الگوریتم Hilltop یا هیل تاپ | الگوریتم ارتباط سنج گوگل

وظیفه اولیه ‌‌و اساسی الگوریتم هیلتاپ این است که سایت‌های مرجع و دایرکتوری‌های معتبر که جهت معرفی سایت در حوزه‌های مختلف مفید هستند را شناسایی کند. درواقع گوگل این سایت‌ها را بررسی می‌کند و اعتبار و ارزش آنها را تشخیص می‌دهد. پس از اینکه یک سایت تحت عنوان مرجعی معتبر برای صفحات معرفی شده تایید شد، شانسش در کسب کردن جایگاه عالی در نتایج گوگل بالا می‌رود.
همین موضوع سبب این شده که در آن زمان، دایرکتوری‌های دارای اعتبار مثل Dmoz، Yahoo و Wikipedia جز بهترین و باارزش ترین فضاهای ممکن جهت انجام لینک سازی سایت‌های کوچک و نوپا باشند. با کمک گرفتن از الگوریتم هیلتاپ، گوگل این توانایی را پیدا میکرد که سایت‌های مرجع را مورد شناسایی خودش قرار دهد و از همان طریق، سایتهای معتبر را بیابد.

الگوریتم هیلتاپ

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

الگوریتم هیلتاپ یا همان Hilltop Algorithm را می‌توان به عنوان یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل در موتور جستجوی گوگل به شمار آورد که در سال ۲۰۰۳ به کاربران معرفی شده است. 

تاثیرات این الگوریتم از ابتدای زمان شناخت و معرفی بسیار مورد توجه قرار گرفت، زیرا توانست بر نتایج موتور جستجو موثر و مفید واقع شود. این تاثیرات به شکل قابل توجهی همچنان بعد از گذشت نزدیک بر پانزده سال، مورد توجه و استفاده گسترده هستند. اگر شما تحت عنوان یک شخص کاردان و حرفه‌ای در این عرصه فعالیت دارید، بسیار مهم است که از ماهیت این الگوریتم و تاثیرات آن بر سئوی سایت خود آگاهی کامل داشتع باشید.

 ‌‌اینگونه، با به کارگیری آن به درکی عمقی و متخصصانه از سئوی امروزی و مدرن برسید. به همین دلیل در ابتدای این مطلب، با هم به مطالعه اینکه الگوریتم هیلتاپ چیست می‌پردازیم. تا انتهای این مطلب از آکادمی پورفیض همراه‌مان شوید.

الگوریتم هیلتاپ چیست

بیایید اول از هرچیز درباره هدف این الگوریتم صحبت کنیم. وظیفه اولیه ‌‌و اساسی الگوریتم هیلتاپ این است که سایت‌های مرجع و دایرکتوری‌های معتبر که جهت معرفی سایت در حوزه‌های مختلف مفید هستند را شناسایی کند. درواقع گوگل این سایت‌ها را بررسی می‌کند و اعتبار و ارزش آنها را تشخیص می‌دهد. پس از اینکه یک سایت تحت عنوان مرجعی معتبر برای صفحات معرفی شده تایید شد، شانسش در کسب کردن جایگاه عالی در نتایج گوگل بالا می‌رود.

همین موضوع سبب این شده که در آن زمان، دایرکتوری‌های دارای اعتبار مثل Dmoz، Yahoo و Wikipedia جز بهترین و با ارزش ترین فضاهای ممکن جهت انجام لینک سازی سایت‌های کوچک و نوپا باشند. با کمک گرفتن از الگوریتم هیلتاپ، گوگل این توانایی را پیدا می‌کند که سایت‌های مرجع را مورد شناسایی خودش قرار دهد و از همان طریق، سایت‌های معتبر را بیابد.

تاثیر dmoz در الگوریتم هیلتاپ گوگل

در واقع الگوریتم هیل تاپ را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین الگوریتم‌های موجود در موتور جستجوی گوگل دانست، اما با این وجود، داشتن علم و آگاهی درمورد این الگوریتم حتی با وجود اینکه بسیار قدیمی است توانایی این را دارد که رفتار امروزی سئو را شرح دهد و تحت عنوان یک دانش اساسی و مهم  در جهت فهم سئوی امروزی مورد استفاده قرار بگیرد. 

اگر می خواهید دقیقا بدانید سئو چیست کلیک کنید.

دانش و علمی که با الگوریتم‌های قدیمی می‌توان کسب کرد به کاربر این امکان را می‌دهد که الگوریتم‌های تازه را تحت عنوان بخش کوچکی از تصویری وسیع تر در نظر بگیرید.

دید افراد را از حالت محدود و بسته به یک الگوریتم مشخص تغییر می‌دهد. به این شکل به یک درک کلی‌تر، بهتر و کامل تر از سئو به دست می‌آید و خواهید توانست منقلب شدن نتایج موتور جستجو و سئو را به صورت واصح و کامل درک کنید.

گوگل درباره طریقه کارکرد این الگوریتم جذاب به صورت زیر توضیح داده‌است:

“در حقیقت کیفت و همینطور تعداد لینک‌های خارجی در یک وب سایت، راهی بسیار مناسب است تا بتوانیم اعتبار صفحات وب را تشخیص داده و بسنجیم. اما فرق اساسی الگوریتم Hilltop با دیگر الگوریتم‌ها این می‌باشد که در این الگوریتم، فقط صفحه‌ها و منابعی که تخصصی باشند در نظر گرفته خواهند شد. درواقع، صفحاتی که هدفشان هدایت کردن کاربر به سوی منبعی ارزشمند باشد.”

هیلتاپ را به عنوان یکی از “الگوریتم‌های ارتباط سنج” می‎دانیم که دارای انواع مختلفی هستند که مثل الگوریتم پیج رنک بر پایه‌ی لینک‎دهی بین سایت‌های مختلف فعالیت می‌کنند. اما لازم به ذکر است که نوع عملکرد این دو الگوریتم مقداری با یکدیگر فرق دارد.

این تفاوت را می‌توان این‌گونه بیان کرد که پیج رنک در رتبه دهی صفحه‌ها، همه‌ی فضای وب را مورد استفاده قرار می‌دهد، اما در مقابل، الگوریتم  Hilltop صفحه‌های تخصصی را هدف خود قرار داده و از میان این صفحات، صفحاتی که قابل اعتماد و معتبر باشند را تشخیص می‌دهد.

پس می‌توان گفت که الگوریتم  Hilltop به جای اینکه از تمام فضای وب جهت رتبه دادن استفاده کند، سایت‌هایی را مورد استفاده قرار می‌دهد که از سمت وبسایت‌های تخصصی که بر موضوعات کاملا مشخص و مرتبط فعالیت می‌کنند لینک گرفته‌اند.

تاثیر الگوریتم هیلتاپ بر سئو سایت 

هیلتاپ، این الگوریتم قدیمی گوگل، تأثیری جدی و بالا روی سئو گذاشت. می‌توان از این الگوریتم اینطور برداشت کرد لینک‌هایی که از سوی سایت‌هایی که دامنه edu. برداشت شده باشند، لینکهایی که از سایتهای دایرکتوری دارای اهمیت ‌مانند (Yahoo، Zeal، DMOZ و BOTW) گرفته شده‌اند.

همچنین لینک‌هایی که از سمت سایتهای مرتبط و دارای رتبه بالا گرفته شده باشند در مجموع سبب پیشرفت کردن و بالا رفتن رتبه سایت خواهند شد.

تفاوت الگوریتم Hilltop در سئو امروز با روزهای اول

در زمان قدیم، درواقع وقتی که الگوریتم هیل تاپ معرفی شد، تنها با گرفتن یک بک لینک از سمت یک سایت معتبر و دارای رتبه بالا قادر بودید که پیشرفت زیادی را برای سایت خود به ارمغان بیاورید. 

علاوه بر این، ثبت کردن سایت میان سایت‌های دایرکتوری و دریافت کردن لینک از آنها باعث می‌شد که جایگاه و رتبه سایت شما بهبود یابد. دلیل این مسئله هم این بود که سایتهای دایرکتوری به عنوان یکی از مراجع معتبر برای تشخیص سایت‌های با کیفت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این الگوریتم سبب شد تا افراد سئوکار به این فکر بیفتند که دایرکتوری‌های شخصی ایجاد کنند و ارتباط مالکیت سایت‌ها را مخفی نگه دارند. پس با به کارگیری IP‌ های مخصوص برای سایت‌ها و مخفی کردن اطلاعات مربوط به مالک دامنه‌، بر این تلاش بودند که یک اندازه بودن مالکیت سایتهایشان را مخفی نگه دارند.

در نهایت، نتیجه تمام اینها شبکه‌های از سایت‌هایی بود که تحت مالکیت یک شرکت بودند و معمولا تعدادشان به صدها نیز می‌رسید. امروزه این روش را می‌توان به عنوان PBN یا شبکه خصوصی لینک نامگذاری کرد و شناخت. این تکنیک سئو کلاه سیاه است و در حالتی که گوگل این شبکه را شناسایی کند موجب جریمه‌های بالا و سنگین شده و همچنین سبب حذف شدن سایت از نتایج گوگل می‌شود.

الگوریتم هیل تاپ در گذشته

الگوریتم هیلتاپ تاثیر بسیار زیاد و عمیقی روی سئوی خارجی سایت داشت و این موضوع را مورد بررسی قرار می‌داد که لینک‌ها از چه جایی به چه منبعی می‌روند، در نتیجه این لینک‌ها کمک می‌کرد تا رتبه سایت منبع افرایش یابد. به‌ویژه زمانی که لینک‌ها از سایتی باشند که ارزش و اعتبار بالایی دارند.

برای مثال، گرفتن یک لینک از سایتی مانند About.com در روزهای ابتدایی این توانایی را داشت که به شکلی چشمگیر و بالا رتبه سایت را افزایش دهد. 

علاوه بر این، سایتی مثل DMOZ که لینک‌هایش از سایت‌های با کیفیت‌ و تخصصی گرفته شده‌اند به عنوان مرجع جهت پیدا کردن سایتهایی استفاده می‌شود که برای لینک دادن دارای کیفیت و تاثیر بالا هستند. گرفتن یک لینک‌ از این سایت خود لینکی با کیفیت به حساب می‌آمد و می‌توانست رتبه سایت را بسیار بالا ببرد.

این الگوریتم احتمالا این ایده را بیان کرده است که شما روابط میان وب سایت‌ها را پنهان کنید. به همین دلیل است که مدیران سایت IP‌های مختلف و بدون ارتباطی را به کار می‌گیرند تا بتوانند دامنه‌ سایت را مخفی نگه دارند و به این صورت از نحوه ارتباط سایت‌ها با همدیگر مراقبت کنند.

در غیر این صورت، اگر شبکه‌هایی از سایتهایی که تمام‌شان متعلق به یک سازمان باشند که ممکن است تشکیل شده از صدها سایت باشد به همدیگر لینک بدهند، رتبه‌شان از بین می‌رود.

الگوریتم هیلتاپ در امروز 

پیش از الگوریتم هیلتاپ، الگوریتم‌های زیادی بود که روی سایت‌های مرجع تمرکز داشتند این‌ روزها این الگوریتم گوگل با هدف تقویت کردن درک ماهیت و موضوع سایت‌های دارای اعتبار استفاده می‌شود. اینکه از الگوریتم‌های قبل آگاهی داشته باشید به شما این امکان را می‌ده که الگوریتم‌های جدید را به صورتی کامل تر و پیشرفته‌تر درک کنید.

مدت‌های زیادی است که این الگوریتم دیگر مانند سابق کارایی ندارد و به ثبت رساندن لینک در سایت‌های دایرکتوری ارزش و اعتباری برای سایت شما به ارمغان نمی‌آورد. معنا و مفهمومی که گوگل در سال‌های گذشته به آن اهمیت می‌داد همان اعتبار صفحات است که این روزها به عنوان Page Authority شناخته می‌شود.

 امروزه به این صورت است که هر صفحه یا هر سایتی این امکان را دارد که به عنوان صفحه‌ای ارزشمند برای لینک‌سازی استفاده شود. تنها شرط مهم این است که آن صفحه ارتباط کاملی با موضوع سایت شما داشته باشد.

تاثیر اعتبار صفحه بر لینک سازی و جلب توجه الگوریتم Hilltop

شاید توجه کرده باشید که مقالات و صفحات بسیاری در اینترنت موجود است که همگی یک موضوع خاص را بررسی  و صفحه‌های مرتبط با آن موضوع را معرفی می‌کنند. مثلا مقاله‌هایی مانند بهترین سایت‌های طراحی شده با وردپرس از این مقالات به حساب می‌آید.

 این مقالات دقیقا می‌توانند نقش سایت دایرکتوری را در نمونه‌ی کوچکتر بازی کنند. که هم در کسب رتبه و جایگاه در نتایج گوگل تاثیر دارند و هم به عنوان لینک با ارزش هستند.

این نوع مقالات، عموما به عنوان مقاله‌های مرجع شناخته شده‌اند و یکی از راه‌های پرکاربرد برای هدف‌گذاری بر یک کلمه دارای جستجوی بالا و تقویت کردن صفحه‌های داخلی هستند. 

توصیه ما این است که بعد از ارائه کردن تعدادی مطلب جانبی درباره یک موضوع مشخص، یک مطلب کامل و جامع و طولانی ( مثلا بیش از ۲۰۰۰ کلمه) در مورد تمام آن موضوعات مطرح شده، تهیه کنید.

 در بخش توضیحات آن، به تک تک این صفحات لینک بدهید. شما با انجام این کار یک صفحه مطلب را با عملکرد و اعتبار در صفحه دسته‌بندی ایجاد کرده‌اید.

سخن پایانی درباره الگوریتم هیل تاپ

الگوریتم Hilltop را باید به عنوان پیشکسوت الگوریتم های گوگل معرفی کرد. هیلتاپ به سئوی خارج از صفحه سایت و اعتبار لینک‌های دریافتی اهمیت می‌دهد و مشخص می‌کند که هر وب‌سایت حوزه خود چقدر متخصص است. با این پروتکل شروع به رتبه‌بندی سایت‎‌ها می‌کند. دنیای سئو را نیز با تغییر گسترده‌ای همراه کرد و به وب‌سایت‌هایی توجه دارد که با کیفیت و معتبر هستند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

781 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست