الگوریتم Zebra | اضافه شدن الگوریتم گورخر به حیات وحش گوگل

بیانیه‌های مت کاتس نشان می‌دهد که گوگل نگران کیفیت پایین نتایج جستجوی سایت‌های تجاری و فروشگاهی و تجربه کاربری منفی نسبت به آن‌ها بود. طبق گزارش منتشر شده در نیویورک تایمز، به محض اینکه همهمه و صحبت از بروزرسانی شد، سایت‌های تجاری مثل DecorMyEyes جریمه شدند.
طبق آنچه که در وب‌سایت رسمی rycomarketing بیان شده، ممکن است بروزرسانی الگوریتم زبرا گوگل برای مبارزه با اینفلوئنسرها باشد که بر روی رتبه‌بندی تاثیر می‌گذارند. عموما گوگل این موضوع را دوست ندارد و امکان دارد سایت‌های متکی به سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی توسط گورخر، جریمه شوند. سایت searchenginejournal نیز بروزسانی الگوریتم گورخر را نسخه تغییر یافته و آپدیت شده پنگوئن معرفی می‌کند. 

الگوریتم گورخر

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

و باز هم یک داستان جدید از الگوریتم های گوگل با الگوریتم گورخر. اگر آکادمی سئو پور فیض را دنبال کرده باشید، حتما تاکنون متوجه شده‌اید که ما اسامی جذاب حیات وحش گوگل که از آ‌ن‌ها برای بهینه‌سازی و کسب تجربه کاربری بهتر استفاده می‌کرد را معرفی کردیم.

با الگوریتم پاندا که اسطوره جنگنجوی مهربان را از آن خود کرده، شروع کردیم به الگوریتم پنگوئن، الگوریتم مرغ مگس خوار تا الگوریتم دزد دریایی رسیدیم. جالب اینجاست که جناب گوگل دست از تلاش‌های مکرر برای رسیدن به ایده‎آل کاربر بر نمی‌دارد و همچنان در حال اضافه کردن حیوانات جذابی مثل گورخر به حیات وحش خود است.

الگوریتم Zebra هم به این جمع اضافه شد. به عقیده بسیاری زبرا به خاطر رنگ سیاه و سفید خود ترکیبی از پاندا و پنگوئن است. بنابراین هم به رصد محتوای سایت می‌پردازد و هم به اسپم نبودن لینک‌های خارج از صفحه توجه دارد و مهم‌تر اینکه به حقیقی بودن سایت‌های فروشگاهی بسیار اهمیت می‌دهد.

با توجه به اینکه بروزرسانی الگوریتم زبرا هنوز به یقین و توسط منابع رسمی تصویب نشده است، اما باز هم حق مسلم همه کسب و کارهای آنلاین است که درباره آن بیشتر بدانند و حداقل آمادگی پس از اعمال آن را داشته باشند. 

الگوریتم گورخر چیست

در سال ۲۰۱۳ پس از آنکه الگوریتم‌های پاندا و پنگوئن بروزرسانی شدند، خبرها حاکی از آن بود که قرار است یک الگوریتم دیگر یعنی زبرا نیز معرفی و روی موتورهای جستجو تاثیر بگذارد. بسیاری این موضوع را شایعه می‌دانستند و همواره اشاره می‌کردند که خبری از این الگوریتم نیست.

مت کاتس مدیر سابق اسپمینگ گوگل طی اطلاعیه‌ای در همان سال اعلام کرد که بروزرسانی بعدی گوگل قرار است روی کیفیت، اعتبار و حقیقی بودن سایت‌های متمرکز شود. این بروزرسانی را بسیاری الگوریتم zebra می‌دانستند زیرا قرار بود هر نوع لینک اسپم سایت‌هایی که با سئوی کلاه سیاه همیشه صدر نتایج را از آن خود می‌کردند، جدی‌تر از سایر بروزرسانی‌ها از بین ببرد.

همچنین او بیان کرده بود که الگوریتم گورخر کاری به وبلاگ‌نویسان ندارد و بعد از بروزرسانی قرار است که فروشگاه‌های آنلاین معتبر به نتایج بهتری برسند. هر چند که تعداد بی‌شماری از جامعه بهترین سئوکاران آن را شایعه‌ای بیش تلقی نمی‌کردند، زیرا هیچگاه به صورت رسمی از سمت گوگل اعلام نشده بود.

اما بیانیه‌های مت کاتس نشان می‌دهد که گوگل نگران کیفیت پایین نتایج جستجوی سایت‌های تجاری و فروشگاهی و تجربه کاربری منفی نسبت به آن‌ها بود. طبق گزارش منتشر شده در نیویورک تایمز، به محض اینکه همهمه و صحبت از بروزرسانی شد، سایت‌های تجاری مثل DecorMyEyes جریمه شدند.

طبق آنچه که در وب‌سایت رسمی rycomarketing بیان شده، ممکن است بروزرسانی الگوریتم زبرا گوگل برای مبارزه با اینفلوئنسرها باشد که بر روی رتبه‌بندی تاثیر می‌گذارند. عموما گوگل این موضوع را دوست ندارد و امکان دارد سایت‌های متکی به سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی توسط گورخر، جریمه شوند. سایت searchenginejournal نیز بروزسانی الگوریتم گورخر را نسخه تغییر یافته و آپدیت شده پنگوئن معرفی می‌کند. 

سایت‎ های تجاری و فروشگاهی مراقب باشید، الگوریتم زبرا در حال آمدن است

پس از اعلامیه مت کاتس در گوگل و انتشار نقل قولی جداگانه در رسانه SXSW در آستین (Austin) باز هم اشاره کرد که ما یک بروزرسانی الگوریتم جدید در اواخر سال ۲۰۱۳ خواهیم داشت. همچنین او بیان کرد که ما نمی‌خواهیم سایت‌های تجاری با کیفیت پایین در نتایج جستجو رتبه خوبی داشته باشند.

برخی از وب‎مسترها این بروزرسانی را الگوریتم کیفیت تاجر یا بازرگان نیز می‌نامند، اما بسیاری آن را به عنوان الگوریتم گورخر یا Zebra می‌شناسند. اگرچه مت کاتسدر بیانیه‌های خود اعلام نکرده که چگونه سایت‌های بازرگانی بد را شناسایی می‌کند، اما دنیای سئو ایده‌هایی دارد که آن‎ها چه کسانی و چه چیزهایی را هدف قرار می‌دهند.

هدف اصلی الگوریتم گورخر چیست

الگوریتم گورخر به دنبال مبارزه با سایت‌های دروغین، فیک و اسپم است. فروشگاه‌های اینترنتی که اصلا وجود خارجی نداشتند و با قرار دادن لینک‌های اسپمینگ و محتواهای بی کیفیت در رتبه‌بندی نتایج گوگل معمولا صدرنشین بودند.

به محض اعمال الگوریتم Zebra، تعداد سایت‎‌های فروشگاهی نامعتبر کاهش یافت و پس از آن هم کاربران به خرید اینترنتی گرایش پیدا کردند. به زبان ساده الگوریتم زبرا گوگل قصد داشت فروشگاه‌های اینترنتی که تنها هدف‌شان برداشتن اطلاعات مهم کاربران مثل رمز کارت بانکی و هک اطلاعات ضروری آن‌ها بود را حذف کند.

گوگل با انتشار الگوریتم‌های مختلف همواره درصدد است تا سایت‎های معتبر، با کیفیت و ایمن را از سایت‌های دروغین، بی اعتبار و کلاهبردار جدا کند. آن‌ها را از نتایج SERP (صفحه نتایج جست و جو گوگل) حذف و به کاربران نشان ندهد.

راهکارهای بهینه سازی سایت با الگوریتم گورخر گوگل

معمولا زمانی که حرف از بروزرسانی الگوریتم گوگل در میان باشد، این سئوکار ها و مدیران وب‌سایت‌ها هستند که حسابی نگران این موضوع می‌شوند. حقیقت این است که اغلب سایت‎های فروشگاهی که قوانین الگوریتم گورخر را در نظر نمی‌گیرند و زیر پا می‌گذارند، جریمه می‌شوند. 

حالا اینکه چه کارهایی برای بهینه‌سازی سایت فروشگاهی خود انجام دهیم که مشمول قوانین گورخر سیاه و سفید گوگل عزیز نشویم را در ادامه اشاره کرده‌ایم.

تولید محتوای با کیفیت و معتبر

جالب است بدانید که محتوای با کیفیت که اعتبار دارد و سند و مدرکی برای آن ارائه شده است، تاریخ انقضایی هم نخواهد داشت. برای جلب رضایت الگوریتم زبرا گوگل و اینکه سایت فروشگاهی شما را با سایت‌های فیک اشتباه نگیرد، بهتر است همچنان روی کیفیت محتوای خود کار کنید. به هیچ وجه قصد گول زدن کاربر و دور زدن گوگل را نداشته باشید. یک خبر خوب برای شما داریم، اگر تاکنون توانستید از هفت‌خان الگوریتم‌هایی مثل پنگوئن، پاندا، مرغ مگس‌خوار و الگوریتم کافئین به سلامت عبور کنید، پس جای نگرانی برای گورخر گوگل هم نخواهید داشت.

اگر محتوای صفحات شما همچنان معتبر و حقیقی باشد و معیارهای ضروری گوگل را در بر بگیرد و رعایت کند، چیزی برای ترس و دلهره وجود ندارد.

توجه به نظرات مشتریان

گوگل توجه خاصی به تجربه و نظرات کاربران در سایت‌های فروشگاهی دارد. سعی کنید که همواره نظرات مشتریان را جلب و با استفاده از این شیوه آن‎ها را به نوشتن نظرات مثبت ترغیب کنید. یعنی عملکرد فروشگاه اینترنتی شما به گونه‌ای باشد که همواره کاربر را راضی نگه دارد.

سئوی تکنیکال و توجه به سرعت سایت

برای آنکه الگوریتم گورخر به سایت فروشگاهی مشکوک نشود و آن را به عنوان سایت اسپم نشناسد، باید روی سئوی تکنیکال و به‌ویژه سرعت سایت به خوبی کار کنید. فروشگاه‎های اینترنتی معمولا با مجموعه‌ای صفحات دسته‎بندی محصولات ساختاربندی می‌شوند. هر چقدر سرعت لود تصاویر و محتواهای محصولات سریع‎تر باشد، به همان میزان تجربه کاربری بهبود و نرخ پرش کاهش می‌یابد.

خدمات پس از فروش ارائه دهید

سایت فروشگاهی شما مسلما با محصولات متنوعی بنا شده و زمانی که کاربران از شما خرید می‎کنند، باید بتوانید خدمات پس از فروش مناسبی ارائه دهید. گورخر گوگل در پی نظرات متوجه خواهد شد که خدمات خوبی دارید یا خیر، مشتری‌مدار سایت شما به چه میزان است؟! سیگنال‌هایی که از سمت نظرات دریافت می‌کنید را جدی بگیرید.

نحوه تولید محتوای با کیفیت برای صفحات محصول

نه برای جلوگیری از جریمه شدن توسط الگوریتم Zebra، بلکه برای بهینه‌سازی بهتر صفحات سایت فروشگاهی خود پیشنهاد می‌کنیم بهترین و با کیفیت‎ترین محتوا را برای محصولات خود تولید کنید.

صفحات محصول، در حقیقت می‌توانند همان قیف فروش شما باشند که کاربر را در نهایت برای خرید ترغیب کند. در ادامه بیشتر در این باره اطلاعات در اختیار شما قرار می‌دهیم:

تجربه و رابط کاربری خوب

اگر حتی یکبار هم درباره الگوریتم‌ها و حیات وحش گوکل خوانده باشید، به خوبی می‌دانید که این مرورگر محبوب غایت نهایی خود را بهترین تجربه کاربری قرار داده است.

 تجربه و رابط کاربری که اصطلاحا با عناوین UI و UX معرفی می‌شوند به پیمایش آسان کاربر در صفحات سایت، در دسترس بودن اطلاعات مهم و جذابیت از نظر دیداری اشاره دارد. یعنی سایت فروشگاهی شما باید یک طراحی زیبا و در عین حال در دسترسی داشته باشد.

استفاده از اسکیما محصول

برای آنکه محتوای تولید شده برای محصولات سایت نظر الگوریتم گورخر را به خود جلب و از طرفی هم به او ثابت کند که معتبر است، استفاده از اسکیما را فراموش نکنید. اسکیما نوعی نشانه‌گذاری است که به گوگل و موتورهای جستجو سرنخ می‌دهید وارد صفحات محصولات شما شوند.

گوگل را یک ربات هوشمندی تصور کنید که همانند انسان برای شناختن چیزهای جدید نیاز به کسب اطلاعات و نشانه‌هایی دارد. برای مثال یک فروشگاه ورزشی اینترنتی جدید را تصور کنید که تاکنون اسم آن را نشنیده‌اید، اما تمایل دارید که آن را مورد بررسی قرار دهید. 

پس از ورود متوجه علامت‌های مشخص شده‌ای مثل ورزش، ورزش تیمی، گلف و ابزارهای ورزشی می‌شوید. با کلیک روی هر بخش از آن‎ها متوجه می‌شوید که هر صفحه به محصول یا خدمت ویژه‌ای اختصاص داده شده است. این کدهای اسکیما هستند که باعث سازماندهی مناسب صفحات محصولات می‌شوند و به نظر کاربر هر دسته را منطقی جلوه می‌دهند.

استفاده از ویدیو و پادکست برای محصول

یکی دیگر از روش‌هایی که کمک می‌کند الگوریتم گورخر فروشگاه شما را با یک سایت نامعتبر اشتباه نگیرد، استفاده ویدیو و پادکست برای محصول است. معمولا کاربران فضای وب از اینکه اطلاعات بیشتری به صورت صوت یا تصویر از محصول مورد نظر به دست آورند، استقبال می‌کنند.

اگر به دنبال راهی برای بهتر دیده شدن نام تجاری خود هم از نظر گوگل و هم کاربر هستید، ویدئو و پادکست معرفی برای محصولات خود قرار دهید. با استفاده از این شیوه، گوگل از اعتبار و حقیقی بودن تجارت شما مطمئن می‌شود.

استفاده از چت زنده برای سایت

برای یک سایت فروشگاهی مهم‌ترین و اساسی‌ترین مبحث، ارائه تجربه کاربری مناسب است. استفاده از چت زنده روی سایت کمک می‌کند تا مشتریان تجربه بهتری به دست آورند، همچنین باعث جذب و ورود آن‎ها به صفحه می‌شود. جدای از آنکه الگوریتم Zebra از واقعی بودن سایت مطمئن می‌شود، به مدیران سایت نیز کمک می‌کند تا مشتریان خود را بهتر بشناسند.

سخن پایانی درباره الگوریتم گورخر گوگل

در سال ۲۰۱۳ مت کاتس، یکی از کارمندان سابق بخش اسپم گوگل خبر از بروزرسانی الگوریتم گورخر داد. این الگوریتم پس از پاندا و پنگوئن آمده، هرچند که گوگل هیچگاه رسما آن را معرفی نکرده است. گورخر گوگل با سایت‌هایی که قصد کلاهبرداری و هک اطلاعات مهم کاربر داشتند، مقابله می‌کند و هدف آن هم از بین بردن سایت‎های تجاری و فروشگاهی فیک و دروغین است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

855 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست