آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول + عکس

یکی از مهم‌ترین ابزارهای سئو سنج سایت، پلتفرم رایگان گوگل سرچ کنسول است. با توجه به سابقه درخشانی که ابزارهای آن از خود نشان داده، اکیدا به همه دارندگان وب‌سایت توصیه می‌شود که به محض راه‌اندازی و پس از مدتی کار روی بهینه‌سازی و ساخت صفحات اصلی و فرعی، سایت را در سرچ کنسول ثبت کنند. در ادامه با آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول همراه آکادمی سئو پور فیض باشید.

آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

کنسول جستجوی گوگل ابزارهای متنوعی دارد که می‌توانید از گزارش‌های آن برای دسترسی به اطلاعات و درکی که گوگل از سایت شما دارد، استفاده کنید. نکته مهمی که نباید از آن غافل شوید این است سرچ کنسول به تدوین استراتژی سئو سایت و بهبود عملکرد آن نیز کمک می‌کند. همچنین اگر سایت شما دارای مشکلات و خطاهایی باشد نیز با ثبت سایت در سرچ کنسول می‌توانید خطاها را بیابید و آن‌ها را برطرف کنید. در این بخش از مجموعه مقالات آموزشی آکادمی سئو پورفیض یاد می‌گیرید تا وب‌سایت خود را در کنسول گوگل ثبت کنید.

  • چگونه مالکیت وب سایت خود را در سرچ کنسول دریافت کنیم؟
  • مراحل ثبت سایت در سرچ کنسول
  • سخن پایانی

نحوه سبت سایت در گوگل سرچ کنسول

یکی از کارهایی که باید قبل از اینکه سراغ ثبت سایت خود در کنسول گوگل انجام دهید، یافتن یا تثبیت مالکیت سایت شماست. برای انجام این کار در ابتدا باید گوگل سرچ کنسول ثبت‌نام کنید. سپس وب‌سایت خود را اضافه و با دریافت ایمیل از سوی گوگل، دامنه خود را تایید و اضافه کنید. اگر این مرحله را انجام ندهید، هیچگونه دیتا و گزارشی نمی‌توانید برای دامنه و صفحات سایت خود دریافت کنید.

چگونه مالکیت وب سایت خود را در سرچ کنسول دریافت کنیم؟

مراحل ثبت سایت در سرچ کنسول

پس از آنکه تایید مالکیت سایت خود را کنسول گوگل دریافت کردید، مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول؛ یک اکانت در گوگل سرچ کنسول بسازید

در این مرحله کافی است که به Google search console بروید و گزینه Start now بزنید. اگر قبلا یک اکانت یا حساب کاربری در گوگل ساخته‌اید و با همان وارد مروگر می‌شوید، می‌توانید با آن اکانت در سرچ کنسول نیز لاگین شوید. در غیر این صورت باید یک اکانت بسازید و پس از آن وارد کنسول شوید.

نکته مهم: اگر هم قبلا در گوگل آنالیتیکس یک اکانت داشته‌اید، با همان نیز می‌توانید وارد سرچ کنسول شوید. داشتن یک اکانت در گوگل که قابلیت دسترسی آسان به ابزارهای سرچ کنسول را برای شما فراهم می‌کند، به نفع شما خواهد بود.

مرحله اول؛ یک اکانت در گوگل سرچ کنسول بسازید

مرحله دوم؛ نشانی وب سایت خود را اضافه کنید

در منوی کناری در اولین بخش یعنی Search Property با کلیک روی گزینه Add Property، آدرس یا URL سایت خود را وارد کنید. سپس روی گزینه continue بزنید.

مرحله دوم؛ نشانی وب سایت خود را اضافه کنید

نکته مهم: نحوه عملکرد گوگل با سایت‌هایی که پیشوند آدرسشان با http:// و https:// و همچنین http://www و http:// (بدون www) متفاوت است؛ زیرا هر کدام از این‌ها یک نوع وب‌سایت متفاوت می‌شناسد. در اینجا می‌توانید آدرس سایت خود را به یکی از این ۴ حالت ذکر شده وارد کنید و تعبیر گوگل و گزارش‌های آن را ببینید.

مرحله سوم؛ مالکیت سایت خود را فعال و کنید

کار بعدی برای ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل تایید مالکیت شماست. شما این کار را به ۵ روش و شیوه مختلف می‌توانید انجام دهید:

۱. ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول با دانلود و آپلود فایل Html

اگر قصد دارید که این شیوه را انتخاب کنید، باید فایل مربوط به داده‌های سایت خود که معمولا در هاست در بخش public_html ذخیره می‌شود را دانلود کنید. سپس همان فایل را در پوشه ROOT سایت خود بارگذاری کنید. پس از انجام این فرآیند و آپلود روی گزینه VERIFY بزنید و به مرحله بعدی بروید.

نکته: شما باید همیشه فایل سایت خود را در ROOT حفظ کنید؛ زیرا در صورت حذف آن مالکیت سایت شما نیز از روی کنسول گوگل پاک می‌شود.

Html تایید مالکیت وب سایت با دانلود و آپلود فایل

۲. ثبت سایت در سرچ کنسول با تایید مالکیت وب سایت با تگ Html

اگر روش انتخابی شما برای ثبت وب سایت در کنسول گوگل و تایید مالکیت از طریق تگ Html است باید متا تگ ارائه شده توسط گوگل را کپی و آن را به بخش هدینگ سایت خود یا همان <head> اضافه کنید. اگر وب‌سایت شما وردپرسی است کد تایید گوگل را به شیوه زیر اضافه کنید:

Yoast SEO > GENERAL > WEBMASTER Tools

تایید مالکیت وب سایت با تگ Html

۳. ثبت سایت در سرچ کنسول از طریق گوگل آنالیتیکس

زمانیکه قبلا شما در گوگل آنالیتیکس وب‌سایت خود را نصب کرده‌اید و دارای یک اکانت در آن هستید، از همان اکانت نیز می‌توانید وارد کنسول گوگل شوید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی دکمه تایید یا VERIFY بزنید.

۴. ثبت سایت در search console از طریق گوگل تگ منیجر

اگر پیش از این Google Tag Manager را در بخش head سایت خود نصب کرده‌اید، از آنجا نیز می‌توانید گوگل سرچ کنسول را به طور خودکار تایید و فعال کنید.

تایید مالکیت وب سایت از طریق گوگل تگ منیجر

۵. ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول با استفاده از ارائه دهنده نام دامنه

اگر امکان تایید هیچکدام از روش‌های بالا را ندارید، می‌توانید تنظیمات DNS خود را ویرایش و تنظیم کنید. اگر هم به مسائل فنی سایت تسلط ندارید، بهتر است اصلا سراغ این روش نروید؛ زیرا باید بدانید چگونه مقدار DNS دامنه سایت خود را ویرایش کنید. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که از توسعه دهنده سایت خود کمک بگیرید.

تایید مالکیت وب سایت از طریق DNS در سرچ کنسول

مرحله چهارم؛ همه این فرآیند را برای اضافه کردن کلیه تغییرات اعمال کنید

زمانیکه یکی از آدرس‌های وب‌سایت خود را مثلا با http اضافه کردید، برای سایر آدرس‌هایی که در پاراگراف دوم به آن اشاره کردیم را باید همه این مراحل را طی کنید. باید این روند را دوباره دنبال کنید تا زمانیکه تغییرات اعمال شود.

برای مثال اگر https را روی وبسایت خود نصب کرده‌اید، باید هر ۴ نمونه را اضافه و تایید کنید. همانند مثال زیر:

  • http://www.example.com
  • http://example.com
  • https://www.example.com
  • https://example.com

در انتها نیز باید اشاره کنیم، پس از ثبت سایت در سرچ کنسول و تایید آن، برای انجام هر کاری اعم از اینکه چه افرادی به مالکیت کنسول گوگل شما دسترسی دارند را بررسی کنید. همچنین می‌توانید کاربرانی را که مایلید اضافه کنید، از طریق بخش SETTINGS همه این فرآیند را انجام دهید. کار شما به پایان رسید، اکنون شما به گوگل سرچ کنسول دسترسی یافته‌اید و می‌توانید از همه تنظیمات، گزارش‌های آن برای بهبود عملکرد سایت خود استفاده کنید.

سخن پایانی

با توجه به امکانات و ابزارهایی که گوگل سرچ کنسول در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد، بیشتر دارندگان وب‌سایت برای بهبود عملکرد سئو، کشف خطاها و بالا بردن رنک کلمات کلیدی خود از این ابزار استفاده کنند. ثبت سایت در سرچ کنسول، یکی از کارهایی است که بیشتر افراد با طی کردن مراحلی که در بالا بیان کردیم، به راحتی می‌توانید خودتان دست به کار شوید و انجام دهید.

سوالات متداول درباره ثبت سایت در سرچ کنسول

آیا همه می‌توانند سایت خود را در کنسول گوگل، ثبت کنند؟

بله، همه کسانی که دارای وب‌سایت رسمی هستند می‌توانند سایت خود را با گذراندان ۴ مرحله در search console ثبت کنند.

با چه روش‌هایی می‌توانیم مالکیت سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنیم؟

با ۵ روش می‌توانیم مالکیت سایت خود را در google search console ثبت کنیم. این روش‌ها عبارتند از فایل Html، تگ Html، گوگل تگ منیجر، اکانت گوگل آنالیتیکس و تغییر در DNS.

برای ثبت سایت کنسول گوگل، آدرس را باید در کجا وارد کنیم؟

در منوی کناری search console، در بالای سمت راست یک بخش به Search Property بروید و روی گزینه Add Property بزنید و آدرس سایت را وارد کنید.

آیا از طریق سی پنل هاست می‌توان سایت را به کنسول گوگل اضافه کرد؟

بله. با تایید سایت از طریق معرفی فایل Html، از طریق هاست و دانلود و بارگذاری فایل در پوشه ROOT و روی VERIFY بزنید تا فایل سایت، حفظ شود. پس از آپلود فایل و تایید با گذراندن مراحل بعدی می‌توانید سایت را به کنسول اضافه کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

595 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست