Clicks در سرچ کنسول چیست و چه کاربردی دارد؟

برای دستیابی به سایتی موفق باید ماه‌ها و گاهی سال‌ها تلاش کرد. اینکه یک وب‌سایتی را راه‌اندازی کنید و با هر شیوه‌ای بدون مطالعه آن را بهینه کنید، ممکن است نتیجه خوبی عاید شما نشود. یکی از متریک‌هایی که در بخش گزارش عملکرد سایت در کنسول گوگل وجود دارد، Total Clicks است. کلیک در سرچ کنسول با توجه به معیارها و متریک‌های گوناگونی تعیین می‌شود؛ اما در یک جمله کلیک به خارج شدن کاربر از صفحه serp به صفحه سایت اشاره دارد.

در سرچ کنسول چیست و چه کاربردی دارد؟ Clicks

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

احتمالا بارها و بارها کلمه کلیک را شنیده‌اید! به هر حال پیش از آنکه مدیر سئو شوید، با فضای وب سروکار داشتید و چه بسیار مطالبی را رویت کردید که نوشته شده بود برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید. کلیک در معنای لفظی یعنی اینکه شما با فشردن دکمه، وارد صفحه جدیدی می‌شوید و اصطلاحا در لینک داخلی صفحه جدیدی برای شما باز می‌شود. اما Clicks در سرچ کنسول چیست و چه کاربردی دارد؟!  آیا این همان کلیک معروف خودمان است یا نه هدف دیگری را دنبال می‌کند. در ادامه این سری از مقالات آموزشی آکادمی سئو پورفیض بیشتر درباره Clicks در سرچ کنسول توضیح می‌دهیم.

آنچه که در ادامه خواهید خواند:

  • Click چیست؟
  • مفهوم Clicks در سرچ کنسول
  • مقایسه Clicks در سرچ کنسول با Sessions در گوگل آنالیتیکس
  • آیا Total Clicks روی سئو تاثیر دارد؟
  • چگونه تعداد کلیک سایت را افزایش دهیم؟
  • سخن نهایی

Click در گوگل سرچ کنسول چیست؟

کلیک برای الگوریتم های گوگل به این معناست که کاربر پس از ورود به صفحه نتایج و impression روی لینک مورد نظر که همسو با درخواست او است، بزند و وارد صفحه سایت شود. برای بیشتر انواع نتایج در گوگل، هر کلیکی که کاربر را به صفحه‌ای خارج از جستجوی Discover، نتایج گوگل و اخبار می‌فرستد، یک کلیک محسوب می‌شود.

نکته جالب توجه این است که اگر در موتور جستجوی گوگل روی لینکی کلیک کنید که در تاریخچه و اصطلاحا کش گوگل باقی مانده باشد، از نگاه سرچ کنسول آن یک کلیک به حساب نمی‌آید. مگر اینکه جزو کلیک‌های AMP باشد که آن هم ابزار AMP Reader گوگل باز شود، در این حالت یک کلیک برای سایت مورد نظر محسوب می‌شود.

همچنین زمانیکه روی یک صفحه خارجی کلیک کنید، بازگشت به صفحه و مجددا کلیک روی همان لینک نیز یک توتال کلیک به شمار می‌آید. دنیای گوگل آنقدر پیچیده و عجیب است که گاهی افراد با تجربه در این حوزه نیز از عملکردهای متفاوت آن متعجب می‌شود. مثلا یک نکته طلایی درباره تعداد Click در سرچ کنسول یا Total Clicks می‌بینیم این است، زمانیکه کاربر روی یک لینک قرار داده شده در قالب محتوا بزند و وارد صفحه دیگری شود، یک کلیک دیگر به مجموعه کلیک‌های سایت در بازه زمانی مشخص، اضافه می‌شود. همه این‌ها بهانه‌ای است برای به دست آوردن ترافیک ارگانیک. وقتی کاربر کلمه کلیدی را سرچ و وارد صفحه نتایج می‌شود، روی هر لینکی به جز لینک sponsored یا حمایتی، یعنی یک کلیک ارگانیک به دست آورده است.

Click چیست؟

مفهوم Clicks در سرچ کنسول

وقتی وارد سرچ کنسول شوید و روی گزینه performance یا گزارش عملکرد سایت بزنید، یکی از گزینه‌های پیش روی شما Total Clicks است. این گزینه یعنی تعداد کلیک‌هایی است که در search results گوگل، کاربر را به صفحه شما رسانده است.

از منظر گوگل سرچ کنسول نیز زمانی که کاربر یا همان user روی یکی از آدرس‌ها یا URLهای در SERP کلیک کند، از صفحه موتور جستجوی گوگل خارج و وارد همان آدرس شود، یک کلیک به حساب می‌آید.گوگل بیان می‌کند که فرد جستجوگر باز در همان صفحه نتایج که متعلق موتوری جستجوی محبوب است بماند، مثل زمانیکه کاربر روی faq کلیک کند، این یک Clicks در سرچ کنسول شمارش نمی‌شود.

آنقدر هم نیازی نیست که موضوع را سخت و پچیده کنید، با توجه به دستورالعمل‌هایی که برای سرچ کنسول تعریف شده، هربار که کاربر روی یکی از آدرس‌های نتایج کلیک کند، سایت مورد نظر یک کلیک به دست آورده است. یعنی هر زمانی کاربر تصمیم نهایی را می‌گیرد و به جای ماندن در نتایج جستجو روی یک url می‌زند و وارد یک صفحه با محتوایی متفاوت می‌شود. حالا ممکن خود همان محتوا دارای صفحات قابل کلیکی باشد که کاربر بخواهد به آن‌ها مراجعه کند.

در سرچ کنسول Clicks مفهوم

مقایسه Clicks در سرچ کنسول با Sessions در گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس نیز یکی دیگر از پلتفرم‌های گوگل برای رصد ترافیک و گزارش عملکرد سایت است که با سرچ کنسول تفاوت‌هایی دارند. درحالیکه برخی معقتد هستند، متریک Sessions همان Clicks در سرچ کنسول است. حالا در ادامه ببینیم تفاوت‌های آن‌ها چیست؟

کلیک‌ها در سرچ کنسول به مراجعه کاربر به سایت شما و خارج شدن صفحه گوگل اشاره دارد. همانگونه که قبل‌تر نیز بیان کردیم، اگر کاربری روی یک لینکی که در کش باقی مانده، کلیک کند و به آن صفحه برود، یک کلیک برای سایت شمارش نمی‌شود.

Sessions در آنالیتیکس به بازدیدهایی اشاره دارد که توسط یک کاربر در هر زمانی از صفحه سایت شما صورت گیرد، اشاره دارد. تفاوت آن با Clicks در سرچ کنسول این است که حتما کد html که آن صفحه را اجرا می‌کند باید در صفحه نیز موجود باشد تا آنالیتیکس آن را یک Session حساب کند. در حقیقت این منجربه ایجاد سه بازدید برای سایت می‌شود که در سرچ کنسول تنها یک کلیک شمارش می‌شود.

سایر تفاوت‌های مهمی که در Total Clicks سرچ کنسول با Sessions گوگل آنالیتیکس وجود دارد عبارتند از :

  • صفحاتی که دارای کد HTML نیستند، مثل PDF محاسبه نمی‌شوند، اما سرچ کنسول زمانیکه کاربر وارد فایل شود، یک کلیک شمارش می‌شود.
  • کاربرانی که جاوااسکریپت را فعال نکرده باشند، مورد توجه آنالیتیکس قرار نمی‌گیرند، در صورتیکه کلیک در سرچ کنسول برای همه به صورت یکسان با دستورالعمل واحدی محاسبه می‌شود.
  • کاربرانی که روی سایتی کلیک می‌کنند، اما قبل از بارگیری گوگل آنالیتیکس از سایت خارج شوند، در تعداد Sessions سایت قرار نمی‌گیرند.

مقایسه Clicks در سرچ کنسول با Sessions در گوگل آنالیتیکس

آیا Total Clicks روی سئو تاثیر دارد؟

این سوال حسابی می‌تواند ذهن یک کارآموز سئو را به خود مشغول کند. تعداد Clicks در سرچ کنسول با توجه به موارد متعددی مثل ایجاد تجربه کاربری مثبت، می‌تواند روی سئو سایت اثر بگذارد. اگر رتبه اول در SERP باشید، اما تعداد کلیک روی سایت شما کم باشد؛ نشان‌دهنده این است که هنوز بهینه نشده‌اید.

میوه درخت ترافیک ارگانیک سایت زمانی به بار می‌نشیند که منجربه کلیک روی لینک و ورود کاربر به صفحه شما شود. هزاران هزار صفحه روی کلمات کلیدی متعددی بسازید و همه جزو نتایج برتر گوگل باشند، اما تعداد کلیک آن‌ها پایین باشد، یعنی هنوز استراتژی سئو شما پاسخی را که می‌خواسته، دریافت نکرده است. زمانیکه توتال کلیک سایت شما طبق گزارشی که سرچ کنسول ارائه می‌دهد بالا باشد، یعنی صفحه شما توانسته نظر کاربر را جلب کند و این بدون هیچ شکی روی سئو تاثیر می‌گذارد.

آیا Total Clicks روی سئو تاثیر دارد؟

چگونه تعداد کلیک سایت را افزایش دهیم؟

اگر ایمپرشن سایت شما طبق گزارش‌های سرچ کنسول بالا، اما تعداد کلیک چشمگیری ندارید باید روی بهبود روند سئو محتوا خود بیشتر زمان بگذارید. پیشنهادهایی که ما می‌توانیم به شما ارائه دهیم:

  • تگ عنوان صفحات را بهینه‌سازی کنید: نوشتن عنوانی جذاب در دیجیتال مارکتینگ برای دستیابی به تعداد کلیک بیشتر، یک هنر است. مثلا می‌توانید وارد جنبه احساسی شوید یا اینکه عنوان صفحه را با عنوان موضوع یکسان بنویسید.
  • توضیحات متا را آپتیمایز کنید: متادیسکریپشن نیز جزو جاهایی است که کاربر بلافاصله پس از سرچ و ورود به صفحه نتایج، رصد لینک‌ها با آن مواجه می‌شود. بنابراین توضیحی که درباره متا می‌نویسید نیز باید به گونه‌ای باشد که کاربر را مجاب به کلیک روی لینک کند.

وب‌سایت معتبر Moz تاکید دارد که این بخش نیز باید کمی هوشمندانه و با چاشنی تبلیغ نوشته شود. یک دیسکریپشن خوب می‌تواند کاربر را راهی سایت و ترغیب به کلیک کند. یعنی به محض نگاه به دیسکریپشن با خود بگوید، «این همان سایتی است که دنبالش می‌گشتم و مطمئنا جواب سوالم را در اینجا دریافت می‌کنم.»

چگونه تعداد کلیک سایت را افزایش دهیم؟

سخن نهایی

تعداد زیاد Clicks در سرچ کنسول، همانند رفتن کاربر به مقصدی است که برای سفر انتخاب می‌کند. هر چقدر تعداد کلیک‌های سایت بیشتر باشد، به همان میزان ترافیک ارگانیک بیشتر خواهد شد و روی رتبه‌بندی سایت نیز اثر خود را نشان می‌دهد.

اگر وب‌سایتی دارید که تاکنون موفق نشده‌اید توتال کلیک بالایی را به دست آورید، یعنی عناوین و توضیحات شما به گونه‌ای است که کاربر تا لب چشمه می‌رساند، اما تشنه بر می‌گرداند. به همین خاطر هم کاربر گرامی موتور جستجویی همانند گوگل که هزاران سبک سرچ دارد و همه روز رفتار او تغییر می‌یابد، ترجیح می‌دهد روی لینک دیگری کلیک کند.

آنچه که در این مطلب متوجه شدیم، در صورتیکه متوجه میزان بالای تفاوت بین ایمپرشن و توتال کلیک شدید، باید به دنبال راه چاره باشید. باید روی روند بهینه‌سازی سایت؛ به ویژه در بخش‌های مرتبط با محتوا تجدیدنظر کنید و رویه دیگری را در پیش بگیرید.

همه افرادی که وب‌سایت دارند و برای آن هزینه می‌کنند، یکی از خواسته‌هایشان کلیک کاربر روی لینک صفحه آن‌هاست. نکته مهمی که در این مطلب متوجه شدیم شما باید، کاربران را مجاب به تعامل و کلیک روی سایت خود کنید. با هر ترفند درستی که می‌تواند نتیجه خوبی بدهد.

سوالات متداول درباره Clicks در گوگل سرچ کنسول

Clicks در سرچ کنسول چه معنایی دارد؟

کلیک در پنل گوگل کنسول که طبق بازه زمانی می‌تواند تعداد مشخصی را نشان دهد. به خروج کاربر از صفحه نتایج و ورود به سایت اشاره دارد.

Total Clicks را در کجا می‌توانیم ببینیم؟

برای یافتن Total Clicks سایت خود باید وارد پنل سرچ کنسول شوید و روی گزینه performance بزنید. سپس بازه زمانی مشخص کنید و تعداد کلیک‌های دریافتی سایت خود را مشاهده کنید.

آیا Sessions در گوگل آنالیتیکس همان Clicks در سرچ کنسول است؟

Sessions و کلیک تفاوت‌هایی باهم دارند. در Sessions بازدید کاربر بر طبق کد html شمارش می‌شود. اما در کلیک گوگل، دفعاتی که کاربر از صفحه گوگل خارج و به صفحه سایتی می‌رود، اشاره دارد.

آیا می‌توان تعداد کلیک سایت را افزایش داد؟

بله؛ با فراخواندن کاربر به تعامل و توصیه به انجام کاری و نوشتن دیسکریپشن و متا تایتل هیجان‌انگیز و مرتبط، می‌توان تعداد کلیک سایت را بهبود بخشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

591 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست