تجارت الکترونیک و روش‌های کسب درآمد از آن

تجارت الکترونیکی در واقع گروهی از معاملات، که در نهایت از طریق شبکه‌های الکترونیکی و بدون نیاز به حضور فیزیکی فرد انجام می‌شود، است.

تجارت-الکترونیک-چیست

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

در دنیایی که همه چیز در اینترنت خلاصه می‌شود، دیگر واژه تجارت الکترونیک ناشناخته نیست. بسیاری از کارهایی که ما به صورت روزمره انجام می‌دهیم در فضای آنلاین انجام می‌شود. از جستجوی ساده اطلاعات گرفته تا خرید یک کالا یا خدمات که در نهایت بتواند با سرعت بالایی ما را به هدف اصلی‌مان برساند. اما تجارت الکترونیک در این شرایط چه جایگاهی دارد؟

در این مطلب می‌خواهیم تعریف دقیقی از تجارت الکترونیک را داشته باشیم و در مورد روش‌هایی که باعث درآمدزایی از این فرایند می‌شوند، صحبت کنیم. به نظر شما تجارت الکترونیک را می‌توان به عنوان یک شغل اصلی برای کسب درآمد بالا در نظر گرفت؟

آشنایی با دنیای بزرگ تجارت الکترونیک

اگر بخواهیم یک تعریف دقیق و البته ساده از این واژه داشته باشیم، خرید و فروش آنلاین قطعا بهترین است. تجارت الکترونیکی در واقع گروهی از معاملات، که در نهایت از طریق شبکه‌های الکترونیکی و بدون نیاز به حضور فیزیکی فرد انجام می‌شود، است. شاید در گذشته چنین معاملاتی به دلیل عدم آگاهی طرفداران خاصی نداشته، اما با اعتمادی که اکنون کاربران آنلاین به فضای اینترنت پیدا کرده‌اند، میل به خرید از طریق این روش افزایش زیادی پیدا کرده است.

تجارت الکترونیک برای همه افراد بدون در نظر گرفتن سواد و تجربه در دسترس است. فروش محصولات و خدمات مورد نظر شما نیز دقیقا به همان آسانی است که در این چند جمله به آنها اشاره شد. این به معنای دسترسی به یک منبع درآمد عالی و مطمئن برای شما است.

چه کسانی می‌توانند از تجارت الکترونیک استفاده کنند؟

تجارت الکترونیک تنها در زمینه فروش محصولات مختلف خلاصه نمی‌شود. مطمئنا این روش کاربردهای زیادی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • برپایی فروشگاه اینترنتی ساده یا پیشرفته
  • استفاده به عنوان اتوماسیون‌های اداری برای تامین و پشتیبانی از منابع مختلف
  • استفاده به عنوان سیستم‌های پرداختی در داخل و خارج کشور
  • سیستم‌های مدیریت محتوا و مشغول به کار در ابعاد بسیار بزرگ
  • سایت‌های مختلف با ارائه تخفیفات و خریدهای گروهی
  • سایت‌های خبری
  • بانکداری‌های الکترونیک
  • دفاتر اداری الکترونیکی

تجارت-الکترونیک-و-کاربردهای-آن

انواع معامله در تجارت الکترونیک کدامند؟

در بازار رقابتی تجارت الکترونیکی، چند دسته مختلف بر اساس نوع شرکت کنندگان (خریدار و مشتری) در دو سر معامله در نظر گرفته شده که برای ورود به این فضا باید آن‌ها را بشناسید:

  1. B2B یا تجارت به تجارت (Business to Business)

اولین نوع از تجارت الکترونیک با نام B2B شناخته می‌شود. در این مدل از کسب‌و‌کار هر دو سوی تجارت، افراد شاغل هستند. در نهایت معامله‌ای که انجام می‌شود، بسیار ارزشمند بوده و سود بالایی را برای هر دو طرف خواهد داشت.

مثال: خرید هاست و دامنه توسط یک طراح سایت برای ساخت سایت مشتریان خود

  1. B2C یا تجارت به مشتری (Business to Consumer)

B2C نوع دیگری از تجارت الکترونیک است که بسیاری از ما در زندگی خود از آن استفاده کرده‌ایم. در این مدل از تجارت الکترونیک، فرد از یک فروشگاه محصول یا خدمات خود را خریداری می‌کند.

مثال: خرید پکیج‌های سئو توسط شما از آکادمی سئو پورفیض

  1. C2B یا مصرف کننده به تجارت ((Consumer to Business

در این مدل از تجارت مصرف‌کننده الزامات مورد نیاز خود را تعیین کرده و فروشندگان مختلف آن‌ها را در اختیارشان قرار می‌دهند.

مثال: مشخص کردن الزامات مورد نیازتان برای یک تور تفریحی و در نهایت دریافت پیشنهادات از طریق اپراتورها

  1. مصرف کننده به مصرف کننده C2C ((Consumer to Consumer

در این مدل از تجارت الکترونیک، شما می‌توانید محصولات خود را مانند یک فروشگاه سمساری یا روزنامه به مشتریان بفروشید.

مثال: سایت‌هایی مانند دیوار یا نیازمندی‌های روزنامه

  1. B2A یا کسب و کار به مدیریت (Business to Administration)

این نوع از تجارت الکترونیک مربوط به نهادها یا مراکز دولتی است. شاخه‌های زیادی از دولت به خدمات یا محصولات الکترونیکی، وابسته بوده و از آنها استفاده می‌کنند.

مثال: مشاغل آنلاین

  1. مصرف‌کننده به دولت C2A (Consumer to Administration)

مصرف‎کنندگان نیز گاهی می‌توانند در میان تجارت الکترونیک نقش داشته باشند.

مثال: انتقال پرداخت یا ارائه اظهارنامه مالیاتی توسط مردم با استفاده از ابزارهای الکترونیکی

مزایای تجارت الکترونیک

تا اینجا با واژه تجارت الکترونیک آشنا شدیم و فهمیدیم چگونه می‌توان هم به عنوان مشتری و هم خریدار آن را در زندگی خود جای دهیم. استفاده از این فرایند مزایا و معایب زیادی را برای هر دو طرف معامله در پی دارد. جدول زیر، این اطلاعات را به صورت کاملا مشخص و دقیق در اختیار شما قرار داده است:

مزایای تجارت الکترونیک معایب تجارت الکترونیک
برای مشتریان برای کسب و کارها برای مشتریان برای کسب و کارها
راحتی در خرید در هر زمان و مکان و تنها با چند کلیک امکان دسترسی به مشتریان در سراسر دنیا امکان سرقت اطلاعات شخصی در زمان خرید امکان هک شدن سایت و از دست رفتن اطلاعات
صرفه جویی در زمان و عدم نیاز به گشتن در فروشگاه‌ها امکان فروش و دریافت پول با روش‌های مختلف عدم توانایی در لمس و بازدید کالا از نزدیک امکان برگشت مبالغ پرداختی مشتری به حسابش
وجود طیف وسیعی از گزینه‌های مختلف برای خرید ارائه خدمات ۲۴ ساعته در تمام روزها بدون تعطیلی هزینه اضافی حمل ونقل و بسته بندی در برخی مواقع نیاز به هزینه برای زیرساخت‌های تجارت
قابلیت مقایسه آسان و بدون عجله بین دو محصول امکان گسترش تجارت در سراسر دنیا عدم دریافت کالا به محض خرید خدمات پس از فروش و امکان برگشت کالا
قابلیت مقایسه قیمت محصولات و انتخاب بهتر امکان تراکنش فوری و ورود سریع پول به حساب نیاز به اینترنتی برای خرید و پرداخت پول داشتن خدمات اینترنتی کافی و پهنای باند مناسب
امکان بررسی نکات مثبت و منفی اعلام شده توسط مشتریان نبودن فروشنده برای کسب اطلاعات در برخی مواقع به روز ماندن و استفاده از نرم افزارهای مناسب
اطلاع یافتن و بهره‌مند شدن از کوپن و کدهای تخفیف پرداخت هزینه برای رقابت با دیگر فروشگاه‌های آنلاین

 

مزایای-تجارت-الکترونیک

چگونه یک تجارت الکترونیک راه اندازی کنیم؟

۵ مرحله زیر به شما کمک می‌کند تا با طی کردن مسیری درست وارد تجارت الکترونیک و درآمدزایی در این فضا شوید:

۲.     ثبت دامنه

اولین مرحله برای ورود به دنیای کسب و کار آنلاین ثبت دامنه است. شما باید یک نام برای سایت خود انتخاب و آن را وارد فضای اینترنت کنید. در واقع دامنه، آدرسی است که کاربر پس از وارد کردن آن در مرورگر، به صفحه شما دسترسی پیدا می‎کند. به این ترتیب می‌تواند از خدمات و محصولات شما بازدید و استفاده کند. سایت‌های مختلفی وجود دارند که امکان ثبت دامنه را به شما خواهند داد.

۳.     طراحی سایت

مرحله بعدی، طراحی یک سایت است. سایتی که با حوزه کاریتان مرتبط بوده و بتواند با رابط کاربری قوی، مخاطبان را به سمت خود جذب کند. شما باید بتوانید در سایت خود خدمات و محصولات را به‌صورت آنلاین ارائه دهید و با بارگذاری مطالب مفید، نظر مشتریان را جلب کنید. طراحان سایت اغلب با در نظر گرفتن فیلد کاری شما، فضایی مناسب را برایتان طراحی خواهند کرد. اما چند عامل مهم برای این فرایند لازم و ضروری است:

  • دسترسی آسان به تمام قسمت‌های سایت و امکان جستجو
  • مراحل ثبت سفارش و پرداخت آسان
  • امکان ارتباط مشتری با شما
  • وجود بخش مربوط به نظرات و انتقادات
  • به روزرسانی و قرار دادن خدمات و محصولات جدید
  • طراحی زیبا و جذاب

۴.     درگاه پرداخت

اگر بخواهید در تجارت الکترونیک درآمدی داشته باشید، باید در قبال ارائه خدمات و محصولات از مشتریان هزینه‌ای دریافت کنید. با قرار دادن یک درگاه پرداخت، اینکار برای شما عملی است. انواع مختلفی از درگاه پرداخت وجود دارد که می‌توانید آنها را با توجه به حیطه کاری خود انتخاب کنید:

  • درگاه پرداخت مستقیم
  • درگاه پرداخت واسط

۵.     امنیت سایت

امنیت سایت مهمترین نکته‌ای است که باید در هنگام طراحی به آن توجه داشته باشید. بهتر است با رمزگذاری، تایید هویت و حفاظ‌های امنیتی، اطلاعات خود و مشتریانتان را در ایمنی کامل قرار دهید. مطمئنا یک سئوکار می‌تواند این شرایط را برای شما فراهم کند. آکادمی سئو پورفیض نیز می‌تواند در این زمینه شما را همراهی کند.

۶.     جلب مشتری، تبلیغ و بازاریابی

مرحله آخر در تجارت الکترونیک مربوط به جلب مشتری و بازاریابی است. شما باید با روش‌های مختلف که با نام دیجیتال مارکتینگ در این فضا شناخته می‌شوند، سعی در جلب مشتریان داشته باشید و در این فضای پررقابت شناخته شوید. مهم ترین مسیرهای بازاریابی آنلاین به شرح زیر است:

  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • بازاریابی محتوایی
  • بازاریابی موتورهای جستجو
  • بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ
  • سئو

ابزارهای مورد استفاده در تجارت الکترونیک

ابزارهای مختلفی در تجارت الکترونیک وجود دارد که می‌تواند در گسترش این نوع کسب‌و‌کار مفید و موثر واقع شوند. موارد زیر تنها بخشی از مهم‌ترین ابزارهای موثر در بخش تجارت الکترونیک است:

  • پلتفرم E-Commerce: پلتفرم‌ها، ابزارها و خدماتی که برای راه اندازی یک کسب‌و‌کار در فضای آنلاین نیاز دارید را در اختیارتان قرار خواهد داد. در هر یک از این پلتفرم‌ها خدمات مخصوصی قرار داده شده که متناسب با نوع کسب‌و‌کار شما خواهند بود.
  • سیستم‌های انتقال پول دیجیتال: این سیستم‌ها نیز باعث انتقال راحت‌تر پول بین شما و خریدارانتان می‌شوند.
  • سیستم‌های بازاریابی ایمیلی: ابزارهایی هستند که به صورت کاملا مشخص، مشتریان جدید و قدیم شما را از خدمات و محصولاتتان با خبر می‌کنند. در این میان می‌توانیم به MailChimp ساخته یک شرکت امریکایی اشاره کنیم.
  • آمارگیری و تحلیل: پس از راه‌اندازی پلتفرم آنلاین خود باید اطلاعاتی که از کسب‌و‌کارتان به دست آورده‌اید را تحلیل کنید. این‌کار تنها به وسیله ابزارهای مشخصی انجام می‌شود که معروف‌ترینشان Kiss Metrics است.

همین حالا دست به کار شوید…

مطمئنا فروش خدمات و محصولات در تجارت الکترونیک بسیار آسان‌تر از یک فروشگاه اینترنتی واقعی است؛ اما آیا در دنیایی که روز‌به‌روز در حال پیشرفت است و افراد بیشتری به سمت این فعالیت روی می‌آورند، می‌توان موفقیت خود را تضمین کرد؟ مطمئنا شناخته شدن در این پلتفرم، نیازمند اراده، سرعت و تداوم با استفاده از روش‌های مطمئن و همچنین دریافت کمک از افراد باتجربه و متخصص است.

سوالات متداول درباره تجارت الکترونیک و روش‌های کسب درآمد از آن

چگونه با تجارت الکترونیک، درآمدزایی کنیم؟

اگر بخواهیم یک تعریف دقیق و البته ساده از این واژه داشته باشیم، خرید و فروش آنلاین قطعا بهترین است. تجارت الکترونیکی در واقع گروهی از معاملات، که در نهایت از طریق شبکه‌های الکترونیکی و بدون نیاز به حضور فیزیکی فرد انجام می‌شود، است.

کاربردهای تجارت الکترونیک در زمینه های مختلف چیست؟

o استفاده به عنوان اتوماسیون‌های اداری برای تامین و پشتیبانی از منابع مختلف
o ساخت فروشگاه اینترنتی
o بانکداری های الکترونیک
o استفاده به عنوان سیستم‌های پرداختی در داخل و خارج کشور
o سیستم‌های مدیریت محتوا و مشغول به کار در ابعاد بسیار بزرگ
o دفاتر اداری الکترونیکی

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

41 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست