الگوریتم برت BERT Algorithm | باهوش ترین الگوریتم گوگل

الگوریتم برت با اسم طولانی و کمی هم وحشت‌آور Bidirectional Encoder Representations from Transformers ، به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا معنای واژه‌ها و جمله‌های محاوره‌ای را درک و بفهمد آن‌ها دقیقا چه‌چیزی می‌پرسند تا بهترین پاسخ را برای‌شان آماده کند. حتی برت کمک کرده تا مرورگرها معنای کلمات اضافه (با، از، در، به و…) را نیز درک کنند.

الگوریتم برت

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

امروز می‌خواهم مخاطبان این مطلب از آکادمی سئو پورفیض را که شدیدا علاقمند هستند تا درباره الگوریتم های گوگل بدانند، به یک دنیای مجازی اما هوشمند سوق دهم. موضوعی که قرار است درباره آن حسابی صحبت کنم، الگوریتم برت است.

لحظه‌ای چشم‌هایتان را ببندید و ذهن را به جایی که می‌خواهید، بفرستید. مغز انسان آنقدر قدرتمند است که می‌تواند در یک دقیقه، به دوردست‌ها برود و هر آنچه را که دوست دارد، در تخیل تجسم کند. مهم‌تر اینکه هر اتفاقی را درک و به هر زبانی صحبت کند.

حالا این چه ربطی به الگوریتم قصه ما دارد؟! جناب گوگل برای آنکه بتواند در دقیق‌ترین حالت پاسخ کاربران همیشه حاضر در صحنه را بدهد، دست به‌ کار شد و هوش مصنوعی را هم چاشنی و به‌عنوان یک رادار قوی در موتورهای جستجو تزریق کرد.

از آنجایی که من، شما یا بهتر است بگوییم انبوهی از کاربران گوگل دوست دارند برای دسترسی سریع به موضوع مورد نظر خود، گاهی هم به زبان محاوره سرچ کنند، مروگر گوگل به خوبی از اهمیت این مساله آگاه شد و با الگوریتم برت وارد میدان شد. BERT آمده تا به ما بگوید که با هر زبانی هم وارد باکس جادویی من شوید، من پاسخ شما را خواهم داد و به این آسانی نمی‌توانید مرا نادیده بگیرید.

برای آشنایی کامل با سئو کیلیک کنید

درست همان زمانی که جامعه دیجیتال مارکترها و سئوکاران تصور می‌کردند که دیگر توسعه در گوگل به پایان رسیده، او حسابی آن‌ها را شگفت‌زده کرد. کاربران هم که حالا دیگر می‌توانستند با زبان محاوره جستجو کنند از الگوریتم برت استقبال کردند و گوگل هم که دقیقا به هدف خود که رضایت کاربران است، رسیده بود. شروع داستان الگوریتم برت از کجا سرچشمه گرفته و دقیقا چه تحولاتی توانست با هوش مصنوعی خود در نتایج SERP رقم بزند را در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد.

الگوریتم BERT چیست و چه هدفی را دنبال می کند

در حال حاضر گوگل بخش گسترده‌ای از زندگی مردم است و بسیاری از ما برای جمع‌آوری منابع و اطلاعات در هر زمینه‌ای به سراغ آن می‌رویم. معمولا همه کاربران گوگل از اقشار خاصی نیستند و مایلند همان‌گونه که صحبت می‌کنند، با همان لحن محاوره هم واژه‌ها را سرچ کنند.

برای مثال کاربران «چگونه به بازار بروم» یا «بهار کی شروع می‌شود» را تایپ و گویا که به طور طبیعی با شخصی در آن طرف نوار سرچ صحبت می‌کنند. اما باید یادآوری کنم که این گوگل خان است و با یکسری الگوریتم‌های تعریف شده پا به این دنیا گذاشته و به نوعی هفت‌خان سئو را به وجود آورده است.

الگوریتم برت با اسم طولانی و کمی هم وحشت‌آور Bidirectional Encoder Representations from Transformers ، به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا معنای واژه‌ها و جمله‌های محاوره‌ای را درک و بفهمد آن‌ها دقیقا چه‌چیزی می‌پرسند تا بهترین پاسخ را برای‌شان آماده کند. حتی برت کمک کرده تا مرورگرها معنای کلمات اضافه (با، از، در، به و…) را نیز درک کنند.

من هم این موضوع را قبول دارم که ربات‌ها آدمیزاد نیستند، اما با این حال فناوری اطلاعات به ‌اندازه‌ای پیشرفت کرده که می‌توانند زبان انسان، محاوره و عامیانه، اشتباهات و مترادف‌ها را به خوبی درک کند. نکته جالب اینجاست که گاهی شاید ما هم آن کلمات را متوجه نشویم، اما گوگل به کمک BERT Algorithm توانست این مشکل کاربران را برطرف و آن‌ها را به آنچه که می‌خواهند برساند.

برای آشنایی با سئو تکنیکال کلیک کنید

برت در حقیقت تکمیل کننده راه الگوریتم رنک برین بود. جالب اینجاست که این الگوریتم جستجوی جدید گوگل نیز برای درک بهتر اهداف و محتوای تولید شده در صفحات وب راه‌اندازی شده است.

در طی بیانیه‌ای گوگل اعلام کرده که این پیشرفت برای بهبود درک زبان انسان روی موتورهای جستجو اجرایی شده، به ویژه برای پرسش‌های زبان محاوره‌ای و مکالمه‌ای. زیرا BERT می‌تواند کمک کند تا تفاوت‌های ظریف و بافت کلمات در جستجوها را بهتر درک کند و آن پرسش‌ها را با نتایج مفید مطابقت دهد.

مخصوصا در واژه‌ها و جملات طولانی یا مواردی که استفاده از حروف اضافه در آن‌ها، فوق‌العاده اهمیت می‌یابد. از زمانی که برت به‌روزرسانی شده، موتورهای جستجو می‌توانند معنای آن‌ها را درک و به روشی بهینه و طبیعی به دنبال پاسخ باشند.

آیا الگوریتم برت مجهز به پردازنده زبان طبیعی است

بله، البته این پاسخ مثبت را تنها برای کسانی مطرح کردم که دوست دارند سریع به جواب برسند. هوش مصنوعی که الگوریتم برت، عزیز گوگل آن را در خود جای داده، بخش مهمی از NLP یا همان پردازنده طبیعی است که با زبان‌شناسی سروکار دارد تا رایانه‌ها هم بتوانند زبان انسان را درک کنند.

نمونه‌های واقعی از  پردازنده زبان طبیعی مثل ابزارهای شنیداری شبکه‌های اجتماعی، ربات‌های هوشمند و پیشنهادات کلمه در گوشی یا رایانه است. NLP، به تنهایی یک ویژگی منحصربه فرد برای موتورهای جستجوی گوگل نیست، با این حال BERT نشان‌دهنده پیشرفت در NLP از طریق آموزش دو طرفه است.

همه چیز درباره سئو کلاه سیاه

الگوریتم BERT کلمات کلیدی طولانی را دوست دارد

یکی از کارمندان سابق گوگل پاندو نایاک بیان می‌کند که در طی ۱۵ سال تجربه کاری یک مساله را به خوبی متوجه شدم، آن هم کنجکاوی بی‌پایان مردم است. حالا تصور کنید که میلیون‌ها انسان برای موضوعات مختلفی در ۲۴ ساعت شبانه‌روز وارد گوگل می‌شوند و جویای منابع معتبر هستند.

هدف من از بیان جمله بالا این بود تا متوجه شوید که شیوه‌های سرچ کاربران تغییر یافته و دیگر زمان کار کردن با کلمه کلید کوتاه و یک کلمه‌ای به پایان رسیده است. حالا در اینجا موضوعی که مطرح می‌شود، چه ارتباطی با الگوریتم برت دارد؟

با توجه به اینکه الگوریتم برت به معنای مورد جستجو شده کاربران اهمیت می‌دهد، به همین دلیل صفحاتی که روی کلمات کلیدی طولانی تارگت می‌شوند را دوست دارد. صفحات این چنینی بیشتر به موتورهای و الگوریتم عزیز گوگل کمک می‌کنند تا راحت‌تر درخواست کاربر را بفهمد.

الگوریتم BERT چگونه کار می کند؟

الگوریتم برت به آسان شدن یافتن نتایج درست برای جستجوی جملات چند قسمتی کاربر کمک زیادی کرد. یعنی به جای آنکه خزنده‌های گوگل تنها به روش سنتی سرچ و کلمات مرتب و منظم چیده شده در کنار هم پایبند باشد، BERT این امکان را فراهم کرده تا با درک کلمات اطراف آن هدف یا اصطلاحا متوجه ایتنت کاربر شود.

برای درک بهتر این الگوریتم به ظاهر پیچیده گوگل یک مثال می‌آورم. برای مثال کلمه بانک در حساب بانکی و کنار رودخانه، بافت یکسانی ندارند. در جمله من به حساب بانکی دسترسی پیدا کردم، یک جمله هم‌جهت و همسو است که حساب و بانک با یکدیگر ارتباط معنایی برقرار می‌کنند.

همه چیز درباره سئو کلاه خاکستری

با این حال، الگوریتم برت بانک را با استفاده از بافت و ساختار معنایی کلمه قبلی و بعدی خود نشان می‌دهد. پس از اعمال الگوریتم BERT در سال ۲۰۱۹، گوگل اعلام کرد که روی بیش از ۱۰ درصد از نتایج جستجو تاثیر می‌گذارد. 

راهکارهای استفاده از الگوریتم برت برای سئو سایت

هر چند که گوگل صراحتا اعلام کرده بهینه‌سازی برای این الگوریتم آرام و بی‌سروصدا وجود ندارد، اما این نظر بلافاصله پس از انتشار رنک برین بیان شده است. با این حال باز هم سیوکارها روش‌های خلاقانه و منحصربه‌فردی دارند که بتواند همگام با به‌روزرسانی‌های الگوریتم گوگل رو به جلو حرکت کند.

با همه این تفاسیر و با الهام از برخی منابع خارجی  learnwoo و seo-hacker ، در اینجا چند استراتژی وجود دارد که می‌تواند در به‌روزرسانی اخیر الگوریتم BERT به شما کمک کند.

تالیف مقالات با توجه به نیاز کاربر مورد توجه الگوریتم برت

تعداد کلمات در بلاگ پست یا صفحات سایت، ملاک نیست و باید بتوانید کاربر را به جواب درستی برسانید. گوگل همیشه و همه‌جا به مدیران وب‌سایت‌ها یادآوری کرده که باید برای کاربران بنوسید نه موتورهای جستجو. با توجه به این موضوع هنوز هم برخی از وب‌مستران اعتقاد دارند که یک صفحه و محتواهای موجود در آن باید کاملا به ‌صورت فنی نوشته شود. 

الگوریتم BERT بر روی کلمات یا جملات بیشتر استفاده شده در مطلب شما، متمرکز می‌شود، با این حال باز هم باید بدانید که هنوز آن یک ربات است. یعنی باید به نحوی محتوا نوشته شود که در انتها برای کاربر قابل درک باشد و بتواند او را به هدف برساند.

محتوا باید حاوی اطلاعات جدید و مناسبی باشد که برای خوانندگان هم مفید است. با انجام این کار نه‌تنها سایت خود را برای موتورهای جستجو گوگل بهینه خواهید کرد، بلکه رضایت کاربران را نیز جلب می‌کنید.

استفاده از استراتژی محتوایی تاپیک کلاسترز

با تولید محتواهای متعدد به‌ صورت خوشه‌ای می‌توانید توجه الگوریتم برت که روی جستجوی معنایی متمرکز است را به صفحات سایت خود جلب کنیدبه‌جای آنکه کلمات کلیدی پر ترافیک و دشوار را در یک صفحه قرار دهید، با تولید محتواهای متعدد به صورت موضوعی و خوشه‌ای، سیگنال‌های مثبت را به سمت صفحه هدف هدایت کنید.

به نظر شما گوگل چگونه کار می کند

مانند الگوریتم برت به دنبال درک هدف از جست و جو کاربر باشید

یکی از چالش‌های اصلی جامعه SEO درباره الگوریتم برت این است که به‌روزرسانی این الگوریتم روی درک بهتر محتواها توسط موتورهای جستجو نیست، بلکه درک هدف کاربر است. به زبان ساده‌تر اینکه وب‌مستران باید بدانند که کاربر دقیقا به دنبال چه چیزی می‌گردد.

در این باره یک مثال بیان می‌کنم تا درک این موضوع برای شما آسان‌تر شود. برای راه‌اندازی یک کسب و کار، اولین موضوع مهم برای کارآفرین شناخت نیازهای بازار است، زیرا این نوع مشاغل سودآورتر خواهند بود.

برای محتوا نیز همینطور است. هر چقدر محتوای صفحه شما نیاز کاربر را بیشتر برآورده کند، الگوریتم برت را هم خوشحال‌تر و روی رتبه نهایی آن تاثیر می‌گذارد. به خاطر داشته باشید که تمرکز روی کلمات کلیدی بلند، به موتورهای جستجو کمک بیشتری برای درک نیاز کاربر می‌کند. 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

2,485 تعداد بازدید

دیدگاه ها

۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست