الگوریتم EAT چیست | تخصص اعتبار اعتماد

اگر این سوال شماست، شمایی که به تازگی در دنیای پویای سئو قدم گذاشته‌اید، الگوریتم EAT مخفف Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness است. به ترتیب معنای لغوی آن‌ها عبارتند از تجربه، اعتبار و حقیقت است. این الگوریتم در حقیقت برگرفته از سیستم رتبه‌بندی گوگل است.
الگوریتم EAT، در آگوست ۲۰۱۸ همزمان با معرفی الگوریتم مدیکال نیز معرفی شده بود. گوگل از EAT برای تعیین اعتبار و ارزیابی کل صفحه و دامنه اصلی سایت استفاده می‌کند. یکی از دستورالعمل‌هایی است که مرورگر گوگل مشخص می‌کند که آیا محتوای این صفحه، برای خوانندگان ارزش دارد یا خیر. آیا صلاحیت رتبه گرفتن را دارد؟! تاریخچه اولیه آن به سال ۲۰۱۴ باز می‌گردد، زمانی که گوگل این مفهوم را به مرورگرهای جستجوی خود اضافه کرده بود. 
خلاصه در چند کلمه، E-A-T یک ویژگی است که نشان می‌دهد سایت کیفیت و اعتبار دارد و برای کاربران گوگل مفید است. بنابراین، کیفیت صفحه نقش مهمی در رتبه‌بندی صفحات سایت در کلمات کلیدی مختلف و جستجوی ارگانیک کاربران دارد.  

الگوریتم eat

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

امروز در این مطلب از آکادمی سئو پورفیض قصد دارم درباره الگوریتم EAT اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهم. این کلمه را با معنای eat (خوردن) در زبان انگلیسی اشتباه نگیرید، هرچند که من هم با دیدن این کلمه هوس خوردن یک کیک شکلاتی جذاب سراغم می‎‌آید. اما این E-A-T است و اگر سئوکار باشید، حتما با این اصطلاح آشنایی دارید.

با یک مثال شروع می‌کنم، معمولا همه ما برای آنکه یک محصول و کالایی را بخریم، دوست داریم از برندی معتبر باشد که اصالت آن تضمین می‌شود.

دلیل آن هم کاملا مشخص است؛ زیرا اعتبار محصول برای افراد متعددی که از آن استفاده کرده‌اند، ثابت شده است. حالا چه ارتباطی به این الگوریتم گوگل دارد؟! گوگل هم برای آنکه اطمینان یابد دامنه سایتی معتبر است و اصالت دارد، الگوریتم EAT را ایجاد کرد. در آگوست ۲۰۱۸، در دیجیتال مارکتینگ و جامعه سئوکاران مقاله‌‎هایی درباره الگوریتم ای ای تی جدید منتشر شد و حسابی سروصدا به پا کرده بود.

الگوریتم EAT چیست

اگر این سوال شماست، شمایی که به تازگی در دنیای پویای سئو قدم گذاشته‌اید، EAT مخفف Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness است. به ترتیب معنای لغوی آن‌ها عبارتند از تخصص، اعتبار و اعتماد است. این الگوریتم در حقیقت برگرفته از سیستم رتبه‌بندی گوگل است.

اگر می‌خواهید به صورت دقیق بدانید سئو چیست کلیک کنید

الگوریتم EAT، در آگوست ۲۰۱۸ همزمان با معرفی الگوریتم مدیکال نیز معرفی شده بود. گوگل از EAT برای تعیین اعتبار و ارزیابی کل صفحه و دامنه اصلی سایت استفاده می‌کند. یکی از دستورالعمل‌هایی است که مرورگر گوگل مشخص می‌کند که آیا محتوای این صفحه، برای خوانندگان ارزش دارد یا خیر. آیا صلاحیت رتبه گرفتن را دارد؟!  تاریخچه اولیه آن به سال ۲۰۱۴ باز می‌گردد، زمانی که گوگل این مفهوم را به مرورگرهای جستجوی خود اضافه کرده بود. 

خلاصه در چند کلمه، E-A-T یک ویژگی است که نشان می‌دهد سایت کیفیت و اعتبار دارد و برای کاربران گوگل مفید است. بنابراین، کیفیت صفحه نقش مهمی در رتبه‌بندی صفحات سایت در کلمات کلیدی مختلف و جستجوی ارگانیک کاربران دارد.  

الگوریتم EAT از زبان گوگل

در ادامه به بیان یک مثال از گوگل می‌پردازیم:

مقاله‌هایی که بتواند الگوریتم E-A-T را راضی نگه دارد، باید کاملا حرفه‌ای تولید شوند. آن‌ها باید حاوی محتوایی از منابع معتبر باشند، یعنی منابعی که واقعی و دقیق هستند. اینگونه محتواها به کاربران کمک می‌کنند تا درک بهتری از رویدادها به دست آورند. به ربات‌های ارزیابی جستجو اعمال شده که موارد زیر را مورد بررسی قرار دهند:

  • تخصص ایجاد کننده محتوا چیست
  • هدف ایجاد صفحه
  • شهرت صفحه
  • اعتبار محتوا و دامنه
  • قابل اعتماد بودن محتوا و منبع آن

آیا الگوریتم E-A-T یک عامل رتبه بندی است؟

طبق آنچه که در وب‌سایت رسمی searchenginejournal بیان شده الگوریتم E-A-T عامل رتبه‌بندی گوگل محسوب نمی‌شود، اما می‌تواند روی رتبه محتوای سایت تاثیر بگذارد. کاملا به این موضوع واقفم که ممکن است چقدر گیج‌کننده باشد، اما الگوریتم EAT یک نوع دستورالعمل و مجموعه‌ای عوامل است که گوگل از آن برای اینکه چه محتوایی بالاتر قرار بگیرد، استفاده می‌کند.

بنابراین، گرچه تحت عنوان یک عاملی که مستقیما روی رتبه‌بندی تاثیر می‌گذارد، بیان نمی‌شود، اما غیر مستقیم روی رتبه‌بندی کلی جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما تاثیر دارد.

نکته مهم دیگر اینکه از نظر برخی متخصصان سئو الگوریتم مهم به شمار می‌رود و از نظر برخی دیگر آنچنان اهمیتی ندارد. گری ایلیس (Gary Illyes) یکی از وب‌مستران معروف در دنیا، اشاره می‎کند که درباره E-A-T بیش از حد بزرگنمایی شده است.

تأثیر الگوریتم E-A-T بر YMYL چیست

گوگل همواره اصرار دارد که هر چیزی که مرتبط با سرمایه و پول و سلامتی انسان باشد، برای او در اولویت قرار دارد. یکی از دلایل اصلی گوگل جهت اعمال الگوریتم E-A-T یا همان اعتبار و تخصص یک سایت، ارائه دادن بهترین و درست‌ترین اطلاعات به کاربران وب‌سایت‌های YMYL است.

YMYL نیز مخفف Your Money و Your Life است. بنابراین گوگل با راه‌اندازی این الگوریتم به وب‌سایت‌هایی که مستقیما روی زندگی و پول مردم تاثیر می‌گذارند، نظارت کند. در ادامه به چند نمونه از موضوعاتی که مرتبط با YMYL هستند را آورده‎ایم:

  • توصیه پزشکی
  • اخبار
  • وب‌سایت‌های سرمایه‌گذاری و تسهیلات
  • خرید آنلاین

گوگل بیان می‌کند که محتواهای مرتبط با پول و زندگی، نوعی اطلاعات هستند که اگر نادرست یا فریبنده باشند، می‌توانند مستقیما روی شادی، زندگی، سلامتی، ایمنی و بعد مالی کاربران تاثیر بگذارند.

به عبارت دیگر، اگر چنین صفحاتی دارید نوع محتوایی که تولید می‌کند بسیار ریسک‌پذیر است. صفحه‌های YMYL که توصیه یا منعی در آن وجود دارد، باید با دقت زیاد و با استفاده از منابع مورد اعتماد نوشته شوند. گوگل توجه بسیاری جدی روی این نوع صفحات دارد و بهتر است توسط شخصی که خود در زمینه مورد نظر تخصص دارد، تالیف شود.

کمی بیشتر درباره Google E-A-T Algorithm بدانید

ارزیابی کیفیت جستجوی گوگل که در ابتدا هم اشاره کردیم، سه عامل تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن را در نظر می‌گیرند. 

  • تجربه و تخصص (Expertise)؛ کسی که در یک زمینه خاص تجربه و تخصص دارد به آن کارشناس گفته می‌شود. اما این چه ارتباطی الگوریتم Google E-A-T Algorithm دارد. ربات‌های گوکل اینگونه توسعه داده شده‌اند که اگر سایتی نتواند، تخصص و تجربه خود را به زبان درست و آسان به کاربر انتقال دهد و به او بگوید که دقیقا چه کاری انجام می‌دهد، پس چه سودی دارد.

بنابراین پیش از آنکه تصمیم به انتشار یک محتوا بگیرید، اول دقت کنید که آیا دانش ما به طرز آموزنده و جذاب به کاربر منتقل می‌شود؟! آیا اصلا به این فکر کرده‌اید که مخاطبان به دنبال چه چیزی هستند؟! آیا محتوای شما نیازهای آن‌ها را برآورده می‌کند؟!

  • قدرت و اعتبار (Authority)؛ اگر سایت خود را به عنوان یک مرجع معرفی می‌کنید، باید محتوای شما توسط کارشناسان برجسته به عنوان یک منبع معتبر معرفی شود. هنگامی که صدای برند شما در همه‌جا فریاد زده می‌شود، یعنی صفحات و محتواهای شما از نظر گوگل قدرتمند و معتبر است. هیچ چیزی بهتر از این نیست که توسط یک مرجع مورد اعتماد به عنوان سایت قدرتمند معرفی شوید.
  • قابل اعتماد بودن (Trustworthiness)؛ زمانی که بتوانید در نگاه کاربر یک سایت مورد اعتماد معرفی شوید، گوگل به خوبی این موضوع را درک می‌کند. سایت‌های مورد اعتماد همیشه کاربران نظرات مثبتی درباره آن بیان می‌کنند و روی رتبه‌بندی صفحات آن تاثیر می‌گذارد.

اگر بازخورد منفی از کاربران خود دریافت کردید، بهتر است که در اسرع وقت به آن رسیدگی کنید، در غیر این صورت ربات‌های گوگل سیگنال‌های منفی مبنی بر اینکه سایت شما غیر اعتماد است را برای خزنده‌ها ارسال می‌کنند.

نحوه سئو سایت با الگوریتم EAT

اگر در سال‌های اخیر الگوریتم های گوگل را مورد بررسی قرار داده باشید، حتما متوجه شده‌اید که گوگل یک موضوع تکراری دارد و آن هم ایجاد تجربه کاربری مثبت است. گوگل مدت‌های پیش با انتشار الگوریتم پاندا، نشان داد که محتوا مهم است.

پس از آن با الگوریتم مرغ مگس خوار به وب‌مسترها نشان داد که پر کردن مطلب با کلمات کلیدی فایده‌ای ندارد. الگوریتم پنگوئن را ایجاد کرد تا باز هم نشان دهد که با لینک‌های اسپمینگ نمی‌توانید در صدر نتایج گوگل جا داشته باشید.

آن‌ها حتی به پاسخگویی مثبت نسخه موبایل سایت نیز اهمیت می‌دادند. حالا الگوریتم E-A-T نیز باز به همین ترتیب است. این راه دیگریست که گوگل انتخاب کرده تا بهترین پاسخ را برای کاربران آماده کند. الگوریتمی که به تعیین اعتبار سایت اهمیت می‌دهد؛ زیرا گوگل می‌خواهد صفحاتی را که بیشترین ارزش را درباره یک عبارت خاص سرچ شده کاربر دارند را ارائه کند.

اگر بهینه‌سازی موتورهای جستجوی گوگل برای شما مهم است، پس نحوه سئو سایت با الگوریتم EAT را در هنگام تدوین استراتژی سئو مورد توجه قرار دهید. خوشبختانه تعدادی گام مهم وجود دارد که می‌توانید با انجام آن‌ها سیگنال‎های اعتماد، تخصص و معتبر بودن از سمت سایت خود به مرورگرهای گوگل ارسال کنید:

۱. بک لینک‌های مناسب بسازید

یکی از روش‌هایی که می‌توانید به الگوریتم E-A-T گوگل نشان دهید معتبر هستید، بک‌لینک‌سازی است. یعنی باید روی سئوی Off Page سایت خود حسابی زمان بگذارید. برای این کار باز هم به تولید محتوای ارزشمند و جذاب نیاز دارید.

۲. به بازدیدکنندگان رک و پوست کنده بگویید چه هستید

هر سه ضلع مهم الگوریتم EAT می‌خواهد بگوید که گوگل دوست دارد بداند، دقیقا تولیدکننده محتوا چه کسی است و اصلا از منابع معتبر و قانونی برای ایجاد محتوا استفاده می‌کند یا خیر. ایجاد صفحات نویسنده یک راه مفید و ساده برای ایجاد اعتبار، تخصص و قابل اعتماد بودن است.

۳. از منابع مورد اعتماد برای لینک‌سازی کمک بگیرید

گوگل علاوه بر بک‌لینک‌سازی به اشاره و اصطلاحا منشن شدن یک سایت توسط منابع معتبر نیز توجه دارد. هر چه برند و نام تجاری شما در سطح اینترنت بیشتر دیده شود، E-A-T گوگل از شما سیگنال مثبت بیشتری دریافت خواهد کرد. 

۴. برای تولید محتوا از افراد کارشناس کمک بگیرید

گوگل عزیز ما، تنها به ایجاد محتوای با کیفیت بسنده نمی‌کند، بلکه به اینکه محتوا را چه کسی نوشته نیز اهمیت می‌دهد. بهتر است که از افراد متخصص در هر زمینه‌ای برای تولید محتوای وب‌سایت خود استفاده کنید.

۵. محتوای به‌ روز منتشر کنید

تا جای ممکن، محتوای سایت خود را به‌روز نگه دارید؛ به‌ویژه سایت‌هایی که اطلاعات آن‌ها نسبت به زمان و تاریخ حساس هستند. برای مثال اگر سایت شما در حوزه پزشکی باید همواره برای محتواهای تولید شده یک زمان به‌روزرسانی نیز لحاظ کنید.

۶. نظرات بیشتری دریافت کنید و به آن‌ها پاسخ دهید

یک استراتژی مهم سئو سایت برای الگوریتم EAT، کسب نظرات بیشتر و ارائه پاسخ به آن‌هاست. اگر محصولی ارائه می‌دهید، به کاربران امکان ارسال نظرات بدهید. با استفاده از این شیوه در چشم گوگل بهتر دیده خواهید شد. تفاوتی ندارد که نظرات منفی یا مثبت از کاربران دریافت کنید، برای هر دو مورد آن‌ها زمان پاسخگویی اختصاص دهید.

۷.  جزئیات بیشتری از خود قرار دهید

صفحاتی مثل درباره ما و تماس با ما را به خوبی بهینه‌سازی کنید. ممکن است این مورد برای شما جزئی به نظر برسد، اما نشان دادن اطلاعات تماس شما به گوگل و کاربران ثابت می‌کند که شما واقعی هستید و وجود دارید. در سایت خود و صفحاتی که برای آن می‌سازید، راه‌های ارتباطی کاربر با شما را  مثل آدرس مجموعه خود را نیز قرار دهید.

۸. یک صفحه ویکی پدیا برای برند خود بسازید

باورتان بشود یا نه، داشتن یک صفحه در ویکی پدیا می‌تواند به معرفی بیشتر برند و سئو سایت شما کمک کند. با توجه به اینکه مخاطبان این سایت زیاد هستند، این احتمال وجود دارد که ترافیک بیشتری به دست آورید و از طرفی هم الگوریتم E-A-T گوگل را از خود راضی نگه دارید. 

۹. حضور آنلاین و مستمر داشته باشید

دریافت سوشال سیگنال‎ها را برای ایجاد اعتبار سایت خود نیز در نظر بگیرید. برنامه‌ای برای معرفی بیشتر برند خود از طریق کانال‌های مختلف مثل وبلاگ ترتیب دهید و سرنخ‌های بیشتری برای حضور آنلاین ایجاد کنید.

۱۰. دیدگاه‌های متعدد را در نظر بگیرید

محتوای بهینه، محتوایی است که برای دیدگاه‌ها و نظرات متعددی تالیف شود. برای مثال اگر سایت شما یک فروشگاه اینترنتی مواد غذایی است، این احتمال را در نظر بگیرید که یک نوع کلوچه با طعم خاص برای همه جذابیت ندارد. بنابراین باید به نوعی محتوا تولید شود که بتوانید اعتماد مخاطبان را جلب کنید.

سخن پایانی درباره الگوریتم E-A-T که به تخصص، اعتبار و اعتمادسازی سایت اهمیت می‌دهد 

آنچه که از الگوریتم EAT متوجه شدیم باز هم هم هدف نهایی آن جلب رضایت کاربر است. یعنی شما زمانی می‌توانید این الگوریتم را راضی نگه دارید که تجربه کاربری قوی ایجاد کنید. جالب اینجاست E-A-T نیز کاملا با این ماموریت گوگل هماهنگ است.

 اگر بدانید که مخاطبان شما دقیقا چه چیزی می‌خواهند و به دنبال چه چیزی هستند و همان اطلاعات و خدمات را در اختیارشان قرار دهید، استراتژی سئوی شما به احتمال زیاد موفقیت‌آمیز خواهد بود. به یاد داشته باشید که توجه به این الگوریتم و خواسته‌های آن مساوی است با ایجاد اعتبار، یک برند مورد اعتماد و امن در نگاه کاربر و گوگل.

هر بار که گوگل تصمیم به‌روزرسانی گوگل می‌گیرد، بسیاری از سئوکاران و مدیران سایت‌ها نگران می‌شوند، اما درباره این الگوریتم باید اشاره کنیم که آنچنان تاثیری روی کاهش یا افزایش رتبه‌بندی سایت شما نخواهد داشت. یعنی بیشتر به مرور زمان روی اعتبار دامنه و محتواهای سایت تمرکز دارد. 

در مقابل این تنها یک دستورالعمل از سوی گوگل است که اطمینان یابد محتواهای با کیفیت هستند و ارزش ارائه به کاربران را دارند یا خیر.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

937 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست