چگونه سئو سایت وردپرس را بالا ببریم؟

وردپرس یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های مدیریت محتوا در فضای آنلاین است که بیشترین سایت‌ها روی آن لانچ شده‌اند. سئولپ سایت وردپرس با ایجاد افزونه‌های سئو مثل یواست، انتخاب هاست مناسب، نوشتن محتوای ایده‌آل و بهینه‌سازی عکس‌ها آسان و امکان‌پذیر است. در ادامه با اینکه چطور سئو سایت وردپرس را بالا ببریم آشنا خواهیم شد.

چگونه سئو سایت وردپرس را بالا ببریم؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا در بین کارفرمایان یا حتی متخصصان سئو، وردپرس است. اگر جزو کسب و کارهایی هستید که سایت خود را روی این CMS محبوب پیاده کرده‌اید، مطمئنا نحوه سئو سایت وردپرس برای شما مهم خواهد بود. راه‌ها و روش‌های زیادی برای هدایت ترافیک و در انتها کلیک روی صفحات سایت و دریافت خدماتی که شما ارائه می‌دهید، وجود دارد. در بین همه روش‌ها، سئو سایت از همه مقرون‌به‌صرفه‌تر و مفیدتر معرفی شده است.

جالب است بدانید که راه‌های ساده زیادی برای سئو سایت وردپرس وجود دارد که کمک می‌کند تا کسب و کار آنلاین شما سریع‌تر به نتیجه دلخواه برسد. هر چقدر سایت وردپرسی شما بهینه‌تر باشد، به همان میزان می‌توانید انتظار دریافت ورودی بیشتر هم داشته باشید. در ادامه این مطلب از آکادمی پورفیض با ما همراهی کنید تا اطلاعات مهم زیر را در اختیارتان قرار دهیم:

  • تعریفی جامع از سئو وردپرس و اهمیت بالا بردن آن
  • ۱۳ روش ساده برای بالا بردن سئو سایت وردپرس
  • بهترین افزونه‌های سئو سایت وردپرس
  • سرعت و امنیت و تاثیر آن روی سئو وردپرس
  • حرف آخر

تعریفی جامع از سئو وردپرس و اهمیت بالا بردن آن

بهبود سئو وردپرس، سایتی که روی این سیستم مدیریت محتوا اجرا شده به هدایت و جذب ترافیک بیشتر کمک خواهد کرد. جالب است بدانید که بسیاری از راهنماهای بالا بردن سئوی سایت وردپرسی آسان است و آنچنان ارتباطی هم با بخش فنی ندارد. شاید این جمله برای شما آشنا باشد که سئو کردن یک سایت وردپرسی دوست‌داشتنی و راحت است، زیرا پلاگین‌های متعددی برای آن وجود که به سهولت اجرای فرآیند بهینه‌سازی کمک می‌کند.

بسیاری از سایت‌های خبری و وبلاگی روی وردپرس ایجاد شده‌اند و طبق گفته سایت مرجع وردپرس، کدهای تولیدی آن کاملا با روش‌های سئو منطبق هستند. اما باز هم شما به عنوان یک مدیر سایت یا متخصص سئو باید بیشتر تلاش کنید و کارهای بیشتری برای ایجاد سرنخ جهت دسترسی آسان‌تر در موتورهای جستجو انجام دهید. شاید ایده بهینه‌سازی موتورهای جستجو برای سایت وردپرس، کمی ترسناک و رازآلود به نظر برسد، به‌ویژه زمانی که اهل فناوری اطلاعات نباشید. جای نگرانی وجود ندارد، زیرا اصلا مباحث آن پیچیده نیست. در ادامه و در پاراگراف بعدی ما ۱۳ شیوه آسان سئو وردپرس را برای شما بیان می‌کنیم.

تعریفی جامع از سئو وردپرس و اهمیت بالا بردن آن

۱۳ روش ساده برای بالا بردن سئو سایت وردپرس

این ۱۳ روش ساده، اما کاربردی را ما از وب‌سایت معتبر dreamhost استخراج کرده‌ایم. ما این فرض را در نظر می‌گیریم که شما اکنون تحت عنوان مدیر سایت یا حتی کارفرمایی که قرار است همه کارها را خود انجام دهد، حسابی مشغول هستید. اما باید خبر خوبی به شما بدهیم، همه این‌ها جزو تکنیک‌های ساده‌ای هستند که همین الان هم می‌توانید انجام دهید و نیاز به صرف زمان طولانی ندارید. این کاملا بدیهی است که تاکتیک‌های دیگری هم وجود دارد، اما برای شروع پیاده‌سازی سئو سایت وردپرس گزینه عالی محسوب می‌شود. به یاد داشته باشید که شما مجبور نیستید که همه آن‌ها را به کار بگیرید، اما بیشتر تمرکز ما روی نتایج موتور جستجوی گوگل است؛ زیرا محبوبیت بیشتری دارد و بیشتر افراد از آن استفاده می‌کنند. این ۱۳ راهکار هماهنگ با الگوریتم های گوگل توصیه شده‌اند.

13 روش ساده برای بالا بردن سئو سایت وردپرس

۱. هاست یا همان میزبانی سایت خود را با دقت زیادی انتخاب کنید

آیا می‌دانستید که انتخاب یک هاست ایده‌آل و مناسب چقدر برای سئو وردپرس حیاتی است؟! با توجه به اینکه یکی از معیارهای رتبه‌بندی سایت برای گوگل سرعت سایت است، انتخاب یک هاست قدرتمند با پشتیبانی عالی کمک می‌کند تا در صدر نتایج جستجو قرار بگیرید. زمانیکه میزبانی سایت روی یک سرور خراب بنا شده باشد، شک نکنید که روی سئو و در انتها بازدید تاثیر خواهد گذاشت.

۲. موضوعی متناسب با بهینه‌سازی موتورهای جستجو انتخاب کنید

انتخاب یک موضوع جذاب و مناسب، به خوبی می‌تواند روی سئو سایت وردپرس شما تاثیر بگذارد. این مبحث مورد نظر شماست که نحوه چیدمان سایت شما را تعیین می‌کند، روی عملکرد و سئو نقش مهمی ایفا می‌کند. کمی از فضای ذهنی خود فاصله بگیرید و با حقایق روبه‌رو شوید؛ زیرا موضوع انتخابی و پس از آن تم‌هایی که متناسب با آن باشند، سرعت سایت را تحت تاثیر قرار می‌دهند. بنابراین هنگامی که در حال یافتن یک موضوع برای سایت وردپرسی خود هستید باید بتوانید تمی را انتخاب کنید که هماهنگ با سئو ایجاد شده‌اند. اصطلاحا به چنین تم‌های سئوپسند گفته می‌شود.

۳. از افزونه یا پلاگین اختصاصی سئو استفاده کنید

اگر فردی نوپا باشید و آنچنان هم با فضای سایت وردپرس آشنایی نداشته باشید، احتمالا کلمه پلاگین یا همان افزونه برای شما تعریف نشده است. افزونه سئو یواست، ابزارهای مفیدی و کاملا بهینه شده‌ای را برای سئو وردپرس ارائه می‌دهید. کافی است نسخه پریمیوم یواست را خریداری و آن را روی سایت خود نصب کنید. این تنها یکی از افزونه‌های وردپرس است که ما معرفی کردیم، با استفاده از آن می‌توانید تا حد زیادی از بهینه‌سازی مطالب و محتواهای خود مطمئن شوید. در مجموع افزونه‌های وردپرس کاملا ویژه برای سئو بهتر سایت طراحی شده‌اند. برای مثال روی برخی از آن‌های می‌توانید فایل نقشه سایت را نیز اجرا کنید.

۴. ساختار لینک‌های دائمی سایت خود را تغییر دهید

یکی دیگر از کارهایی که شما برای سئو وردپرس می‌توانید انجام دهید تغییر دادن ساختار لینک‌های دائمی هستند که برای پست‌ها، صفحات و سایر محتواهای سایت خود ایجاد کرده‌اید. آن‌ها چیزی هستند که معمولاً مخاطب را به سمت سایت شما ارجاع می‌دهند و ظاهر آن‌ها خیلی اهمیت دارد. لینک‌های توصیفی و مشخص که محتوای آن‌ها را توضیح می‌دهند، درک آن‌ها برای موتورهای جستجو راحت‌تر است و معمولاً تمایل بیشتری برای افزایش رتبه دارند. وردپرس تعدادی گزینه جهت ایجاد لینک دائمی خودکار را ارائه می‌دهد مثل:

سئوی لینک ثابت یا همان permalink؛ تعدادی از آن‌ها بر اساس اعداد ساخته شده‌اند که معمولاً ایده‌آل نیستند، زیرا اطلاعات مفید کمی را به موتورهای جستجو انتقال می‌دهند. درعوض ساختار نام پست را بهتر جلوه می‌دهند، زیرا به‌وضوح بیان می‌کنند که محتوای لینک داده شده دقیقاً چیست و درباره چه چیز در آن قرار است، صحبت شود.

۵. ایجاد نقشه سایت

نقشه سایت لیستی از تمام صفحات و آدرس‌های محتواهای وب‌سایت شما هستند که معمولاً در یک سلسله‌مراتب ویژه سازماندهی شدند. این یک راه سریع برای مشاهده‌ی نحوه‌ی چیدمان سایت شماست و این‌که دقیقاً شامل چه مواردی می‌شود. درحالی‌که این نقشه‌های سایت زمانی برای کمک به کاربران در جهت راحت‌تر یافتن وب‌سایت طراحی شده بودند، هدف اصلی آن‌ها اکنون انتقال چه اطلاعاتی به ربات‌های موتورهای جستجو یا همان اصطلاحاً کراولرها است.

با توجه به اینکه اضافه کردن نقشه سایت به وب‌سایت وردپرسی شما به‌طور مستقیم تاثیر نمی‌گذارد، اما همچنان یک ابزار ارزشمند و قدرتمند در سئو محسوب می‌شود؛ زیرا خزنده‌ها را قادر می‌سازد تا همه صفحات شما را بیابند و بفهمند که چگونه با یکدیگر ارتباط دارند. این کار کمک می‌کند که موتورهای جستجو فهرست‌بندی‌های سایت شما و نحوه ارائه محتواهای مرتبط در جستجوی کاربران را آسان‌تر کنند، افزودن نقشه سایت در وردپرس کاملاً ساده است و به‌راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید.

۶. از تگ‌های عناوین در همه محتواهای خود استفاده کنید

شاید اضافه کردن سایت مپ برای کمک به خزنده‌های موتورهای جستجو برای بهتر دیده شدن ساختار کلی سایت شما مفید باشد، اما به آن‌ها کمک نمی‌کند تا جزئیات محتواهای سایت را درک کنند. برای این کار باید از تگ‌های عناوین استفاده کنید. این‌ها جزو گزینه‌های قالب‌بندی شده‌ای هستند که می‌توانید برای هر صفحه و هر پست خود از آن‌ها استفاده کنید. این کار به‌راحتی در وردپرس با مشخص شدن تگ عناوین از اچ یک تا اچ ۶ قابل اجرا است.

۷. ساخت محتوا بر اساس کلمات کلیدی

احتمالاً قبل از اینکه سراغ سئو سایت وردپرس بروید بارها این جمله را شنیده‌اید که کلمات کلیدی چقدر در بهینه‌سازی موتورهای جستجو اهمیت دارد. این‌ها عبارات کوتاهی هستند که موضوع محتوای شما را توصیف می‌کند. به‌عنوان مثال ممکن است یک کلمه کلیدی مثل دستورالعمل‌های آسان را برای یک پست وبلاگ خود انتخاب کنید که گزینه‌های دستورالعمل ساده را برای مبتدیان به اشتراک می‌گذارند. با انجام این کار پیش‌بینی خواهید کرد که افراد زیادی هنگام جستجوی این نوع پست عبارت را در موتور جستجو تایپ می‌کنند.

۸. لینک‌های داخلی مرتبط و خارجی معتبر در مطالب خود ایجاد کنید

گوگل یا سایر موتورهای جستجو صفحات سایت شما را خالی در نظر نمی‌گیرند. در عوض آن‌ها به چگونگی ارتباط داخلی با سایر سایت‌ها نیز نگاه می‌کند استفاده از لینک‌های فراوان در پست‌ها و صفحات گوناگون به خزنده‌ها می‌گوید که چگونه با محتوای مشابه در سایت شما ارتباط بگیرند.

همچنین افراد دیگر را تشویق می‌کند تا به سایت شما لینک بدهد که به نوبه خود به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که محتوای شما چقدر ارزشمند است. همانند کلمات کلیدی این یک استراتژی است که باید با دقت از آن استفاده کنید. اگر لینک‌های زیادی را در محتوای خود جمع کرده‌اید یا به تعداد دفعات زیادی از لینک‌ها استفاده کرده‌اید.

مثلا اگر تنها برای تبلیغات محصول خود لینک ایجاد کنید، احتمالاً به رتبه‌بندی موتورهای جستجوی شما آسیب زده می‌شود. به‌جای آن برای سئو وردپرس بهتر است پیوندها یا لینک‌هایی را در جاهایی که به‌طور طبیعی با آن‌ها مطابقت دارند ترکیب کنید و خوانندگان را به سمت وب‌سایت‌های با کیفیت بالا که قبلاً در صفحات نتایج رتبه گرفته‌اند، هدایت نمایید.

۹. از طراحی ریسپانسیو سایت خود برای صفحه موبایل استفاده کنید

مردم اکنون بیشتر از هر زمان دیگری از دستگاه‌های تلفن‌همراه برای مرور در فضای اینترنت استفاده می‌کنند. این بدان معناست که سایت شما باید در هر نوع دستگاهی که بازدید کننده دارد، همانند صفحه دسکتاپ ظاهر و عملکرد خوبی داشته باشد. شما می‌توانید با پیروی از استراتژی طراحی ریسپانسیو برای سئو سایت وردپرس خود مطمئن شوید که طراحی آن متناسب با هر دستگاهی سازگار است.

طراحی ریسپانسیو آن‌قدر برای موتورهای جستجوی گوگل اهمیت دارد که به‌عنوان یکی از فاکتورهای مهم رتبه‌بندی محسوب می‌شود. اگر سایت شما اصطلاحاً واکنش‌گرا باشد شانس آن برای بالا نشان دادند در صفحه نتایج بسیار بیشتر خواهد بود. برای کاربران وردپرس بهترین راه جهت شروع کردن طراحی این است که موضوعاتی را انتخاب کنند که تم و پلاگین مناسب پشتیبانی شده از آن وجود داشته باشد.

۱۰. تصاویر سایت و همه صفحات آن را بهینه‌سازی کنید

تصاویر برای هر سایتی و صفحات آن مهم است. آن‌ها هم جذابیت بصری ایجاد می‌کنند و هم روی سرعت و خوانایی سایت تاثیر می‌گذارند. معمولاً خزنده‌ها چه در سایت وردپرسی و چه در سایت دیگری به اطلاعات خاص قرار داده شده روی تصاویر مثل متن جایگزین دقت می‌کنند.  پرداختن به این دو موضوع به تقویت سئو سایت شما کمک زیادی خواهد کرد. ابتدا مطمئن شوید که تصاویر و سایر رسانه‌های خود را بهینه می‌کنید تا کمترین تاثیر ممکن را بر عملکرد سایت شما داشته باشد. به هر تصویر یک فایل توصیفی و متن جایگزین ارائه بدهید.

۱۱. محتوای با کیفیت و طولانی بنویسید

زمانی‌که الگوریتم‌های گوگل تصمیم می‌گیرند محتوایی را رتبه‌بندی کنند، به طول آن نیز توجه ویژه‌ای دارند. این بدان معنا نیست که محتوا کوتاه‌تر باشد، هرگز رتبه بالایی نخواهد گرفت. با این حال محتوای طولانی‌تر یک مزیت محسوب می‌شود؛ زیرا موتورهای جستجو آن را بیشتر مفید می‌دانند. همچنین مطالب و اطلاعات بیشتر و جامع‌تری در اختیار کاربر قرار می‌دهد. محتوای طولانی‌تر معمولاً برای خوانندگان ارزش بیشتری دارد، می‌تواند اعتبار درک شده شما را افزایش دهد و بازدیدکنندگان سایت شما تشویق کند تا در صفحات شما بمانند.

۱۲. مرتباً پست‌های وبلاگ خود را بروزرسانی کنید

همراه با طول محتوا و تعداد کاراکتر نوشته شده برای محتوای یک سایت الگوریتم‌های گوگل به فرکانس محتوا برای رتبه‌بندی صفحات نیز توجه می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید سئو سایت وردپرس شما در طول زمان به‌طور مداوم در نتایج خوب قرار بگیرد، باید به‌طور منظم محتوایی جدید اضافه کنید.

یک برنامه‌ریزی مناسب برای ایجاد پست داشته باشید تا همواره سایت خود را فعال نگه دارید و انواع محتوایی را که ایجاد می‌کنید تغییر دهید تا بازدیدکنندگان خود را علاقمند نگه دارید. همچنین از پست‌ها و صفحات قدیمی‌تری که چندین سال از تولید محتوا برای آن‌ها گذشته غافل نشوید و برای بروزرسانی آن‌ها کاری انجام دهید.

۱۳. روی تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند متمرکز شوید

وقتی موتورهای جستجو الگوریتم‌های پیچیده و سختی را برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها ایجاد می‌کنند، هدف آن‌ها کمک به مرتبط‌ترین و مفیدترین سایت‌ها است که امتیاز بالایی به دست آورند. عوامل رتبه‌بندی خاص و اثرات آن‌ها در طول زمان تغییر می‌یابد، اما این موضوع اساسی ثابت می‌ماند. اگر می‌خواهید با تلاش‌های سئو و بهینه‌سازی خود موفقیت را ببینید باید به‌جای تلاش برای ایجاد سئو کلاه سیاه و فریب دادن موتورهای جستجو بر روی ایجاد محتوای با کیفیت برنامه‌ریزی تمرکز کنید.

بهترین افزونه‌های سئو وردپرس

زمانی‌که تصمیم به سئو وردپرس می‌گیرید باید بدانید که بهترین افزونه کدام است؟! به‌احتمال زیاد انتخاب‌های شما به دو افزونه‌ی محبوب yoast و Aloseo محدود خواهد شد. Aloseo پلاگین اصلی وردپرس است که در بیش‌از ۳ میلیون وب‌سایت در سطح جهانی نصب شده و استفاده می‌شود. دارای ویژگی‌های قدرتمندی مانند تجزیه‌وتحلیل روی صفحه، توانایی اجرای انواع اسکیما، ادغام رسانه‌های اجتماعی و امکان ایجاد بردکرامبز، پشتیبانی پیشرفته سئو و ووکامرس داخلی است.

بهترین افزونه های وردپرس

سرعت و امنیت و تاثیر آن روی سئو وردپرس

تحقیقات عمده‌ای که در زمینه اینترنت انجام شده نشان داده که میانگین فاصله توجه انسان از ماهی قرمز هم کوتاه‌تر است، یعنی از ماهی قرمز هم کم حافظه‌تر است. کارشناسان باور دارند که کاربران در عرض چند ثانیه پس‌از بازدید از یک وب‌سایت تصمیم می‌گیرند که در آن‌جا بمانند یا آن را ترک کنند. این بدان معناست که شما به‌عنوان مالک وب‌سایت باید روی سئو سایت وردپرس خود زمان زیادی بگذارید تا در چند ثانیه سرعت آن را به کمتر از پنج ثانیه برسانید و بتوانید کاربران را جذب کنید.

شما نمی‌خواهید این زمان گران‌بها را از دست بدهید یا بازدیدکنندگان را منتظر بارگذاری محتوای وب‌سایت خود بگذارید. از آنجایی که تجربه کاربری بسیار مهم است و موتورهای جستجوی مانند گوگل وب‌سایت‌های سریع‌تر را معمولاً در نتایج ابتدایی خود قرار می‌دهند.  به‌عبارت دیگر هرچقدر وب‌سایت شما سریع‌تر باشد رتبه بهتری خواهد گرفت. برای بهبود سرعت وب‌سایت وردپرس خود باید یک میزبان یا هاست سریع داشته باشید. پس‌از آن هم باید یک افزونه کش نصب کنید.

یکی دیگر از کارهایی که پیشنهاد می‌کنیم برای سئو وردپرس سایت خود حتما به آن توجه کنید، استفاده از یک نوع لایه امن است که ارتباط بین مرورگر کاربر و سروری که به آن متصل می‌شود را رمزگذاری می‌کند. این یک لایه‌ی امنیتی اضافی به سایت شما افزوده خواهد کرد. وب‌سایت هایی که با SSL ایمن شده‌اند معمولاً با علامت قفل در کنار آدرس مرورگر نشان داده می‌شوند؛ بنابراین این باعث می‌شود وب‌سایت شما قابل‌اعتمادتر باشد. همه شرکت‌های برتر هاست وردپرس گواهینامه‌های SSL رایگان را نیز ارائه می‌دهند.

سرعت و امنیت و تاثیر آن روی سئو وردپرس

حرف آخر

انتخاب وردپرس به‌عنوان یک پلتفرم اولین قدم عالی و مناسب شما برای ایجاد یک سایت بهینه شده است، بنابراین برای سئو سایت وردپرس هاست مناسب انتخاب کنید.

موضوعی را در نظر بگیرید که با چند افزونه هدفمند اجرا شده باشد. به استراتژی بهبود سرعت و امنیت نیز توجه کنید تا شاهد مسیر بهبود و بالا بردن ترافیک سایت خود باشید.

سوالات متداول درباره اینکه چطور سئو سایت وردپرس را بالا ببریم

آیا سئو سایت وردپرس امکان‌پذیر است؟

بله. وردپرس یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های مدیریت محتوا است و سئو وردپرس ساده و برای همه امکان‌پذیر است.

بهترین پلاگین‌های سئو وردپرس چیست؟

افزونه‌های محبوب yoast و Rank Math جزو بهترین پلاگین‌های سئو وردپرس هستند.

آیا سئو وردپرس با دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا تفاوت دارد؟

خیر. روندهای بهینه‌سازی سایت روی همه سیستم‌های مدیریت محتوا تقریباً یکسان است، اما وردپرس با اجرای برخی پلاگین‌های مؤثر توانسته این روند را آسان‌تر کند.

آیا سرعت و امنیت روی سئو سایت وردپرس تاثیر دارد؟

بله. امنیت سایت با نصب افزونه‌ی ssl امکان‌پذیر است. سرعت سایت وردپرس هم با بهینه‌سازی عکس‌ها و انتخاب هاست مناسب امکان‌پذیر می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

359 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست