تقویم محتوایی چیست؟ چگونه تقویم محتوایی بسازیم؟

تصور کنید که به عنوان مدیر محتوا یا مدیر سئو یا حتی مدیریت وب سایت شخصی خود، می‌خواهید برای محتوانویسی شروع به کار کنید. برنامه محتوانویسی امروز را به محتوانویس، می‌رسانید؛ فردا چطور؟ روز بعد و روز بعد؟ چطور می‌خواهید پس از گذشت چند روز مطمئن شوید که موضوع انتخابی شما تکراری نباشد؟ اگر بخواهید سفارش چند روز محتوا را به محتوانویس بدهید، چطور آن را برنامه‌ریزی می‌کنید؟

نحوه-ایجاد-تقویم-محتوایی

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

برای آن که بتوانید بازاریابی محتوا را به شکلی درست و موثر پیش ببرید، لازم است که پیش از شروع به تولید محتوا، یک تقویم محتوایی جامع آماده کرده باشید. تنها در این صورت است که می‌توانید مطابق یک استراتژی صحیح پیش رفته و به اهداف از پیش تعریف شده خود دست یابید. یک تقویم محتوا، دارای بخش‌های مختلفی است که برای هر یک باید برنامه‌ریزی درستی انجام شده و بر مبنای اهداف تعیین شده باشند.

در آکادمی سئو پورفیض، به استراتژی‌های تولید محتوا و همین‌طور صفر تا ۱۰۰ تقویم محتوایی و تکنیک‌های برنامه‌ریزی آن، به خوبی پرداخته می‌شود. به این ترتیب مدیران محتوا، مدیران سئو و حتی کارشناسان محتوا، می‌توانند آموزش خوبی در این خصوص دریافت کرده و با موفقیت بیشتری در حوزه محتوا و سئو محتوایی، ورود داشته باشند.

در این مطلب با ما همراه شوید تا نگاهی به چیزی که قرار است به عنوان تقویم محتوایی، به کار برده شده و فرایند آماده‌سازی آن، بیشتر بدانیم.

مفهوم و کاربرد تقویم محتوایی

تصور کنید که به عنوان مدیر محتوا یا مدیر سئو یا حتی مدیریت وب سایت شخصی خود، می‌خواهید برای محتوانویسی شروع به کار کنید. برنامه محتوانویسی امروز را به محتوانویس، می‌رسانید؛ فردا چطور؟ روز بعد و روز بعد؟ چطور می‌خواهید پس از گذشت چند روز مطمئن شوید که موضوع انتخابی شما تکراری نباشد؟ اگر بخواهید سفارش چند روز محتوا را به محتوانویس بدهید، چطور آن را برنامه‌ریزی می‌کنید؟

به جز این‌ها اگر بخواهید چند هفته یا چند ماه بعد، به عناوین محتوایی خود، هدینگ‌ها و … مراجعه کنید، جستجو در صفحات منتشر شده وب سایت، تا چه اندازه کمک کننده خواهد بود؟ قطعا جستجو میان صفحات منتشر شده وب سایت، زمان‌بر و گیج کننده می‌شود.

در چنین شرایطی چیزی که به شما کمک خواهد کرد تا به بهترین شکل برنامه‌ریزی برای محتواهای وب سایت داشته و آن‌ها را در کنترل خود در بیاورید؛ درست کردن یک تقویم محتوایی جامع و کامل است. به این شکل از صفر تا ۱۰۰ محتواهایی که قرار است تولید شده و در وب سایت شما منتشر شوند، در قالب یک تقویم مشخص و زمان‌بندی شده قرار گرفته و مطابق با آن پیش می‌روید.

پس از آن که تقویم محتوا را به درستی ایجاد کردید، سفارش محتوانویسی مطابق با زمان‌بندی و محتویات آن پیش رفته و انتشار و بازگشت به ردیف محتواها نیز از همین طریق صورت خواهد گرفت.

چگونه-تقویم-محتوایی-ایجاد-کنیم

نحوه ایجاد تقویم محتوایی

برای ایجاد یک تقویم محتوای جامع و کامل، لازم است که پیش از آن تحقیق کلمات کلیدی را انجام داده باشید. در حقیقت در صورتی که شما تحقیق کلمات کلیدی را به درستی انجام ندهید، امکان ایجاد تقویم محتوا وجود ندارد. به کلمات کلیدی مورد نظر برای حوزه وب سایت خود نیاز دارید تا تقویم را بر اساس آن، برنامه‌ریزی کنید.

به طور مثال اگر شما یک وب سایت خودرویی را اداره می‌کنید که قرار است خدمات مربوط به استعلام خلافی خودرو ارائه دهد؛ تحقیق کلمات کلیدی در زمینه استعلام خلافی خودرو را انجام داده، سپس در تقویم محتوایی، عناوین آن را وارد خواهید کرد. به این شکل احتمالا شما مقالاتی با عناوین زیر در تقویم دارید:

  • روش‌های دریافت استعلام خلافی خودرو
  • نحوه کم کردن خلافی خودرو
  • چطور برای بخشش خلافی خودرو اقدام کنیم؟
  • استعلام خلافی خودرو در مناطق آزاد چطور انجام می‌شود؟
  • و …

همان‌طور که مشاهده کردید مطابق با تحقیق کلمات کلیدی انجام شده، عناوین محتوایی نیز مشخص شده و در تقویم قرار می‌گیرند.

پس از آن لازم است که در یک پلتفرم مشخص شده،

  • عناوین محتوایی
  • نام مسئول و نویسنده
  • هدینگ‌ها
  • زمان انتشار
  • کلمات کلیدی و …

مشخص شوند.

مراحل طراحی تقویم محتوایی به زبان خلاصه

اگر بخواهیم مراحل تهیه یک تقویم محتوا را به زبان خلاصه دنبال کنیم، موارد زیر قابل توجه هستند:

  1. تعیین اهداف وب سایت
  2. تحقیق کلمات کلیدی
  3. مشخص کردن عناوین محتوایی
  4. تعیین کلمه کلیدی اصلی و فرعی
  5. تعیین هدینگ‌های مهم H2 و H3
  6. تعیین تعداد تصاویر و مسئول مرتبط با آن
  7. تعیین زمان تحویل به نویسنده
  8. تعیین زمان دریافت محتوا و ویرایش
  9. تعیین زمان انتشار

ابزار مختلف طراحی تقویم محتوایی

شما می‌توانید برای ایجاد تقویم محتوایی خود، از پلتفرم‌های مختلفی استفاده کنید که ازجمله آن‌ها، موارد زیر هستند:

پلتفرم Trello

ترلو یکی از بهترین ابزارها برای ایجاد تقویم محتوا است که در آن می‌توانید با ایجاد ستون‌های مختلف، چک لیست، توضیحات، تگ زمان و …؛ به خوبی عناوین محتوایی را مدیریت کرده و به افراد مختلف، مرتبط کنید.

پلتفرم GoogleSheet

در صورتی که بخواهید یکی از ساده‌ترین ابزارها برای ایجاد تقویم محتوایی و دنبال کردن اجرای آن را مورد استفاده قرار دهید، پلتفرم GoogleSheet آنلاین را پیشنهاد می‌کنیم.

پلتفرم Airtable

ایرتیبل از پلتفرم‌های عالی برای ایجاد قالب کانبان و مدیریت محتوا است. البته فعالیت در محیط Airtable، کمی پیچیده‌تر از چیزی است که در خصوص ترلو یا دیگر قالب‌ها داشتیم. با این همه تجربه نشان داده که مدیران محتوا، استفاده خوبی از ابزار ایرتیبل در مدیریت محتوا برده‌اند.

پلتفرم Zenkit

در پلتفرم Zenkit می‌توانید از نقشه ذهنی برای ایجاد تقویم محتوایی استفاده کرده و نمودارهای سلسله مراتبی آن نیز به مدیریت محتوا کمک می‌کنند.

پلتفرم Asana

آسانا نیز از پلتفرم‌های مدیریت تقویم محتوایی است که امکانات کاملی داشته و از آن می‌توان لیست محتواها، کانبان، بازاریابی محتوا و دیگر موارد مشابه را به خوبی برنامه‌ریزی کنید.

مزایای استفاده از تقویم محتوایی کدامند؟

در صورتی که تقویم محتوا را به درستی ایجاد کرده و از آن در مسیر تولید محتوا و آپدیت محتواهای قبلی به خوبی استفاده کنید، از مزایای زیر برخوردار خواهید شد:

  • تولید محتوای هدفمند و منظم
  • انتشار به‌روز و منظم محتوا
  • به‌روزرسانی محتواها به نوبت و در تاریخ مشخص
  • بهینه‌سازی محتوا مطابق با اصول سئو
  • نزدیک شدن به انتظارات مخاطب
  • آنالیز بهتر وب سایت
  • داشتن دید کلی از محتواهای منتشر شده و در صف تولید یا انتشار وب سایت

نکات مهم در تهیه تقویم محتوایی

برای آن که بتوانید تقویم محتوای پویا ایجاد کنید، لازم است که حتما به مناسبت‎های خاص نیز توجه داشته باشید. به این ترتیب ممکن است که بخواهید بسته به بعضی از مناسبت‌ها، محتواهای مناسبتی نیز تولید کرده و در خط انتشار قرار دهید.

همین‌طور به یاد داشته باشید که در تقویم محتوایی شما، بخشی برای به‌روزرسانی محتواها در نظر گرفته شده و حتما در مقابل محتواها، ستونی مربوط به آپدیت و تاریخ و جزئیات آن داشته باشید.

کلام آخر

در این مطلب دیدیم که تقویم محتوایی چیست و چطور باید برای ایجاد آن اقدام کرد. به این ترتیب شما به یک قالب جامع از محتواهای ماهیانه یا فصلی وب سایت خود دسترسی دارید که همه چیز پس از آن، مطابق با این برنامه پیش می‌رود. به این ترتیب می‌توانید به اهداف تعریف شده فعالیت‌های سئویی وب سایت خود نزدیک شده و موفقیت بیشتری را تجربه کنید. شما چه نظری در این باره دارید؟

سوالات متداول در مورد تقویم محتوایی

کاربرد تقویم محتوایی چیست؟

تقویم محتوایی به شما کمک خواهد کرد تا به بهترین شکل برنامه‌ریزی برای محتواهای وب سایت داشته و آن‌ها را در کنترل خود در بیاورید؛ درست کردن یک تقویم محتوایی جامع و کامل است. به این شکل از صفر تا ۱۰۰ محتواهایی که قرار است تولید شده و در وب سایت شما منتشر شوند، در قالب یک تقویم مشخص و زمان‌بندی شده قرار گرفته و مطابق با آن پیش می‌روید.

مراحل طراحی تقویم محتوایی چیست؟

  • تعیین اهداف وب سایت
  • تحقیق کلمات کلیدی
  • مشخص کردن عناوین محتوایی
  • تعیین کلمه کلیدی اصلی و فرعی
  • تعیین هدینگ‌های مهم H2 و H3
  • تعیین تعداد تصاویر و مسئول مرتبط با آن
  • تعیین زمان تحویل به نویسنده
  • تعیین زمان دریافت محتوا و ویرایش
  • تعیین زمان انتشار

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

48 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست