آموزش بخش Settings در سرچ کنسول

بخش settings در سرچ کنسول مجوز و سطح دسترسی، Crawl و Index صفحات گوگل است.به صورت کلی Settings به دو بخش تقسیم می‌شود که در یک بخش شما حساب کاربری خود را ویرایش و در بخش دیگر کاربران جدیدی را به حساب کاربری خود اضافه می‌کنید.

در سرچ کنسول Settings آموزش بخش

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

یکی دیگر از بخش‌های سرچ کنسول، قسمت تنظیمات یا Settings است.  در این قسمت شما دامنه‌های جدیدی را معرفی کرده، و دامنه‌های قبلی ثبت‌شده را حذف می‌کنید یا برای کاربران سطح دسترسی ایجاد کرده یا نشانی سایت را تغییر می‌دهید. Settings بخش تنظیمات ابزار سرچ کنسول گوگل است که در آن می‌توانید حساب سرچ کنسول خود را شخصی سازی کنید.

به صورت کلی Settings به دو بخش تقسیم می‌شود که در یک بخش شما حساب کاربری خود را ویرایش و در بخش دیگر کاربران جدیدی را به حساب کاربری خود اضافه می‌کنید. از طریق بخش تنظیمات در سرچ کنسول گوگل می‌توانید اکانت خود را مدیریت و سطح دسترسی کاربران یا مدیران در سرچ کنسول گوگل را تعریف کنید. ویژگی این آیتم این است که می‌‍‌توانید با کمک آن به هر کدام از افرادی که بر روی وبسایتتان در حال کار هستند، میزان دسترسی مورد نیازشان را بدهید. نتیجه این کار بالا رفتن سطح امنیت اطلاعات موجود در سرچ کنسول گوگل می‌شود.

در این مقاله قصد بررسی عناوین زیر را داریم:

  • آموزش بخش Ownership verification در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش Associations در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش Change of address در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش Crawl stats در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش Total crawl requests در Crawl در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش Total down oad size در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش Average response time در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش Hosts در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش By response در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش By file type در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش By purpose در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول
  • آموزش بخش By Googlebot type در Stats Crawl در Settingsسرچ کنسول
  • سخن پایانی
  • سوالات متداول

آموزش بخش Ownership verification در Settings سرچ کنسول

در این بخش شما به عنوان تایید کننده دامنه برای سرچ کنسول گوگل معرفی می‌شوید. این سطح دسترسی برای مالک دامنه است که کامل‌ترین نوع دسترسی‌ها به تمام بخش‌های سرچ کنسول گوگل است.

Verification  بخشی برای تایید مالکیت سایت به گوگل است. این روند برای تایید مالک بودن سایت ضرروری است. در این بخش اطلاعات مالک وب سایت در سرچ کنسول گوگل تایید می‌شود. بهترین راه گرفتن این تاییدیه استفاده از فایل HTML است که سرچ کنسول در اختیار قرار می‌دهد. با آپلود کردن فایل تأییدیه و قرار دادن تگ‌های HTML در میان تگ head می‌توانید این کار را انجام داد. اگر این کار به صورت کامل انجام شده باشد در این بخش با پیغام you are verified owner روبرو خواهید شد. ضمنا گوگل در این بخش روشی برای تایید وب سایت را به شما نشان می‌دهد.

سرچ کنسول Setting در Ownership verification بخش

آموزش بخش Associations در Settings سرچ کنسول

 تعریف نقش Associations در تنظیمات سرچ کنسول گوگل به معنای همکار برای یک سایت است؛  اگر شخصی درخواست ارتباط و همکاری با وب‌سایت شما را از طریق سرچ کنسول بدهد، با توجه به نوع ابزاری که می‌خواهند با شما همکاری کنند این قابلیت به آن‌ها داده می‌شود.

افرادی که این نقش به آن‌ها داده می‌شود برخلاف سایر نقش‌ها به گزارش‌ها و ابزارهای کنسول جستجو گوگل دسترسی ندارند اما به‌عنوان‌ همکار سایت شما در گوگل پلاس مطلب منتشر می‌کنند یا ایجاد ارتباط و همکاری بین یک اپلیکشن موبایل و وب‌سایت به گوگل این مفهوم را می‌رساند که لینک‌های که به اپلیکشن اشاره می‌کنند را هرکجا که مناسب است به‌جای لینک‌های وب‌سایت در نتایج جستجو گوگل نمایش می‌دهد.

سرچ کنسول Setting در Associations بخش

آموزش بخش Change of address در Settings سرچ کنسول

اگر قصد دارید که سایت خود را به آدرس جدیدی منتقل کنید از این قسمت می‌توانید به راحتی برای این تغییر آدرس استفاده کنید. ممکن است که هر سایتی به دلایل گوناگون مانند تغییر (TLD) تصمیم به تغییر دامین بگیرد.

به فرایند تغییر دامین و انتقال سایت به آدرس جدید، Site move  گفته می شود. در صورتیکه site move طبق قوانین گوگل انجام شود، گوگل ایندکس خود را آپدیت می‌کند و رنک آدرس‌های قدیمی را به آدرس‌های جدید انتقال می‌دهد. گوگل برای سرعت بخشیدن در روند انتقال رنک در حین site move ، ابزار Change of Address  را در سرچ کنسول گوگل استفاده می‌کند.

برای انتقال دامنه یا زیردامنه به آدرس جدید می‌توان از ابزار Change of address در سرچ کنسول گوگل استفاده کرد. انجام تنظیمات در این ابزار برای ایندکس شدن سایت جدید توسط گوگل الزامی است. با استفاده از این تنظیمات میزان تغییر رتبه سایت در نتایج گوگل به حداقل می‌رسد.

این ابزار تنها توسط مالک سایت قابل دسترسی است تا از مشکلات امنیتی دوری کند و برای تشخیص صاحبان سایت، دسترسی به شاخصه اصلی سایت در هاست، و روش هایی با همان ضریب امنیت را استفاده می‌کند، در واقع به گوگل نشان می‌دهد که برای مشاهده محتوای سایت قبلی به کدام آدرس مراجعه کند. حدود ۱۸۰ روز برای آپدیت تمام آدرس‌های سایت شما توسط گوگل زمان لازم است. مدت زمان انتقال رنک از آدرس‌های قدیمی به آدرس‌های جدید با توجه به پارامترهایی مانند تعداد صفحات سایت، تعداد لینک های داخلی و خارجی می‌تواند متفاوت باشد.

آموزش بخش Crawl stats در Settings سرچ کنسول

یکی دیگر از بخش‌های مهم در سرچ کنسول گوگل Crawl Stats است. این قسمت اطلاعاتی در مورد فعالیت خزش ربات گوگل در سایت نمایش داده می‌شود که شامل گزارش تعداد صفحات کرال شده، کیلوبایت دانلود شده در روز و مدت زمان دانلود صفحه به میلی ثانیه است. متخصص سئو می‌تواند در بخش Crawl Stats سرچ کنسول، تعداد کراولرهای روزانه، تعداد صفحاتی که از نظر گوگل ok و دارای مشکلی نیستند، صفحات ۴۰۴، میزان عکس‌هایی که کراولرها در نسخه موبایل و ذسکتاپ و همچنین درصد کدهای کرال شده را مشاهده کند. در  Crawl stats خطاهای خزنده‌های گوگل را در میانگین تگ‌های ایندکس شده را میتوان مشاهده کرد. این ابزار به شما کمک می‎کند تا مشکلات ایندکس نشدن صفحات را تشخیص داده و کرال باجت خود را بهینه کنید تا گوگل بتواند به سرعت محتوای ارزشمند شما را پیدا کرده و آن را ایندکس کند. این موضوع برای سایت‌های بزرگ اهمیت بیشتری دارد.

سه قسمت مهم Crawl stats در Settings سرچ کنسول

  • تعداد صفحات بررسی شده از سایت توسط ربات گوگل به‌صورت روزانه.
  • حجم دانلود شده به‌صورت روزانه توسط ربات گوگل از صفحات سایت.
  • مدت‌زمان صرف شده برای بررسی و دانلود صفحات سایت به‌صورت روزانه توسط گوگل.

آموزش بخش Total crawl requests در Crawl در Settings سرچ کنسول

در این بخش نمودار مربوط به تعداد کل درخواست‌های موفق و ناموفق ربات‌های گوگل را نشان داده ‌می‌دهد. این بخش فقط منحصر به صفحات Html نبوده و تعداد درخواست‌های Crawl منابع صفحه هم شامل می‌شود. در این قسمت ربات گوگل آمار درخواست‎های داده شده به وب سایت شما را نشان می‌دهد. در چه زمانی، چند تعداد درخواست و پاسخ سرور چه بوده است.

سرچ کنسول Setting درTotal crawl requests بخش

آموزش بخش Total download size در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول

حجم‌هایی که با خزش شدن صفحات سایت هر روز دانلود می‌شوند را نشان می‌دهند. واضح است که وقتی خزش‌های بیشتری به asset ها اتفاق می‌افتد میزان بیشتری هم Total down oad size دانلود انجام می‌شود.

سرچ کنسول Setting درTotal download size بخش

آموزش بخش Average response time در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول

بخش Average response time شامل نمودار مدت زمان میانگین (mSec) که به درخواست‌های ربات های گوگل پاسخ داده شده، را نشان می‌دهد.

سرچ کنسول Setting در Average response time بخش

آموزش بخش Hosts در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول

بخش Hosts در Stats Crawl وضعیت پاسخ‌دهی سرور را در مقابل درخواست‌های ربات گوگل مشخص می‌کند.

پاسخ به سه شکل انجام می‌شود:

  • دایره سبز توپر: نبودن مشکل در هنگام درخواست به سایت در ۹۰ روز گذشته گوگل
  • دایره سبز توخالی: داشتن مشکل در حداقل یک‌بار از ۹۰ روز گذشته
  • دایره قرمز: در دسترس نبودن سایت حداقل یک بار در هفته گذشته

اگر دایره قرمز مشاهده شد حتماً باید بررسی‌های لازم انجام گیرد.

تقسیم این جزئیات در سه بخش با نمودار مجزا:

  • مشکلات مرتبط با robot fetch
  • مشکلات مرتبط با DNS
  • در دسترس نبودن سرور، این مورد را باید به سرویس هاستینگ اعلام کرد.

سرچ کنسول Setting در Hosts بخش

آموزش بخش By response در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول

در این بخش انواع پاسخ‌هایی که به درخواست‌های کرال داده شده است نمایان میشود. با کلیک کردن بر روی هر کد پاسخ، صفحاتی که این پاسخ را برگردانده‌اند را می‌توان مشاهده کرد.

  • پاسخ ۲۰۰: در حالت عادی شامل بخش عمده‌ای از درخواست‌هاست
  • پاسخ ۳۰۱: در مواقعی که صفحه Redirect 301 باشد این پاسخ را دریافت می‌کنید.
  • پاسخ ۳۰۲: زمانیکه صفحات به‌طور موقت Redirect شده باشند.
  • پاسخ ۳۰۴: وقتی صفحه سایت از زمان آخرین خزش تغییری نکرده باشد.

سرچ کنسول Setting در By response بخش

آموزش بخش By file type در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول

در این بخش نوع فایل‌هایی که خزش شده است را به تفکیک درصد نشان می‌دهد. این فایل‌ها شامل عکس، HTML، CSS، جاوااسکریپت و Syndication هستند.

سرچ کنسول Setting در By file type بخش

آموزش بخش By purpose در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول

 این بخش شامل دو قسمت discovery و refresh است.URL هایی که برای اولین بار شناسایی و کرال می‌شوند در بخش refresh قرار گرفته و  URLهایی که قبلاً کرال شده‌اند در بخش refresh جای می‌گیرند.

سرچ کنسول Setting در By purpose بخش

آموزش بخش By Googlebot type در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول

در این بخش از تنظیمات سرچ کنسول، میزان نرخ کرال عکس، Page resource load (میانگین حجم کرال صفحات)، مرور صفحات سایت در تلفن همراه و دسکتاپ را نشان می‌دهد.

سرچ کنسول Setting در By Googlebot type بخش

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا شما با ابزارهای بخش تنظیمات یا Settings سرچ کنسول گوگل آشنا کنیم. یادگیری هر یک از ابزارهای قرار گرفته در این سرویس ارزشمند و نیز موضوع مهمی است که باید به عنوان یک متخصص سئو نحوه کار با آن‌ها را بدانید و درک درستی از دیتاهای آن داشته باشید.

اما این ابزار مثل قوائد سئو مدام آپدیت می‌شود. از همین رو، کار با آن را کمی مشکل می‌کند. سرچ کنسول گوگل با داشتن این ابزارها مشکلات سایت را به شما نشان می دهد و بعد شما هستید که باید با برطرف کردن این مشکلات، سایت خود را بهبود دهید.

گرچه تولید محتوا به افزایش رتبه سایت و بهینه‌سازی آن کمک می‌کند،اما کار نهایی نیست. تا زمانی که در سایت، لینک های شکسته یا خطاهای ۴۰۴ وجود داشته باشد، سئوی سایت به خوبی انجام نمی‌شود. شما با کمک سرچ کنسول گوگل می‌توانید این خطاها را شناسایی و برطرف کنید.

سوالات متداول درباره Settings گوگل سرچ کنسول

وظیفه settings در سرچ کنسول چیست؟

وظیفه بخش settings در گوگل کنسول مجوز و سطح دسترسی، Crawl و Index صفحات گوگل است.

بهترین راه گرفتن تاییدیه در بخش Ownership verification در Settings سرچ کنسول چیست؟

بهترین راه گرفتن این تاییدیه استفاده از فایل HTML است که گوگل کنسول در اختیار قرار می‌دهد. با آپلود کردن فایل تأییدیه و قرار دادن تگ‌های HTML در میان تگ head می‌توانید این کار را انجام داد.

Associations به چه معناست؟

Associations در تنظیمات گوگل کنسول گوگل به معنای همکار برای یک سایت است.

پاسخ های بخش By response در Stats Crawl در Settings سرچ کنسول کدامند؟

پاسخ ۲۰۰، ۳۰۱، ۳۰۲ و ۳۰۴ جزو پاسخ‌های بخش By response در Stats Crawl تنظیمات گوگل کنسول هستند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

462 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست