گوگل لایت هاوس یا Google Lighthouse چیست و چگونه سرعت سایت را با آن تحلیل کنیم؟

گوگل لایت هاوس، یک ابزار حرفه‌ای آنلاین، برای سنجش و بررسی وضعیت قسمت‌های ظاهری و عملکردی مختلف وب سایت است. این ابزار به شما می‌گوید که کدام بخش‌ها باید بهینه‌سازی شده و کدام یک نیز کاملا اختلال دارند.

چگونه-سرعت-سایت-را-با-گوگل-لایت-هوس-تحلیل-کنیم؟

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

برای به‌ دست آوردن بیشترین حد کاربران وفادار و رسیدن به هدفی که برای راه‌اندازی وب سایت خود داشته‌اید، لازم است که همه‌چیز در خصوص سئو وب سایت، بهینه‌سازی تجربه کاربری، UI، UX، سرعت، امنیت و … را در بهترین وضعیت نگه دارید. قطعا توجه همزمان به همه این موارد، کار سختی است. اما گوگل لایت هاوس ، یک ابزار بسیار کاربردی برای آنالیز وب سایت است که کمک می‌کند تا بسیاری از جزئیات را متوجه شده و در جهت رفع و بهینه‌سازی آن‌ها اقدام کنید.

در آکادمی سئو پورفیض، توجه کاملی به ابزار حرفه‌ای Google Lighthouse شده و در صورتی که این دوره را به خوبی بیاموزید؛ بهره‌برداری قابل توجهی از این ابزار خواهید داشت. ممکن است شما بخواهید از این ابزار به صورت سطحی استفاده کرده یا وارد فاز کاملا حرفه‌ای آن شوید. به هر ترتیب برای هر مرحله سطحی از کاربری وجود دارد که به همان اندازه، در بهینه‌سازی سایت شما، موثر خواهد بود. در این مطلب با ما همراه باشید تا نگاهی به لایت هاوس و نحوه بهینه‌سازی سرعت سایت؛ از این طریق بیندازیم.

Google Lighthouse چیست؟

گوگل لایت هاوس، یک ابزار حرفه‌ای آنلاین، برای سنجش و بررسی وضعیت قسمت‌های ظاهری و عملکردی مختلف وب سایت است. این ابزار به شما می‌گوید که کدام بخش‌ها باید بهینه‌سازی شده و کدام یک نیز کاملا اختلال دارند.

به این شکل فرصت آن را پیدا می‌کنید که سریع‌تر و راحت‌تر از آن‌چه فکرش را می‌کنید، مشکلات وب سایت خود را شناسایی کرده و برای رفع و بهینه‌سازی به موقع آن‌ها اقدام کنید. از جمله مواردی که توسط Google Lighthouse بررسی شده و گزارشات مربوط به آن ارائه می‌شود، بخش اجرا، دسترسی‌پذیری، سئو، تجربه کاربری برتر و وب‌اپلیکیشن پیش‌روند هستند.

نحوه سنجش وب سایت از طریق گوگل لایت هاوس

برای آن که بتوانید از ابزار لایت هاوس برای سنجش وب سایت خود استفاده کنید، مسیرهای مختلفی وجود دارند. به طور مثال شما می‌توانید از نصب افزونه lighthouse روی گوگل کروم استفاده کنید که یکی از ساده‌ترین و بهترین روش‎های محسوب می‌شود.

برای این منظور کافی است که این افزونه را از وب استور گوگل، پیدا کرده و به راحتی مراحل نصب آن را دنبال کنید. پس از آن این افزونه در بخش سرویس‌های گوگل کروم شما در بالای صفحه سمت راست، قابل دسترسی خواهد بود.

در غیر این صورت ابزارهای واسطه‌ای چون foo.software وجود دارند که به صورت مرتب، گزارش‌های مبسوطی از گوگل لایت هاوس را در اختیار شما قرار داده و می‌توانید هر گونه تغییرات نیاز به مداخله را از این طریق دریافت کنید.

به جز این امکان دسترسی به Google Lighthouse از طریق inspect روی صفحه با کلیک راست در بخش Audits نیز وجود دارد.

google-lighthouse

تست سرعت سایت با استفاده از گوگل لایت هاوس

همان طور که اشاره کردیم؛ یکی از موارد و فاکتورهای مهمی که به وسیله Google Lighthouse اندازه‌گیری می‌شود، سرعت بارگذاری صفحات وب سایت است. همان‌طور که می‌دانید این المان در بهبود تجربه کاربری و به علاوه نتایج سئو و رده‌بندی سایت، تاثیرگذاری قابل توجهی دارد.

لایت هاوس برای سنجش وضعیت سرعت وب سایت، چندین پارامتر را مورد بررسی قرار می‌دهد که در زیر آن‌ها را مرور خواهیم کرد. هر یک از این پارامترها در سنجش کلی وب سایت، دارای ضریب اثری هستند که به همان اندازه اهمیت پیدا خواهند کرد.

بررسی پارامتر FCP یا First Contentful Paint: ضریب اثر در شاخص عملکردی ساعت سه از پنج

این پارامتر فاصله زمانی میان فرمان باز شدن وب سایت تا پدیدار شدن نخستین تصویر یا متن آن را اندازه‌گیری می‌کند. این فاصله زمانی در گوگل لایت هاوس با شاخص امتیازی بین صفر تا ۱۰۰ نشان داده می‌شود. البته لازم به ذکر است که مطابق انتظار خود FCP، بر حسب واحد زمانی ثانیه است.

لایت هاوس با اندازه‌گیری این مدت زمانی، امتیازی در بازه صفر تا ۱۰۰ به آن می‌دهد و برای این امتیازدهی، وضعیت FCP را با وب سایت‌های دیگر در قیاس قرار می‌دهد. در حقیقت به این شکل سایت در یک رده‌بندی قرار می‌گیرد.

در نظر داشته باشید که هر چه‌قدر امتیاز FCP در Google Lighthouse، بالاتر و نزدیک‌تر به ۱۰۰ باشد، سایت شما به این لحاظ، در وضعیت بهتری قرار گرفته است.

بررسی پارامتر FMP یا First Meaningful Paint: ضریب اثر در شاخص عملکردی ساعت یک از پنج

هر صفحه دارای یک محتوای اصلی است که بسته به تعریف آن، ممکن است متن یا تصویر باشد. پارامتر First Meaningful Paint یا همان FMP، فاصله زمانی تا پدیدار شدن محتوای اصلی صفحه را اندازه‌گیری می‌کند.

بهترین زمان تعریف شده در این خصوص، کمتر از دو ثانیه است. امتیازدهی گوگل لایت هاوس به FMP نیز با همان سیستم صفر تا ۱۰۰ است و هر آن قدر که شرایط وب سایت بهتر باشد، امتیاز به ۱۰۰ نزدیک می‌شود.

بررسی پارامتر FCI یا First CPU Idle: ضریب اثر در شاخص عملکردی ساعت دو از پنج

پارامتر FCI یا First CPU Idle، به زمان تعامل حداقلی اشاره دارد. به این صورت حداقل زمانی که کاربر بتواند در محیط صفحه، یک تعامل داشته باشد؛ به طور نمونه روی گزینه‌ای کلیک کرده و دانلود فایلی برای او آغاز شده یا پنجره و لیستی باز شود.

در نظر داشته باشید که این شاخص با مشخصه تعامل کامل کاربر تفاوت دارد و به مدت زمانی اشاره دارد که حداقل تعامل یا نخستین تعامل شکل بگیرد. طبق تعریف صورت گرفته بازه قابل قبول و مناسب برای این شاخص باید کمتر از ۴.۷ ثانیه باشد؛ اما در گوگل لایت هاوس ، با همان امتیازدهی صفر تا ۱۰۰ روبرو هستیم.

بررسی پارامتر TTI یا Time to Interactive ضریب اثر در شاخص عملکردی ساعت پنج از پنج

این پارامتر به مدت زمانی اشاره دارد که صفحه برای کاربر کاملا قابل تعامل شود. بهترین بازه زمانی برای این شاخص، تا ۵.۲ ثانیه تعریف شده است. این پارامتر بالاترین میزان تاثیرگذاری در شاخص سرعت وب سایت را دارد و برای آن که سرعت سایت در بهترین شرایط قرار بگیرد، باید به این پارامتر، به صورت ویژه توجه داشته باشید.

بررسی پارامتر SI یا Speed Index: ضریب اثر در شاخص عملکردی ساعت چهار از پنج

این پارامتر مدت زمان نمایش محتوا در طول بارگذاری را نشان داده و بر حسب واحد زمانی ثانیه، اندازه‌ می‌گیرد. به این ترتیب که از زمان دستور باز شدن صفحه تا لود کامل آن، هر مرحله از بارگذاری، ثبت شده و فاصله زمانی تا ثبت مرحله بعدی گوگل لایت هاوس محاسبه شده و در نهایت میانگینی از آن‌ها گرفته شود.

این میانگین نهایی، بر حسب پارامتر SI یا Speed Index محاسبه می‌شود و قرارداشتن آن در محدوده زمانی کمتر از ۴.۳ ثانیه، ایده‌آل به حساب می‌آید. برای اینکه بدانید کانال اسپیرال چیست کلیک کنید.

کلام آخر

در صورتی که بخواهید وب سایت شما از نظر کاربر و همین‌طور ربات‌های گوگل، بهینه ارزیابی شده و امتیاز مناسبی به دست بیاورند؛ لازم است که پارامترهای مربوط به سرعت را دنبال کرده و در نهایت شاخص کلی را بهینه‌سازی کنید. همان‌طور که در بالا مشاهده کردید هر یک از این پارامترها دارای وزنی در شاخص اصلی سرعت سایت در گوگل لایت هاوس هستند و بهتر است که به همان اندازه، به این پارامترها پرداخته شود. شما چه تجربه‌ای در این خصوص دارید؟

سوالات متداول در مورد گوگل لایت هاوس یا Google Lighthouse

Google Lighthouse چیست؟

گوگل لایت هاوس، یک ابزار حرفه‌ای آنلاین، برای سنجش و بررسی وضعیت قسمت‌های ظاهری و عملکردی مختلف وب سایت است. این ابزار به شما می‌گوید که کدام بخش‌ها باید بهینه‌سازی شده و کدام یک نیز کاملا اختلال دارند.

تست سرعت سایت با استفاده از گوگل لایت هاوس چگونه است؟

لایت هاوس برای سنجش وضعیت سرعت وب سایت، چندین پارامتر را مورد بررسی قرار می‌دهد که در زیر آن‌ها را مرور خواهیم کرد. هر یک از این پارامترها در سنجش کلی وب سایت، دارای ضریب اثری هستند که به همان اندازه اهمیت پیدا خواهند کرد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

43 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست