آموزش بخش OVERVIEW سرچ کنسول

کمتر کسی از صاحبان میلیون‌ها سایت فعال در گوگل را دیده‌ایم که سرچ کنسول را نشناسند. این پلتفرم رایگان و فوق‌العاده کاربردی گوگل، در حقیقت نقش دست‌ها و پاهای یک تیم سئو را بازی می‌کنند؛ زیرا به آن‌ها رویکرد می‌دهند و می‌توانند موفقیت و حتی صفحاتی که دارای مشکل هستند را بیابند. یکی از مهم‌ترین قسمت‌های این پلتفرم، OVERVIEW است که خود از بخش‌های گوناگون تشکیل می‌شود. در اینجا به آموزش بخش OVERVIEW سرچ کنسول و معرفی جداگانه هر کدام از قسمت‌های آن می‌پردازیم.

آموزش بخش OVERVIEW سرچ کنسول

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

بی شک سرچ کنسول یکی از بهترین پلتفرم‌های رایگانی است که گوگل در اختیار صاحبان وب‌سایت قرار داده است. این پلتفرم از بخش‌های متفاوتی ایجاد شده که هر قسمت یک داده و گزاراش جداگانه‌ای را در اختیار متخصص سئو قرار می‌دهند. آماری که به بهبود کارکرد بهتر سایت منجر می‌شود. ما ادامه این مطلب از مجموعه مقالات آموزشی آکادمی سئو پورفیض را به معرفی و آموزش بخش OVERVIEW سرچ کنسول به صورت کلی اختصاص داده‌ایم. آنچه که در ادامه خواهید خواند:

  • OVERVIEW سرچ کنسول شامل چه قسمت هایی می شود؟
  • سخن پایانی

OVERVIEW سرچ کنسول شامل چه قسمت هایی می شود؟

پس از ثبت سایت در سرچ کنسول و تایید مالکیت سایت، مطمئنا با یک صفحه‌ای همانند عکس زیر روبه‌رو خواهید شد. اولین گزینه‌ای هم که در مقابل دیدگان شما قرار خواهد گرفت، بخش OVERVIEW در کادر کناری کنسول گوگل است. OVERVIEW یک دید کلی از نمای سایت شما در گوگل ارائه می‌دهد. در این بخش در ابتدا یک نمودار را می‌بینید که عملکرد سایت را در یک نگاه بین بازه زمانی مثلا ۶ ماهه به شما نشان می‌دهد.

در اینجا متوجه می‌شوید که گوگل چگونه سایت شما رصد می‌کند و اصلا تاکنون کدام صفحات شما دیده شده و کدام صفحات اصلا دیده نشده است. حالا در ادامه به صورتا خلاصه درباره همه آیکون‌های OVERVIEW سرچ کنسول برای شما توضیح خواهیم داد.

سرچ کنسول شامل چه قسمت هایی می شود؟ OVERVIEW

۱. Performance در سرچ کنسول

نام Performance، برای یک سئوکار حرفه‌ای به خوبی آشناست؛ زیرا در اینجا می‌تواند در یک نگاه دریابد که مثلا در بازه زمانی سه ماه چقدر سایت او رشد داشته است. البته اطلاعات ودیتاهای دریافتی از این قسمت تنها به همین موارد ختم نمی‌شود.

در اینجا شما می‌توانید ببینید که وب‌سایت شما روی چه کلمات کلیدی و کلا در کدام صفحات در گوگل دارای چه رتبه‌ای است. در جدیدترین نسخه سرچ کنسول امکان رویت عملکرد سایت حداقل در ۱۶ ماه قبل را دارید. نکته مهم این است که این اطلاعات از زمانیکه سایت خود را در کنسول گوگل ثبت کنید، در دسترس هستند.

اگر نگران آپدیت هسته اصلی گوگل هستید، پیشنهاد می‌کنیم به طور مرتب، عملکرد سایت خود را بررسی کنید تا متوجه شوید که کدام صفحات و کلمات کلیدی شما نیاز به بهینه‌سازی دارند. در تب پرفورمنس شما با فیلترهای گوناگونی مثل queries، pages، countries، devices، search appearance و Dates مواجه می‌شوید. در بخش بالای پرفورمنس نیز Total clicks، impressions، average CTR و average position سایت در دسترس هستند.

Performance در سرچ کنسول

۲. URL Inspection در سرچ کنسول

پس از تب Performance، تب URL Inspection را می‌بینید. این ابزاری است که به شما امکان تجزیه و تحلیل هر کدام از آدرس صفحات سایت را به صورت جداگانه می‌دهد. در اینجا همچنین می‌توانید به اطلاعات بیشتری از جمله ایندکس شدن یا نشدن صفحه و نکات فنی آن دسترسی پیدا کنید. همچنین اطلاعاتی درباره انواع اسکیما و داده‌های ساختار یافته، سازگاری با موبایل  و Sitelinks searchbox نیز در اختیارتان قرار می‌دهد.

در سرچ کنسول URL Inspection

۳. بخش Index درOVERVIEW

این بخش که در نسخه‌های قدیمی با نام Index coverage شناخته می‌شد شامل سه قسمت Pages، sitemap و Removals است. بخش Index بیشترین اطلاعات در حوزه تکنیکال را در اختیار مدیر قرار می‌دهد. در اینجا، صفحات ایندکس شده و نشده نشان داده می‌شود. با کلیک روی قسمت سایت مپ می‌توانید تعداد آدرس‌های ارسال شده به گوگل و وضعیت آن‌ها را ببینید.

اگر هم روی Removals بزنید، ابزارهای Removal Temporary، Outdated Content و SafetSearch Filtering را خواهید دید. به طور کلی ابزار Removals ابزاری است که به شما امکان می‌دهد به طور موقت صفحاتی را از دید گوگل پنهان سازید و مسدود کنید. این صفحات ایندکس می‌شوند، اما برای مدت زمان مشخصی در حالت مسدود هستند.

OVERVIEWدر Index بخش

۴. بخش Experience

این ابزار شامل سه بخش Page experience overview، Core Web Vitals و Mobile Usability است. در Page experience overview اغلب گزارش خلاصه‌ای از تجربه کاربری بازدیدگنندگان سایت ارائه می‌دهد. الگوریتم های گوگل، معیارهای جداگانه‌ای را برای سنجش تجربه کاربری در صفحات شما در نظر می‌گیرند و براساس سیگنال‌های دریافتی در صفحه موبایل و دسکتاپ برای رتبه‌بندی آن آدرس استفاده می‌کند.

بخش Experience

ابزار Core Web Vitals، سرعت لود صفحات، پاسخگویی و تجربه کاربران را از نظر سرعت سایت مورد آزمایش قرار می‌دهد. با استفاده از این گزارش، سایت‌ها میتوانند نقاط ضعف و نیاز به بهبود را تقویت کنند. یک صفحه زمانی در گزارش Core Web Vitals خوب خواهد بود که قدرت بارگذاری محتواهای آن هم در صفحه موبایل و هم در دسکتاپ در حالت CLS و LCP و از نظر فنی در شرایط FID باشد.

ابزار Mobile Usability، سومین گزینه‌ای است که در بخش Experience از زیر مجوعه‌های OVERVIEW سرچ کنسول می‌بینید. همانگونه که از نامش پیداست، این ابزار به شما نشان می‌دهد که صفحات شما نیز از نظر خوانایی و سرعت در شرایط خوبی هستند یا خیر. این بخش نباید هیچ داشته باشد تا آدرس سایت بتواند در تست موبایل فرندلی و تجربه کاربر از پیمایش سایت شما در موبایل واجد شرایط خوب باشد.

ابزار Mobile Usability

۵. ابزار یا تب Enhancement

این تب در OVERVIEW سرچ کنسول خود از سه بردکرامب، FAQ و Sitelinks searchbox تشکیل شده است. در حقیقت این تب را باید یکی از مهمترین بخش‌های سرچ کنسول دانست که به دستیابی سایت به پیشرفت و نتایج غنی کمک می‌کند. از breadcrumbs گرفته تا اسکیما FAQ (سوالات متداول) و سایت لینک‌هایی که از طریق باکس جستجو به دست می‌آورید. در گزارش بردکرامبز سرچ کنسول می‌توانید ببینید که چند مورد از صفحات شما از نظر این ساختار معتبر هستند.

ابزار یا تب Enhancement

در گزارش FAQ ابزار Enhancement هم می‌توانید از درست بودن یا نبودن اسکیما سوالات متداول سایت خود نیز مطمئن شوید و اینکه در قالب اسنیپت یعنی داده ساختار یافته در یک باکس منظم به کار نمایش داده می‌شوند. آخرین بخش به گزارش Sitelinks searchbox اختصاص دارد. نوار جستجو را در برخی از سایت‌ها پیش از آنکه روی آدرس کلیک کنید، دیده‌اید؟!

این همان سایت لینک سرچ باکس، یکی دیگر از داده‌های ساختاریافته است. زمانیکه از ویژگی یا اصطلاحا مارک آپ استفاده می‌کنید، گوگل یک نوار جستجوی جداگانه به شما می‌دهد که به آن سایت لینک گفته می‌شود. حالا در ابزار Enhancement سرچ کنسول می‌توانید گزارش دقیق معتبر بودن همه صفحاتی که با این زبان نشانه‌گذاری شده‌اند را ببینید.

Enhancement در تب Sitelinks searchbox

۶. بخش Links

در قسمت انتهایی در OVERVIEW سرچ کنسول بخش Links را می‌بینید. یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین کارهایی که باید برای سایت انجام دهید لینک سازی، اعم از لینک داخلی و لینک خارجی است.  در اینجا می‌توانید گزارشی از لینک‌های داخلی، لینک های خارجی و تاپ‌ترین سایت‌هایی که به سایت لینک داده‌اند و مهم‌ترین انواع انکرتکست سایت خود را ببینید.

سرچ کنسول OVERVIEW در Links بخش

۷. بخش Settings

از نامش به خوبی پیداست که این ابزار OVERVIEW سرچ کنسول مرتبط به بخش تنظیمات است. در Ownership verification، می‌توانید مالکیت سایت خود را در سرچ کنسول تایید کنید. در بخش Change of address می‌توانید، آدرس سایت را تغییر دهید.

همچنین با کلیک روی گزینه Associations، می‌توانید آدرس سایت خود با روی ابزارهای دیگر مثل گوگل آنالیتیکس، سینک کنید. به طور کلی همه سرویس‌های متصل را مشاهده کنید. در پایین‌تر آن یک گزینه Pending requests قرار دارد که از روی آن می‌توانید، لیستی از درخواست‌های اتصال را ببینید. در صفحه Settings امکان مشاهده گزارش  وضعیت کراول سایت نیز وجود دارد.

سرچ کنسول OVERVIEW در Settings بخش

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد به صورت خلاصه به آموزش بخش OVERVIEW سرچ کنسول بپردازیم و نکات لازم و مهم را ارائه دهیم. همانگونه که متوجه شدید، این گزارش‌های سرچ کنسول و دسترسی به ابزارهایی که توانایی نمایش عملکرد ۱۶ ماهه سایت، معتبر بودن برخی صفحات که با بردکرامبز بهینه شده، صفحاتی که ایندکس شده و در انتها نحوه کراول شدن سایت توسط موتورهای جستجوی گوگل کمک زیادی به ارتقای سایت و بهبود عملکرد و رتبه‌بندی کلمات کلیدی می‌کنند.

یک مشاور سئو پیش از ارائه هرگونه برنامه و استراتژی با نگاهی کلی به این گزارش‌ها می‌تواند روند و عملکرد سایت را پیش از بیان راهکارهای خود از منظر گوگل مورد بررسی قرار دهد.ب

سوالات متداول بخش OVERVIEW سرچ کنسول

مهم‌ترین بخش‌های OVERVIEW سرچ کنسول کدام گزینه‌ها هستند؟

بخش کلی یا همان OVERVIEW در کنسول گوگل از دسترسی به ابزارهای مختلف تشکیل شده است که مهم‌ترین آن‌ها Performance، URL Inspection، Experience و ابزار Enhancement هستند.

در Performance سرچ کنسول تا چه بازه زمانی می‌توان عملکرد سایت را مشاهده کرد؟

در جدیدترین نسخه search console در بخش OVERVIEW و Performance تا بازه زمانی ۱۶ ماهه می‌توان عملکرد سایت را مشاهده کرد.

در بخش ایندکس سرچ کنسول، مهم‌ترین مواردی که می‌توان رصد کرد، چیست؟

در ایندکس یا همان Index coverage، می‌توان تعداد صفحاتی که تاکنون ایندکس شده‌اند و صفحاتی که اصطلاحا Removal شده و مهم‌تر از همه درست بودن sitemap مشاهده کرد.

ابزار Experience در بخش OVERVIEW سرچ کنسول چیست؟

ابزار Experience، هر آنچه که مرتبط با تجربه کاربری است مثل سرعت لود مهم‌ترین محتوای سایت، قابلیت رویت سایت در دسکتاپ و نسخه موبایل را می‌توان رصد کرد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

602 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست