گوگل اسکولار چیست؟

گوگل اسکولار یا Google Scholar، (اسکالر)، موتور جستجوی رایگان در قالب مقالات دانشگاهی و علمی است که توانسته به مجموعه‌ای ارزشمند به لحاظ بار علمی تبدیل شود. شاید با تکیه بر واژه Scholar، بتوان به راحتی محتوای این نسخه از گوگل را درک کرد.

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

گوگل اسکولار یک پلتفرم و موتور جستجوی رایگان با انبوهی از مقالات دانشگاهی و علمی، گواهی‌های ثبت اختراع، پایان‌نامه و … است که به پایگاهی برای دسترسی به بهترین عناوین روز دانش­بنیان تبدیل شده است. با شناخت نحوه جستجو در این برنامه و همین طور مزایای آن، می‌توان به وقت لازم، بهترین استفاده را از این موتور جستجوی پیشرفته ببرید.

در آکادمی سئو پورفیض، با تمامی زیر و بم‌های این موتور جستجوی پیشرفت و همین طور منابع جایگزین آن، آشنا خواهید شد. برای آن دسته از افرادی که نیاز به مقالات علمی داشته یا حتی صرفا علاقه‌مندی‌های خود را دنبال می‌کنند، این فرصتی خواهد بود تا به راحتی بتوانند از نتایج جستجو در اسکولار، برخوردار شوند.

در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به این پلتفرم و ویژگی‌های آن بیندازیم.

معرفی Google Scholar

گوگل اسکولار یا Google Scholar، (اسکالر)، موتور جستجوی رایگان در قالب مقالات دانشگاهی و علمی است که توانسته به مجموعه‌ای ارزشمند به لحاظ بار علمی تبدیل شود. شاید با تکیه بر واژه Scholar، بتوان به راحتی محتوای این نسخه از گوگل را درک کرد.

 در این پلتفرم، کاربران می‌توانند مطالب مورد نیاز خود را از میان انبوهی از مقالات دانشگاهی معتبر، پایان‌نامه‌ها، مقالات علمی، گواهی‎های ثبت اختراع، دانشنامه‌ها و موارد مشابه، انتخاب کرده و دانلود یا مطالعه کنند. با توجه به ویژگی‌های این موتور جستجوی علمی، استفاده از آن در میان دانشجویان، اساتید و به طور کلی جامعه علمی به شدت رونق پیدا کرده است.

عجیب و کمی کمدی به نظر می‌رسد که یک بحث میان دو شخص به نام‌های الکس ورستاک و آنوراگ آشاریا، باعث شد تا اسکولار شکل بگیرد. البته در ابتدا این موتور جستجوی رایگان به فرم فعلی نبود و رفته رفته تکمیل شده و گسترش پیدا کرد.

نحوه سرچ مقاله در Google Scholar

سرچ مقاله در گوگل اسکولار، به سادگی انجام شده و هیچ اتفاق خاص یا متفاوتی در فرایند آن رخ نمی‌دهد. برای این منظور، کافی است که به آدرس آن یعنی؛ Scholar.google.com بروید. در اینجا با یک نوار جستجوی مشابه گوگل مواجه خواهید شد. کافی­است که عنوان مورد نظر خود را جستجو کرده و کلیک کنید.

پس از آن نتایج برای شما به نمایش درخواهند آمد که البته بررسی آن‌ها، کمی متفاوت از چیزی است که در صفحه نتایج سرپ گوگل داریم. خط اول و دوم هر یک از موارد نمایش داده شده، معرفی عنوان مطلب، نام نویسنده یا ناشر، نام مجله مرجع و تاریخ انتشار است.

اگر بخواهید به مقاله، دسترسی سریع داشته باشید؛ کافی­است در گوگل اسکولار که روی گزینه روبروی عنوان که به رنگ آبی بوده و با عبارت PDF یا HTML شروع شده است؛ کلیک کنید تا دانلود مستقیم مقاله فراهم شود. البته لازم به ذکر است که در حال حاضر این امکان دسترسی سریع، برای تمام مقالات موجود در اسکالر، فراهم نیست.

در عوض شما می‌توانید با کلیک روی نوار آبی رنگ یا همان عنوان مقاله که در نتایج جستجو آورده شده است؛ وارد مطلب شده و در آن جا گزینه‌های مربوط به چکیده مقاله، دانلود و … را خواهید داشت. به علاوه می‌توانید به اطلاعات جامع‌تری در خصوص مقاله و مطلب مورد نظر خود دست پیدا کنید.

پس از خط اول و دوم، یعنی با عبور از خط سبز و آبی رنگ؛ دو یا سه خطی، توضیحات (مشابه متا دسکپریشن) نتایج جستجوی گوگل را مشاهده کرده و در خط آخر نیز تعداد ارجاعات از این مطلب به مقالات دیگر و همین طور لینک‌های مرتبط (Related Articles) و … آورده شده‌اند.

  • دو علامت ستاره و نقل­قول را در ابتدای این خط دارید. علامت ستاره برای این منظور است که با کلیک کردن روی آن، مقاله را به کتابخانه پروفایل خود در گوگل اسکولار اضافه کنید.
  • با کلیک­کردن روی علامت نقل­قول نیز به فرمت‌های ارجاع چون APA، ونکوور، شیکاگو، MLA و … دسترسی پیدا می‌کنید.
  • Cited By نیز تعداد ارجاعات به مقاله مورد نظر را نمایش می‌دهد. در صورتی که روی این بخش کلیک کنید، آخرین مقالاتی که به این منبع ارجاع داشته‌اند را مشاهده خواهید کرد. بدیهی است که بالاتربودن تعداد ارجاعات، به معنای معتبر بودن آن مقاله است.
  • Related articles نیز مقاله‌ها و مطالب مرتبط با مقاله مورد نظر را نشان خواهد داد.
  • با کلیک روی Versions، هم به نسخه‌های دیگر مقاله، دسترسی پیدا می‌کند.

جستجوی پیشرفته در Google Scholar

اما اگر بخواهید که جستجوی شما در گوگل اسکولار، با ضریب دقت بالاتری همراه باشد، می‌توانید از امکان جستجوی پیشرفته آن استفاده کنید. برای جستجوی پیشرفته، در بخش منوی سه خط بالای صفحه، کلیک کرده و گزینه Advanced search را انتخاب کنید.

در اینجا پنجره‌ای برای شما باز می‌شود که می‌توانید از طریق آن، جستجوی هدفمندتر و هوشمندانه‌تری انجام دهید.

دانلود رایگان مقاله از گوگل اسکولار

همیشه مطالعه آنلاین مناسب نیست و ممکن است شما بخواهید مقاله مورد نظر خود را دانلود کنید. خوشبختانه در Google Scholar، امکان دانلود رایگان مقاله وجود دارد. البته در حال حاضر بیشتر مقالاتی که در این موتور جستجو ارائه شده‌اند، به طور مستقیم لینک دانلود PDF یا HTML دارند و کافی است که با کلیک روی این گزینه‌ها، فایل مربوط به مقاله را دریافت کنید.

در صورتی که مقاله دارای دکمه دانلود مستقیم نباشد، راه­حل ساده دیگری وجود دارد. در صورتی که مقاله مورد نظر شما لینک دانلود مستقیم نداشته باشد، راهکار این است که آدرس URL مربوط به آن را از گوگل اسکولار کپی کرده و در وب سایت Sci-Hub جستجو کنید.

اگر لینک دانلود به شما داده نشد، همین کار را در وب­سایت elearnica تکرار کنید. به احتمال بسیار زیاد لینک دانلود مقاله در یکی از این دو وب­سایت، موجود بوده و امکان دانلود آن را خواهید داشت.

نحوه نصب Google Scholar برای اندروید و آیفون

لازم به ذکر است که Google Scholar، دارای نسخه اندرویدی یا iOS نیست. این موتور جستجو، به خوبی برای پلتفرم‌های موبایلی بهینه‌سازی شده و می‌توانید به راحتی از آن روی گوشی موبایل یا تبلت خود استفاده کنید. همین طور با استفاده از adds on گوگل کروم، می‌توانید به راحتی اسکولار را در دسترس داشته باشید.

مزایا و معایب استفاده از گوگل اسکولار

اگر چه عدد دقیق مشخص نیست؛ اما طبق برخی از آمار و ارقام غیررسمی، تعداد مقالات گوگل اسکولار، روزبه­روز افزایش پیدا کرده و مرز ۴۰۰ میلیون مقاله را پشت­سر گذاشته است. البته هنوز نمی‌توان اطمینان خاطر داشت که هر مقاله و موضوعی که بخواهید به طور مستقیم در این موتور جستجوی رایگان وجود داشته باشد.

عدم دسته‌بندی مشخص در این پلتفرم، از جمله معایب آن است. همین­طور، این که چقدر محتوا قوی بوده یا دارای ساختار متنی صحیحی باشد، به منبع اصلی وابستگی دارد. از آن جایی که اسکولار در مسیر اضافه­کردن قابل توجه تعداد محتوای رایگان پیش می‌رود، احتمالا در این راه ممکن است نتواند کیفیت لازم را در خصوص برخی از منابع خود حفظ کند.

کلام آخر

موتور جستجوی گوگل اسکولار، به عنوان یک منبع بزرگ از مقالات علمی و دانشگاهی، توانسته در چند سال اخیر به محبوبیت زیادی میان قشر علمی جوامع دست پیدا کند. اگر چه هنوز کمی و کاستی‌هایی در خصوص آن وجود دارد؛ اما به نظر می‌رسد که روز به روز، بیشتر بتوان بر مقالات علمی، پایان‌نامه‌ها و … از این پلتفرم، تکیه داشت. شما چه تجربه‌ای از استفاده Google Scholar داشته و چه نظری در خصوص سطح عملکرد آن دارید؟

سوالات متداول درباره گوگل اسکولار

گوگل اسکولار چیست؟

گوگل اسکولار یک پلتفرم و موتور جستجوی رایگان با انبوهی از مقالات دانشگاهی و علمی، گواهی‌های ثبت اختراع، پایان‌نامه و … است که به پایگاهی برای دسترسی به بهترین عناوین روز دانش¬بنیان تبدیل شده است.

نحوه سرچ مقاله در Google Scholar چگونه است؟

سرچ مقاله در گوگل اسکولار، به سادگی انجام شده و هیچ اتفاق خاص یا متفاوتی در فرایند آن رخ نمی‌دهد. برای این منظور، کافی است که به آدرس آن یعنی؛ Scholar.google.com بروید. در اینجا با یک نوار جستجوی مشابه گوگل مواجه خواهید شد. کافی¬است که عنوان مورد نظر خود را جستجو کرده و کلیک کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

اسپیرالی لوله اسپیرال

23 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست