موتور جست و جو گوگل چگونه کار می کند

امروزه گوگل یک منبع تمام نشدنی محسوب می‌شود و بسیاری مواقع برای رسیدن به پاسخ مورد نظر خود در آن به جست و جو می‌پردازیم. اما موتور جست و جو گوگل چگونه کار می کند؟ گوگل به واسطه خزنده‌های خود در سایت‌ها خزش می‌کند و اطلاعات بدست آمده را طبق الگویی از قبل تعیین شده ذخیره می‌کند تا در مرحله بعد رتبه بندی شده و در نتایج جست و جو به کاربر نمایش داده شود. در ادامه به نحوه دقیق کار کردن موتور جست و جو گوگل می‌پردازیم.

گوگل چگونه کار می کند

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

موتور جست و جو گوگل چگونه کار می کند؟ گوگل چه کاری انحام می‌دهد؟ این‌ها سوالاتی هستند که شاید در ذهن شما هم نقش بسته باشند. اما به راستی این موتور پر قدرت چگونه کار می‌کند، چگونه میلیون‌ها صفحه را بررسی می‌کند و به آن‌ها رتبه می‌دهد و…

مراحل رتبه بندی سایت ها توسط گوگل

اگر می‌خواهید بدانید که گوگل چگونه کار می کند بهتر است از ابتدا به مراحل رتبه بندی سایت ها توسط گوگل آشنا شوید. در ادامه می‌خواهیم ببینیم که گوگل چگونه سایت‌ها را بررسی و رتبه بندی می‌کند.

برای درک مفهوم بهینه سازی سایت و سئو چیست می‌توانید به صفحه مورد نظر مراحعه کنید.

کراول کردن سایت توسط گوگل

ابتدا لازم است بدانیم که گوگل توسط خزنده‌های خود سایت‌ها را بررسی می‌کند و در سرورهای خود ذخیره می‌کند تا در مواقع لزوم آن‌ها را در نتایج جست و جو نمایش دهد. اما این خزنده‌های گوگل چگونه کار می‌کنند.

خزنده، عنکبوت یا اسپایدر کلماتی هستند که درباره این قابلیت گوگل از آن‌ها یاد می‌شود. گوگل بر روی خزنده‌های خود به شدت حساس است و آن‌ها را بی دلیل به سایت یا صفحه‌ای ارسال نمی‌کند. به این دلیل که تعداد آن‌ها محدود است و اینجاست که توسط متخصصین سئو مفهومی به اسم کرال باجت یا بودجه خزش بوجود می‌آید. به این صورت که ما با دانستن این موضوع که حدودا چند خزنده روزانه به سایت ما وارد می‌شوند، با راهکارهایی بتوانیم مسیر مشخصی را برای کرال کردن یا خزیدن آن‌ها در سایت خود مشخص کنیم که صفحاتمان زودتر ایندکس شود و رتبه بگیرد.

سئو کلاه خاکستری چیست

برسی سایت های جدید و سایت های کراول شده

حال که گوگل خزنده‌های خود را به صفحه‌ای از سایت ما فرستاده است آن‌ها چگونه به صفحات دیگر سایت ما می‌روند؟ صفحات سایت ما با استفاده از لینک‌های داخلی به هم متصل شده اند و اینجاست که اهمیت لینک سازی داخلی نمایان می‌شود. خزنده‌های گوگل بعد از وارد شدن به یک صفحه ضمن رمزگشایی کدهای آ« صفحه و درک آن، وارد هر لینکی که در مسیرشان باشد می‌شوند و صفحه جدید هم به همین صورت بررسی می‌کنند.

این اتفاق به این معنی نیست که ما به هر قیمتی که شده لینک‌های داخلی صفحات‌مان را زیاد کنیم تا خزنده‌ها وارد صفحات بیشتری از سایتمان بشوند، بلکه به این معنی است که ما با لینک دادن به صفحات مهم سایتمان، پیوسته خزنده‌های گوگل را به آن‌ها هدایت می‌کنیم و پیوسته به اعتبار این صفحات اضافه می‌شود. کیفیت این لینک‌ها نقش مهمی دارد.

آموزش خصوصی سئو

چک کردن sitemap سایت ها

سایت مپ یا نقشه سایت دقیقا به همین دلیل بوجود آمده است. که گوگل بدون دغدغه خاصی و به راحتی در صفحات یک سایت خزش کند. صفحات یک سایت با توجه به ماهیتی که دارند (اینکه محصول، مقاله، خبر، دسته بندی و… هستند) در سایت مپ کرال می‌شوند. ما می‌توانیم با توجه به میزان اهیمیتی که هر نوع پست تایپ برای ما دارد و مشخص کردن این اهمیت برای خزنده‌های گوگل، نقش بسزایی در مدیریت بودجه خزش سایت خود ایفا کنیم. سایت مپ ها کار خزش عنکبوت های گوگل در سایت ما را بسیار ساده می‌کنند.

درباره سئو تکنیکال بخوایند

چک کردن فایل robots.txt سایت ها

یکی دیگر از مواردی که خزنده‌های گوگل پیوسته به آن سر می‌زنند فایل robots.txt سایت است. فایل robots.txt برای ایجاد و یا بستن دسترسی خزنده‌های گوگل به صفحات خاصی از سایت اسفاده می‌شود. اسپایدرهای گوگل هم به همین دلیل به این فایل سر می‌زنند تا متوجه بشوند که به کدام قسمت‌های سایت باید سر بزنند و به کدام قسمت‌ها نباید وارد شوند.

دنبال کردن لینک ها

خزنده‌های گوگل بعد از وارد شدن به یک صفحه و رمزگشایی کدهای آن برای درک بیشتر اطلاعات صفحه، از طریق لینک‌ها وارد صفحات دیگر می‌‍شوند. حال این لینک می‌تواند داخلی باشد می‌تواند هم خارجی باشد. به همین دلیل کیفیت لینک سازی سایت نقش مهمی در ایندکس صفحات جدید و رتبه گرفتن صفحات تولید شده دارند. خزنده‌های گوگل آنقدر لینک‌ها را دنبال می‌کنند تا به صفحه‌ای برسند که دیگر لینکی ندارد.

پس اگر همه صفحات سایت ما دارای لینک باشند باعث ایجاد یک چرخه نا تمام برای خزنده‌های گوگل می‌شود که پیوسته در صفحات سایت ما می‌‌چرخند. البته تا زمانی که تعدادشان تمام شود. (گوگل هر روز تعداد خاصی خزنده به سایت ما می‌فرستد) راهکارهایی برای افزایش تعداد خزنده در سایت وجود دارد.

متخصص سئو چه کاری انجام می‌دهد؟

جمع آوری دیتا توسط خزنده های گوگل

خزنده‌های گوگل با وارد شدن به صفحات سایت ما با استفاده از لینک‌ها سایت مپ و دستورالعمل های فایل robots.txt ، تا جایی که می‌توانند اطلاعات جمع آوری می‌کنند. درواقع خزنده‌های گوگل به خود خود کاری نمی‌کنند و کار اصلی آن‌ها جمع آوری اطلاعات و بردن آ«‌ها برای گوگل است.

بازگشت خزنده ها به سمت گوگل

بعد از جمع آوری اطلاعات توسط خزنده‌ها، آن‌ها به سمت گوگل می‌روند و تمام اطلاعات جمع آوری شده خود را در سرورهای گوگل ذخیره می‌کنند. این اطلاعات توسط گوگل بایگانی می‌شود و طبق فاکتورهای در نظر گرفته شده و الگوریتم‌هایی که ساخته است رتبه بندی می‌شوند تا در زمانی که کاربر کلمه‌ای مرتبط با آن صفحه را در گوگل جست و جو کرد، آن صفحه را از بایگانی خود بیرون بکشد و برای مخاطب به نمایش درآورد.

تاثیر تجربه کاربری خوب در سئو

تا اینجا متوجه شدیم که خزنده‌های گوگل به سایت ما وارد می‌شوند، با دنبال کردن سایت مپ، دستورالعمل‌های فایل robots.txt و لینک ها در صفحات سایت ما خزش می‌کند، اطلاعات را برداشته و برای گوگل می‌برد. این اطلاعات در سرورها ذخیره می‌شوند و طبق الگوریتم‌های گوگل در نتایج جست و جو رتبه بندی شده و به مخاطب نمایش داده می‌شوند. گوگل با استفاده از رفتار مخاطب تجربه کاربری سایت ها ارا بررسی می کند. حال می‌خواهیم ببینیم گوگل چه فاکتور هایی را برای سایت‌ها در نظر می‌گیرد.

برای آَشنایی با الگوریتم های گوگل کلیک کنید

تحلیل رفتار کاربر در تجربه کاربری سایت توسط گوگل

مواردی که گوگل در صفحه جست و جوی گوگل از یک صفحه سایت بررسی می‌کند:

  • بررسی تجربه کاربری صفحه یا همان page experience
  • بررسی موبایل فرندلی بودن صفحه mobile friendly
  • بررسی سرعت صفحه page speed
  • بررسی کیفیت محتوا quality content

تحلیل رفتار کاربر بعد از ورود به صفحه

مواردی که گوگل با داخل شدن به آن صفحه از سایت بررسی می‌کند:

  •  کاربران چه سایتی را برای ورود انتخاب می کنند click trought rate
  • مخاطبان چه مدت در سایت می‌مانند dwell time 
  • چقدر با آن صفحه تعامل برقرار می کنند engagement
  •  آیا سریع از صفحه خارج می شوند bounce rate

الگوریتم های گوگل چگونه سایت‌ها را رتبه بندی می‌کنند

تا اینجا متوجه شدیم که گوگل با استفاده از خزنده‌های خود به صفحات سایت‌ها وارد می‌شود و از آن‌ها اطلاعاتی را جمع آوری می‌کند و بعد آن‌ها را رتبه بندی می‌کند تا بهترین صفحه را در هنگام جست و جو به کاربر نمایش دهد. اما این رتبه بندی را چگونه انجام می‌دهد. گوگل با استفاده از الگوریتم‌های خود صفحات سایت‌ها را رتبه بندی می‌کند.

معرفی همه الگوریتم های گوگل

الگوریتم‌ های گوگل چگونه کار می کند

رتبه بندی میلیون ها صفحه به صورت دستی ممکن نیست و به همین دلیل کمپانی گوگل با تعریف الگوریتم هایی به رتبه بندی صفحات در کلمات کلیدی مختلف پرداخت. لازم به ذکر است که الگوریتم های گوگل متفاوت هستند و هرکدام نقش موثر خود را ایفا می‌کنند. الگوریتم‌هایی مانند کبوتر که برای سئو موقعیت‌های مکانی ساخته شدند، الگوریتم پاندا و پنگوئن که برای مقابله با تکنیک‌های سئو کلاه سیاه بوجود آمدند و الگوریتم‌هایی مانند برت و رنک برین که به صورت هوش مصنوعی هستند و پیوسته در حال بروزرسانی خود بر اساس رفتار مخاطب هستند و بسیاری الگوریتم دیگر که هر کدام نقش یک چرخ دنده را در سیستم کلی رتبه بندی گوگل ایفا می‌کنند.

ایجاد حس خوب جست و جو، هدف اصلی گوگل

زمانی گوگل به دنبال بیشتر شدن جست و جوها و استفاده از گوگل در مدت زمان بیشتر توسط کاربر بود. اما امروزه گوگل به دنبال این است که پاسخ مخاطب را در کمترین زمان ممکن به بهترین شکل بدهد. گاهی دیده می‌شود که پاسخ جست و جوی کاربر در نتایج جست و جو نمایان می‌شود. یعنی کاربر بدون وارد شدن به سایتی جواب خود را می‌گیرد. اگر کلمه‌هایی مثل آب و هوای تهران و امثال آن را در گوگل جست و جو کنید می‌بینید که گوگل در همان صفحه جست و جو پاسخ دقیقی به شما خواهد داد. به این دلیل است که گوگل می‌خواهد تجربه کاربری از جست و جو در گوگل بهبود پیدا کند و کاربران هرچه با کیفیت‌تر و در زمان کمتر به پاسخ خود برسند. در این صورت است که کاربر راضی باز هم برای سوالات دیگر خود از موتور جست و جو گوگل استفاده می‌کند.

گوگل یک موتور پاسخگو است

مدتهاست که گوگل از یک موتور جست و جو به یک موتور پاسخگو تبدیل شده است. حال اگر ما سایتی داشته باشیم که محتوای آن بتواند پاسخ کاربر را به درستی بدهد، می‎‌توانیم رتبه خوبی در نتایج جست و جو کسب کنیم. گوگل پیوسته به دنبال بهبود تجربه کاربری است و اگر ما در سایت خود همین مسیر را طی کنیم خیالمان راحت است که حتی اگر سال‌ها بعد هم الگوریتم‌های گوگل بروزرسانی‌های شدید داشتند، اما چون تجربه کاربری سایت من خوب بوده است و به خوبی پاسخ کاربر را در محتوا داده ام، پس در صدر نتایج جست و جو باقی خواهم ماند.

گوگل جست و جو های آینده ما را حدس می‌ زند

زمانی که می‌خواهید یک کلمه را در گوگل جست و جو کنید متوجه می‌شوید که الگوریتم های گوگل برای شما انتخاب هایی را پیشبینی می کنند که بیشتر اوقات می تواند همان کلمه مد نظر ما برای جست و جو باشد. این اطلاعات را گوگل از تجربه کاربر های مختلف در جست و جو بدست آورده است و نتیجه آن را با ما به اشتراک می گذارد. گوگل به این صورت حتی جست و جو را برای کاربر راحت تر می‌کند.

چرا نتایج جست و جو گوگل برای هر کسی فرق می کند

الگوریتم‌های گوگل برای نشان دادن نتیجه جست و جو به هر کاربر ملاک های مختلفی را در نظر می گیرند. به عنوان مثال گوگل این را درک می کند که کاربری که در شیراز به دنبال یک رسوران می گردد نباید نتایج جست و جوی او در گوگل رستوران های تهران را نشان دهد. یا کاربری که علاقه زیادی به یک موضوع خاص داشته باشد نتایج جست و جو او بیشتر او را به سمت سایت هایی که جزو علایق او هستند هدایت می کنند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

4,922 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست