ کنسول بپردازیم و جزئیات بیشتری را مطرح کنیم.

آنچه که در ادامه خواهید خواند:

  • بخش URL inspection سرچ کنسول چیست؟
  • نحوه استفاده از URL inspection سرچ کنسول
  • دیتایی که می توانید در URL inspection به دست آورید
  • بررسی ایندکس شدن سایت در گوگل با استفاده از URL inspection
  • بررسی ایندکس شدن سایت در گوگل با استفاده از دستورالعمل site:
  • سخن پایانی

بخش URL inspection سرچ کنسول چیست؟

ابزاری است که به سئوکار امکان بررسی هر صفحه از سایت را به صورت جداگانه و زنده می‌دهد. در اینجا مدیر سایت یا هر فرد دیگری که دسترسی به سرچ کنسول داشته باشد، می‌تواند وضعیت صفحه، مشکلات و هر آنچه که به بهبود عملکرد سایت یا همان صفحه روی کلمه کلیدی خاص کمک می‌کند را بیابد. به این نکته مهم توجه داشته باشید که این بخش همانگونه که از نامش پیداست تنها به بررسی  URL می‌پردازد و و برای بررسی فایل‌های ویدئویی، تصاویر یا پی دی اف نیست.  URL inspectionمفیدترین ابزار سرچ کنسول گوگل به شمار می‌رود؛ زیرا شرایط را برای تشخیص به موقع مشکلات صفحه از منظر سئو فراهم می‌کند.

سرچ کنسول چیست؟ URL inspection بخش

نحوه استفاده از URL inspection سرچ کنسول

به یکی از آسان‌ترین قسمت‌های آموزش بخش URL inspection سرچ کنسول رسیدیم.

نحوه استفاده از URL inspection سرچ کنسول

  1. وارد سرچ کنسول سایت خود شوید.
  2. در کادر کناری سمت راست در بخش OVERVIEW، سومین گزینه URL inspection است.
  3. روی این گزینه کلیک کنید.
  4. در بالای صفحه، یک باکس جستجو ظاهر می‌شود. در اینجا می‌توانید آدرس صفحه مورد نظر را وارد کنید.
  5. پس از این مرحله، با ارسال درخواست در کمتر از ۱۰ ثانیه، عملکرد صفحه در گوگل را می‌توانید مشاهده کنید.
  6. در صورت تمایل نیز می‌توانید روی گزینه تست آنلاین نیز بزنید.

نحوه استفاده از URL inspection سرچ کنسول

دیتایی که می توانید در URL inspection به دست آورید

پس از گذراندن مراحلی که در پاراگراف قبلی توضیح دادیم، می‌توانید ۵ نوع اطلاعات متفاوت از دیدگان گوگل درباره همان صفحه به دست آورید. مهم‌ترین اطلاعات در بخش URL inspection شامل موارد زیر هستند:

  • URL is on Google
  • Page availability
  • Mobile Usability ( با کلیک روی این گزینه اگر صفحه شما سازگار با موبایل باشد، این پیغام Page is usable on mobile را دریافت خواهید کرد. همچنین در چه تاریخی توسط خزنده‌های گوگل کراول شده را در همین صفحه قابل رویت است.)
  • Breadcrumbs ( در بخش URL inspection نیز می‌توانید بررسی کنید این صفحه‌ای که با شیوه بردکرامبز بهینه شده، آیا معتبر است یا خیر)
  • Sitelinks searchbox ( آخرین گزینه مرتبط به سایت لینک است که اگر از اسکیما استفاده کنید یا افزونه سرچ باکس را روی پنل مدیریت محتوای خود نصب کنید، می‌توانید از این ویژگی سایت لینک سرچ باکس گوگل بهره‌مند شوید. در URL inspection اگر صفحه مورد نظر شما با این ویژگی بهینه شده باشد، می‌تواند معتبر بودن یا نبودن آن را نیز ببینید.)

دیتایی که می توانید در URL inspection به دست آورید

بررسی ایندکس شدن سایت در گوگل با استفاده از URL inspection

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین کاربردی که این ابزار کنسول گوگل دارد، بررسی ایندکس شدن سایت یا حتی صفحه‌ای از سایت در گوگل است. در گذشته سئوکاران برای آنکه از ایندکس شدن سایت، مطمئن شوند به بخش COVERAGE سرچ کنسول مراجعه می‌کردند. در طی آخرین آپدیت سرچ کنسول و معرفی ابزار URL inspection کار برای چنین افرادی نیز آسان شده است.

URL inspection بررسی ایندکس شدن سایت در گوگل با استفاده از در

کافی است که آدرس دامنه خود را در باکس URL inspection وارد کنید. زمانی که با پیغام URL is available to Google مواجه شدید، یعنی سایت شما ایندکس شده و در دسترس گوگل است. اگر هم پیغام URL is not to Google را دریافت کردید، یعنی سایت شما متاسفانه ایندکس نشده است.

باز هم برای اطمینان، در همین بخش می‌توانید روی گزینه Request indexing بزنید و کمتر از یک دقیقه منتظر بمانید. اگر سایت شما ایندکس شده باشد، باز هم این پیغام URL is available to Google را دریافت خواهید کرد. اگر سایت در گوگل ایندکس نشده، بهتر است که کارهای زیر را انجام دهید:

  • همه بلاک‌های کراولرهای خود را در فایل txt حذف کنید.
  • هر گونه تگ یا برچسب نوایندکس را در سایت خود از بین ببرید.
  • صفحات خود را به سایت مپ معرفی کنید.
  • هر لینک داخلی نوفالو را حذف کنید.
  • لینک های داخلی قدرتمند بسازید.
  • بک لینک سازی را هوشمندانه در پیش بگیرید و لینک های با کیفیت بالا ایجاد کنید.
  • صفحات بی کیفیت را حذف و نو ایندکس کنید.

بررسی ایندکس شدن سایت در گوگل با استفاده از دستورالعمل site:

هرچند که گوگل ابزار جذاب URL inspection را در اختیار متخصصان سئو قرار داده، اما یک روش قدیمی نیز وجود دارد که افراد می‌توانید ایندکس شدن یا نشدن سایت خود را بررسی کنند. آن هم با استفاده از دستورالعمل site: است. معمولا از این شیوه برای آنکه افراد مطمئن شوند که سایت آن‌ها ایندکس شده و در SERP گوگل نمایش داده می‌شود، استفاده می‌کنند. برای این کار کافی است مراحل زیر را طی کنید:

  • به باکس جستجوی گوگل بروید.
  • در ابتدا site: و سپس آدرس سایت خود را وارد کنید. ( برای مثال site: https://poorfeyz.com/)
  • سپس دکمه Enter را بزنید. اگر در صفحه نتایج سایت خود را مشاهده کردید، می‌توانید با خیال آسوده برای استراتژی سئو برنامه‌ریزی کنید و مسیر را ادامه دهید.

_site بررسی ایندکس شدن سایت در گوگل با استفاده از دستورالعمل

سخن پایانی

بدون هیچ تردیدی ابزارهای سرچ کنسول و به ویژه URL inspection را که امکان بررسی آنلاین صفحات را برای سئوکاران فراهم می‌کند، نشان از قدرت این پلتفرم رایگان گوگل دارد. با استفاده از این ابزار می‌توانید از جهات مختلف مثل اینکه آیا اصلا ایندکس شده و گوگل آن صفحه مورد نظر شما را دیده است یا خیر. در چه زمانی توسط خزنده‌های گوگل، کراول شده، اصلا برای صفحه موبایل هم ریسپانسیو است؟! همچنین با ابزار بازرسی سرچ کنسول می‌توانید در صورت استفاده از افزونه سرچ باکس، مطمئن شوید که گوگل Sitelinks searchbox را برای صفحه شما فعال کرده است یا خیر.

همه کسانی که در حوزه وب‌سایت و بهینه‌سازی موتورهای جستجو فعالیت دارند، به کمک‌هایی که ابزارهای سرچ کنسول می‌تواند برای بهبود عملکرد سایت به آن‌ها کند، به خوبی واقف هستند. ابزارهایی که می‌توانید در کمتر از یک ساعت یک رویکرد کلی درباره عملکرد یک تا ۱۶ ماه سایت خود به دست آورید. اگر بخواهیم در یک جمله ابزار بازرسی یا همان URL inspection را توصیف کنیم، باید بگوییم ابزار کاربردی است که حداقل به شما نشان می‌دهد سایت و به طور کلی صفحات آن در نظر گوگل در چه شرایطی قرار دارند.

سوالات متداول درباره URL inseption

ابزار URL inspection سرچ کنسول چیست؟

URL inspection، یکی از ابزارهای مهم گوگل کنسول است که امکان بررسی سریع وضعیت صفحه را برای مدیر سایت یا کارشناس سئو فراهم می‌کند.

در بخش URL inspection کنسول گوگل چه اطلاعاتی نمایش داده می‌شود؟

در URL inspection، اطلاعاتی مثل ایندکس شدن یا نشدن سایت، نحوه کراول شدن و ساعت و زمانی که خزیده شد، ریسپانسیو بودن صفحه برای موبایل و اینکه سایت سرچ باکس برای آن صفحه معتبر است.

آیا ابزار بازرسی سرچ کنسول، ایندکس بودن یا نبودن صفحه را نشان می‌دهد؟

بله، زمانی که آدرس سایت را در باکس URL inspection وارد کردید و با پیغام URL is on Google را دیدید، یعنی سایت شما ایندکس شده است.

آیا با دستورالعمل site: هم می‌توان ایندکس بودن سایت را بررسی کرد؟

بله، پس از ابزار بازرسی گوگل کنسول برای اطمینان از در دسترس بودن سایت شما برای گوگل می‌توانید دستوالعمل site: را در بخش باکس گوگل اجرا کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

880 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست