آموزش بخش sitemap سرچ کنسول – ثبت سایت مپ در سرچ کنسول

Sitemap در سرچ کنسول به این معنی است که نقشه‌‌های سایت به گوگل معرفی می‌شود. ایجاد نقشه سایت روشی مفید است که با آن می‌توان سرعت ایندکس شدن صفحات سایت را بالا برد و از این طریق به سئو آن کمک کرد. برای ایجاد سایت مپ روش‌ها و ابزارهای زیادی وجود دارد.

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

Sitemap در سرچ کنسول به این معنی است که نقشه‌‌های سایت به گوگل معرفی می‌شود. ایجاد نقشه سایت روشی مفید است که با آن می‌توان سرعت ایندکس شدن صفحات سایت را بالا برد و از این طریق به سئو آن کمک کرد. برای ایجاد سایت مپ روش‌ها و ابزارهای زیادی وجود دارد. موتورهای جست‌وجو گوگل برای درک بهتر ساختار سایت از سایت مپ XML استفاده می‌کنند. اگر این بخش به درستی تنظیم شود بیشتر مورد توجه ربات‌های گوگل قرار می‌گیرد.

برای معرفی نقشه سایت به موتورهای جستجو می‌توانیم از ابزارهای رایگان گوگل استفاده کنیم. یکی از کارهایی که در سرچ کنسول گوگل می‌توان انجام داد ثبت نقشه سایت و معرفی آدرس نقشه سایت به گوگل است. در ادامه این مطلب از آکادمی سئو پورفیض قصد داریم به بیان مطالب زیر بپردازیم:

  • Sitemape چیست؟
  • بررسی سایت مپ در ابزار سرچ کنسول
  • قدم به قدم تا ثبت sitemape در سرچ کنسول
  • آیا لازم است سایت مپ را به سرچ کنسول اضافه کنید؟
  • نحوه ارائه sitemape در سرچ کنسول
  • افزودن چندین sitemape در سرچ کنسول
  • سخن پایانی
  • سوالات متداول

Sitemape چیست؟

سایت مپ یک فایل xml است که داخل سایت شما قرار دارد و تمام لینک‌ها و صفحات را در خودش جای داده است. زمانیکه این فایل را به گوگل معرفی کنید گوگل راحت‌تر و بهتر صفحات سایت شما را ایندکس می‌کند. اگر قصد دارید سایت شما سریعتر و بهتر در گوگل ایندکس شود بعد از معرفی آن در سرچ کنسول با استفاده از این ابزار، نقشه سایت را در گوگل ثبت کنید.

نقشه سایت لینک های کل وب سایت را بدون هیچ گرافیکی به نمایش در می‌آورد. این نقشه که در حقیقت سرنخ‌ها و آدرس‌های صفحات متعدد سایت شماست، روند سرعت بررسی لینکهای سایت را سرعت می‌بخشد. همچنین از این طریق گوگل میزان و تعداد لینک‌های خراب سایت را برای شما لیست می‌کند.

چیست؟ sitemap

بررسی سایت مپ در ابزار سرچ کنسول

اگر شما روی هر یک از نقشه‌هایی که ثبت کردید کلیک کنید، سرچ کنسول اطلاعات جامع‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهد. شاید این اطلاعات و آمار برای شما که مدیر سایت هستید خیلی کارآمد نباشند، اما از دید یک کارشناس سئو گاهی این آمار به روند پیشرفت وب سایت کمک زیادی می کنند.

  • در مرحله اول شما با استفاده از گزینهPages  (COVERAGE قدیم) میزان لینک‌هایی از نقشه سایت را که در گوگل ایندکس و بررسی شده را مشاهده کنید.

بررسی سایت مپ در ابزار سرچ کنسول

  • اگر در این قسمت به کمک لینک ) Sitemap index Processed successfully به معنای این که نقشه سایت شما به درستی در گوگل ایندکس شده است) که درکادر پایین قرار دارد می‌توانید لیست نقشه سایت خود را به تفکیک موضوعات دسته‌بندی شده توسط گوگل، مشاهده کنید.

ارزیابی سایت مپ در ابزار سرچ کنسول

  • همچنین در last read آخرین بررسی الگوریتم‌های گوگل در سایت مپ خود را مشاهده کنید. هنگامی که شما یک نقشه سایت ثبت کنید با توجه به اینکه در وب سایت استانداردها را رعایت کرده باشید، گوگل این فهرست‌بندی را برای سایت مپ شما مشخص می‌کند.

قدم به قدم تا ثبت sitemape در سرچ کنسول

ثبت کردن نقشه سایت در سرچ کنسول کمک می‌کند تا گوگل سریع‌تر لینک‌های اصلی سایت شما را پیدا کند. البته انجام آن یکی از اقدامات اصلی پس از ثبت سایت در گوگل است. قبل از هرچیز باید بدانید که بهتر است فرمت نقشه سایت شما از نوع XML باشد، در سایت‌ساز‌هایی مانند وردپرس می‌توانید از پلاگین یواست یا رنک مث برای ساختن نقشه سایت استفاده کنید. برای ثبت سایت مپ وارد گوگل سرچ کنسول سایت خود شده، سپس در منو کناری از قسمت index وارد گزینه sitemaps شوید.

اگر sitemapes خود را قبلا ثبت کرده باشید، لیستی از سایت مپ‌های ارسال شده را در این صفحه خواهید دید. اما اگر می‌خواهید یک نقشه سایت جدید ثبت کنید، کافی است از قسمت  ادد نیو سایت مپ (Add new sitemap)  آدرس سایت مپ خود را وارد کنید و بر روی گزینه submit کلیک کنید.

در سرچ کنسول sitemape قدم به قدم تا ثبت

بعد از ثبت نقشه سایت شما، در صورتی که این کار را به صورت صحیح انجام دهید، در بخش Status پیام  Success  را مشاهده خواهید کرد. در نهایت بعد از انجام کامل این مراحل کار تمام است و نقشه سایت به درستی در داخل ابزار سرچ کنسول گوگل ثبت شده است. گوگل از sitemapes که درون خود تعدادی نقشه دیگر دارند پشتیبانی می‌کند، بهتر است هر تعداد نقشه سایت اضافه کنید.

در سرچ کنسول sitemape ثبت

آیا لازم است سایت مپ را به سرچ کنسول اضافه کنید؟

از نظر فنی خیر، برای درج لیست صفحات خود در جستجوی گوگل، بهتر است اجازه دهید گوگل سایت شما را به طور طبیعی پیدا و کشف کند. برای سایت‌هایی با اندازه کوچک یا متوسط این کار مفید خواهد بود (اما سرعت آن کندتر می‌شود) در این موارد حتی ممکن است سایت مپ لازم نباشد.

هر چند در پایان، هیچ ضرری ندارد. اگر می‌خواهید از ایندکس شدن غیر قابل اعتماد، پایین آمدن صفحات از رتبه‌بندی گوگل یا دیده شدن محتوای قدیمی سایت خود جلوگیری کنید، برای سایت‌های بزرگتر به سایت مپ نیاز دارید. اگر صفحات سایت شما به هم لینک داده شده‌اند؛ بنابراین گوگل می‌تواند سایت شما را بیشتر بررسی کند. اما یک سایت مپ باعث بهبود خزیدن ربات‌ها و کاهش هدر رفتن منابع سرور و به خصوص مانع از دست دادن کراول باجت سایت شما می‌شود.

مواردی که بهتر است سایت مپ را به سرچ کنسول اضافه کنید:

  1. سایت بزرگ.هرچه سایت شما بزرگتر و تعداد صفحات آن بیشتر باشد، احتمال از بین رفتن صفحات توسط Googlebot وجود دارد. به طور مثال سایت‌های بزرگ، سایت‌های تجارت الکترونیک.
  2. سایت حاوی محتواهای متعدد و صفحات جدا از هم یا صفحاتی که به هم لینک داده نشده‌اند.
  3. سایت جدید و دارای بک لینک کم. از آنجا که Googlebot برای کشف صفحات به لینک‌ها متکی است، معمولاً برای دسترسی به سایت شما از لینک‌های دامنه‌های دیگر نیز استفاده می‌کند. اگر سایت‌های دیگر هنوز لینک دادن به سایت شما را شروع نکرده‌اند، ایندکس کردن مدت زمان بیشتری طول می‌کشد.
  4. سایت دارای محتوای چند رسانه‌ای زیادی مانند ویدئو، تصاویر یا در Google News باشد.

آیا لازم است سایت مپ را به سرچ کنسول اضافه کنید؟

نحوه ارائه sitemape در سرچ کنسول

اگر مطمئن شده‌اید که افزودن سایت مپ برای شما سودمند است، در اینجا نحوه انجام این کار گام به گام گفته شده است.

  • صفحه سایت مپ را در سایت خود به صورت آنلاین پیدا کنید. هر سایتی سایت مپ را با ساختار URL یکسان قرار نداده است. شما می توانید از site: example.com filetype: xml  را در گوگل جستجو کنید یا مستقیماً به سایت    www.example.com/sitemap.xml  مراجعه کنید. صفحه HTML در دسترس کاربران سایت و اغلب اوقات در پاورقی واقع شده است. همچنین می‌توانید فایل robots.txt خود را بررسی کنید که آیا سایت مپ به آنجا لینک شده است یا خیر.
  • به حساب سرچ کنسول خود بروید و ویژگی صحیح خود را پیدا کنید. مهم است که اطمینان حاصل کنید که خاصیت دامنه دقیقی را که می خواهید برای آن سایت مپ ارسال کنید، دامنه‌ای که در دسترس کاربران است را پیدا کنید. به یاد داشته باشید که http// و https// و همچنین com و www.example.com یکی نیستند.
  • به بخش Sitemap در بخش index در سمت چپ بروید.
  • سایت مپ‌های قدیمی و منسوخ شده را حذف کنید.برای پیدا کردن این گزینه، روی سه نقطه ای که در گوشه بالا سمت راست وجود دارد کلیک کنید.

امکان حذف سایت مپ های قدیمی و منسوخ شده

  • در بخش Add a new sitemap می توانید URL سایت مپ خود را اضافه کرده و روی ارسال کلیک کنید. شما فقط باید انتهای URL را ارسال کنید، نه قسمت دامنه را ارسال کنید. فایل سایت مپ در دامنه همخوان با ویژگی‌های سرچ کنسول ذخیره شود. گوگل تأیید می‌کند که سایت مپ را می‌توان یافت و خواند، این پروسه ممکن است زمان ببرد.

برای ارسال سایت مپ به گوگل سرچ کنسول این مراحل را دنبال کنید. در این قسمت می‌توان دید که سایت مپ قبلاً ارسال شده است یا نه، آخرین باری که توسط Googlebot  خوانده شده و چند URL که گوگل در سایت مپ شما دیده است. بعد از ارسال سایت مپ، نیازی به ارسال مجدد آن نیست، مگر اینکه URL مکان سایت مپ عوض شود. در قسمت Pages  (COVERAGE قدیم) می‌توانید وضعیت ایندکس صفحات سایت مپ ارسال شده را مشاهده کنید.

بررسی موفقیت آمیز بودن سایت مپ در سرچ کنسول

افزودن چندین sitemape در سرچ کنسول

اگر سایتی با هزاران صفحه محصول، خدمات و حتی خبری دارید، منطقی است که سایت مپ شما به چندین سایت مپ کوچکتر تقسیم شود. در این حالت، بهترین روش استفاده از فایل ایندکس سایت مپ است که از لحاظ قالب بسیار شبیه سایت مپ معمولی است.

به این ترتیب فقط لازم است که یک فایل با نام ایندکس را به سرچ کنسول ارسال کنید تا توسط ربات گوگل خزیده شود. ارسال حداکثر ۵۰۰ فایل ایندکس سایت مپ برای هر سایت در سرچ کنسول امکان‌پذیر است. درست مانند یک سایت مپ معمولی، پس از ارسال آن و کشف شدن توسط سرچ کنسول دیگر نیازی به ارسال مجدد آن ندارید، مگر اینکه URL مکان تغییر کند.

امکان افزودن چندین سایت مپ در سرچ کنسول

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا به اهمیت وجود سایت مپ، نحوه ساخت و معرفی آن به سرچ کنسول گوگل بپردازیم. گوگل طبق قوانین خود هیچ تضمینی برای ایندکس کردن تمامی آدرس‌های موجود در سایت مپ به کارشناس سئو نمی‌دهد. لازم به ذکر است که ترتیب آدرس‌ صفحات برای گوگل اهمیتی ندارد.

اما درکل به دلیل سخت نبودن ساخت و ویرایش سایت مپ، بهتر است این کار انجام شود و آدرس صفحات مورد نیاز در آن آورده شود. با حذف آدرس محتواهای ضعیف و تکراری می‌توان کمک زیادی به افزایش رتبه سئو سایت کرد. اگر بخواهید سایت شما در موتورهای جست‌وجو رتبه‌های بالاتری بگیرد و نیز کاربران زیادی به سایت شما سر بزنند، در اولین قدم باید صفحات سایت شما توسط موتورهای جست‌وجو دیده شوند.

این موتورها مانند گوگل دارای ربات‌های خزنده‌‌ای هستند که به صفحه‌های سایت سر می‌زنند و اطلاعات و محتوای صفحه را ذخیره می‌کنند. در این راه اگر خزنده‌های گوگل دارای یک نقشه راه باشند، بهتر می‌توانند صفحات مختلف سایت را پیدا و ارتباط بین آن‌ها را درک کرده و این صفحات را ایندکس کنند.

وظیفه اصلی نقشه سایت، کنترل نحوه مشاهده خزنده‌های گوگل از صفحات مختلف سایت است. می‌توان مشخص کرد چه قسمت‌هایی از سایتتان توسط موتورهای جست‌وجو دیده شده و چه بخش‌هایی از دید آن‌ها پنهان مانده است. با معرفی sitemape در سرچ کنسول به خزنده‌ها، شانس خود را برای به دست آوردن رتبه‌ بهتر در نتایج جست‌وجو بالا ببرید.

سوالات متداول درباره sitemape در سرچ کنسول و ثبت سایت مپ در سرچ کنسول

چرا باید از sitemape در سرچ کنسول استفاده کرد؟

ایجاد نقشه سایت روشی با ارزش است که با آن سرعت ایندکس شدن صفحات سایت را بالا می‌بریم. موتورهای جست‌وجوی گوگل از سایت مپ XML استفاده می‌کنند. در صورتی که نقشه سایت درست تنظیم شده باشد، در سئو سایت و سرعت ایندکس شدن صفحات تاثیر بسزایی دارد.

ثبت sitemape در سرچ کنسول چگونه انجام می‌شود؟

از طریق بخش index و گزینه sitemape در گوگل کنسول می‌توانید نقشه سایت خود را ثبت کنید. در مورد بعضی از سایت‌ها بیشتر از یک نقشه نیاز است، مثلا برای محتوای ویدئویی یک نقشه سایت جدا لازم است.

آیا ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول رایگان است؟

بله، شبیه تمام قسمت‌های دیگر ابزار گوگل کنسول، همه مراحل ثبت نقشه سایت در ابزار سرچ کنسول گوگل هم کاملا رایگان است و شما نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای ندارید.

آیا بعد از هر تغییری در نقشه سایت در سرچ کنسول باید آن را مجددا ثبت کنیم؟

خیر، ثبت سایت مپ را فقط یکبار بعد از راه اندازی وب‌سایت در گوگل انجام می‌دهید. درصورتی که sitemapes از عملکرد درستی برخوردار باشد، به صورت خودکار بروزرسانی می‌شود و موتور جستجو گوگل از تغییرات آن آگاه خواهد شد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

361 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست