cloaking یا پنهان کاری در سئو چیست

پنهان کاری یا cloaking در سئو چیست؟ پنهان کاری در سئو روشیست که برای ارائه محتوا یا اطلاعات کاربران، متفاوت از آنچه به خزنده‌های موتورهای جستجو (مانند عنکبوت‌ها یا ربات‌ها) ارائه می‌شود، برای بهبود رتبه‌بندی موتور جستجوی وب‌سایت برای کلمات کلیدی خاص نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. cloaking یا پنهان کاری در سئو جزو تکنیک‌های سئو کلاه سیاه است که در آن یک سایت محتوای متفاوتی را به کاربران و به خزنده‌های گوگل ارائه می‌کند. این تلاشی برای فریب موتورهای جستجو برای کسب رتبه وب‌سایت در SERP است.

پنهان کاری در سئو

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

قطعا همه ما می‌خواهیم همه صفحات وب‌سایتمان در اولین نتایج اول موتور جستجو در صفحه SERP (صفحه نتایج جست و جو گوگل) قرار بگیرد. اینطور نیست؟ برای رسیدن به این هدف، تنها کاری که باید انجام دهیم این است که وب‌سایت خود را بهینه کنیم تا شایسته رتبه‌بندی خوب به نظر برسد. اما این می‌تواند یک روند تدریجی در بهینه‌سازی موتورهای جستجو باشد و ما نمی‌خواهیم منتظر بمانیم. گاهی افرادی برای آنکه زودتر نتیجه بگریند از پنهان کاری در سئو استفاده می‌کنند.

یک راه ساده‌تر برای تسریع این روند، استفاده از «تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه یا Black Hat aeo» برای رسیدن به نتایج برتر یک SERP است. یکی از این روش‌ها cloaking یا پنهان کاری در سئو است. اگرچه این روش‌ها امکان دارد مزایای کوتاه‌ مدتی داشته باشند و باعث افزایش رتبه‌بندی شوند، اما برخلاف قوانین گوگل هستند و خیلی زود سایت ما جریمه شده و از صدر نتایج جست و جو خارج می‌شود. 

با این شیوه، سئوکارها برای فریب دادن خزنده‌ها و اسپایدرهای گوگل، ماهیت و محتوای حقیقی خود را از آن پنهان یا اصطلاحا Cloaking کنند. یک مثال ساده درباره این موضوع، تصور کنید شما پیراهن سفارش داده‌اید و وقتی پیک یا پست بسته‌ای را که به شما تحویل می‌دهد، پیراهن نیست.

موتورهای جستجوی مدرن می‌توانند تقریباً هر کسب و کار مبهمی را کشف کنند، اما بسیاری از مدیران وب علیرغم اینکه می‌دانند SEO چگونه کار می‌کند، همچنان از پنهان کاری استفاده می‌کنند. بنابراین، اگر می‌خواهید درباره کلاکینگ در سئو اطلاعات بیشتری کسب کنید، اجازه دهید این موضوع را با جزئیات مورد بررسی قرار دهیم.

در ادامه این مطلب از آکادمی سئو پورفیض قصد داریم درباره موراد زیر صحبت کنیم.

  • Cloaking در سئو چیست؟
  • معنای پنهان کاری یا cloaking در سئو چیست؟
  • انواع مختلف پوشش چیست و چگونه انجام می‌شود؟
  • مجازات گوگل برای پنهان کاری در سئو چیست؟
  • آیا cloaking باید در سئو انجام شود؟
  • آیا پنهان کاری واقعی است؟
  • برخی از روش های پنهان کاری کدامند؟
  • چگونه Cloaking در سئو انجام می‌شود؟
  • آیا Cloaking برای سئو خوب است؟
  • آیا می‌توانیم لینک‌های وابسته را بدون افزونه وب سایت پنهان کنیم؟
  • چگونه متوجه شوید که یک وب سایت پنهان است؟

Cloaking در سئو چیست؟

همانطور که گفته شد تقریباً مانند هر تکنیک دیگری در دنیای SEO، کلاکینگ نیز با هدف بهبود رتبه‌بندی در نتایج SERP انجام می‌شود. هنگامی که به این دید نگاه می‌کنیم، کلاکینگ ایده بسیار خوبی به نظر می‌رسد؛ زیرا هر متخصص سئو می‌خواهد تا آنجا که ممکن است رتبه بالایی در نتایج جست‌و‌جو داشته باشد.

با این حال، Cloaking در سئو تقریبا همیشه یک شمشیر دو لبه است، با معایبی که بسیار بیشتر از جوانب مثبت هستند. با وجود اینکه پنهان کاری در سئو می‌تواند آسیب بیشتری به ارمغان بیاورد تا سود، مردم همچنان از آن استفاده می‌کنند.

بنابراین، پنهان کاری یا cloaking در سئو چیست؟ چرا بازاریابان و متخصصان سئو به کلاکینگ به عنوان یک گزینه مناسب روی می‌آورند؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید به ابتدا برگردیم و اصول اولیه را مرور کنیم. به عبارت دیگر، بیایید این مفهوم را تعریف کرده و از آن شروع کنیم.

پنهان کاری در سئو روشیست که برای ارائه محتوا یا اطلاعات کاربران، متفاوت از آنچه به خزنده‌های موتورهای جستجو (مانند عنکبوت‌ها یا ربات‌ها) ارائه می‌شود، برای بهبود رتبه‌بندی موتور جستجوی وب‌سایت برای کلمات کلیدی خاص نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این روش در سئو جزو تکنیک‌های سئو کلاه سیاه است که در آن یک سایت محتوای متفاوتی را به کاربران و به خزنده‌های گوگل ارائه می‌کند. این تلاشی برای فریب موتورهای جستجو برای کسب رتبه وب‌سایت در SERP است.

این کار نقض مستقیم دستورالعمل‌های الگوریتم های گوگل است و منجر به جریمه شدن در قالب Google Penalty می‌شود. جریمه گوگل منجر به کاهش قابل توجهی در رتبه‌بندی شده که در نهایت منجر به ایمپرشن و نرخ تبدیل کمتر خواهد شد. چند نمونه از این موارد عبارتند از:

  • نمایش یا آشکار کردن کلمات کلیدی فقط برای خزنده‌ها و نه برای کاربران، زیرا خزنده‌های گوگل می‌توانند به کسب رتبه بالاتر صفحه کمک کنند.
  • ارائه اشکال مختلف رسانه به کاربران در حالی که فقط یک متن HTML را به موتورهای جستجو ارائه می‌دهند.

معنای پنهان کاری یا cloaking در سئو چیست؟

اصطلاح کلاکینگ در بسیاری از زمینه‌های زندگی ظاهر می‌شود، اما یکی از مجموعه‌های علمی تخیلی مانند Star Trek برای توضیح آنچه در سئو می‌بینیم، عالیست. در اصل، کلاکینگ به معنای پنهان کردن یا استتار کردن چیزی و پوشاندن آن است تا کسی نتواند موضوع واقعی را ببیند.

خوب، وضعیت در بهینه‌سازی موتورهای جستجو نیز از همین اصل پیروی می‌کند. به عبارت دیگر، کلاکینگ در سئو محتوای متفاوتی را برای خزنده‌های گوگل و بازدیدکنندگان انسانی نمایش می‌دهد. به لطف این ترفند کوچک، صاحبان وب سایت می‌توانند واقعیتی نادرست ایجاد کنند و نتایج صفحات خود را ارتقا دهند.

برای آشنایی دقیق‌تر با اینکه سئو چیست کلیک کنید

پنهان کاری محتوای نمایش داده شده را برای بازدیدکننده تنظیم می‌کند و به او امکان می‌دهد برای افزایش رتبه‌بندی حقیقت را نشان ندهد. بسیاری از ابزارهای SEO می‌توانند به مبارزه با پنهان کاری کمک کنند، اما برخی نیز می‌توانند به سیستم‌های پنهان‌سازی شدت ببخشند.

انواع مختلف پنهان کاری چیست و چگونه انجام می‌شود؟

  • پنهان کاری عامل کاربر (User-Agent Cloaking)
  • پنهان کاری مبتنی بر IP (IP-based cloaking)
  • پنهان سازی جاوا اسکریپت
  • پنهان سازی HTTP_REFERER
  • HTTP Accept-language header cloaking

پنهان کاری عامل کاربر (User-Agent Cloaking)

عامل کاربر، عامل برنامه‌ای (یک عامل نرم افزاری) است که از طرف یک کاربر عمل می‌کند. به عنوان مثال، یک مرورگر وب به عنوان عامل کاربر عمل می‌کند که اطلاعات وب‌سایت را بر روی یک سیستم عامل نشان می‌دهد. 

هنگامی که روی کلمه کلیدی خاص جستجو می‌کنید، مرورگر کدی را به سرور ارسال می‌کند که عامل کاربر را متمایز و شناسایی می‌کند. اگر عامل کاربر به عنوان یک خزنده شناسایی شود، محتوای پنهان شده ارائه خواهد شد.

پنهان کاری مبتنی بر IP

هر کاربری که به یک وب‌سایت دسترسی داشته باشد، یک آدرس IP بر اساس موقعیت مکانی و خدمات اینترنتی خود خواهد داشت. در اینجا کاربران از طریق صفحه‌ای با رتبه خوب SERP و حجم ترافیک بالا به صفحه مورد نظر هدایت می‌شوند. 

برای این کار، می‌توانید از رکوردهای DNS برعکس شده (موجود در Cpanel هاست خود) برای شناسایی آدرس IP و تنظیم htaccess برای تغییر مسیر آن‌ها استفاده کنید. این معمول ترین روش پنهان‌سازی است.

پنهان کاری جاوا اسکریپت (JavaScript cloaking)

زمانی اتفاق می‌افتد که به کاربران دارای مرورگرهای دارای جاوا اسکریپت یک نسخه از محتوا ارائه می‌شود. در حالی که به کاربرانی که جاوا اسکریپت را غیرفعال کرده‌اند (مانند موتورهای جستجو) نسخه دیگری از یک وب‌‌سایت نمایش داده می‌شود.

پنهان سازی HTTP_REFERER

در این روش header HTTP_REFERER درخواست کننده بررسی شده و بر اساس آن یک نسخه cloaked یا uncloaked از وب سایت به آن ارائه می‌شود.

پنهان سازی هدر HTTP Accept-Language

این تکنیک هدر کاربر را بررسی می‌کند و بر اساس نتیجه، نسخه خاصی از وب سایت را به آن ارائه می‌شود. به زبان ساده، اگر هدر HTTP Accept-Language متعلق به یک موتور جستجو باشد، در آن صورت یک نسخه پنهان شده از وب‎سایت ارائه خواهد شد.

جریمه گوگل برای کلاکینگ در سئو چیست؟

موتور جستجو به طور مکرر الگوریتم خود را به روز می‌کند و اگر از پنهان کاری استفاده می‌کنید، دیر یا زود متوجه آن خواهد شد، سپس ممکن است برای همیشه وب سایت شما را از ایندکس شدن منع کنند. در واقع، گوگل وب‌سایت یک خودروساز آلمانی، BMW را به دلیل زیر پا گذاشتن دستورالعمل های آن در فوریه ۲۰۰۶ در لیست سیاه قرار داد.

آیا cloaking باید در سئو انجام شود؟

همانطور که گفتیم، در صنعت بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) پنهان کاری به عنوان یک تکنیک کلاه سیاه در نظر گرفته می‌شود که دستورالعمل‌های وب مستر گوگل را نقض می‌کند.

 اگر از ما بپرسید که آیا باید برای فریب خزنده‌ها و کسب رتبه بالا، کلاکینگ انجام دهید یا نه، پاسخ ما خیر خواهد بود؛ زیرا موتورهای جستجو دوست ندارند فریب بخورند.

 علاوه بر این، وب‌سایت شما چندین بار با استفاده از آدرس‌های IP مختلف خزیده می‌شود و الگوریتم پیچیده و سخت‌گیرانه مثل الگوریتم پاندا در صورت استفاده از آن، پنهان کاری در وب‌ سایت شما را تشخیص می‌دهد.

آیا cloaking یا پنهان‌کاری در سئو واقعی است؟

پنهان کاری بسیار واقعی است. برخی از وب سایت‌ها از این تکنیک برای ایجاد ترافیک در وب‌سایت خود استفاده می‌کنند. اگر کاربر به دنبال چیزی باشد و بر روی لینکی کلیک کند که معتقد است اطلاعات مربوط به جستجوی خود را دریافت خواهد کرد.

آن لینک هیچ اطلاعات مرتبطی ارائه ندهد، به عنوان طعمه کلیک نشان داده می‌شود. وب سایت‌ها باید از استفاده از این تکنیک اجتناب کنند.

برخی از روش‌های کلاکینگ در سئو کدامند؟

طیف وسیعی از شیوه‌های پنهان‌سازی وجود دارد که برای فریب دادن ربات‌ها استفاده می‌شود. اما برخی از آن‌ها ممکن است تصادفی باشند، بنابراین مراقب باشید.

  • متن پنهان

شما می‌توانید به چند روش مختلف به متن مخفی دست پیدا کنید. تطبیق رنگ پیش‌زمینه و رنگ نوشته روشی است که برای پنهان کردن متن در یک صفحه وب استفاده می‌شود.

 اگرچه ممکن است این اتفاق به طور تصادفی رخ دهد، اما گوگل آن را به همان شیوه مجازات می‌کند. وب‌سایت‌ها همچنین می‌توانند متن را با استفاده از CSS یا مخفی کردن متن در جاوا اسکریپت پنهان کنند.

  • نمایش HTML به موتورهای جستجو، اما فلش به کاربران

این کار شامل نوشتن یک وب سایت در HTML است. این صفحات برای خزنده‌ها غنی از محتوا به نظر می‌رسند، اما به عنوان فلش برای کاربران نمایش داده می‌شوند.

چگونه Cloaking در سئو انجام می‌شود؟

همانطور که گفتیم، cloaking نسخه‌های مختلفی از محتوا را بسته به بازدید کننده نمایش می‌دهد. در درجه اول، آنچه که ربات‌های موتور جستجو می‌بینند و آنچه مرورگر به کاربران انسانی نشان می‌دهد را با کلیک بر روی همان URL تغییر می‌دهد.

به طور خاص برای سئو، پنهان کاری در مورد فریب دادن الگوریتم‌های موتور جستجو برای رتبه‌بندی بالاتر وب‌سایت است. تکنیک‌های غیراخلاقی مانند متن و لینک‌های پنهان بخشی از روش‌های سئو در قدیم بودند، اما امروزه دیگر کارایی ندارند.

این روزها، ادمین‌ها از برنامه‌ها و پلاگین‌های پنهان‌سازی خاصی استفاده می‌کنند یا فایل htaccess را به صورت دستی تغییر می‌دهند. پس از تغییر این فایل، ادمین‌ها می‌توانند ماژول mod_rewrite را برای شناسایی آدرس‌های IP متعلق به یک ربات موتور جستجو راه‌اندازی کنند. سپس، هنگامی که خزنده صفحه را اسکن کند، محتوای بهینه شده را مشاهده خواهد کرد که پر از کلمات کلیدی است تا در SERP رتبه بالایی کسب کند.

آیا Cloaking برای سئو خوب است؟

با وجود مزایایی که ممکن است به همراه داشته باشد، پنهان کاری برخلاف دستورالعمل‌های وبمستر گوگل است. به این ترتیب، نباید بخشی از یک استراتژی SEO باشد. در مقابل، بازاریابان باید روی تکنیک‌های کلاه سفید تمرکز کنند و از ایجاد سرنخ‌های مفید برای رتبه بندی بالا در موتورهای جستجو استفاده کنند.

مدیران وب در ازای افزایش موقت رتبه‌بندی سایت خود را در معرض ایندکس کردن و حذف از SERP قرار می‌دهند. از آنجایی که cloaking روش black hat و برخلاف کتاب قوانین است، گوگل وب سایت‌هایی را که این روش را اجرا می‌کنند، جریمه می‌کند.

 به همین دلیل، ترفندهای غیر قانونی هرگز برای سئو خوب نیستند و در نهایت فقط می‌توانند تأثیر منفی داشته باشند. یک دهه پیش یا بیشتر، کلاکینگ می‌توانست گزینه مناسبی باشد. با این حال، قدرت الگوریتم‌های موتورهای جستجو در چند سال اخیر ده برابر افزایش یافته است و به همین دلیل به راحتی پنهان‌کاری را شناسایی می‌کنند.

آیا می‌توانیم لینک‌های وابسته را بدون افزونه پنهان کنیم؟

همانطور که قبلاً گفتیم، می‌توانید یک پلاگین برای cloaking نصب کنید یا فایل htaccess را در دایرکتوری پایه تغییر دهید. این دو روش باید نتایج یکسانی داشته باشند، یعنی خزنده‌های موتورهای جستجو را فریب داده و نسخه دیگری از صفحه را به آنها ارائه دهند.

به طور معمول، فایل htaccess را در پوشه public_html خواهید یافت، جایی که می‌توانید آن را تغییر دهید تا بازدیدکنندگان را به صفحه وب دیگری هدایت کنید. البته، اینترنت بسیاری از پنهان‌کننده‌های رایگان را ارائه می‌دهد که در درجه اول در بازاریابی وابسته نقش دارند.

با انتخاب این روش، کاربران می‌توانند URLها را سفارشی کنند و رشته گسترده‌ای از حروف و اعداد را که شامل یک لینک با قابلیت ارجاع هستند، پنهان نمایند. 

همچنین، سفارشی‌سازی لینک می‌تواند از پورسانت‌های کسب‌ شده توسط بازاریابان وابسته محافظت کند، بنابراین بسیاری از URL‌ها را پنهان می‌کند. از این گذشته، با وجود مخالفت با دستورالعمل‌های گوگل و اعمال تحریم‌های سخت‌‌گیرانه در صورت شناسایی، پنهان‌کاری به خودی خود غیرقانونی نیست.

چگونه بفهمیم که یک سایت در سئو پنهان کاری یا cloaking است؟

هرچه بیشتر در مورد SEO و بازاریابی دیجیتال بیاموزید، در شناخت تکنیک‌های مختلف بهینه‌سازی کلاه‌سیاه اطلاعات بیشتری هم کسب خواهید کرد. به غیر از پنهان کاری، مدیران گاهی اوقات از چرخش مقاله، محتوای تکراری، بک لینک‌های پولی و غیره استفاده می‌کنند. بنابراین، شناسایی و حذف این عناصر به محض شروع کار در یک وب سایت بسیار مهم است.

برای کلاکینگ، راحت‌ترین روش استفاده از یک رابط چک‌کننده آنلاین است. این ابزارهای رایگان به بهترین روش پنهان کاری موتور جستجو را شناسایی کرده و صفحه را برای اسکریپت‌های پنهان URLها مورد آزمایش قرار می‌دهند.

با نظارت منظم وب‌سایت شما، مدیران وب می‌توانند  پنهان کاری‌ها را شناسایی کرده و از آسیب بیشتر جلوگیری کنند. بنابراین، بسیار مهم است که URLها را آزمایش کنید و همیشه مراقب عملکرد صفحه باشید. سئو یک نبرد و روشی بی پایان برای جلب رضایت گوگل و الگوریتم‌های آن است، بنابراین اهمیت دارد که همیشه آگاه بمانید و مطابق با آن عمل کنید.

سخن نهایی درباره پنهان کاری در سئو

هرچقدر هم که وسوسه‌انگیز باشد، کلاکینگ راهی مناسبی برای بهینه‌سازی سایت نیست. اگر می‌خواهید در نتایج جستجو رتبه بالاتری کسب کنید، بسیاری از تکنیک‌های دیگر در طولانی‌مدت نتایج بهتری به همراه خواهند داشت. 

علاوه بر این، پنهان‌کاری در سئو بسیار خطرناک است، زیرا گوگل در مورد تاکتیک‌های کلاه‌سایه سیاست جدی و سختگیرانه‌ای دارد. در مقابل، بازاریابان و متخصصان سئو باید بر محتوایی تمرکز کنند که ارزش ارائه دارد و به هدف جستجو پاسخ می‌دهد. امیدوارم با خواندن این مقاله از آکادمی سئو پورفیض متوجه شده باشید که گنهان سازی در سئو چیست

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

770 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست