مدیر سئو کیست و چه وظایفی دارد؟

معمولا کسانی که برای اولین بار وارد پروسه سئو تحت هر عنوانی مثلا کارآموزی یا کارشناسی سئو می‌شوند، یکی از آرزوهای آن‌ها رسیدن به سمت مدیریت است. مدیر سئو یکی از شغل‌های مهم در حوزه دیجیتال مارکتینگ است که وظایف بی‌شماری دارد. او باید استراتژی بچیند، به تیم‌های محتوا و شبکه‌های اجتماعی ایده بدهد، توانایی کار با ابزارهای آنالیز سایت را داشته باشد و در انتها هم به کارفرما گزارش ارائه دهد. شغلی کاملا نتیجه‌محور است و باید با دیتا به کارفرما ثابت کند که توانسته ترافیک را با توجه به بودجه، افزایش دهد.

مدیر سئو کیست؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

یکی از نقش‌های مهمی که معمولا در شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهایی که خدمات خود را به شکل آنلاین و از طریق وب‌سایت در دسترس کاربران قرار می‌دهند، مدیر سئو است. SEO Manager فردی است که به نسبت سایر اعضای تیم سئو، وظایف بزرگتر و بیشتری را بر عهده دارد. در مقابل حقوق دریافتی او هم بیشتر است.

از جمله وظایف او می‌توان به نظارت روی فعالیت بخش‌های مختلف مثل تیم محتوا، چیدن استراتژی‌های راهبردی برای جلو بردن اهداف کسب و کار با توجه به جامعه مخاطبان هدف، اشاره کرد. آن‌ها معمولا طیف گسترده‌ای از کارها را انجام می‌دهند و فردی هستند که باید به کارفرما و مدیر کسب و کار، گزارش وضعیت سایت پس از چند ماه استخدام را ارائه کنند و برای سایت لینکسازی انجام دهید و ترافیک بیاورند. در ادامه مطلب از آکادمی سئو پورفیض قصد داریم تا بیشتر درباره شغل مدیر سئو و وظایف او صحبت کنیم.

عناوینی که در ادامه مطالعه خواهید کرد:

  • وظایف مدیر سئو چیست؟
  • خلاصه کار مدیر سئو
  • مسئولیت‌های SEO Manager
  • ۱۰ مهارت مورد نیاز مدیر سئو
  • چه زمانی مدیر سئو می‌شوید؟
  • جمع‌بندی

وظایف مدیر سئو چیست؟

آنچه که ویژگی متمایزی به مدیران سئو می‌بخشد، تجربه‌ای است که ممکن در طی چندین سال به دست آورند. اگر عدد دقیقی برای تعداد سال‌های تجربه یک مدیر حرفه‌ای سئو بیان نمی‌کنیم، دلیل آن این است که با توجه به توانایی، مهارت‌ها و پس از آن اعتماد به نفس افراد می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال برخی سوال می‌پرسند که زمان لازم برای سئوکار شدن، چقدر است؟! این سوال فوق‌العاده کلی است و برای هر فردی می‌تواند زمان جداگانه‌ای تعریف شود. برای آشنایی با وظایف مشاور سئو کلیک کنید.

حالا از اصل ماجرا که شرح وظایف مدیر سئو است، دور نشویم. آن‌ها همه جنبه‌های موتورهای جستجو را در نظر بگیرند، مثلا شناخت جداگانه الگوریتم های گوگل، نحوه کارکرد هر کدام و ارائه استراتژی برای یافتن بازدیدکنندگانی که می‌توانند مشتریان ثابت یک سایت شوند. او باید برنامه‌های را ترتیب دهد که نه تنها به ماندگاری بازدیدکنندگان قبلی کمک کنند، بلکه باید بازدید روزانه و ماهانه سایت را افزایش دهند.

با نگاهی به میلیاردها صفحه وب در دسترس، مطمئنا استراتژی قدرتمندی باید این پوزیشن شغلی ترتیب دهد تا بتواند با سئو  و قرار دادن محتواهای مورد نیاز کاربر، به جذب کاربران به وب‌سایت کمک کند. در نگاه اول ممکن است، تفاوتی میان مدیر دیجیتال مارکتینگ با  SEO Manager دیده نشود، چندان هم تفکر اشتباهی نیست. یعنی هر دو آن‌ها هدف مشترکی را دنبال می‌کنند و آن هم افزایش آگاهی از برند و در نهایت فروش بیشتر است. با این تفاوت که مدیران سئو به دنبال افزایش دیده شدن سایت از طریق فناوری است که آن را به یک نقش کلیدی و کاملا تخصصی تبدیل می‌کند. برای آشنایی با وظایف کارشناس سئو کلیک کنید.

وظایف مدیر سئو چیست؟

خلاصه کار مدیر سئو

به صورت خلاصه، مدیر بهینه‌سازی موتورهای جستجو کارهای زیر را انجام می‌دهد یا بهتر است بگوییم برای آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کند:

  • بهینه‌سازی وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی و چیدن استراتژی کلی برای پیشبرد اهداف محتوایی بیزنس
  • مدیریت محتوای وب‌سایت ( اینکه چه نوع محتوایی باید تالیف، ساخته و در چه قالبی انتشار داده شود)
  • لینک‌سازی و هماهنگی برای اجرای استراتژی لینک‌بیلدینگ (برای مثال این مدیریت سئو است که مشخص می‌کند لینک‌سازی خارج از صفحه به صورت رپورتاژ آگهی باشد یا خیر؟!)
  • بستن کمپین‌های رپورتاژ آگهی
  • توضیح به کارفرما درباره هزینه‌های مورد نیاز برای افزایش بازدید سایت
  • نظارت مداوم روی سایت و تجزیه‌وتحلیل کاربران
  • تحلیل بازار، مخاطبان هدف و مدیریت بخش عمومی دیجیتال مارکتینگ
  • تحقیق کلمات کلیدی
  • تحلیل تکنیکال سایت

خلاصه کار مدیر سئو

مسئولیت‌های مدیر SEO

عمده مسئولیت‌های مدیر سئو که به محض بستن قرارداد با شرکت مورد نظر، شروع به انجام آن‌ها می‌کند شامل موارد زیر هستند:

  • توسعه و اجرای استراتژی‌های موثر برای بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)
  • طراحی سایت، نظارت روی رسانه‌های اجتماعی و هماهنگی ایجاد محتوا، تبلیغات کلیکی، فعالیت‌های مرتبط با مدیریت بخش‌های خارج از سایت، سئوی محلی و ارائه گزارش عملکرد.
  • بهینه‌سازی صفحات وبلاگ، محصول و لندینگ پیج‌ها
  • قرارگیری در جریان و روند روش‌های نوین دیجیتال مارکتینگ و سئو

۱۰ مهارت مورد نیاز مدیر سئو

مدیران سئو علاوه بر ۱۰ مهارتی که قرار است در ادامه به آن‌ها اشاره کنیم، نیاز دارند. بلکه نیاز دارند تا درباره علوم کامپیوتر نیز اطلاعاتی داشته باشند. مدیر عامل و یکی از بنیان‌گذران شرکت ماز، رند فیشکین بیان می‌کند که این نقش، اساسا به دانش و درک عمیقی درباره هر موضوعی نیاز دارد. نقشی کاملا نتیجه‌محور که پس از گذشت حداقل ۶ ماه باید نتایج پیشرفت سایت به مدیر کسب و کار نشان داده شود. برای آشنایی با وظایف کارآموز سئو کلیک کنید.

معمولا از مدیران سئو انتظار می‌رود که توانایی ارائه ایده‌های محتوایی و تجزیه و تحلیل داده‌ها را داشته باشند. آن‌ها باید کار با ابزارهای گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس را بدانند. ممکن است در برخی از آگهی‌های شغلی که در جابینجا قرار داده می‌شود، ببینید که بسیاری از شرکت‌ها به دنبال جذب مدیران سئویی هستند که حداقل دو تجربه موفقیت‌آمیز در زمینه بهینه‌سازی موتورهای جستجو و مدیریت پروژه را دارند. اصلی‌ترین مهارت‌های مورد نیاز مدیر سئو شامل موارد زیر هستند:

  1. ارائه، توسعه و اجرای استراتژی‌های سئو موفق مطابق با روندهای روز دنیا
  2. مهارت تحقیق کلمات کلیدی مرتبط جهت هدایت تیم محتوا
  3. توانایی بررسی و آنالیز سایت با استفاده از ابزارهای سئو سنج
  4. مهارت بررسی بخش‌های فنی سایت و انتقال آن به نیروهای زیر مجموعه جهت برطرف کردن هرگونه اختلالی
  5. توانایی و مهارت ارتباط‌گیری با تیم محتوا، توسعه‌دهنده سایت
  6. توانایی اجرای درست کمپین‌های تبلیغاتی و نظارت روی روند و عملکرد آن‌ها
  7. آشنایی با روش های استاندارد و رایج سئو
  8. آشنایی با HTML/CSS
  9. تجربه در زمینه ارائه گزارش
  10. ذهنیت تحلیلی قوی

مهارت مورد نیاز مدیر سئو

چه زمانی مدیر سئو می‌شوید؟

برخی از افراد ممکن است به محض اینکه درگیر مبحث سئو شوند، به مدیریت فکر کنند و دوست داشته باشند بازار کار سئو در ایران بدانند. این سوال نیز ذهن آن‌ها را درگیر سازد که دقیقا زمانی که می‌توانند به عنوان مدیر بخش سئو در شرکتی معتبر یا حتی به صورت فریلنسر فعالیت کنند، چه زمانی است؟! درک و اهمیت سئو برای یک کسب و کار آنلاین می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، بنابراین پذیریش این سمت نیاز به تجربه، مهارت فنی و ارتباطی قوی دارد.

اگر از ۱۰ مهارتی که در بالا اشاره کردیم، برخوردار هستند و از طرفی از چالش‌های دنیای سئو لذت می‌برید و تشنه یادگیری هستید، می‌توانید برای ارسال رزومه و پذیرش پروژه‌های سئو با عنوان مدیریت اقدام کنید. مدیریت در حرفه بهینه‌سازی موتورهای جستجو نیاز به تجربه تیمی، کنترل و ارائه نقشه راه به افراد گروه دارد. زیرا بخش بزرگی از این حرفه را مدیریت تشکیل داده و بخش دیگر را مهارت‌های فنی که لازمه کار هستند.

چه زمانی مدیر سئو می‌شوید؟

شما می‌توانید با پیمودن گام‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، پله پله خود را برای SEO Manager شدن آماده کنید:

۱. یاد بگیرید که سئو دقیقا چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

اگر در این زمینه فردی نوپا هستید، با درک اینکه سئو چیست و چگونه کار می‌کند، مرحله ابتدایی مسیر را طی کنید. پس از آن برای یادگیری روندهای روز دنیا قدم بردارید.

۲. تمرین مهارت‌های سئو

سئو علم و هنری است که با یادگیری تئوری آن، نه تنها متخصص سئو نخواهید شد، فرسنگ‌ها با سمت مدیریت نیز فاصله دارید. هر آنچه را که در این حوزه آموزش می‌بینید، روی وب‌سایت شخصی خود اجرا و تمرین کنید.

۳. کسب تجربه مرتبط

برای تبدیل شدن به یک SEO Manager موفق باید تا می‌توانید روی تجربه مرتبط به دست آورید. تاکنون فردی با کمتر از یک سال تجربه سئو و کار روی سایت‌های مختلف نتوانست به سمت مدیریت دست یابد. این مسیر باید پله به پله پیموده شود.

۴. ساخت چند نمونه کار قوی

این گام کاملا به مسیر آموزشی شما بستگی دارد. شما می‌توانید دوره‌ها، پروژه‌ها و با ارزش‌ترین مهارت‌های خود را به یک نمونه کار اضافه کنید و از طریق آن یک رزومه عالی بسازید.

جمع‌بندی

با مطالعه این مقاله متوجه شدیم که سمت مدیر سئو دقیقا کیست و چه وظایفی دارد. آنچه که باعث وجه تمایز مدیران بهینه‌سازی موتورهای جستجو می‌شود، تجربه کاری مرتبط، ارائه نمونه‌کارهای قوی و سابقه مدیریت یک تیم سئو است.

سوالات متداول درباره مدیر سئو

مدیر سئو چه کسی است؟

SEO Manager، فردی است که صفر تا صد پروژه بهینه‌سازی موتورهای جستجو را به عهده دارد. تیم‌های محتوا، شبکه‌های اجتماعی و لینک بیلدینگ نیز زیر نظر او کار می‌کنند

وظایف SEO Manager چیست؟

مهم‌ترین وظایف مدیران سئو، برنامه‌ریزی، ارائه استراتژی متناسب با اهداف کسب و کار و توسعه وب‌سایت است.

مدیریت سئو چه مهارت‌هایی باید داشته باشد؟

مهارت‌های مورد نیاز SEO Manager شامل توانایی ارائه گزارش عملکرد، برقراری ارتباط با تیم‌های محتوا و توسعه دهنده سایت، توانایی برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی و ارائه ایده‌های محتوایی ارزشمند و اجرای آن‌ها.

چه زمانی می‌توانیم مدیر سئو شویم؟

برای رسیدن به سمت مدیریت سئو باید حداقل چندین سال تجربه کاری مرتبط، نمونه‌های موفق قابل ارائه و مستنداتی که نشان دهد شما تاکنون توانسته‌اید چندین پروژه بهینه‌سازی موتورهای جستجو را به موفقیت برسانید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

3,175 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست