آموزش بخش pages سرچ کنسول (Coverage قدیم)

بخش pages سرچ کنسول که در نسخه قدیم Coverage نامیده می‌شد، شامل اطلاعات مهمی درباره وضعیت ایندکس شدن یا نشدن، گزارش خطاها در صورتی که صفحاتی از سایت ایندکس نشده باشد، است. بررسی این بخش به بهبود عملکرد فنی سایت کمک می‌کند و مشاوران پیش از ارائه استراتژی با بررسی Coverage می‌توانند مشکلات و ارورهای سایت را بیابند.

قدیم (Coverage ) سرچ کنسول pagesآموزش بخش

تماس با آکادمی سئو پورفیض 

واتس اپ محمد پورفیض
اینستاگرام محمد پورفیض
لینکدین محمد پورفیض
تلگرام محمد پورفیض

سرچ کنسول گوگل یک ابزار رایگان است که با استفاده از آن می‌توانید میزان ترافیک سایت، مشکلات احتمالی، بررسی بک لینک‌ها، نحوه نمایش در دیوایس‌های مختلف را مشاهده کنید. سرچ کنسول برای مدیریت صفحات سایت در صفحه نتایج گوگل است. سرچ کنسول گوگل، ابزار مفیدی برای کارشناسان سئو، صاحبان و مدیران وب‌سایت‌هاست تا به کمک آن بتوانند بررسی دقیق‌تری روی وب‌سایت خود داشته باشند و نقاط ضعف و قوت آن را بهتر بشناسند. یکی از قسمت‌های مهم و کاربردی بخش pages سرچ کنسول است که در نسخه قدیم آن Coverage نام داشت. در ادامه این مطلب از آکادمی سئو پورفیض قصد داریم به آموزش و شرح مباحث زیر بپردازیم:

  • آموزش کامل بخش pages در سرچ کنسول
  • قسمت های مختلف Pages سرچ کنسول
  • بخش Coverage در سرچ کنسول چه قابلیت هایی دارد؟
  • دلایل index نشدن صفحات توسط گوگل
  • معرفی انواع و آموزش رفع ارورهای pages سرچ کنسول
  • سخن پایانی

آموزش کامل بخش pages در سرچ کنسول

بخش pages سرچ کنسول در واقع وضعیت ایندکس (Coverage) را برای همه صفحات سایت نشان‌‌ می‌دهد. صفحات برحسب ایندکس شدن یا امکان ایندکس شدنشان‌ دسته‌بندی‌‌ می‌شوند و توضیحاتی در مورد دلایل آن بیان می‌کند. Pages بخشی از سرچ کنسول گوگل است که وضعیت ایندکس تمام URLهایی که گوگل روی سایت شما پیدا کرده است را بررسی می‌کند.

در سرچ کنسول pages آموزش کامل

بخش Pages سرچ کنسول، شامل یک نمودار، چند عدد بالای آن و عنوان خطاهای سایت در زیر نمودار است. در نمودار، به تفکیک روز، می‌توانیم تعداد صفحات دارای خطا یا index شده را بررسی کنیم. شماره های بالای نمودار، نشان‌دهنده‌ تعداد صفحات ایندکس و صفحات ایندکس نشده است. همچنین با تیک زدن گزینه Impression می‌توانیم اثر هر یک از خطاها یا هشدارها روی نمایش سایت را بررسی و تحلیل کنیم.

قسمت های مختلف Pages سرچ کنسول

در سال ۲۰۲۲ گزارش Pages سرچ کنسول نمودار میله‌ای به ۴ رنگ مختلف بود که هر کدام بیانگر نوع خاصی از صفحات بودند. این ۴ بخش شاملErrors ، valid with warning،valid  و  Excluded می‌شدند. اما در آپدیت جدید، برخی از این بخش‌ها حذف و با هم ادغام و با نام‌های جدیدی ظاهر شدند. بخش   Errors وExcluded  در گروه Not Indexed قرار دارند و دو گروه Valid  و valid with warning نیز در گروه Indexed قرار گرفتند. نسخۀ جدید گزارش Pages یک نمودار با دو متغیر است و در زیر آن باکسی وجود دارد که عنوانش Why  pages aren’t indexed  است. یعنی دلایل ایندکس نشدن صفحات را نمایش می‌دهد.

در سرچ کنسول pages آموزش کامل (1)

حال به معرفی بخش‌های page سرچ کنسول می‌پردازیم:

  • Error باکس فرم: در این قسمت صفحاتی که به دلیل وجود مشکل ایندکس نشده‌اند.
  • Valid with warningsباکس زرد: صفحاتی که در این بخش قرار می‌گیرند، اگرچه ایندکس شده‌اند اما ایراد یا مسئله‌ای در آن‌ها شناسایی شده که گوگل نسبت به صحت تشخیص خود درمورد مشکل مزبور اطمینان ندارد.
  • Validباکس سبز :این صفحات مشکلی ندارند و با موفقیت ایندکس شده‌اند.
  • Excluded باکس خاکستری: صفحاتی هستند که ظاهراً خودتان آن‌ها را از ایندکس شدن مستثنا کرده‌اید. بنابراین این صفحات در نتایج جستجو ظاهر نخواهند شد.

بخش Indexed pages (ادغام دو بخش Valid و valid with warning)

این بخش آدرس صفحاتی  را نشان می‌دهد که بدون هیچ مشکلی ایندکس شده‌اند.  همچنین آدرس صفحات همراه آخرین باری که توسط گوگل خزیده شده‌اند در پایین نمودار قابل مشاهده است. صفحاتی که در این بخش وجود دارند، بدون خطا هستند و به همین خاطر، جزئیات زیادی برای گزارش در این دیده نمی‌شود.

Indexed pages بخش

بخش Not Indexed pages (ادغام دو قسمت Errors وExcluded )

این بخش نشان‌دهنده صفحات ایندکس نشده است. ایندکس نشدن صفحات می‌تواند به خاطر مشکل خاص درست یا از قصد باشد، یعنی صفحاتی که نیاز به ایندکس شدن ندارند مانند صفحه سبد خرید یا صفحه پرداخت. اما برای صفحات مختلف، خطاهای مختلفی در این گزارش ثبت می‌شود.

با کلیک روی بخش Not Indexed نمودار، علت این‌که برخی صفحات ایندکس نشده‌اند همراه تعداد آن‌ها را نمایش می‌دهد. با کلیک روی هر کدام از عناوین خطا، صفحه‌ای باز می‌شود که در آن نمودار مختص آن خطا همراه تاریخ و آدرس صفحاتی که دارای این خطا هستند در دسترس خواهد بود.

سرچ کنسول Not Indexed pages بخش

بخش Coverage در سرچ کنسول چه قابلیت هایی دارد؟

بخش Pages درسرچ کنسول در واقع یک گزارش از وضعیت لینک‌هایی است که گوگل آن‌ها را کشف کرده است. این گزارش با ارائه اطلاعاتی در مورد وضعیت خزش و ایندکس صفحات سایت، کمک می‌کند تا متخصص سئو با فهم خطاهای فنی احتمالی اقدامات لازم را برای رفع آن‌ها انجام دهد. همچنین با ارائه جزئیات خطاها مثل آدرس صفحات دارای خطا کمک می‌کند تا زمان کمتری برای رفع خطاهایی صفحه به صفحه و جزئی که دارند، صرف کنید. بخش Pages یکی از گزارش‌های مهم سرچ کنسول است، گزارش Pages  می‌تواند معیار بسیاری از تصمیمات یک کارشناس سئو برای بهینه‌سازی سایت باشد.

دلایل index نشدن صفحات توسط گوگل

  • صفحه دارای محتوای تکراری یا کم باشد.
  • سرعت بالا آمدن صفحه خیلی ضعیف باشد و برای لود شدن آن مدت زمان زیادی طول بکشد.
  • صفحات به یکدیگر کنونیکال شده باشد.
  • صفحه تجربه کاربری خوبی نداشته باشد.
  • صفحه تگ noindex داشته باشد.

نشدن صفحات توسط گوگل index دلایل

معرفی انواع و آموزش رفع ارورهای pages سرچ کنسول

  • Server error

این خطا با کد ۵۰۰ شناخته شده است. به این معنی که اشکالی در رابطه با سرور ‌سایت شما پیش‌آمده که مانع پذیرش درخواست کاربر برای بارگذاری صفحه مورد نظر شده است. در این ارور یک خطای سروری باعث شده گوگل نتواند صفحه مورد نظر را بارگذاری، ثبت یا ایندکس کند.

 راه حل مختصر برای حل این مشکل این است، باید ابتدا صفحه‌ای که گوگل خطای ۵۰۰ را در آن گزارش کرده است را در مرورگر خود باز کرده و بررسی کنید آیا بارگذاری انجام می‌شود یا خیر. اگر صفحه بارگذاری شد، احتمالاً مشکل مقطعی بوده و حل شده است.

سرچ کنسول Coverage در Server errorبخش

  • Redirect error

این ارور یعنی تغییر مسیر موجود برای آدرس مورد نظر خطا دارد و احتمالاً دلیل مشکل، یکی از این موارد است:

  • طولاتی شدن شدن بیش از حد دنباله‌ای از تغییر مسیرهای متوالی
  • تغییر مسیر دادن صفحه به صورت بدون پایان.
  • عدم رعایت تعداد مجاز کاراکترهای تغییر آدرس مسیر یا وجود یک آدرس اشتباه یا خالی در زنجیره تغییر مسیرها.

گوگل علاقه‌ای به هدر دادن وقت و انرژی برای مرور چنین لینک‌هایی ندارد. برای حل این مشکل اطمینان حاصل کنید که تغییر مسیر مورد نظر مستقیماً کاربر را به آدرس نهایی و مورد نظر راهنمایی می‌کند.

  • Submitted URL blocked by robots.txt

در این ارور شما تقاضای ایندکس کردن این صفحه را داشته‌اید، اما دسترسی به آن توسط فایل  robots.txt محدود شده است. صفحه مورد نظر را با استفاده از robots.txt tester گوگل، بررسی کنید. اگر مایل هستید که صفحه مربوطه ایندکس شود، روی دکمه Validate Fix بزنید.

  • Submitted URL marked noindex

دلیل این ارور این است که شما برای گوگل پیام‌های متناقضی را ارسال کرده‌اید. از یک طرف دستور می‌دهید که ایندکس کند اما از سوی دیگر از گوگل می‌خواهید که این کار را نکند! شما درخواست ایندکس شدن این صفحه را داشتید اما در تگ متای آن صفحه یا یکHTTP response ، یک دستور noindex قرار دارد. اگر تمایل به ایندکس شدن صفحه مورد نظر دارید، باید تگ یا HTTP response ذکر شده را حذف کنید

_Submitted URL marked noindex

  • Submitted URL seems to be a Soft 404

یکی از خطاهای تقریبا پیچیده سرچ کنسول در بخش pages است و شناخت دقیق آن می‌تواند کمی دشوار باشد. وقتی که شما URL یک صفحه که دارای خطای ۴۰۴ است را ایندکس کنید، در بخش error سرچ کنسول گوگل با این خطا مواجه می‌شوید. برای حل این ارور باید برای این صفحات، ۴۰۴ صحیح تعریف شود یا آن‌ها را به صفحات جدیدی تغییر مسیر بدهید یا اینکه در آن‌ها محتوا قرار بگذارید.

  • Submitted URL returns unauthorized request 401

خطای ۴۰۱  به این معناست که برای دسترسی به این صفحه به نام کاربری و رمزعبور نیاز دارید. دلیل این ارور میتواند استفاده شما از یک صفحه ورود برای دسترسی کاربران به سایت باشد. با حذف محدودیت‌های تعیین شده برای این صفحه این خطا حل می‌شود یا دسترسی‌های لازم به ربات گوگل بدهید. در این زمان شما باید خطا را بررسی و با دکمه validate fix  رفع کنید.

  • Submitted URL not found 404

این ارور ۴۰۴ نیست بلکه گوگل آن را شبیه این خطا در نظر می‌گیرد. زمانی با این خطا روبرو می‌شوید که یک صفحه از وب‌سایتتان را حذف کرده باشید، اما همچنان در سایت مپ، آدرس صفحه وجود داشته باشد. برای جلوگیری از این خطا باید سایت‌مپ وب‌سایت را همزمان و همگام با تغییرات، مرتباً آپدیت کنید.

سرچ کنسول Pages خطای 404 بخش

  • Submitted URL has crawl issue

اگر گوگل در هنگام بررسی صفحه با ارور ناشناخته توسط موتورهای جستجو روبرو شود، این خطا رخ می‌دهد. به همین علت برای یافتن مکان دقیق خطا باید از URL inspection استفاده کنید. با کمک این پنل گوگل کدهای صفحه را بررسی کرده و متن خطا را به حالت هایلایت نشان می‌دهد. در اینصورت می‌توانید دریابید که خطا مربوط به کدام قسمت از صفحه بوده و نسبت به رفع آن اقدام کنید.

Submitted URL has crawl issue خطای

سخن پایانی

تحلیل درست سئو می‌تواند ما را چند مرحله جلوتر ببرد و در اولویت‌بندی و مشخص کردن شیوه های بهینه‌سازی سئو سایت به ما کمک کند. پیش‌نیاز این تحلیل، داشتن اطلاعات با کیفیت و جامع است. سرچ کنسول بهترین و کامل‌ترین اطلاعات در تمام بخش‌های خود، در اختیار ما قرار می‌دهد.

بخش  Pagesسرچ کنسول (Coverage قدیم) یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین بخش‌ها در این پلتفرم رایگان است. این بخش اطلاعات جامع از وضعیت ایندکس سایت و صفحات را به منظور انجام دقیق سئو تکنیکال و محتوایی سایت در اختیار شما قرار می‌دهد.

در این مقاله سعی شد موارد مختلف این بخش از سرچ کنسول توضیح داده شود اما باید بدانید که در سئو، یادگیری با تجربیات عملی اتفاق می‌افتد. بنابراین بهتر است برای عمیق‌تر یادگرفتن بخش Pages سرچ کنسول، شروع به تحلیل و بررسی این ابزار کنید و نکات گفته شده در مقاله را به صورت عملی پیاده کنید.

سوالات متداول درباره pages در گوگل سرچ کنسول

وظیفه سرچ کنسول چیست؟

بررسی و ارزیابی وب‌سایت‌ها در نتایج جستجوی گوگل است با گوگل کنسول می توانید وضعیت وب‌سایت خود در نتایج جستجوی گوگل را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل آن را برطرف کنید.

کار بخش pages سرچ کنسول چیست؟

وضعیت ایندکس (Coverage) را برای همه صفحات سایت نشان‌‌ می‌دهد. صفحات برحسب ایندکس شدن یا امکان ایندکس شدنشان‌ دسته‌بندی‌‌ می‌شوند و توضیحاتی در مورد دلایل آن بیان می‌کند.

آیا سرعت صفحات روی ایندکس شدن انها تاثیر دارد؟

اگرسرعت لود صفحه خیلی ضعیف باشد و مدت زمان زیادی طول بکشد تا صفحه لود شود ازنظر گوگل صفحه ایندکس می‌شود.

پرکاربردترین بخش سرچ کنسول کدام است؟

بخش pages گوگل کنسول (Coverage) این بخش اطلاعات جامع از وضعیت ایندکس سایت را به منظور، بهینه‌سازی فنی و محتوایی سایت در اختیار شما قرار می‌دهد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

سایت‌های دیگر ما

مستر سوییمر آموزش شنا

میتراکانا کتاب سه بعدی

علی والا واردات از چین

508 تعداد بازدید

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست