DMCA چیست | نحوه گزارش محتوای کپی شده به گوگل

در گذشته بسیاری از محتوانویسان برای نوشتن مطالب سایت خود از محتواهای کپی به همراه تعداد زیاد کلمات کلیدی استفاده می‌کردند و البته نتایج خوبی را نیز کسب می‌کردند. برای آنها فرقی نمی‌کرد که یک محتوا را خودشان به تنهایی بنویسند یا آن را از دیگر مقالات موجود در فضای آنلاین کپی کنند. چرا که قانونی برای این فرایند وجود نداشت. ارائه قانون DMCA، در دنیای آنلاین تنها به یک دلیل و آن هم حمایت از مالکان محتواهایی بود که آن‌ها را در فضای آنلاین منتشر کرده بودند.

DMCA-چیست

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

محتواهایی که در داخل یک سایت قرار می‎گیرد، باید ویژگی‌های خاصی را داشته باشد که این‌روزها بسیاری از سئوکاران و وبمستران روی آن تاکید دارند. از میان این مشخصات می‌توانیم به کپی نبودن محتوا و مرتبط بودن آن با موضوع سایت اشاره کنیم. از سال ۱۹۹۸ قانونی با هدف حمایت از مالکین معنوی محتواهای دیجیتال در امریکا تصویب و در نهایت نیز تحت عنوان Digital Millennium Copyright Act یا DMCA به اینترنت معرفی شد. در این مطلب می‌خواهیم در مورد این قانون و مواردی که پیرامون آن وجود دارد، صحبت کنیم.

در آکادمی سئو پورفیض، آموزش‌های مربوط به استفاده از این ابزار و گزارش محتواهای کپی­شده به گوگل را خواهید گذراند. کارشناسان این آکادمی، به شما کمک خواهند کرد تا با تسلط بر این ابزارها، بتوانید جایگاه مناسبی در موتورهای جستجو داشته باشید.

DMCA نگهبان محتوای سایت شما…

در گذشته بسیاری از محتوانویسان برای نوشتن مطالب سایت خود از محتواهای کپی به همراه تعداد زیاد کلمات کلیدی استفاده می‌کردند و البته نتایج خوبی را نیز کسب می‌کردند. برای آنها فرقی نمی‌کرد که یک محتوا را خودشان به تنهایی بنویسند یا آن را از دیگر مقالات موجود در فضای آنلاین کپی کنند. چرا که قانونی برای این فرایند وجود نداشت.

ارائه قانون DMCA، در دنیای آنلاین تنها به یک دلیل و آن هم حمایت از مالکان محتواهایی بود که آن‌ها را در فضای آنلاین منتشر کرده بودند. قبل از این، با جستجوی یک عبارت کلیدی، تعداد زیادی سایت مشابه با کلمات کلیدی یکسان، نمایش داده می‌شد. حجم این مطالب بسیار زیاد بود و عملا از فردی که برای اولین بار آن محتوا را با دانش، تجربه و اطلاعاتی به دست آورده بود، سوء استفاده می‌شد.

امریکا اولین کشوری بود که قانون DMCA را تصویب کرد و بر اساس آن اگر فردی مطلبی را در فضای آنلاین منتشر کند، شخص دیگری نمی‌تواند از آن در سایت خود استفاده کند. این قانون در ایران نیز تحت عنوان قانون کپی رایت هزاره دیجیتال شناخته می‌شود. اگر فردی این کار را انجام دهد، مشمول جریمه شده و تاثیر منفی را روی سئوی سایت او خواهد داشت.

سارقان محتوای سایتتان را پیدا کنید…

با وجود هزاران سایت مختلف در بستر اینترنت، بررسی محتواهای کپی شده، کار مشکلی است. اما ابزارهایی برای اینکار وجود دارد که یکی از آنها کپی اسکپر با آدرس copyscape.com است. برای پیداکردن صفحاتی که محتوای شما را کپی کرده‌اند، باید وارد این آدرس شوید و در فیلد مربوطه آدرس صفحه اصلی سایت خود را وارد کنید.

با کلیک کردن روی گزینه Go، سایت‌هایی که محتوای شما را کپی کرده‌اند، برای­تان نمایش داده خواهند شد. بهتر است در فواصل زمانی مختلفی این­کار را انجام دهید.

کدام-محتواها-مشمول-قانون-DMCA-می‌شود؟

کدام محتواها مشمول قانون DMCA می‌شود؟

فرقی نمی‌کند که چه محتوایی را در سایت خود منتشر می‌کنید، چه این محتوا از نوع متنی باشد، چه تصویری و چه صوتی، در هر صورت مشمول قانون DMCA خواهد بود و فردی که آن را برای اولین بار منتشر کرده، می‌تواند از فردی که از آن در پلتفرم خود به صورت کپی شده استفاده کرده، شکایت کند. البته این موضوع توسط گوگل به سرعت شناسایی شده و در نهایت مشمول جریمه خواهد شد.

برای آشنایی کامل با تولید محتوا سایت کلیک کنید.

البته محتواهایی نیز وجود دارند که در صورت شباهت به هم، باز کپی به حساب نمی‌آیند. در این میان می‌توانیم به گزارش‌های خبری، نتایج تحقیقات خاص، محتوایی که تغییر کرده و اثری از محتوای اصلی درون آن دیده نمی‌شود، اشاره کنیم.

گوگل محتوای کپی ار تشخیص می‌دهد…

گوگل دارای موتورهای جستجو و ربات‌هایی است که کار ایندکس­کردن صفحات مختلف را انجام می‌دهد. در کنار این فرایند، امکان کپی­بودن آن‌ها نیز توسط یکی از الگوریتم‌های آن به نام دزد دریایی نیز بررسی خواهد شد. البته به دلیل حجم بالایی که محتواهای موجود در فضای آنلاین دارند، ممکن است این فرایند کمی زمان‌بر باشد.

به گوگل گزارش دهید…

اگر فردی محتوایی را در گوگل پیدا کند که دچار جریمه نشده و از دید ربات‌های گوگل پنهان مانده می‌توانید آن را مطابق با قانون  DMCA اطلاع دهد. با این روش محتوای کپی شده، از میان سایت‌هایی که در نتایج قرار گرفته‌اند، حذف خواهد شد. برای اینکار باید به سایت Copyright Removal بروید و در صفحه‌ای که ظاهر می‌شود، درخواست خود را در مورد سایت مورد نظرتان گزارش دهید. مراحل زیر فرایند ثبت گزارش در سایت کپی رایت ریموال را نشان داده است:

  1. اطلاعات شخصی خود را در بخش اول صفحه کپی رایت ریموال قرار دهید.
  2. در بخشی که با نام Copyright Holder You Represent باید مالکیت اصلی محتوا را مشخص کنید.
  3. مطابق با رعایت قانون DMCA ، در صورتی که این محتوا را خودتان نوشته‌اید، گزینه Self و در غیر اینصورت متن Add Representer Copyright Holder را که با رنگ آبی مشخص شده، انتخاب و مشخصاتی که مربوط به آن است را وارد کنید.
  4. با ادامه این فرایند وارد صفحه دیگری خواهید شد که چندین فیلد خالی دارد و باید در این قسمت‌ها دلایل خود را برای این گزارش اعلام کنید.
  5. در بخش‌های بعدی نیز باید به ترتیب لینک سایتی را که شما محتوای خود را در آن قرار داده‌اید و لینک سایتی که محتوای شما را کپی کرده است را قرار دهید.
  6. در نهایت نیز قسمتی مربوط به سوگندنامه و در نهایت تیکی که برای رعایت قوانین DMCA وجود دارد، اطلاعات شما را کامل خواهد کرد.
  7. همچنین باید، کادری را که مربوط به تاریخ زمان پر کردن فرم و نام شما وجود دارد را نیز پر کنید.
  8. در مرحله آخر نیز با کلیک کردن روی Submit گزارش خود را به گوگل ارائه دهید.

چه مدت طول می‌کشد تا گوگل شکایت شما را بررسی کند؟

اگر قصد دارید تا روند شکایت خود را بررسی کنید، می‌توانید در سایتی که در قسمت قبل، عنوان شد و از طریق بخش مربوط به Removal Dashboard اینکار را انجام دهید. اما به‌ طور کلی زمانی‌که شکایت خود را به گوگل ارسال می‌کنید و بر اساس نوع شکایت انجام شده و تعداد صفحاتی که وارد کرده‌اید، مدت زمان پیگیری گوگل می‌تواند متفاوت و تقریبا بین چهار تا هفت روز باشد.

جریمه گوگل چگونه است؟

زمانی‌که گوگل بر اساس اطلاعات ارسالی شما و قانون DMCA شکایت­تان را قبول کند، اخطاری برای سایت‌های مختلف ارسال کرده و باعث تغییر رتبه آن‌ها خواهد شد. البته این اولین مرحله برای حذف صفحات است. در صورتی که سایتی به میزان زیادی اخطار دریافت کند، صفحه مورد نظر، برای همیشه از لیست نتایج گوگل حذف خواهد شد.

البته در مواقعی نیز ممکن است فرد مورد نظر، مجبور به پرداخت جریمه شود. حتی گاهی این جرایم تا ۳۰ هزار دلار نیز بوده است. در برخی از پرونده‌های مربوط به DMCA نیز، فرد مجبور به حبس بین پنج تا ده سال بوده است.

چه زمانی به گوگل گزارش دهیم؟

همیشه گزارش­دادن به گوگل انتخاب خوبی نخواهد بود. گاهی ارزشی در پشت این فرایند وجود ندارد که بخواهیم زمان خود را صرف آن کنیم. اما در سه موقعیت زیر این­کار را باید انجام دهید:

  • اگر قسمت بیشتری از سایت شما یا تمام آن توسط فرد دیگر کپی شده باشد.
  • اگر مطالب کپی شده از شما، در صفحات دو یا سه گوگل یا بالاتر از سایت شما قرار گرفته باشد.
  • زمانی‌که اعلام گزارش DMCA باعث شود تا اعتبار و اعتماد گوگل نسبت به شما بیشتر شود.

کلام آخر، کپی ممنوع!!!

با وجود مواردی که در اینجا عنوان شد، اکنون بهتر می‌توانید درک کنید که چرا یک سئوکار، وبمستر و … تاکید دارد که نویسنده سایت­ش، محتوای غیر کپی را تولید و منتشر کند. اینکار نه تنها از نظر اخلاقی بلکه از نظر سئو نیز ایده خوبی نخواهد بود و در نهایت باعث تاثیر منفی در سئوی سایت می‌شود.

این موضوع را نیز درنظر بگیرید که شما شکایت خود را به دلیل کپی­کردن دیگران از محتوای سایت­تان مطابق با قانون DMCA به گوگل اعلام کرده‌اید و در صورتی که خود شما آن محتوا را کپی کرده باشید، سایت شما نیز از میان لینک‌ها حذف خواهد شد.

سوالات متداول در مورد DMCA

کدام محتواها مشمول قانون DMCA می‌شود؟

این محتوا چه از نوع متنی باشد، چه تصویری و چه صوتی، در هر صورت مشمول قانون DMCA خواهد بود و فردی که آن را برای اولین بار منتشر کرده، می‌تواند از فردی که از آن در پلتفرم خود به صورت کپی شده استفاده کرده، شکایت کند.

چه مدت طول می‌کشد تا گوگل شکایت شما را بررسی کند؟

به‌ طور کلی زمانی‌که شکایت خود را به گوگل ارسال می‌کنید و بر اساس نوع شکایت انجام شده و تعداد صفحاتی که وارد کرده‌اید، مدت زمان پیگیری گوگل می‌تواند متفاوت و تقریبا بین چهار تا هفت روز باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

434 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست