TTI چیست و چگونه آن را بهینه کنیم؟

TTI فرم خلاصه‌شده Time to Interactive است؛ مدت زمان قابل تعامل­ شدن یک صفحه از وب ­سایت را اندازه‌گیری می‌کند. به این شکل هر اندازه که سریع‌تر صفحه وب سایت به سطح قابل تعاملی از نظر کاربر برسد؛ میزان این پارامتر کمتر خواهد بود.

TTI--چیست-و-چگونه-آن-را-بهینه-کنیم؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

تعامل کاربر با صفحات وب سایت و همینطور سرعت بارگذاری المان‌های صفحه، هر دو مسائل بسیار حائز اهمیتی هستند که دو سوی جامعه مخاطبان و همینطور الگوریتم‌های گوگل را از خود متاثر می‌سازند. یکی از پارامترهایی که در خصوص تعامل کاربر و سرعت بارگذاری وب سایت اهمیت دارد؛ پارامتر TTI است. با دانستن درباره این فاکتور و روش‌های بهینه‌سازی آن، می‌توانید هم مخاطبان خود را راضی نگه داشته و هم به سئو وب سایتتان کمک کنید.

به طور کلی هر چیزی که بر سرعت وب­سایت تاثیر بگذارد، برای سئو آن اهمیت دارد. همینطور پارامترهای موثر در تجربه و تعامل کاربری، باید همگی مد نظر قرار بگیرند. در آکادمی سئو پورفیض، به این موارد به صورت جدی و موشکافانه پرداخته شده و تکنیک‌های بهبود آن‌ها آموزش داده می‌شوند. شما نیز می‌توانید با آموختن درباره پارامترهای مختلف از جمله TTI و روش‌های بهینه‌سازی آن‌ها، وب سایت خود را متحول ساخته و نتایج آن را مشاهده کنید.

در اینجا با ما همراه شوید تا درباره پارامتر TTI یا همان Time to Interactive بیشتر بدانیم.

میزان-TTI-چه-تاثیری-در-سئو-وب-سایت-دارد؟

پارامتر TTI چیست؟

TTI که فرم خلاصه‌شده Time to Interactive است؛ مدت زمان قابل تعامل­ شدن یک صفحه از وب­سایت را اندازه‌گیری می‌کند. به این شکل هر اندازه که سریع‌تر صفحه وب سایت به سطح قابل تعاملی از نظر کاربر برسد؛ میزان این پارامتر کمتر خواهد بود. لازم به توضیح است که این قابل تعامل ­بودن، با لودشدن صفحه تفاوت دارد و نباید این دو مورد را با هم اشتباه بگیرید.

اندازه گیری TTI

برای اندازه گیری پارامتر TTI، می‌توانید به راحتی و به صورت رایگان از ابزار Google Page Speed Insights استفاده کنید. با وارد کردن یوآرال وب سایت خود در این ابزار، مقدار TTI قابل مشاهده خواهد بود و شما می‌توانید پس از انجام بهبود و بهینه‌سازی‌های لازم، مجدد پس از چندین روز، میزان این فاکتور را دنبال کرده و تاثیر تغییرات انجام شده را متوجه شوید.

میزان TTI چه تاثیری در سئو وب سایت دارد؟

دقت داشته باشید که کاربر نیاز به یک صفحه قابل تعامل دارد و چیزی که گوگل این روزها دنبال می‌کند، تجربه کاربری ایده‌آل است. توجه داشته باشید که صرفا لودشدن سریع صفحه، کمکی نخواهد کرد و چیزی که کاربر نیاز دارد، یک صفحه قابل تعامل است.

به طور مثال کاربر می‌خواهد روی بخشی کلیک کند، اما علی­رغم لودشدن صفحه، کلیک اتفاق نمی‌افتد و واکنشی از سوی صفحه وب سایت به موقع دیده نمی‌شود. این برای کاربر به شدت مایوس­کننده بوده و انتظاری که باید بابت رسیدن صفحه به نقطه تعامل‌پذیری متحمل شود را نمی‌پسندد.

به همین علت احتمال این که کاربر از وب­سایت خارج شده و به سایت دیگری وارد شود، زیاد خواهد بود و این همان نقطه‌ای است که سئو سایت از این بابت ضربه می‌خورد. آمار حاکی از آن است که حداکثر پارامتر TTI ، برای نگه­داشتن کاربر در سایت، چیزی در حدود ۳۸۰۰ میلی ثانیه است.

برای مقادیر بیش از این به احتمال زیاد، کاربر سایت را ترک کرده و متعاقب آن، به وب­سایت دیگری وارد خواهد شد. از این روt کاملا توجیه‌پذیر است که از تمامی روش‌های موجود برای بهینه‌سازی این پارامتر استفاده کرده و آن را زیر محدوده ۳۸۰۰ میلی ثانیه نگه دارید.

روش‌های بهینه‌سازی پارامتر TTI

از جمله روش‌های بهبود این پارامتر، موارد زیر قابل توجه هستند:

دسته بندی کدهای جاوا اسکریپت

یکی از تکنیک‌های ساده و در عین حال بسیار مهم و موثر، دسته‌بندی کدهای جاوا اسکریپت و قراردادن آن‌ها در گروه‌های اولویت‌دار نسبت به هم است. به این ترتیب با لود اولیه وب­سایت، فقط کدهایی را در مرحله اجرا قرار خواهید داد که کاملا ضروری هستند و پس از آن دیگر کدها، به ترتیب اولویت اجرا خواهند شد.

این کمک می‌کند تا به جای اجرای یک­جا تمام کدهای جاوا اسکریپت که هر یک بدون اتمام قبلی نیز اجرا نخواهند شد؛ به صورت دسته‌بندی شده اجرا شده و سرعت تعامل صفحه به موازات آن بهبود یابد.

روش‌های-بهینه‌سازی-پارامتر-TTI

کاهش تعداد درخواست‌های http

بدیهی است که با کم شدن تعداد درخواست‌های http، سرعت تعامل در صفحه بهبود قابل توجهی خواهد یافت. در حقیقت هر آن قدر که میزان درخواست‌ها کمتر باشد، منابع کلیدی صفحه سریع‌تر بارگذاری شده و به نقطه تعاملی می‌رسند.

مینیمایز کردن کدهای جاوا اسکریپت و CSS

با بهینه‌سازی کدهای CSS و جاوا اسکریپت و حذف کدهای استفاده نشده و غیرضروری، به راحتی حجم قابل توجهی از بار صفحه را کاهش داده و سرعت تعامل‌پذیری آن را بهبود خواهید داد. به این صورت پارامتر TTI، مقادیر کمتری را به خود می‌گیرد و رضایت کاربر و تجربه او در صفحه وب­سایت شما، در شرایط بهتری قرار خواهد گرفت.

بهینه‌سازی تصاویر صفحه

با کاهش حجم تصاویر و بهینه‌سازی فرمت آن‌ها، تا حدودی به تعامل‌پذیری سریع‌تر صفحه کمک کرده‌اید. لازم است که حجم تصاویر کمتر از ۱۰۰ کیلوبایت بوده و در ضمن در صورت امکان فرمت آن‌ها را به Webp تبدیل کنید. این تبدیل فرمت به راحتی به صورت آنلاین انجام خواهد شد و فقط کافی است اطمینان خاطر حاصل کنید که ادمین وب سایت شما از این فرمت با پارامتر TTI پشتیبانی می‌کند.

حذف اسکریپت‌های Main Thread غیرضروری

لازم است که اسکریپت‌های رشته اصلی لازم و ضروری صفحه را مشخص کرده و غیرضروری‌ها را حذف کنید تا سرعت اجرای اسکریپت‌های انحصاری صفحه افزایش پیدا کند. حتی شما می‌توانید بخشی از اسکریپت‌های رشته اصلی که ضروری بوده، اما در اولویت قرار ندارند را به شکلی برنامه‌ریزی کنید که با تاخیر اجرا شده و به این شکل به سرعت تعامل‌پذیری صفحه در زمان زیر ۳۸۰۰ میلی ثانیه کمک کنید.

به کار بردن Web Worker

با استفاده از Web Worker، اسکریپت‌ها در پس زمینه اجرا شده و در رشته اصلی اثرگذاری نخواهند داشت. با اجرای اسکریپت‌ها در پس زمینه، تعامل صفحه سریع‌تر اتفاق افتاده و بار صفحه کاهش پیدا می‌کند.

نتیجه گیری

در این مطلب دیدیم که پارامتر TTI یا Time to Interactive چیست و چطور می‌توان به وسیله دستکاری‌های ساده، آن را بهبود بخشید. همین طور شکل اثرگذاری این فاکتور در سئو وب سایت و تجربه کاربری را نیز دیدیم. شما تا به حال چقدر به این مورد در خصوص وب سایت خود اهمیت داده و از چه تکنیک‌هایی برای بهبود آن استفاده کرده‌اید؟ نظرات و تجربیات خود در این مورد را با ما و دیگر کاربران وب سایت به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول در مورد TTI (Time to Interactive)

میزان TTI چه تاثیری در سئو وب سایت دارد؟

کاربر نیاز به یک صفحه قابل تعامل دارد و چیزی که گوگل این روزها دنبال می‌کند، تجربه کاربری ایده‌آل است و در نتیجه روی سئو وب سایت موثر است.

روش‌های بهینه‌سازی پارامتر TTI چیست؟

• بهینه‌سازی تصاویر صفحه
• دسته بندی کدهای جاوا اسکریپت
• به کار بردن Web Worker
• حذف اسکریپت‌های Main Thread غیرضروری
• کاهش تعداد درخواست‌های http
• مینیمایز کردن کدهای جاوا اسکریپت و CSS
• حذف اسکریپت‌های Main Thread غیرضروری
• به کار بردن Web Worker

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

27 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست