Google PageSpeed Insights چیست و چگونه با آن سرعت سایت را تحلیل کنیم؟

هنگامیکه که کاربر وارد سایت شما می‌شود، تمایل دارد تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنچه که می‌خواهد دست پیدا کند. اغلب این افراد صبر کمی دارند و در صورت باز نشدن صفحه مورد نظر تنها پس از سه ثانیه آنجا را ترک خواهند کرد. این افراد چیزی در حدود ۴۰ درصد کاربران ورودی هستند. این آمار، اهمیت Google PageSpeed Insights را دوچندان می¬کند.

Google-PageSpeed-Insights--چیست

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

پس از طراحی یک سایت اکنون نوبت به بهینه‌سازی آن می‌رسد. فرایندی که در نهایت بتواند بر اساس الگوریتم‌های اعلام شده، تعداد بازدیدکنندگان را بیشتر کرده و باعث شود تا زمان بیشتری را در سایت شما بگذرانند. یکی از این ویژگی‌ها، سرعت سایت شماست که اندازه‌گیری آن با استفاده از ابزارهای مخصوصی قابل انجام است. در این مطلب به سراغ سایت Google PageSpeed Insights رفته‌ایم تا با نحوه استفاده از آن و کمکی که به ما در بهینه‌سازی سایت می‌کند، آشنا شویم. به نظر شما این ابزار تا چه میزان در افزایش رتبه سایت موثر است؟

آکادمی سئو پورفیض، تمامی آموزش‌های لازم در خصوص بهینه­سازی سایت و سرعت آن را با استفاده از ابزارهای کاربردی ارائه خواهد کرد تا تاثیرگذاری سرعت، عملکرد سایت و سئوی آن را مشاهده کنید. در این مطلب با ما همراه باشید تا نگاهی به اهمیت این سایت بیندازیم.

عملکرد سایت خود را جدی بگیرید…

مطمئنا زمانی که کاربر وارد سایت شما می‌شود، تمایل دارد تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنچه که می‌خواهد دست پیدا کند. اغلب این افراد صبر کمی دارند و در صورت باز نشدن صفحه مورد نظر تنها پس از سه ثانیه آنجا را ترک خواهند کرد. این افراد چیزی در حدود ۴۰ درصد کاربران ورودی هستند. این آمار، اهمیت Google PageSpeed Insights را دوچندان می­کند.

گوگل نارضایتی کاربران و خارج شدن از صفحات سایت شما را می‌فهمد و از آن برای امتیاز دادن به سایت شما در نظر می‌گیرد. در سال ۲۰۱۰ بود که این موتور جستجو، سرعت سایت را در میان فاکتورهایی عنوان کرد که در رتبه بندی موثرند.

همچنین در سال ۲۰۱۸ سرعت در نسخه موبایل را نیز در میان الگوریتم‌های خود قرار داد. به همین دلیل است که می‌تواند روی سئوی سایتتان تاثیر مستقیمی را داشته باشد. اما سوال اینجاست که چطور بفهمیم سرعت یک سایت چقدر است؟

گوگل پیج اسپید اینسایت ابزاری مفید برای کسب و کار شما

Google PageSpeed Insights، روشی آسان برای بررسی سرعت سایت شماست. این پلتفرم آنلاین، به شما نشان می‌دهد که تا لودشدن کامل صفحه چقدر زمان باید سپری کنید و در صورت طولانی بودن، چگونه آن را بهبود بخشید. گوگل پیج اسپید اینسایت، امکانات زیر را در اختیار شما قرار خواهد داد:

  • شاخص سرعت مبتنی بر داده‌های آزمایشیLighthouse
  • داده‌های میدانی مبتنی بر تجربه کاربران واقعی در کروم در طول ۳۰ روز گذشته
  • داده‌های آزمایشی مبتنی بر تحلیلLighthouse روی دستکتاپ و موبال شبیه سازی شده در شبکه
  • فرصت‌ها و پیشنهادات در رابطه با معیارهای عملکردی و بهبود سرعت بارگذاری سایت
  • پیشنهاداتی در رابطه با بهتری روش‌های توسعه سایت
  • ارزیابی تاییدشده و بدون نیاز به انجام عملکرد خاص

این ابزار توسط خود گوگل ارائه شده و با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف در نهایت یک نمره را از ۱۰۰ به سایت شما خواهد داد.

گوگل-پیج-اسپید-اینسایت-ابزاری-مفید-برای-کسب-و-کار-شما

نحوه عملکرد Google PageSpeed Insights

گوگل پیج اسپید اینسایت، داده‌هایی که در سایت شما وجود دارد را آنالیز می‌کند. این بررسی با توجه به کاربرانی است که اخیرا وارد صفحه شما شده‌اند. با این کار در نهایت نمره‌ای از خوب یا بد بودن سایت شما در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

به علاوه این سایت به صورت کاملا هوشمند بوده و پس از بررسی پیشنهاداتی را برای برطرف کردن مشکل سرعت سایت­تان در اختیار شما قرار می‌دهد. حتی می‌تواند مشخص کند که کدام بخش از سایت شما هنوز نیاز به بهینه­سازی دارد و چه عواملی باعث شده‌اند تا سایت شما کند شود.

نحوه کار با Google PageSpeed Insights

برای بهره­مندشدن از امکانات موجود در این سایت باید به صورت زیر عمل کنید:

  1. در سایتGoogle PageSpeed Insights، بخشی مربوط به واردکردن آدرس سایت در نظر گرفته­شده که باید URL مورد نظر خود را در آن قرار داده و در نهایت روی دکمه Analyze کلیک کنید.
  2. اکنون باید منتظر بمانید تا این ابزار جستجوهای خود را انجام داده و نتیجه را اعلام کنید.
  3. گزارش دریافت شده شامل نمره‌ای است که در نسخه‌هایMobileو  Desktopمشخص شده و در تب‌های مختلف قرار گرفته است.
  4. رنگ سبز به معنی سرعت خوب، زرد نیاز به بهبود و قرمز نشان دهنده سرعت پایین سایت است.
  5. در قسمتی که با عنوانOpportunity مشخص شده، می‌توانید پیشنهادات خود را برای بهبود سایت­تان ببیند.
  6. در بخشی از این صفحه عبارتPassed Audits قرار گرفته که مربوط به بخش‌هایی است که به خوبی کار می‌کنند.

Light House تکمیل کننده کار Google PageSpeed Insights

این ابزار تکمیل­کننده گزارشاتی است که توسط گوگل پیج اسپید اینسایت، ارائه می‌شود. افرادی که قصد دریافت گزارشات کامل‌تر و مفصل‌تر را دارند، می‌توانند این پلاگین را نیز در کنار آن استفاده کنند. برای دریافت لایت هوس باید به آدرس web.dev/measure بروید که آن هم وابسته به گوگل است.

بهترین امتیاز برای شما چقدر است؟

مشکلی که بسیاری از صاحبان کسب‌وکارهای مختلف با آن روبرو هستند، عددی است که Google PageSpeed Insights به سایت آن‌ها می‌دهد. مطمئنا هر فردی تمایل دارد، عدد ۱۰۰ یا نزدیک به آن را دریافت کند، اما گاهی تنها تمرکز روی این عدد ممکن است باعث عدم توجه به دیگر بخش‌هایی شود که به عنوان مشکلات اصلی سایت شما در نظر گرفته می‌شود.

مطمئنا دریافت عدد ۱۰۰ تنها هدف اصلی شما در زمان کار با این ابزار بررسی نخواهد بود. گاهی ممکن است مکان سرور در منطقه‌ای باشد که روی سرعت سایت موثر بوده و در این صورت بخشی از کم بودن امتیاز شما مربوط به این گزینه است.

در حالت کلی هدف اصلی شما در زمان کار با گوگل پیج اسپید اینسایت، باید ارتقای سایت و انجام توصیه‌هایی باشد که گوگل در اختیارتان قرار می‌دهد. تنها از این طریق می‌توانید نقاط ضعف و قدرت سایت خود را تشخیص داده و برای برطرف­کردن آنها تلاش کنید.

بررسی بخش‌های مختلف و نتایج گوگل پیج اسپید اینسایت

زمانی که شما با استفاده از مراحل عنوان شده، اقدام به بررسی سرعت سایت خود از طریقGoogle PageSpeed Insights می‌کنید، با کلیک­کردن روی گزینه Analyze، بخش‌های مختلفی با اسامی متفاوت پیش روی شما ایجاد می‌شود:

Speed Score

شامل امتیاز عملکردی پارامترهای مختلف سایت شماست.

First Contentful Paint یا FCP

این عبارت نشان­دهنده مدت زمانی است که طول می‌کشد تا اولین قسمت  یک سایت به مخاطب نمایش داده شود.

First Input Delay یا  FID

مربوط به مدت زمانی است که بین اولین اقدام کاربر و پاسخ سرور شما در Google PageSpeed Insights وجود دارد.

Lab Data

داده‌هایی است که در یک محیط کنترل شده با دستگاه و تنظیمات شبکه از پیش تعریف­شده جمع­آوری می‌شوند. با این نتایج می‌توانید مشکلات عملکردی سایت­تان را شناسایی و آنها را برطرف کنید. اصطلاحات متفاوتی در این قسمت وجود دارد که در نهایت یک نتیجه کلی را از سایت شما در اختیارتان قرار خواهد داد:

  • First Contentful Paint: مشابهFCP، ولی در میان داده‌های آزمایشگاهی
  • First Meaningful Paint:زمان مشاهده محتوای اصلی صفحه توسط کاربر
  • Speed index:زمان لازم برای مشاهده صفحه توسط کاربر
  • First CPU idle:اولین تعامل کاربر با صفحه
  • Time to Interactive) TTI):مدت زمان لازم برای تعامل کاربر با صفحه
  • Max Potential First Input Delay:مشابه FID

Largest Contentful Paint یا LCP

نشان­دهنده مدت زمانی است که طول می‌کشد تا بزرگترین بخش از صفحه سایت شما به کاربر نمایش داده شود.

Cumulative layout Shift   یا CLS

مدت زمانی که طول می‌کشد تا صفحه سایت شما در هنگام لود تغییر شکل ناگهانی دهد.

Interaction to Next Paint  یا INP

میزان تاخیری است که در هنگام تعامل با یک المان خاص ایجاد می‌شود.

Time to First Byte  یا TTFB

در ادامه مبحث Google PageSpeed Insights ، این گزینه مدت زمانی است که مرورگر باید قبل از دریافت اولین بایت داده از سرور منتظر بماند.

PASSED AUDITS

شامل موارد تایید شده است.

Performance

بخشی از گزارشات است که در نهایت به عملکرد کلی سایت شما امتیازاتی را می‌دهد. اگر عدد به دست آمده در این قسمت بیشتر از ۸۵ باشد، به معنی مناسب بودن عملکرد سایت شماست. گوگل برای امتیاز دهی پرفورمنس فاکتورهای مختلفی را مدنظر قرار می‌دهد اما شاخص‌های به دست آمده بر اساس تجربه کاربران واقعی نیست. این فاکتورها عبارتند از:

  • مدت زمان نمایان شدن کامل سایت.
  • سرعت صفحه
  • مدت زمان جلوگیری از تعامل کاربران

Opportunity

دو بخش دیگر نیز در میان گزارشات گوگل وجود دارد که شامل پیشنهاداتی در مورد افزایش سرعت سایت شماست. این بخش را می‌توانیم مهم­ترین عنوان در Google PageSpeed Insights بدانیم که عمل کردن به موارد عنوان شده در آن تاثیرات فوق­العاده‌ای را روی عملکرد و سرعت سایت شما ایجاد خواهد کرد.

این بخش از سایت شامل موارد گزارش شده‌ای هستند که برخی از آن‌ها با رنگ قرمز و برخی نیز با نارنجی مشخص شده‌اند. موارد قرمز ضرورت انجام آن فعالیت را مشخص کرده و رنگ نارنجی به عنوان پیشنهاد به شما ارائه می‌شود.

روبه­روی هر کدام از این موارد یک عدد را خواهید دید که نشان­دهنده تایمی است که پس از انجام مرحله پیشنهادی برای سایت شما ذخیره خواهد شد.

Diagnostics

Diagnostics، نوعی مکمل برای قسمت قبلی است. در این بخش به شما اطلاعاتی داده می‌شود که کمی تخصصی‌تر بوده و مشکلاتی را اعلام می‌کند که سرعت سایت شما را کم کرده است. یک برنامه نویس زمانی که این قسمت را مطالعه کند، می‌تواند مطابق Google PageSpeed Insights مشکلات سایت را بررسی کرده و با اجرای پیشنهادات اعلام شده عملکرد سایت را بهتر کند.

Accessibility

گزارشات این بخش مربوط به دسترسی سایت شماست. در این قسمت نیز رنگ‌های مختلف قرمز و نارنجی وجود داشته و پیشنهاداتی برای بهبود سرعت سایت شما ارائه شده است.

Best Practices

شامل گزارشاتی است که مربوط به عملکرد سایت شما بوده و قسمت‌های مختلف آن نیز دقیقا مشابه با بخش‌هایی است که عنوان شد.

 SEO

همانطور که از عنوان این بخش مشخص است، مربوط به گزارشات سئو بوده و به شما نشان می‌دهد بر اساس استانداردها و الگوریتم‌های گوگل به چه میزان سایت­تان بهینه شده است.

رنگ بندی نتایج در سایت Google PageSpeed Insights

برای هر کدام این موارد سه عدد کلی در نظر گرفته شده که هر کدام با رنگی متفاوت مشخص شده‌اند:

رنگ سبز درصدی از سایت شماست که در کمتر از ۱ ثانیه بارگذاری شده است.
رنگ نارنجی درصدی از سایت شماست که بین ۱ تا ۳ ثانیه بارگذاری شده است.
رنگ قرمز درصدی از سایت شماست که بارگذاری آن بیشتر از ۳ ثانیه طول کشیده است.

 

چند-عامل-موثر-در-کاهش-سرعت-سایت

چند عامل موثر در کاهش سرعت سایت

به طور کلی سرعت سایت می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی کم شود. در اینجا به مواردی اشاره کرده‌ایم که اغلب در سایت‌های مختلف دیده می‌شود:

  • عدم استفاده از تصاویر بهینه و با ابعاد نامناسب باعث می‌شود تا سرعت سایت به میزان زیادی کاهش یابد. بهتر است با استفاده از ابزارهای مختلف بهینه‌سازی تصاویر را انجام دهید تا بدون افت کیفیت، حجم و ابعادشان مناسب شود.
  • سرورهایی که ازCDNها پشتیبانی می‌کنند، پس از جستجوی کاربر، محتوایی را از نزدیک­ترین سرور در اختیارشان قرار می‌دهد. این کار افزایش سرعت سایت را با Google PageSpeed Insights به دنبال دارد.
  • محتوای ویدئویی ممکن است سرعت سایت شما را کم کند اما اگر به صورت بهینه­شده استفاده شود، این فرایند با سرعت بالاتری انجام خواهد شد. یکی از روش‌ها، آپلود ویدئو در یک کانال دیگر مانند یوتیوب و سپس قراردادن محتوای ویدئویی در سایت شماست.
  • ریدایرکت زیاد باعث می‌شود تا زمان درخواست سرور زیاد شود.
  • فضایی که کدهایHTML درون آن قرار گرفته را به حداقل برسانید. دیتاهای غیر ضروری و تکراری را حذف کنید. اینکار را می‌توانید با استفاده از پلاگین‌های مخصوص نیز انجام دهید.
  • کش مرورگر، روش دیگری برای افزایش سرعت سایت است.

برخی از هشدارهای Google PageSpeed Insights

Eliminate render blocking resources  بهینه سازی فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS
Reduce server response time استفاده از سرویس هاستینگ سریعتر / بهینه‌سازی قالب سایت / کاهش حجم
serve images in next-gen formats  بهبود فرمت تصاویر / استفاده از فرمتهای WEBP یا JPEG
removed unused css and js حذف بخشی از کدهای CSS یا JS و کدهای غیرکاربردی در بارگذاری صفحه

کلام آخر…

در این مطلب به طور مفصل در مورد Google PageSpeed Insights و نحوه کار با آن صحبت کردیم و فهمیدیم چگونه می‌تواند در بهینه‌سازی سایت به ما کمک کند. اگر شما هم تجربه کار با این ابزار یا دیگر سایت‌های مخصوص سنجش سرعت سایت را داشته‌اید، آن را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین برای سئوی بهینه سایت خود می‌توانید از خدمات آکادمی سئو پورفیض استفاده کنید.

سوالات متداول در مورد سرعت سایت

نحوه عملکرد Google PageSpeed Insights چگونه است؟

گوگل پیج اسپید اینسایت، داده‌هایی که در سایت شما وجود دارد را آنالیز می‌کند. این بررسی با توجه به کاربرانی است که اخیرا وارد صفحه شما شده‌اند. با این کار در نهایت نمره‌ای از خوب یا بد بودن سایت شما در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

چند عامل موثر در کاهش سرعت سایت چیست؟

  • بهینه کردن تصاویر و ویدئو ها
  • به حداقل رساندن فضایی که کدهای HTML درون آن قرار گرفته
  • کش مرورگر، روش دیگری برای افزایش سرعت سایت است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

51 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست