آموزش بخش performance سرچ کنسول؛ بررسی موفقیت ها و شکست ها

سرچ کنسول ابزارهای متعددی را برای بررسی و رصد عملکرد سایت در اختیار سئوکاران قرار می‌دهد. بخش performance سرچ کنسول یکی از مهم‌ترین ابزارهای آن است که گزارش کارکرد سایت را در بازه زمانی خاصی نشان می‌دهد. عمده اطلاعاتی که در این بخش می‌توانید مشاهده کنید، شامل کوئری، میانگین موقعیت، Total clickو مهم‌تر از همه میزان ایمپرشن یا دیده شدن سایت است. با استفاده از این ابزار امکان کشف صفحاتی که عملکرد ضعیفی در نسخه موبایل یا دسکتاپ دارند نیز وجود دارد.

سرچ کنسول performance آموزش

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

این جمله اغراق نیست که بگوییم، بیشتر متخصص سئو ها گشت و گذار در گوگل سرچ کنسول برای رسیدن به یک کلیات و ارائه گزارش به کارفرما را همیشه جزو اولین کارهای خود می‌دانند. اولین قسمتی که به محض ورود کارشناس سئو در پلتفرم با آن روبه‌رو می‌شود، بخش OVERVIEW سرچ کنسول است که خود دارای قسمت‌های جداگانه است. بخش performance سرچ کنسول یکی از اجزای مهم و البته جدانشدنی از این پلتفرم است که در نگاه اول اطلاعاتی کلی نظیر تعداد کلیک، میزان دیده شدن، میانگین جایگاه و متوسط نرخ کلیک ارائه می‌دهد.

کارایی و تعداد آماری که می‌توان از بخش performance سرچ کنسول به دست آورد به همین موارد ختم نمی‌شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این سری از مقالات آموزشی آکادمی سئو پورفیض همراه ما شوید تا به بیان جزئیات بیشتری درباره performance کنسول گوگل بپردازیم.

موضوعاتی که در ادامه آموزش بخش performance سرچ کنسول خواهید خواند:

  • بخش performance سرچ کنسول چه گزارشاتی ارائه می دهد؟
  • نحوه استفاده از performance سرچ کنسول
  • معرفی دیتاهای بیشتر در performance سرچ کنسول
  • چشم انداز کاربردی بخش performance سرچ کنسول
  • serch results سرچ کنسول چیست
  • Discover در سرچ کنسول چیست
  • نتیجه پایانی

بخش performance سرچ کنسول چه گزارشاتی ارائه می دهد؟

به طور کلی بخش performance شامل متریک‌های Total click، Total impression، Average CTR و Average position است. یعنی این مواردی است که به محض ورود به پنل و بخش performance در سرچ کنسول آن را مشاهده می‌کنید. البته مهم است تا بدانید هر کدام از این‌ها چه معنایی دارند و بر چه اساسی تعیین می‌شوند.

  • Total click؛ شامل همه کلیک‌هایی است که در صفحه نتایج جستجوی گوگل کاربر روی سایت شما انجام داده است.
  • Total impression؛ متریکی است که به میزان دیده شده صفحات مختلف سایت شما در بازه زمانی مشخصی اشاره دارد. یعنی هربار که سایت شما توسط کاربر مشاهده شود. البته اگر در طول یک روز کاربر چندین بار به سایت به صفحه نتایج گوگل مراجعه کند و سایت شما دیده شود، تنها یک ایمپرشن برای شما محاسبه می‌شود.
  • Average CTR؛ به میزان کلیک‌هایی که توسط کاربر روی سایت شما انجام می‌شود. یعنی به طور میانگین اگر روزانه یا بازه زمانی سه ماهه یک سایت معادل ۳.۳ درصد باشد، یعنی با احتساب ۱۰۰ بار نمایش سایت، تنها سه بار کاربران روی سایت کلیک کرده‌اند.
  • Average position؛ این متریک یعنی میانگین جایگاه نمایش صفحه شما در نتایج جستجوی گوگل است. میانگین موقعیت به واسطه رتبه‌بندی همه صفحات ساخته شده در سایت شما تعیین می‌شود.

سرچ کنسول چه گزارشاتی ارائه می دهد؟ performance بخش

نحوه استفاده از performance سرچ کنسول

برای آنکه خودتان به عنوان مدیر سایت یا هر فرد دیگری بتوانید همه متریک‌های تعیین شده در بالا را بیابید، می‌توانید مراحل زیر را طی کنید:

نحوه استفاده از performance سرچ کنسول

  1. اگر در سرچ کنسول ثبت‌نام کرده یا مدیر سایت به شما دسترسی داده باشد، می‌توانید با همان اکانت گوگل خود وارد پنل شوید.
  2. پس از وارد شدن در پلتفرم، روی گزینه performance کلیک کنید.
  3. در بالای صفحه Search type یا نوع جستجو را مشخص کنید. نوع جستجوی شما می‌تواند براساس Web، Image، Video و News باشد.
  4. پس از آنکه تایپ سرچ را مشخص کردید، می‌توانید وارد آیکون بعدی یعنی Date range شوید. در اینجا می‌توانید بازه زمانی مورد نظر را مشخص کنید. معمولا به صورت پیشفرض روی سه ماهه است. اما شما می‌توانید بین ۷ روز تا ۱۶ ماه است.
  5. فیلتر بعدی که می‌توانید مشخص کنید، Compare است. یعنی بین بازه زمانی مشخص عملکرد دو صفحه را باهم مقایسه کنید.
  6. در صورت تمایل می‌توانید روی گزینه New بزنید. سپس روی هر کدام از گزینه‌های Query، Page، Country، Device و Search appearance کلیک کنید. با کلیک روی گزینه‌های مورد نظر می‌توانید گزارش متفاوتی را دریافت کنید.

معرفی دیتاهای بیشتر در performance سرچ کنسول

Queries؛ به مجموعه کلمات یا است بگوییم رشته‌هایی اشاره دارد که کاربر به واسطه آن‌ها وارد سایت شما می‌شود. در کوئری تعداد کلیک نیز به ترتیب از بیشترین تا کمترین مشخص می‌شود.

سرچ کنسول performance کوئری در

Pages؛ صفحاتی از سایت شما اشاره دارد که کاربر آن مشاهده کرده است. معمولا به صفحات پربازدید سایت اشاره دارد و اگر  جزو نتایج تکراری باشد، تنها یکبار محاسبه می‌شود.

سرچ کنسول performance پیج در

Countries؛ در اینجا شما می‌توانید همه گزارشات درباره یک صفحه یا کل سایت خود را در بازه زمانی خاص در محدوده کشور خود، مشخص کنید.

سرچ کنسول performance در Countries بخش

Device؛ در این بخش شما می‌توانید انتخاب کنید که گزارش عملکرد برحسب سرچ در صفحات دسکتاپ، موبایل یا تبلت باشد. پس از آن در صورت تمایل می‌توانید میزان عملکرد سایت در موبایل و تبلت را با دسکتاپ مقایسه کنید. معمولا دریافت گزارش دستگاه به بهبود عملکرد سایت در جاهای مختلف کمک زیادی می‌کند.

سرچ کنسول performance در Device بخش

نکته: در همین بخش performance سرچ کنسول می‌توانید صفحات با کارایی بالا در دسکتاپ و عملکرد ضعیف در موبایل را شناسایی کنید. نتیجه آن تجربه بهبود کاربری بهتر در موبایل است، با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد سرچ کاربران در موبایل است. با یافتن چنین صفحاتی می‌توانید روی بهینه‌سازی و بهبود سرعت سایت در نسخه موبایل و نمایش به همان شکلی که در دسکتاپ است، کار کنید.

Search Appearance؛ یکی دیگر از ابزارهای performance سرچ کنسول است که می‌توانید ظاهر نتایج سرچ صفحات خود را در گوگل ببینید. از آنجاییکه ظاهر نتایچ جستجو همیشه شامل ۱۰ لینک آبی نیست و می‌تواند به شکل دیگری هم ظاهر شود. این ابزار را برای تهیه گزارش از صفحاتی که در آن‌ها از انواع اسکیما برای گسترش نتایج غنی استفاده کرده‌اید، به کار ببرید.

سرچ کنسول performance در Search Appearance بخش

Date؛ آخرین گزینه‌ای است که در performance  می‌بینید. متریک تاریخ به شما کمک می‌کند تا زمان‌هایی که کاربر روی صفحه سایت شما چند کلیک خورده را رصد کنید. این بعد به تجزیه و تحلیل ترافیک سایت در تاریخ‌های مختلف کمک خواهد کرد.

سرچ کنسول performance در Date range

چشم انداز کاربردی بخش performance سرچ کنسول

ابزارهای موجود در بخش performance سرچ کنسول مزایای چشمگیری را برای سایت به همراه دارد، مثل موارد زیر:

  • امکان مشاهده ترافیک سایت، اینکه از کجا می‌آیند؟! آیا کلیک می‌کنند و چه کلمات کلیدی احتمال دیده شدن سایت شما را فراهم می‌کنند.
  • می‌توانید دریابید که کدام پرسش‌ها و نیازهای کاربر در تلفن همراه مطرح می‌شود و از آن برای بهبود عملکرد سایت خود در نسخه موبایل استفاده کنید.
  • در آخر اینکه ببینید کدام صفحات سایت شما کمترین میزان کلیک و بازدید را دارند و برای بهبود آن‌ها استراتژی سئو متفاوت و همگام با نیاز کاربر در نظر بگیرید.

سرچ کنسول performance چشم انداز

serch results سرچ کنسول چیست

اگر نتایج جستجوی گوگل شامل سایت‌هایی باشد که متعلق به شما در کنسول گوگل است، امکان دارد باکسی را ببینید که متعلق به گزارش عملکرد سایت شما باشد. این کارت یا باکس تنها در صورتی ظاهر می‌شود که مالک سایت در کنسول جستجوی گوگل باشید. این بخش شامل خلاصه‌ای از تعدادی کلیک‌های اخیر، ایمپرشن و میانگین پوزیشن سایت است.

مدیر سایت می‌تواند نمایش یا عدم نمایش این کارت را انتخاب کند. وقتی این کارت در نتایج جستجو ظاهر شد، می‌توانید روی گزینه تنظیمات بیشتر بزنید. در صورتیکه تمایل به نمایش آن دارید، می‌توانید گزینه Show یا Don’t Show را انتخاب کنید.

سرچ کنسول چیست؟ serch results

Discover در سرچ کنسول چیست

Discover یک ویژگی کنسول گوگل است که به کاربر امکان می‌دهد در هر زمانی بدون نیاز به جستجو از مسئل مورد علاقه خود باخبر باشد. این ویژگی از سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شده است و تاکنون بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر دارد.

این ابزار به کاربران امکان ارسال موضوعات مورد علاقه به گوگل را فراهم کرده است. علاوه بر این Discover تنها به نمایش موضوعات جدید محدود نمی‌شود، بلکه بهترین محتواهای وب اعم از ویدئو، عکس یا چیز دیگری با توجه به نظرات کاربران و میزان بازدید به صورت خودکار به نمایش می‌گذارد. نکته جالب توجهی که درباره این ابزار سرچ کنسول وجود دارد این است که امکان بهینه‌سازی محتوای برای آن نیز وجود دارد. کافی است که:

  • محتوا در گوگل ایندکس شود (امکان بررسی ایندکس شدن محتوا از طریق ابزار URL Inspection یا به صورت دستی با استفاده از site: وجود دارد.)
  • محتوا مطابق با دستورالعمل‌ها و مقررات تعیین شده در الگوریتم های گوگل باشد.

نتیجه پایانی

در این مطلب سعی کردیم ابزارهای در دسترس و تجزیه و تحلیل داده‌های بخش performance سرچ کنسول بیان کنیم و آموزش دهیم. در کنار برخی داده‌هایی که به صورت پیشفرض در این بخش مهم و کاربردی سرچ کنسول دیده می‌شود، کاربران می‌توانند خود به صورت سفارشی فیلترهایی مثل کوئری، پیج، دستگاه و حتی روزهایی که بیشترین میزان کلیک و بازدید را داشتند، مورد بررسی قرار دهند.

مهم‌ترین اطلاعاتی که گزارش عملکرد سایت به مدیر سایت ارائه می‌دهد، میزان کلیک، نرخ کلیک، ایمپرشن و میانگین موقعیت سایت است. Average position براساس عملکرد، میزان بازدید و حتی نرخ کلیک همه صفحات سایت، تعیین می‌شود.

سوالات متداول درباره performance گوگل سرچ کنسول

ابزار performance سرچ کنسول چیست؟

ابزار performance در گوگل سرچ کنسول یکی از مهمترین بخش‌هایی است که گزارشات دقیقی از عملکرد سایت در بازه زمانی ۷ روز تا ماه ارائه می‌دهد.

در performance چه دیتایی را می‌توانیم رصد کنیم؟

آنچه که در performance به محض ورود می‌بینید توتال کلیک، ایمپرشن، نرخ کلیک و میانگین موقعیت سایت است.

آیا performance، از فیلترهای جداگانه‌ای هم برخوردار است؟

بله، مهم‌ترین فیلترهای performance عبارتند از کوئری، پیج، Countries، Device، Search Appearance و Date است.

سرچ ریزالت کنسول گوگل چیست؟

serch results، یک ابزار قابل تنظیم در سرچ کنسول است که مدیر سایت می‌تواند گزارش عملکرد سایت را به صورت باکس جداگانه در صفحه نتایج مشاهده کند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

662 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست