TTFB چیست و چگونه آن را بهینه کنیم؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

امروزه، بهینه­سازی سرعت وب سایت و بهبود تجربه کاربری، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. با این حساب باید تمام پارامترهای موثر در این زمینه را به صورت کامل شناسایی کرده و به موقع آن‌ها را آنالیز و بهینه­سازی کنید. یکی از این المان‌های قابل توجه و کاربردی، TTFB است که در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم.

TTFB یا همان Time to First Byte چیست و چه چیزی را در خصوص سرعت عملکرد وب سایت، اندازه گیری می‌کند؟ از طریق چه روش‌هایی می‌توان میزان آن را بهینه­سازی کرد؟ در آکادمی سئو پورفیض، به صورت کاملا تخصصی به این موارد و همین طور دیگر پارامترهای مهم در سرعت وب سایت و تجربه کاربری پرداخته شده و آموزش‌های حرفه‌ای دنبال می‌شوند. اما در اینجا قصد داریم که نگاهی به این موضوع و نحوه بهبود آن داشته باشیم.

TTFB چیست؟

این پارامتر یا همان Time to First Byte، به مدت زمانی گفته می‌شود که درخواست HTTP از مرورگر به سرور ارسال شده و طول می‌کشد تا اولین بایت از داده‌ها، دریافت شود. در حقیقت این پارامتر، بازه زمانی ارسال درخواست تا نخستین بایت پاسخگویی را اندازه خواهد گرفت. از این روی مشخص است هر آن قدر که میزان TTFB کمتر باشد، زمان پاسخگویی سرور نیز کمتر بوده و وب سایت در شرایط بهتری قرار دارد.

همان طور که مشاهده کردید این فاکتور مربوط به سرعت و قدرت عمل سرور بوده و باید برای موفقیت یک وب سایت در به دست آوردن استانداردهای مثبت از نظر ربات‌های گوگل، هاست و سرور را نیز با دقت انتخاب کرد و در مورد آن‌ها وسواس داشت.

استانداردهای Time to First Byte

چندین محدوده برای استانداردهای این پارامتر تعریف شده‌اند که قرار گرفتن وب سایت در هر یک، نشان­دهنده شرایط خوب تا بسیار ضعیف خواهد بود. در زیر نگاهی به استانداردهای اندازه گیری TTFB می‌اندازیم.

اندازه عددی TTFB توضیحات
۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی ثانیه شرایط خوب است.
۲۰۰ تا ۶۰۰ میلی ثانیه شرایط قابل قبول است، اما نیاز به بهبود دارد.
۶۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی ثانیه شرایط قابل قبول نیست و نیاز به اصلاحات زیادی دارد.
بیشتر از ۱۰۰۰ میلی ثانیه شرایط وخیم است و باید از پایه اصلاحات و بهینه سازی صورت بگیرد.

روش‌های بهینه سازی پارامتر TTFB

روش‌های مختلفی برای بهینه­سازی این پارامتر وجود دارد که هر یک به نوعی در کم کردن میزان عددی آن، موثر هستند. در اینجا نگاهی به مهم‌ترین این تکنیک‌ها خواهیم داشت:

استفاده از هاست با سرعت بالا

بدیهی است که هاست پر سرعت و قوی، تاثیرگذاری مستقیمی در بهینه سازی TTFB دارد. پرسرعت بودن هاست، باعث پاسخگویی سریع آن شده و پارامتر مورد نظر ما را بهبود می‌بخشد. پس اگر وب سایت شما از هاستی استفاده می‌کند که سرعت کافی ندارد، حتما فکری برای تعویض آن در اولین فرصت داشته باشید.

اطمینان از پاسخ گویی سریع سرور

با قراردادن فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت در فایل HTML، سرعت پاسخگویی سرور بهینه ­سازی می­شود. به این ترتیب دیگر فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS، جداگانه فراخوانی نشده و همین موضوع موجب بهبود و سرعت یافتن پاسخگویی سرور خواهد شد.

بهینه سازی کوئری‌های دیتابیس

اگر می‌خواهید در زمان فراخوانی و ارسال درخواست، نیازی نباشد که تمام دیتابیس خوانده شود؛ باید حتما کوئری‌های آن را بهینه­سازی کنید. به علاوه بهینه­سازی را طوری پیش ببرید که کوئری‌ها به هم وابسته نبوده و در زمان ارسال درخواست و فراخوانی، فرایند با افت سرعت همراه نشود. این یکی از تکنیک‌های بسیار موثر است که به بهبود عدد TTFB کمک زیادی خواهد کرد.

استفاده از CDN مناسب و با سرعت بالا

با استفاده از یک CDN یا همان شبکه توزیع محتوای مناسب، کمک می‌کند تا میزان Time to First Byte کاهش پیدا کند. به ویژه برای وب سایت‌هایی که بازدیدکنندگان آن‌ها در موقعیت‌های جغرافیایی مختلفی قرار گرفته و کاربرد محلی ندارند، این موضوع CDN قوی، بسیار مهم خواهد بود و باید بیشتر به آن بپردازند.

به کار بردن کش استاندارد

استفاده از کش، به طور مستقیم در پاسخگویی سریع سرور به درخواست مرورگر، تاثیر دارد و باعث خواهد شد تا عدد اندازه گیری TTFB کاهش پیدا کند. جالب است بدانید که به کار بردن کش، می‌تواند بیش از ۷۰ درصد در بهینه­سازی این میزان تاثیر مثبت داشته باشد. اگر چه اکثر وب سایت‌ها از کش مناسب استفاده می‌کنند، اما باز هم لازم است که این موضوع را در خصوص وب سایت خود، دنبال کرده و از آن مطمئن شوید.

کم کردن درخواست‌های غیرضروری HTTP

شما می‌توانید تعداد درخواست‌های غیرضروری Time to First Byte را با کم کردن حجم فایل‌های صفحه و همین طور حذف تصاویری که آن قدرها وجود آن‌ها ضروری نیست، کاهش دهید. به این ترتیب تعداد درخواست‌های این پارامتر (آن‌هایی که ضروری نیستند)، کاهش پیدا خواهد کرد.

بررسی LOGها

با بررسی­کردن پیوسته Logهای سیستم، به موقع متوجه فشار زیاد روی وب سرور یا دیتابیس خواهید شد. در نظر داشته باشید که به موازات بالارفتن میزان ترافیک به سمت سرور، در صورتی که پاسخگویی متناسب وجود نداشته باشد، میزان TTFB نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

ادغام فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت

با ادغام فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت، می‌توانید سرعت بارگیری و فراخوانی را افزایش داده و تعداد درخواست کمتری نیز به سمت سرور فرستاده خواهد شد.

ابزارهای اندازه گیری Time to First Byte

برای اندازه­گیری این مقدار، می‌توانید از ابزارهای مختلفی چون Google Chrome، Google Analytics، Geekflare و GTMetrix استفاده کنید.

ابزار Google Chrome

برای اندازه­گیری این مقدار در گوگل کروم، باید به تب More Tools وارد شده و از آن جا به بخش Network بروید. با رفرش­کردن صفحه، مدت زمان مربوط به بارگیری مشخص خواهد شد.

ابزار Google Analytics

در گوگل آنالیتیکس نیز باید به بخش Behavior رفته و در آن­جا روی گزینه Site Speed کلیک کنید. سپس در اینجا در بخش OverView پاسخ خود را پیدا خواهید کرد.

ابزار GeekFlare

در ابزار GeekFlare نیز به راحتی می‌توانید یوآرال مربوط به وب سایت خود را وارد کرده و روی دکمه Test TTFB بزنید تا آمار مربوط به آن نمایش داده شود.

ابزار GTMetrix

در جی تی متریکس، بهترین آمار دقیق مربوط به Time to First Byte مشخص شده و توصیه می‌کنیم که اگر یک بار از این ابزار استفاده کردید، در مراجعات بعدی خود نیز دوباره از همین جی تی متریکس استفاده کنید تا تناسب تغییرات مشخص باشد.

کلام آخر

همان طور که در بالا مشاهده کردید پارامتر TTFB، به عنوان یکی از المان‌های موثر در تجربه و تعامل کاربری در نظر گرفته شده و در نهایت در بهینه­سازی سئو وب سایت شما، تاثیر می‌گذارد. از این­روی بهتر است از تمامی روش‌ها برای ارتقاء این عامل و رساندن آن به سطح استاندارد و ایده­آل، استفاده کنید.

سوالات متداول درمورد TTFB

TTFB چیست؟

این پارامتر یا همان Time to First Byte، به مدت زمانی گفته می‌شود که درخواست HTTP از مرورگر به سرور ارسال شده و طول می‌کشد تا اولین بایت از داده‌ها، دریافت شود.

روش‌های بهینه سازی پارامتر TTFB چیست؟

  • استفاده از هاست با سرعت بالا
  • بررسی LOGها
  • اطمینان از پاسخ گویی سریع سرور
  • بهینه سازی کوئری‌های دیتابیس
  • استفاده از CDN مناسب و با سرعت بالا
  • کم کردن درخواست‌های غیرضروری HTTP
  • ادغام فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت
  • به کار بردن کش استاندارد

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

19 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست