SI چیست و چگونه آن را بهینه کنیم؟

پارامتر SI یا Speed Index، روشی برای اندازه‌گیری مدت زمانی است که طول می‌کشد تا بخش ابتدایی صفحه لود شود. اما برای توضیح بخش ابتدایی صفحه باید گفت، به فضایی گفته می‌شود که پس از بازشدن وب سایت، بدون اسکرول¬کردن به سمت پایین، روی صفحه نمایش کاربر، مشخص است.

SI-چیست-و-چگونه-آن-را-بهینه-کنیم؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

SI یا Speed Index، یکی از شاخص‌های مربوط به لود وب سایت بوده و از نگاه کاربر، اهمیت زیادی خواهد داشت. به همین دلیل، تاثیر قابل توجه‌ آن در تجربه کاربری، باعث شده تا این پارامتر از نظر ربات‌های گوگل نیز حائز اهمیت باشد. به این شکلt انتظار می‌رود که مدیران وب سایت‌ها و مدیران سئو، برای بهینه‌سازی پارامتر SI، از روش‌های موجود استفاده کنند.

سرعت لود بخش‌های مختلف وب سایت، با تجربه کاربری در ارتباط مستقیم بوده و با توجه به رشد میزان اهمیت تعامل کاربر و تجربه او در صفحات وب سایت نزد الگوریتم‌های گوگل، این پارامتر و فاکتورهای مشابه از اهمیت بیشتری نسبت به گذشته برخوردار شده‌اند. در آکادمی سئو پورفیض نیز به این موارد به صورت جدی پرداخته شده و ریز به ریز آن‌ها در ساختار آموزش قرار گرفته‌اند.

در این مطلب نگاهی به مفهوم SI انداخته و راهکارهای بهینه‌سازی آن را دنبال خواهیم کرد.

استانداردهای-پارامتر-SI

پارامتر SI چیست؟

پارامتر SI یا Speed Index، روشی برای اندازه‌گیری مدت زمانی است که طول می‌کشد تا بخش ابتدایی صفحه لود شود. اما برای توضیح بخش ابتدایی صفحه باید گفت، به فضایی گفته می‌شود که پس از بازشدن وب سایت، بدون اسکرول­کردن به سمت پایین، روی صفحه نمایش کاربر، مشخص است.

با همین توضیح ابتدایی، حتما حدس می‌زنید که اندازه‌گیری این پارامتر به جز سرعت لود خود صفحه، به اندازه صفحه نمایش و نوع مرورگر نیز بستگی دارد، به شکلی که از یک دستگاه به دستگاه دیگر ممکن است مقادیر متفاوتی از صفحه را در فضای بدون اسکرول جای داده و به واسطه این موضوع، عدد پارامتر SI نیز تغییر پیدا کند.

برای آن که بتوان بهترین شرایط وب سایت در خصوص این پارامتر را فراهم ساخت، لازم است که سرعت لود بخش ابتدایی صفحه، تا جای ممکن بیشتر باشد. در ادامه استانداردهای این پارامتر را دنبال خواهیم کرد تا ببینیم تلاش‌ها باید برای رسیدن به چه محدوده زمانی باشد.

استانداردهای پارامتر SI

همان طور که مشخص شد هر چقدر که این پارامتر معادل مدت زمان کمتری باشد، وضعیت وب سایت به لحاظ لود بخش ابتدایی صفحه، بهتر ارزیابی می‌شود. در رده بندی زیر، می‌توانید یک تخمین کلی از شرایط خوب تا بسیار ضعیف را دنبال کنید.

میزان پارامتر SI توضیحات
به اندازه کمتر از ۱.۳ ثانیه مطلوب و خوب
بین ۱.۳ تا ۱.۷ ثانیه قابل قبول + نیازمند بهینه‌سازی
بین ۱.۸ تا ۲.۳ ثانیه متوسط + نیاز جدی به بهینه‌سازی
بیش از ۲.۳ ثانیه بسیار ضعیف + نیاز جدی به بهینه‌سازی

بهترین ابزار برای اندازه‌گیری این پارامتر، GTMetrics است. توصیه می‌کنیم که پس از یک دوره بهبودهای لازم، پس از گذشت چند روز، دوباره وب­سایت خود را در ابزار GTMetrix تست کرده و تغییرات مربوط به آن را دنبال کند.

تکنیک‌های بهینه‌سازی Speed Index

از جمله روش‌هایی که می‌توانید برای بهبود پارامتر SI، به کار بگیرید؛ موارد زیر قابل توجه هستند. همان طور که مشاهده خواهید کرد بیشترین عوامل به بهبود فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS مربوط خواهد شد.

حذف فایل‌های جاوا اسکریپت غیرضروری

تقریبا تمام وب سایت‌ها، کدهای اضافی و بدون استفاده دارند که با حذف آن‌ها، هیچ اتفاقی نیفتاده اما بار صفحه سبک شده و مدت زمان لودشدن آن‏ به مراتب بهبود می‌یابد. بدیهی است که این مورد نیز در بهبود این پارامتر تاثیرگذار خواهد بود.

کاهش عملکرد main thread

برای کاهش عملکرد رشته اصلی یا همان main thread، لازم است که عملکردهای هر فایل جاوا اسکریپت را کاهش دهید. اگر بدانید که مرورگر بدون پایان­یافتن اجرای فایل جاوا اسکریپتی که در حال اجرا است، وارد مرحله اجرای فایل بعدی نخواهد شد، به مراتب بهتر درک خواهید کرد که کاهش عملکرد رشته اصلی، چه تاثیری دارد.

به این شکل دیگر زمان اضافی در این میان برای اتمام اجرای یک فایل جاوا و رسیدن به نقطه اجرای فایل بعدی، تلف نخواهد شد.

کاهش-مدت-زمان-اجرای-فایل‌های-جاوا-اسکریپت

کاهش مدت زمان اجرای فایل‌های جاوا اسکریپت

مدت زمان اجرای فایل‌های جاوا اسکریپت، بر پارامتر SI تاثیر می‌گذارد. با بهینه­کردن فایل‌های جاوا اسکریپت، می‌توانید مدت زمان اجرا را کاهش داده و با افزایش سرعت بارگذاری، طول زمان لودشدن بخش بالایی صفحه را بهبود ببخشیم.

برای این که بتوانید این مورد را به بهترین شکل اجرا کنید، لازم است که فایل‌های جاوا اسکریپت را به خوبی شناخته و شرایط عملکردی هر یک را مرور کرده باشید.

کم کردن میزان کدهای صفحه از منابع خارجی

در صورتی که در بخش بالایی صفحه وب سایت خود، کد یا کدهایی از منابع خارجی داشته باشید، ممکن است از کندی آن منبع‌ها تاثیر منفی پذیرفته و وب سایت شما نیز با تاخیر لود همراه شود. از این روی هم حتما وضعیت منابع خارجی مورد نظر خود را به لحاظ سرعت لود بررسی کرده و در ضمن تا حد امکان نیز میزان کدهای بارگذاری شده از منابع خارجی را به حداقل برسانید.

تاثیر پارامتر SI بر سئو

شاید نتوان گفت که پارامتر SI، به صورت مستقیم یک پارامتر شاخص در بهینه­سازی سئو وب­سایت است؛ اما قطعا آثار چیزی که این پارامتر روی وب­سایت برجای می‌گذارد، نقش پررنگی خواهد داشت. با توضیحاتی که دادیم، می‌توان دریافت که مقادیر SI، با توجه به تعامل مستقیم با تجربه کاربری، به UI و UX وب سایت ارتباط پیدا می‌کند.

بگذارید با دید ساده‌تری به این ماجرا نگاه کنیم. در صورتی که شما به عنوان یک کاربر آدرس وب سایتی را در مرورگر خود تایپ کرده و کلید جستجو را بزنید، چه انتظاری دارید؟ قطعا لود سریع صفحه و پدیدارشدن کل اجزای آن در نوار ابتدایی صفحه و بدون اسکرول!

هر آن قدر که این مدت زمان کوتاه‌تر باشد، تجربه کاربری بهتری خواهید داشت و هر آن قدر که مدت زمان طولانی‌تری منتظر بمانید؛ قطعا احساس نارضایتی خواهید داشت. در بسیاری از موارد کاربران با طولانی­شدن مدت زمان پارامتر SI، ترجیح می‌دهند که از وب سایت خارج شده و یک وب سایت دیگر در رده بندی گوگل را امتحان کنند.

سخن پایانی

شاخص Speed Index، یکی از شاخص‌های با اهمیت در حوزه تجربه کاربری است و به صورت مستقیم در همکاری با بسیاری از شاخص‌های دیگر قرار می‌گیرد. با توجه به این که روش‌های بهینه‌سازی این پارامتر با تکنیک‌های بهبود برخی دیگر از پارامتر‌های مشابه، یکی است؛ کار شما کمی ساده‌تر خواهد شد. پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را ذخیره کرده یا برای دوستان و آشنایان خود نیز که در حوزه وب­سایت فعالیت دارند، ارسال کنید. به علاوه نظرات و تجربیات خود در خصوص روش‌های بهینه‌سازی پارامتر SI را نیز با ما و دیگر کاربران وب سایت به بحث و اشتراک بگذارید.

سوالات متداول در مورد Speed Index

پارامتر Speed Index چیست؟

روشی برای اندازه‌گیری مدت زمانی است که طول می‌کشد تا بخش ابتدایی صفحه لود شود.

تکنیک‌های بهینه‌سازی Speed Index چیست؟

  • حذف فایل‌های جاوا اسکریپت غیرضروری
  • کاهش عملکرد main thread
  • کاهش مدت زمان اجرای فایل‌های جاوا اسکریپت
  • کم کردن میزان کدهای صفحه از منابع خارجی

تاثیر پارامتر SI بر سئو چیست؟

  • تاثیر مستقیم ندارد اما قطعا آثار چیزی که این پارامتر روی وب¬سایت برجای می‌گذارد، نقش پررنگی خواهد داشت.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

24 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست