سئو داخلی چیست و بهترین تکنیک های آن کدامند

برای آن که بتوانید یک وب سایت را به موفقیت برسانید، لازم است که حتما تمامی المان‌های موثر در سئو داخلی را دانسته و تک به تک آن‌ها را به بهترین شکل ممکن مورد توجه قرار دهید.

سئو-داخلی-چیست؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

بخش مهمی از سئو یک وب سایت را، سئو داخلی آن به خود اختصاص می‌دهد. به تمام ملاحظات و اقداماتی که داخل یک وب سایت به منظور بهینه سازی آن انجام می‌شود را onpage seo می‌گویند.

تمام این اقدامات برای رسیدن به رتبه بهتر و تقویت وب سایت صورت می‌گیرد و اهمیت زیادی دارد که مدیر سئو، با یک برنامه‌ریزی جامع به آن بپردازد. چک لیست موارد مختلف سئو داخل وب سایت، به شما کمک خواهد کرد تا هیچ موردی را از قلم ننداخته و تک به تک آن‌ها را رعایت کنید.

برای آن که بتوانید یک وب سایت را به موفقیت برسانید، لازم است که حتما تمامی المان‌های موثر در سئو داخلی را دانسته و تک به تک آن‌ها را به بهترین شکل ممکن مورد توجه قرار دهید. استانداردهایی در خصوص این فاکتورها وجود داشته و با هوشمندی، می‌توانید از این استانداردها در مسیر رشد وب سایت بهره ببرید. در آکادمی سئو پورفیض، بهترین استراتژی‌های به‌روز سئوی داخلی آموزش داده می‌شود که می‌توانید با پیوسته به آن، از آن‌ها بهره مند شوید.

سئو-داخلی-یا-on-page-seo-شامل-چه-بخش‌هایی-می-شود؟

سئو داخلی یا on page seo شامل چه بخش‌هایی می شود؟

سئو داخلی دارای بخش‌های مختلفی است که هر یک به تنهایی و تمام آن‌ها در کنار یکدیگر، موفقیت یک وب سایت در رده‌بندی گوگل را شکل می‌دهند. از این‌رو، نمی‌توان برخی از این فاکتورها را دست کم گرفته یا کنار گذاشت یا برخی دیگر را اولویت بخشید. در حقیقت تمام این المان‌ها در کنار یکدیگر حائز اهمیت بوده و باید به همه آن‌ها در یک قالب یکپارچه پرداخته شود.

بخش‌های مختلف سئو داخلی شامل سئو محتوایی و سئو تکنیکال می‌شود.

سئو محتوایی

سئو محتوایی بخش اصلی On Page سئو را به خود اختصاص داده و بازاریابی محتوایی درست در همین نقطه شکل می‌گیرد. یک محتوا برای انتشار در وب سایتی که تحت الگوریتم‌های سئویی قرار دارد، باید از فیلترهای مختلف عبور کرده و دارای شاخصه‌هایی باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال، به کد نویسی وب سایت، ساختار صفحات آن و به طور کلی بخشی مربوط می‌شود که در دست برنامه نویس سایت است. از این جهت برای آن که سئو تکنیکال، به درستی پیش رفته و به نفع وب سایت عمل کند، باید برنامه نویس سایت چشم انداز درستی از نکات سئویی داشته و بداند که چطور باید ساختار وب سایت و مسیر حرکت کاربر در آن را برنامه ریزی کند.

چک لیست سئو داخلی

چک لیست Onpage Seo، به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به راحتی محتوای تولید شده برای وب سایت خود را ویرایش کرده و استاندارد بودن آن را زیر نظر داشته باشید. همین طور پس از انتشار محتوا، برخی از موارد وجود دارد که با لحاظ آن‌ها، وضعیت سئو وب سایت شما به سطح استاندارد و مطلوب خواهد رسید. در زیر نگاهی به این چک لیست می‌اندازیم:

انتخاب عبارات کلیدی صحیح

برای آن که بتوانید یک محتوای باکیفیت تولید کرده و آن را به نقطه انتشار برسانید، لازم است که پیشتر، عبارات کلیدی صحیح را انتخاب کرده باشید. برای آن که یک صفحه از وب سایت شما، در گوگل به رتبه برتر رسیده و در میان نتایج برتر دیده شود، حتما لازم است که کیورد پلنینگ یا تحقیق کلمات کلیدی درستی برای آن، انجام شده باشد. در این تحقیق کلمات کلیدی، شما به کیورد اصلی، کیوردهای کمکی و کلمات LSI نیاز دارید که باید به طور استاندارد در متن به کار برده شود.

دقت داشته باشید که زیادهروی در استفاده از کلمات کلیدی نیز در جای خود مضر بوده و بدتر باعث اسپم شدن صفحه سایت شما خواهد شد. از این‌رو لازم است که تولیدکننده محتوا، به این موارد اشراف داشته، چگالی و فاصله آن‌ها را در کل متن تولیدی خود، رعایت کند.

تولید محتوای باکیفیت و منحصر به فرد

چیزی که در وهله اول نیاز داریم، یک محتوای باکیفیت و کاملا منحصربه‌فرد است. هر گونه کپی‌برداری بدون نقل قول، ممنوع بوده و محتوا باید کاربرپسند و بر اساس نیازهای کاربر و مخاطب، تولید شود.

به خاطر داشته باشید که تولید محتوا به معنای ترجمه مستقیم، جمع آوری محتوا و مانند آن‌ها نیست؛ بلکه لازم است که تولیدکننده محتوا مفاهیم را دریافت کرده و آن‌ها را با بیان خویش تالیف و تولید کند.

یک محتوای باکیفیت و متناسب با ساختارهای سئو، باید کاملا مفهوم و جذاب بوده و با زبانی روان نوشته شده باشد. همین طور مفید بودن محتوا و پرهیز از گزافه گویی، دوری از تعصبات شخصی و کارآمد بودن را باید در نظر داشت. به یاد داشته باشید که یک محتوای باکیفیت، لزوما یک محتوای طولانی ۳۰۰۰ کلمه‌ای نیست، بلکه گاهی اوقات ممکن است یک محتوای ۵۰۰ کلمه‌ای نیز تمام چیزی که مخاطب می‌خواهد به او بدهد. تنها اهمیت دارد که مخاطب با وارد شدن به صفحه وب سایت شما، تمام پاسخ خود را گرفته و در وب سایت دیگری به جست‌وجوی آن نپردازد.

بررسی-ایندکس-شدن-صفحه

انتخاب تگ‌های محتوا مناسب

تگ‌های محتوا یا همان تیترهای H1، H2، H3 و…، باید با در نظر گرفتن کلمات و عبارات کلیدی و LSI و ساختار کلی متن، انتخاب شوند. این تگ‌ها به صورت خاص توسط ربات‌های گوگل پایش می‌شوند. البته اگر چه پیش از این گفته می‌شد که این تگ‌ها به صورت مستقیم در سئو وب سایت تاثیر دارند، اما طبق چیزی که جان مولر گفته است، تگ‌های H تاثیر مستقیمی در رنکینگ سایت نداشته و تنها برای درک بهتر محتوای پاراگراف از سوی ربات‌ها کاربرد دارند.

نکته مهم: به یاد داشته باشید که ساختار مراتبی تگ‌ها باید به درستی رعایت شده و شکل درختی خود را داشته باشد. به این شکل که انتظار داریم تگ اصلی H1 به عنوان تگ اول صفحه قرار گرفته و پس از آن تگ H2 و تگ‌های H3 را خواهیم داشت. البته ممکن است محتوای شما به شکلی پیش برود که به جای یک تگ H2، چند تا از آن داشته باشید.

بهینه سازی عنوان صفحه

کاربر در صفحه سرپ، به دنبال وب سایتی است که پاسخ او را در بر داشته باشد و این یک میدان رقابت کلیکی ایجاد خواهد کرد. عنوان صفحه در جلب توجه مخاطب بسیار تاثیرگذار بوده و باید با هوشمندی و دقت کامل انتخاب شود. به طور کلی، کاربران روی عنوانی کلیک خواهند کرد که بیش از سایرین برای آن‌ها جذاب بوده و به ظاهر حداقل حاوی پاسخی باشد که به دنبال آن هستند.

توجه داشته باشید که ممکن است با جهت‌گیری جست‌وجوی کاربران و پس از ایندکس شدن محتوا و کوئری گرفتن آن، نیاز باشد که عنوان صفحه را تغییر داده و متناسب با جهت گیری جدید، عنوان جدیدی برای آن درج کنید. این لزوما به معنای آن نخواهد بود که عنوان اولیه شما به اشتباه انتخاب شده است، بلکه جهت گیری سرچ مخاطبان، چنین تغییری را می‌طلبد.

درج توضیحات متا مناسب

به همین ترتیب برای درج توضیحات متا هم باید دقت کامل به خرج داده و به شکلی متا را بنویسید که در جذب کاربر مثبت باشد. اگر چه گاهی اوقات گوگل اهمیتی به توضیحات متا درج شده توسط شما نداده و ممکن است خود بخشی از متن را به عنوان متا انتخاب کرده و نمایش دهد، اما پیشنهاد می‌کنیم که حتما تلاش خود را به خرج داده و سعی کنید بهترین و کاربردی‌ترین توضیحات متا را درج کنید. در صورتی که توضیحات متای شما به اندازه کافی مناسب باشد، از سوی گوگل پذیرفته خواهد شد.

تصاویر شخصی سازی شده

اگر چه در موتور جست‌وجوی گوگل تصاویر متعددی وجود دارد و تقریبا درباره هر موضوعی که جستجو کنید، تصاویر مربوط به آن را مشاهده خواهید کرد؛ اما این به اندازه کافی مناسب نیست. برای آن که بتوانید از تصاویر منطبق با سئو داخلی یک وب سایت استفاده کنید، لازم است که تصاویر شما شخصی‌سازی شده و منحصربه‌فرد باشند. به علاوه، انتخاب تصاویر مرتبط و کارآمد که تنها به منظور پر کردن صفحه انتخاب نشده باشند، حائز اهمیت است.

حتما در خصوص آلت تصاویر نیز دقت کافی به خرج داده و توضیحی درج کنید که متناسب با توصیف تصویر باشد. تگ‌های آلت به موتور جست‌وجوی گوگل و ربات‌های آن کمک می‌کنند تا درک بهتری از محتوای صفحه داشته باشند و این موضوع به صورت مستقیم در رتبه بندی وب سایت موثر خواهد بود.

کاهش حجم تصاویر هم به بهبود سرعت صفحات وب سایت کمک زیادی خواهد کرد. حتما تصاویر را بهینه سازی کرده و حجم آن‌ها را کاهش دهید. در صورتی که وردپرس سایت از فرمت Webp پشتیبانی کند، تبدیل تصاویر به این فرمت، کمک زیادی خواهد کرد.

بررسی ایندکس شدن صفحه

پس از انتشار محتوا، بهتر است که به سرچ کنسول وب سایت مراجعه کرده و با وارد کردن یوآرال صفحه درخواست ایندکس را بزنید تا این اتفاق زودتر بیفتد. لازم به توضیح است که اگر چه تا یک یا دو سال پیش، ایندکس شدن صفحات به این شکل دیر یا زود اتفاق می‌افتاد، اما در حال حاضر گوگل به منظور بهینه سازی صفحات جستجو، صفحات حاوی محتوای ضعیف را ممکن است هرگز ایندکس نکند. حتی گاهی اوقات مشاهده خواهید کرد که به دلیل ضعف محتوای صفحه یا مشکلات دیگر، یک صفحه از وب سایت شما که قبلا ایندکس بوده، از ایندکس خارج شده است. در این صورت باید حتما محتوای صفحه را عیب یابی کرده و دوباره آن را غنی کنید.

لینک سازی داخلی

تا اینجای کار یک محتوای مناسب و المان‌های کناری آن را به نقطه انتشار رساندیم. حالا باید از این فرصت استفاده کرده و لینک‌های داخلی را به درستی ایجاد کنید. انتخاب صحیح انکرتکست‌ها برای لینک‌سازی و همین طور لینک‎سازی به شکلی که محتوایی یتیم نماند، بسیار مهم است. شما باید برای انتخاب انکرتکست‌ها جهت لینک سازی، از عباراتی استفاده کنید که ایمپرشن مناسبی داشته باشند.

همین طور لینک‌سازی را به شکلی در نظر بگیرید که خزنده گوگل، بتواند از صفحه اصلی به سمت صفحات داخلی‌تر به درستی حرکت کرده و خارج شدن آن از وب سایت شما، سریع، اتفاق نیفتد. شرایط را این طور در نظر بگیرید که هر روز وب سایت شما مقداری بودجه کراول دارد و باید از این بودجه به درستی استفاده کنید.

اگر این بودجه را چیزی شبیه به یک پارچ آب در نظر بگیرید، باید لینک‌سازی به شکلی باشد که این پارچ آب از یک مسیر لوله‌ای شکل پیچ در پیچ عبور کرده و در مسیر عبور خود، از تمام لوله‎ها بگذرد.

به علاوه در لینک‌سازی نیز دقت داشته باشید که زیاده‌روی نکرده و مزرعه لینک در هیچ جایی از وب سایت خود ایجاد نکنید.

موبایل فرندلی بودن وب سایت

مدت زیادی است که بسیاری از کاربران وب سایت‌ها را از طریق گوشی‌های موبایل خود دنبال کرده و در صورتی که وب سایت شما موبایل فرندلی نباشد، افت زیادی را تجربه خواهید کرد. از این روی حتما باید مطمئن شوید که وب سایت شما موبایل فرندلی بوده و نمایش آن در قابل موبایلی مشکلی نداشته باشد. برای این منظور، می‌توانید از ابزار Google mobile friendly tool استفاده کرده و وضعیت وب سایت خود را در این خصوص بررسی کرده و در صورت وجود مشکل، نسبت به رفع فوری آن، اقدام کنید.

بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحات

یکی دیگر از المان‌هایی که در سئو داخلی حائز اهمیت محسوب می‌شود، سرعت بارگذاری صفحات و لود شدن آن‌ها است. به جز مواردی که در سئو تکنیکال ذکر کردیم، با انتخاب صحیح تصاویر و دیگر فاکتورها چون حجم کم ویدیو و…، می‌توانید سرعت صفحات وب سایت خود را بهبود بخشید.

با استفاده از ابزار تست سرعت صفحات وب سایت، وضعیت وب سایت خود را بررسی کرده و در صورت کند بودن رتبه سرعت، نسبت به رفع مشکلات آن، اقدام کنید. برخی اوقات کاهش حجم تصاویر یا پاک کردن جاوا اسکریپت‌های اضافی، به شما کمک زیادی خواهد کرد تا سرعت صفحه را بهبود دهید.

کلام آخر

در بخش بالا دیدیم که سئو داخلی چیست و چک لیست موارد مهم آن کدامند. برای آن که بتوانید وب سایت خود را از ابتدا به درستی پیش برده و در رتبه بندی گوگل، امتیاز مناسبی به دست بیاورید، لازم است که تمام این موارد مطرح شده در چک لیست را به خوبی رعایت کرده و مرتب در حال بهینه سازی آن‌ها باشید. شما چه موارد دیگری را به این چک لیست اضافه کرده و درباره هر یک از آن‌ها چه نکات اضافی دارید؟ این موارد را با ما و دیگر کاربران وب سایت به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول در مورد سئو داخلی

سئو داخلی یا on page seo شامل چه بخش‌هایی می شود؟

سئو داخلی دارای بخش‌های مختلفی است که هر یک به تنهایی و تمام آن‌ها در کنار یکدیگر، موفقیت یک وب سایت در رده‌بندی گوگل را شکل می‌دهند. از این‌رو، نمی‌توان برخی از این فاکتورها را دست کم گرفته یا کنار گذاشت یا برخی دیگر را اولویت بخشید.

ایندکس شدن صفحه چگونه بررسی می شود؟

پس از انتشار محتوا، بهتر است که به سرچ کنسول وب سایت مراجعه کرده و با وارد کردن یوآرال صفحه درخواست ایندکس را بزنید تا این اتفاق زودتر بیفتد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

497 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست