لینک sponsored چیست؟ نکات کلیدی و طلایی درباره لینک حمایت شده

رتبه‌بندی در میان هزاران کسب و کار آنلاین دارای وب‌سایت، مهم‌ترین هدف دیجیتال مارکتینگ است. حالا در این بین ترفندهای متفاوتی برای بخش لینک بیلدینگ سایت وجود دارد که یکی از آن‌ها استفاده از sponsored link است. معمولا در رویکرد سئوی قدرتمند، زمان نقش مهمی را ایفا می‌کند، در حالیکه در پشت لینک‌های حمایت شده که در قالب تبلیغات آنلاین نیز ارائه می‌شوند، نشانه‌ای از اینکه وب‌سایت‌ها برای رسیدن به نتایج برتر باید زمان زیادی را طی کنند، دیده نمی‌شود.
اما به هیچ وجه نمی‌توانیم این واقعیت را پنهان کنیم که سئو بهترین و کارآمدترین شیوه برای دستیابی به نتایج برتر است. لینک حمایتی در تضاد با سئو نیست، اما به نسبت آن ماندگاری کمتری دارد و مدیر سایت با توجه به بودجه و منابع درآمدی می‌تواند این نوع تبلیغات را تمدید کند.
این لینک‌ها مزایا و معایبی دارند. از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به افزایش دیده شدن و ترافیک سایت اشاره کرد. این شیوه link building، معایبی هم دارد که حائز اهمیت‌ترین آن‌ها عدم اعتماد کاربران به چنین لینک‌هایی است. اما به هر حال به مرور زمان به سایت و برندینگ شدن آن کمک می‌کند؛ زیرا کاربران فضای وب را از وجود چنین کسب و کاری آگاه می‌سازد. در ادامه به صورت کامل با لینک sponsored آشنا خواهیم شد.

لینک sponsored چیست؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

در دنیای لینک سازی که یکی از مهم‌ترین بخش‌های سئو سایت محسوب می‌شود، دسته‌ای هستند که لینک sponsored نام دارند. این‌ها در حقیقت جزو لینک‌هایی هستند که به ازای پرداخت پول در صفحات ابتدایی موتورهای جستجو نمایش داده می‌شوند. اگر بخواهیم موتورهای جستجو را سرزمین عجایب با موجوداتی رباتیک در نظر بگیریم که همانند سربازان همواره در تکاپوی محافظت از وب‌سایت‌هایی هستند که با سئو کلاه سفید قصد دارند در صفحه SERP خودنمایی کنند، این اسپانسر لینک همانند فرشته بالداری برای سایت‌های نوپا است که کار چندانی برای سئو سایت خود انجام نداده‌اند. این لینک می‌تواند آن‌ها را بلند کند و حداقل کاری که انجام دهد آن‌ها را در صفحات وب در معرض نمایش قرار دهد.

سوالی که مطرح می‌شود؟! لینک sponsored، این فرشته بالدار از کجا می‌آید؟! آیا متخصص سئو دست به کار می‌شود یا نه؟ به صورت کاملا خودجوش و به پاس زحمات مدیدی که برای بهینه‌سازی سایت با توجه به رضایت کاربری و الگوریتم های گوگل می‌کشد، ایجاد می‌شود؟! در ادامه این قسمت از مجموعه مقالات آموزشی سئو پورفیض قصد داریم با جزئیات بیشتری از این لینک‌های اسپانسری آشنا شویم. آنچه که در ادامه خواهید خواند:

  • تعریف sponsored link
  • چگونه لینک sponsored در گوگل ایجاد می شود؟
  • مزایا و معایب لینک sponsored چیست؟
  • اهمیت sponsored link برای دیجیتال مارکتینگ
  • سخن پایانی

تعریف sponsored link

لینک‌های حمایتی، لینک‌هایی هستند که مدیر سایت در مقابل پرداخت پول در کنار سایر نتایج برتر نمایش داده می‌شوند. زمانیکه کاربر در گوگل سرچ می‌کند، این لینک در کنار سایر نتایج ظاهر می‌شود. وقتی کاربر روی آن کلیک می‌کند به صفحه و سایت مورد نظر، هدایت می‌کند.

برای مثال کاربر صفحه وب دوره آموزش سئو خصوصی را سرچ می‌کند و این لینک حمایتی در کنار سایر لینک‌های به کاربر نشان داده می‌شود. به هر حال یک تفاوتی باید با سایت‌هایی داشته باشد که کاملا ارگانیک و با روش‌های بهینه‌سازی سایت به صدر نتایج رسیده‌اند. این لینک‌ها در صفحه SERP با علامت Ad که نشان از تبلیغ است، ظاهر می‌شوند. البته اگر کاربر کلمه یا اصطلاحی را جستجو کند که با سرویس سایتی که قصد ارائه تبلیغ را دارد، ارتباط نزدیک یا همخوانی داشته باشد.

گاهی هم ممکن است این لینک حمایتی که موقعیتی از نتایج جستجو را از آن خود می‌کند، به لینک دیگری اشاره داشته باشد که در قالب محتوا یا حتی شبکه اجتماعی آن گنجانده شده است. در همه موارد مخاطب باید بداند که این جزو نتایجی است که با استفاده از تبلیغات و sponsored link به اینجا رسیده است. این سبک از تبلیغات که با عنوان  SEM معرفی می‌شود، یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ است. یعنی در حقیقت کارشناس سئو برای رتبه‌بندی در نتایج، به صورت ارگانیک ظاهر نمی‌شود و با SEO که روشی بهینه و کارآمد است، تفاوت دارد.

تعریف اسپانسر لینک

چگونه لینک sponsored در گوگل ایجاد می شود؟

کسب و کارهای تحت وب، برای ایجاد سرنخ می‌توانند در گوگل با استفاده از لینک sponsored تبلیغ کنند. زمانیکه مرتبط‌ترین کلمات کلیدی شناسایی شوند، تیم سئو با مشورت و رسیدن به نتیجه واحد می‌توانند با استفاده از لینک‌های حمایتی محصولات یا خدمات خود را مستقیما در اختیار کاربر قرار دهند.

نکته جالب این است که کلید موفقیت چنین لینک‌هایی در کیوورد ریسرچ دقیق و تارگت کردن کلمات کلیدی درست نهفته است. این کلمات کلیدی هستند که در صورت ارتباط با آگهی نمایش داده می‌شوند. به همین خاطر ضروری است که کلمات کلیدی دقیق و مرتبط انتخاب شود.

زمانیکه کلمه کلیدی درستی انتخاب و تارگت شود، وب‌سایت مورد نظر می‌تواند برای به دست آوردن جایگاه برتر در صفحه نتایج اقدام کند. در این مواقع میزان سختی و انتخاب دقیق کلمات کلیدی بررسی و با توجه به کیفیت تبلیغ پیشنهادات ارائه می‌شود. هر چقدر امتیاز و کیفیت تبلیغ روی کلمات کلیدی بالاتر باشد، در نتایج بالاتری هم نمایش داده می‌شود.

شرکت تبلیغاتی معمولا همانند منوی یک رستوران عمل می‌کند، یعنی ارزش پیشنهادی به ازای هزینه‌ای که کسب و کار قرار است برای تبلیغ خود در نظر بگیرد، تعیین می‌شود. همچنین گاهی هم ممکن است که وب‌سایت‌ها هزینه‌های تبلیغات برای دریافت لینک حمایتی را هر چند وقت یکبار شارژ و به روزرسانی کنند تا بتوانند در جایگاه خود بمانند.

چگونه لینک sponsored در گوگل ایجاد می شود؟

مزایا و معایب لینک sponsored چیست؟

ممکن است برای مشاور سئو این سوال مطرح شود که آیا باید از لینک‌های حمایتی استفاده کنیم یا خیر. پاسخ به این سوال را نمی‌توان در یک کلمه بیان کرد؛ زیرا هم به استراتژی سئو، کمپین‌های تبلیغاتی و رویکرد دیجیتال مارکتینگ هر سایت بستگی دارد.

مزایا و معایب لینک sponsored چیست؟

با همه این اوصاف اسپانسر لینک‌ها، مزایا و معایبی دارند که در طی تجربه افراد متعدد شناسایی و بیان شده است. برای مثال سئوکار شما باید در نظر بگیرد که آیا قصد دارد از این لینک‌ها جهت هدایت ترافیک به وب‌سایت بهره ببرد یا اینکه از سمت وب‌سایتی معتبر لینک دریافت و برای سایت خود اعتبار بسازد. در ادامه ما به برخی از مزایا و معایب لینک حمایتی اشاره می‌کنیم:

مزایای لینک sponsored

  • امکان دیده شدن بیشتر و فوری؛ چه وبسایت شما قصد داشته باشد sponsored link را در قالب، آگهی دریافت کند یا از طریق وبلاگ یا وب‌سایت معتبر دیگری، همینکه نام برند او در آنجا نمایش داده می‌شود، این امکان را برای سایت خود فراهم می‌کند تا بیشتر دیده شود.
  • ایجاد ترافیک هدفمند؛ معمولا لینک‌های حمایتی ایجاد شده با تبلیغات کلیکی یا همان PPC و شبکه‌های اجتماعی، ترافیک خوبی را برای سایت به ارمغان می‌آورند.
  • امکان رصد نتایج؛ چه ترافیک شما افزایش یافته باشد یا اینکه برند شما در معرض دید کاربران قرار گرفته باشد، پس از اعمال و ایجاد تبلیغات و لینک اسپانسری می‌توانید نتایج را از طریق گوگل سرچ کنسول یا پنل گوگل آنالیتیکس سایت خود رصد کنید.

مزایای لینک sponsored

معایب لینک sponsored

  •  مخاطبان علاقه‌ای به کلیک روی لینک‌های حمایت شده ندارند؛ با توجه به اینکه کاربران وب، بی‌حوصله هستند و علاقه‌ای به مطالعه محتوای لینک حمایتی ندارند. به طور کلی بیشتر مخاطبان به لینک‌های تبلیغاتی بی اعتماد هستند. تجربه ثابت کرده بیشتر افراد کاملا تصادفی روی لینک کلیک می‌کنند.
  • عموما لینک اسپانسری ارزان نیست؛ با توجه به اینکه پشت همه این تبلیغات، گوگل ایستاده است، مسلما ارائه لینک تبلیغاتی یا کلیکی ارزان ارائه نمی‌شود و هزینه زیادی را برای مدیر سایت در بر دارد.
  • نیاز به تصویرسازی خلاقانه؛ اگر قرار باشد گوگل ادز را تنها روی یک مطلب بی کیفیت پیاده کنید، مطمئنا نمی‌توانید به نتایچ دلخواه برسید، زیرا حتی برای ایجاد لینک اسپانسری در قالب تبلیغات باز هم باید به خواسته‌های الگوریتم های گوگل و مخاطب توجه کنید.

معایب لینک sponsored

اهمیت sponsored link برای دیجیتال مارکتینگ

لینک‌های حمایت شده برای دیجیتال مارکتینگ یعنی شاخه SEM یا بازاریابی موتورهای جستجو، مهم هستند. دلیل این ادعا هم، قابلیت اندازه‌گیری نتایج پس از ایجاد لینک است. معمولا این سبک تبلیغات به برندینگ شدن کسب و کارهایی که به تازگی آنلاین شده‌اند، کمک می‌کند. آن‌ها با استفاده از این شیوه می‌توانند ترافیک را افزایش داده و مخاطبانی را به دست آورند که ممکن است در آینده مشتری آن‌ها شوند.

اهمیت sponsored link برای دیجیتال مارکتینگ

سخن پایانی

استفاده از لینک حمایتی نوعی تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ و بخش SEM است که از طریق سایت‌های معتبر یا خبرگزاری‌ها به ازای پرداخت پول، کسب و کاری معرفی می‌شود. این نوع لینک انواع مختلفی دارد که معروف‌ترین آن‌ها، ادز است. دریافت این نوع لینک‌ها مزایا و معایبی دارد. مهم‌ترین مزیت آن، افزایش ترافیک و بی اعتمادی کاربر به چنین لینک‌هایی از معایب آن محسوب می‌شوند.

سوالات متداول درباره لینک sponsored

اسپانسر لینک چیست؟

در دیجیتال مارکتینگ لینک سازی جزو مهم‌ترین و موثرترین بخش‌های بهینه‌سازی محسوب می‌شود. لینک حمایت شده، لینکی است که به ازای پرداخت پول به گوگل یا سایتی با دامنه معتبر به وجود می‌آید.

مزایای لینک حمایت شده چیست؟

مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزیت یک اسپانسر لینک ایجاد شده برای سایت، افزایش ترافیک و دیده شدن سریع است.

آیا sponsored link معایبی هم دارد؟

بله، یکی از مهم‌ترین معایب اسپانسر لینک عدم اعتماد مخاطبان به آن است.

لینک‌های حمایتی کدام شاخه از دیجیتال مارکتینگ هستند؟

لینک حمایت شده بخش مهمی از بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

494 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست